Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Deputatul Dumitru Lupescu solicită să se efectueze cercetări la COS Târgovişte

Publicat

pe

Deputat Dumitru Lupescu - preşedinte USR Dâmboviţa

Urmare semnalelor trase de jurnalişti, cu privire la poluarea continuă a mediului cu pulberi nocivi sănătăţii, de care se face vinovat COS Târgovişte (puţinul care a mai rămas din colosul de dinainte de 1990), deputatul Dumitru Lupescu, preşedinte USR Dâmboviţa, a cerut Gărzii de Mediu Dâmboviţa să-i comunice ce măsuri s-au dispus pentru stoparea fenomenului şi în ce măsură au fost aplicate.

Nu mai târziu de ieri, 16 octombrie 2019, s-a consumat un nou episod de poluare majoră, de genul celui din luna februarie, când societatea a fost amendată de comisarii de mediu cu 150.000 de lei. S-a vorbit atunci despre o defecţiune care a survenit la instalaţia de desprăfuire a unui cuptor. Ideea este că motivaţii se găsesc de fiecare dată, iar noi, cetăţenii, suntem nevoiţi să inhalăm fumul ucigător.

„Întrucât aceste aspecte se repetă din ce în ce mai des, producând daune majore sănătății cetățenilor, solicit cercetarea de urgență a incidentului de mediu și sancționarea vinovaților de încălcarea normativelor de protecția mediului și a autorizației integrate de Mediu din 2013”, se arată în textul pe care l-a trimis deputatul Dumitru Lupescu către Garda de Mediu – Comisariatul Judeţean Dâmboviţa şi APM Dâmboviţa

ACTUALITATE

Vicepreşedinte CJ Dâmboviţa cere amânarea concursului pentru funcţia de şef Salvamont

Publicat

pe

Vicepreşedinta Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Luciana Cristea, care are în subordine Serviciul Salvamont-Salvaspeo, s-a exprimat public, urmare informaţiilor apărute în mass-media, că este necesar să se amâne concursul pentru ocuparea funcţiei de şef al acestui serviciu. Ultima probă ar trebui să se ţină mâine, 31 martie 2020. După cum am scris deja, sunt multe întrebări care se pun şi care necesită răspunsuri pertinente.

„Consiliul Județean Dâmbovița trebuie să țină cont de semnalul de alarmă tras de salvamontiști dâmbovițeni și să nu pună piedici adevăraților profesioniști care doresc să își facă meseria la fel de bine ca și până acum. Am convingerea fermă că Salvamont Dâmbovița poate activa cu aceeași echipă!

Este de datoria mea să solicit amânarea acestui concurs. Principalul motiv este acela că prioritatea mea, ca și a Consiliului Județean Dâmbovița, trebuie să rămână lupta împotriva răspândirii COVID-19. Concursul se poate amâna până când vom câștiga lupta cu noul coronavirus, mai ales că actualul șef al Salvamont Dâmbovița mai poate conduce serviciul cel puțin două luni de la acest moment”, a scris Luciana Cristea pe pagina sa de Facebook.

Decizia este la preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Spitalul de Pediatrie Piteşti a stabilit circuite medicale pentru bolnavii şi suspecţii COVID-19

Publicat

pe

Sursa foto: romaniatv.net

Directorul medical al Spitalului de Pediatrie Piteşti a informat Prefectura Argeş că unitatea spitalicească este pregătită, în acest moment, să primească pacienţi suspecţi de infectare sau infectaţi cu COVID-19.

Conform hotărârii CJSU nr. 14 / 25 martie 2020, Spitalul de Pediatrie Pitești a fost desemnat ca unitate spitalicească cu paturi care asigură patologia chirurgicală, ORL, ortopedică, oftalmologică SARS-CoV-2 / COVID-19 și Covid-19 cu comorbidități.

“Dacă există un pacient confirmat COVID, îi putem asigura îngrijire. Ca nivel de competență al spitalului, există posibilitatea și să-l transferăm. Până în prezent nu s-a confirmat niciun caz de îmbolnăvire cu COVID-19 la un pacient pediatric”, spune dr. Aida Enescu – directorul medical al Spitalului de Pediatrie Pitești.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT