Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Deputatul Dumitru Lupescu solicită să se efectueze cercetări la COS Târgovişte

Publicat

pe

Deputat Dumitru Lupescu - preşedinte USR Dâmboviţa

Urmare semnalelor trase de jurnalişti, cu privire la poluarea continuă a mediului cu pulberi nocivi sănătăţii, de care se face vinovat COS Târgovişte (puţinul care a mai rămas din colosul de dinainte de 1990), deputatul Dumitru Lupescu, preşedinte USR Dâmboviţa, a cerut Gărzii de Mediu Dâmboviţa să-i comunice ce măsuri s-au dispus pentru stoparea fenomenului şi în ce măsură au fost aplicate.

Nu mai târziu de ieri, 16 octombrie 2019, s-a consumat un nou episod de poluare majoră, de genul celui din luna februarie, când societatea a fost amendată de comisarii de mediu cu 150.000 de lei. S-a vorbit atunci despre o defecţiune care a survenit la instalaţia de desprăfuire a unui cuptor. Ideea este că motivaţii se găsesc de fiecare dată, iar noi, cetăţenii, suntem nevoiţi să inhalăm fumul ucigător.

„Întrucât aceste aspecte se repetă din ce în ce mai des, producând daune majore sănătății cetățenilor, solicit cercetarea de urgență a incidentului de mediu și sancționarea vinovaților de încălcarea normativelor de protecția mediului și a autorizației integrate de Mediu din 2013”, se arată în textul pe care l-a trimis deputatul Dumitru Lupescu către Garda de Mediu – Comisariatul Judeţean Dâmboviţa şi APM Dâmboviţa

ACTUALITATE

Crucea Roşie Dâmboviţa înfiinţează un serviciu privat de ambulanţă

Publicat

pe

Astăzi, în cadrul şedinţei Biroului Judeţean de Conducere al Filialei de Cruce Roşie Dâmboviţa, prezidată de preşedintele Ionuţ Ghibanu, s-a luat o decizie istorică. S-a hotărât înfiinţarea unui serviciu privat de ambulanţă.

În cadrul aceleiaşi întâlniri, conducerea Crucii Roşii Dâmboviţa a aprobat semnarea parteneriatului cu Crucea Roşie Chineză – Filiala Beijing. Preotul Ionuţ Ghibanu ne-a precizat că este singurul document de colaborare semnat între o filială de Crucea Roşie din România şi una din China.

Citește în continuare

ACTUALITATE

„Centenar. Clerici români în războiul de întregire 1916-1919”, simpozion organizat la Mănăstirea Nămăieşti

Publicat

pe

Sursa foto: buceginatura2000.com

Centrul de Cercetări Istorice „Preotul Gheorghe I. Cotenescu” organizează, în perioada 21-22 noiembrie 2019, în parteneriat cu Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului şi Primăria Valea Mare Pravăţ, simpozionul naţional „Centenar. Clerici români în războiul de întregire 1916-1919”. Vor fi prezenţi ÎPS Calinic – arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului şi cunoscutul interpret de muzică tradiţională românească Grigore Leşe.

Evenimentul este găzduit de Mănăstirea Nămăieşti, situată la 7 km de municipiul Câmpulung Muscel, şi va debuta joi – 21 noiembrie, la ora 14:30. Prima zi este structurată pe trei sesiuni ştiinţifice, după cum urmează:
– Centenar. Clerici români în războiul de întregire 1916-1919 (preoţi militari, preoţi de mir, călugări şi călugăriţe);
– Liberali musceleni. Familia Alimănişteanu;
– Rezistenţa armată anticomunistă musceleană înfiinţată şi condusă de Lt. colonelul câmpulungean Gheorghe Arsenescu.

Vineri – 22 noiembrie 2019, se vor organiza excursii de documentare la Bilceşti – unde există conacul Dumitru Alimănişteanu şi capela familiei Alimănişteanu, la Stoeneşti – la Monumentul Eroilor, biserica nouă şi la mormântul familiilor Arsenescu şi Buduluca, la Mausoleul de la Mateiaş şi la Complexul monumental „Zidul Roşu” – dedicat rezistenţei armate anticomuniste.

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web