Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Disperarea a dus-o în ştreang

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: www.radiocluj.ro)

O femeie din Runcu şi-a pus capăt zilelor. Trupul bătrânei de 69 de ani a fost găsit agăţat de o sfoară de fiul acesteia, care a şi alertat Poliţia. Înainte de a se sinucide, femeia ar fi scris un bilet de adio în care şi-a motivat gestul.

ACTUALITATE

Peste 4.000 de dâmbovițeni sunt programați pentru vaccinarea anti-COVID în această săptămână

Publicat

pe

Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița a realizat, în acest weekend, acțiuni de vaccinare a beneficiarilor și a personalului din cele 34 de centre rezidențiale pentru persoane vârstnice și copii din județ, cu ajutorul echipelor mobile constituite în acest scop. În total, au fost imunizare 849 de persoane fără să fie raportate reacții adverse.

„De la debutul campaniei, în judeţul Dâmboviţa au fost vaccinate în total 4.028 de persoane, iar în săptămâna 18-24 ianuarie 2021, au fost programate pentru vaccinare un număr de 4.362 de persoane eligibile.

Reamintim populaţiei că modalităţile de programare pentru vaccinare ale categoriilor incluse în această etapă, sunt:

1) Persoanele cu vârsta de 65 de ani şi peste, precum şi persoanele adulte sub vârsta de 65 de ani cu afecţiuni cronice – prin intermediul medicului de familie, individual accesând site-ul https//programarevaccinare-covid.gov.ro, prin call-center la numărul 021 414 44 45, prin structurile de asistenţă socială de la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale.

2) Lucrătorii care desfaşoară activităţi în domenii cheie, esenţiale – prin intermediul angajatorului, on-line pe site-ul https//programarevaccinare-covid.gov.ro”, se precizează într-un comunicat remis de DSP Dâmboviţa.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Consiliul Județean Dâmboviţa a alocat fonduri pentru containere de triaj la Spitalul Moren

Publicat

pe

Pentru a asigura un mediu civilizat de lucru în cadrul Spitalului Municipal din Moreni, avându-se în vedere perioada de pandemie pe care o traversăm, dar şi condiţiile dure de iarnă, cu temperaturi scăzute, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a oferit unităţii un sprijin financiar pentru achiziţionarea unui lot de containere speciale care au fost transformate într-un modern şi confortabil centru pentru triajul pacienţilor suspecţi de COVID 19. Oamenii nu vor mai fi nevoiţi să aştepte să fie investigaţi în corturi improprii pentru desfăşurarea unui act medical de calitate, normal, în acest anotimp deosebit de rece.

Astăzi, la deschiderea acestui centru de triere au fost prezenţi Corneliu Ştefan – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, vicepreşedinţii Luciana Cristea şi Antonel Jîjîie şi primarul Constantin Dinu.

„Această investiţie a fost finanţată în totalitate de CJ Dâmboviţa. Demersurile pentru realizarea acestui obiectiv le-am început anul trecut când, împreună cu consilierii judeţeni, am aprobat suma de 335.000 de lei pentru achiziţionarea containerelor.

Aşa acum am promis în prima zi de mandat, prioritatea mea numărul 1 în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa este aceea de a investi în domeniul sănătăţii, de a investi în spitalele din judeţului Dâmboviţa, indiferent dacă se află sau nu se află în subordinea CJ.

Împreună cu edilul municipiului, Dinu Constantin, împreună cu directorul unităţii medicale, vom continua investiţiile în acest spital. Numai anul acesta, vom propune pentru Spitalul Municipal alocarea a peste 4 milioane de lei pentru procurarea de aparatură şi tehnică medicală”, a precizat Corneliu Ştefan.

Constantin Dinu, primarul municipiului Moreni, a mulţumit conducerii Consiliului Judeţean pentru faptul că a răspuns prompt cerinţelor formulate de autorităţile locale, de a fi schimbate corturile din incinta spitalului în care, în această perioadă de iarnă, nu se mai putea desfăşura un act medical de calitate.

„Luăm în calcul ca o parte din aceste containere să fie folosite şi ca centru de vaccinare anticoronavirus. Administraţia locală acordă un sprijin permanent Spitalului Muncipial care deserveşte zece localităţi din apropierea oraşului, aproximativ 60.000 de oameni”, a spus Constantin Dinu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa a mai vizitat astăzi şi Bazinul de Înot din Moreni, un complex modern aflat în faza de finalizare a execuţiei. Echipele de constructori lucrează acum la amenajările interiore şi la pregătirea bazinului pentru umplerea cu apă. În următoarele luni, acest obiectiv ar trebui să fie dat în folosinţă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!