Connect with us

ALEGERI

Ce fel de preşedinte ar fi Theodor Paleologu, candidatul PMP?

Publicat

pe

Sursa foto: https://psnews.ro

Theodor Paleologu, candidatul PMP pentru Preşedinţia României, spune că, spre deosebire de preşedintele Klaus Iohannis, va fi un partener loial, un preşedinte care va vorbi despre lucrurile cu adevărat importante, despre lucrurile fundamentale. Afirmă Paleologu că nu va avea probleme în a colabora cu toate partidele, şi cu cele de pe partea dreaptă, şi cu cele de pe partea stângă a politicii. Ar aprecia şi ar pune în practică ideile bune de la fiecare formaţiune în parte.

„Pot colabora şi cu PSD, dar nu cu un PSD acaparat de un grup infracţional. PSD, în faza actuală, este nefrecventabil. Este nevoie de un cordon sanitar în jurul PSD, însă asta este şi şansa, pentru stânga democratică din România, să renască.

Sunt şi oameni buni în PSD, dar nu scot capul în momentul de faţă. Au fost daţi la o parte. Dragnea a avut o politică de cadre îngrozitoare şi sunt oameni din PSD care mi-au spus cum au fost daţi la o parte toţi cei care se pricepeau la ceva sau care aveau un minim de decenţă şi de bun simţ. PSD s-a degradat în mod constant. Niciodată PSD nu a avut un candidat atât de slab şi de nepregătit pentru Preşedinţia României.

În legea partidelor politice, este un articol care vorbeşte despre eventuala dizolvare a unui partid de către instanţă. Mie mi se pare că, la anumite capitole, PSD a depăşit orice limită şi cade sub incidenţa legii. Din acest motiv, cred că membrii oneşti ai PSD ar trebui să-şi dea seama că trebuie corectate abuzurile şi derivele din ultima vreme, dacă vor ca partidul lor să aibă un viitor în România. Altminteri, doamna Dăncilă îl duce direct în zid. Doamna Dăncilă este groparul PSD.

Din punctul acesta de vedere, sigur că preşedintele Iohannis şi-a făcut un calcul corect pentru el. Şi anume, numind-o pe doamna Dăncilă premier, s-a gândit că, în felul ăsta, îngroapă PSD şi îşi asigură sieşi realegerea. Numai că îngroapă şi România odată cu PSD”, a declarat Theodor Paleologu în emisiunea Eu contez, eu votez.

 

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALEGERI

Cei 10 parlamentari de Dâmbovița și-au primit mandatele

Publicat

pe

Astăzi – 17 decembrie 2020, Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa s-a întrunit într-o ultimă ședință, pentru a înmâna mandatele celor 10 parlamentari validaţi în urma scrutinului electoral din 6 decembrie, respectiv: deputaţii Carmen Holban, Ionuţ Vulpescu, Radu Popa și Marian Ţachianu – din partea PSD, Gabriel Plăiaşu și Liviu Balint – PNL și Daniel Codruţ Blaga – USR PLUS şi senatorii Titus Corlăţean – PSD, Virgil Guran – PNL şi Dragoş Ioan Popescu – USR PLUS.

La eveniment au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean – Corneliu Ştefan, lider al PSD Dâmbovița, vicepreşedinta Luciana Cristea, prefectul Aurelian Popa și câțiva reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

A luat cuvântul senatorul Titus Corlăţean, preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, care a mulţumit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean pentru activitatea depusă, pentru faptul că au gestionat în conformitate cu legea întreg procesul electoral desfăşurat în judeţ, deşi situaţia a fost una complicată, generată de pandemie.

„Îi felicit pe toţi colegii deputaţi și senatori. Le urez succes tuturor. Cred că ar fi bine să strângem rândurile atunci când va fi cazul de proiecte judeţene care depăşesc interesul pur ideologic sau de partid. Este nevoie de strângerea rândurilor pentru că va urma un an foarte dificil. Este bine să încercăm împreună, într-un parteneriat cu Consiliul Judeţean, sperăm şi cu Prefectura. Este nevoie de solidaritate”, a fost mesajul adresat de senatorul social-democrat Titus Corlăţean.

Citește în continuare

ALEGERI

Adrian Țuțuianu, concluzii după alegerile parlamentare din 6 decembrie

Publicat

pe

Adrian Țuțuianu, liderul PRO România Dâmboviţa, a postat, pe pagina sa de Facebook, primele concluzii după ce Biroul Electoral Central a anunțat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Iată care sunt comentariile lui Țuțuianu cu privire la județul Dâmbovița:

📌 Au participat la vot 136.120 cetățeni din 433.391 alegători înscriși în listele electorale ale circumscripției Dâmbovița. Este CEA MAI SCĂZUTĂ PREZENȚĂ LA UN SCRUTIN ELECTORAL DIN 1990, deși se conturează, deja, cea mai gravă criză economică, socială, bugetară și politică.

📌 La Camera Deputaților, mandatele au fost distribuite astfel: PSD – 4, PNL – 2, USR – 1. La Senat: PSD – 1, PNL – 1, USR – 1. Prin comparație cu alegerile din 2016: PSD pierde 2 parlamentari, PNL și USR câștigă câte 1 mandat.

Ceva intereant: dintre cei 10 parlamentari de Dâmbovița, 5 (!!!) NU au domiciliul în acest județ: 3 PSD cu domiciliul în București și 2 PNL (Câmpina și Sălaj). Cum să interpretăm asta? Că cele două mari partide tratează cu un anume dispreț județul, punând pe liste oameni care nu au nicio legătură cu Dâmbovița, oameni care nu au mai avut loc în județele lor și cărora șefii de la București le-au promis mandate de parlamentari? Vor face ei ceva pentru acest județ? Eu cred că NU.

📌 PRO ROMÂNIA a obținut în Dâmbovița un scor de 6%, peste pragul electoral și peste media națională a partidului, dar cu mult, mult sub ceea ce ne-am propus în raport cu munca pe care eu (de-a lungul anilor) și colegii mei am depus-o pentru acest județ. Majoritatea alegătorilor, însă, au pus sigla de partid deasupra oamenilor. E o realitate pe care suntem nevoiți să o acceptăm. Se spune că poporul are întotdeauna dreptate, dar la fel de bine se spune că și clasa politică e oglinda poporului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT