Connect with us

ALEGERI

Theodor Paleologu, candidat PMP: Preşedintele trebuie să-i asculte pe ceilalţi şi să faciliteze dialogul

Publicat

pe

Preşedintele României nu are, conform legii, atribuţii executive, dar poate, susţine Theodor Paleologu – candidatul Partidului Mişcarea Populară la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie 2019, să influenţeze enorm de mult direcţia ţării, propunând o viziune şi negociind un consens pe baza căruia să se facă anumite lucruri în toate domeniile.

Prin urmare, în viziunea lui Paleologu, şeful statului nu trebuie să fie nici jucător, nici spectator, trebuie să fie un „preşedinte-învăţător”, adică o persoană care ea însăşi învaţă permanent, nu doar din cărţi, ci şi de la ceilalţi.

„Stilul meu de predare pune accent pe dialogul dintre cursanţi. Eu cred că un bun profesor este cel care îi face pe ceilalţi să fie ei înşişi. Să fie autonomi. Să gândească cu mintea lor. Un bun profesor nu este unul care vorbeşte non-stop şi după aceia dă note şi sancţionează. Cred că, dimpotrivă, un profesor trebuie să-i asculte pe ceilalţi, să le pună întrebări, să faciliteze dialogul şi să-i încurajeze, pentru că, atunci când dai feed-back unor elevi, studenţi, cursanţi trebuie, în primul rând, să-i ajuţi să vadă ce fac bine, care sunt calităţile pe care pot construi. A sancţiona nu te duce prea departe”, a explicat Theodor Paleologu.

Cât îi priveşte pe principalii săi contracandidaţi la alegerile din 10 noiembrie, Paleologu a spus că reprezintă nişte mituri care trebuie dezumflate:

Klaus Iohannis – mitul neamţului.
„Ce cred mulţi români despre neamţ – că e serios, că e muncitor, că este implicat. Nu-i adevărat. Pur şi simplu nu-i adevărat. Nici muncitor, nici implicat, nici prea serios şi, din păcate, are foarte multe metehne de politician român, e foarte dâmboviţean în genul de manevre pe care le face”.

Viorica Dăncilă – mitul gospodinei neconflictuale.
„Adevărul este exact opus acestei imagini. De fapt, dna Dăncilă este extrem de conflictuală şi ambiţia ei nemăsurată riscă să arunce România în aer şi oricum a făcut foarte mult rău, lasă în urma ei numai ruină”.

Dan Barna – mitul salvatorului.
„E un mit cu care ne întâlnim de mai multe ori în istorie, şi nu doar în România”.

Mircea Diaconu – mitul omului cumsecade.
„Sigur că în filmele lui apare adesea acest rol al omului naiv şi cumsecade. Or, Mircea Diaconu este orice, numai naiv şi cumsecade nu”.

 

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

PNL a câștigat alegerile parțiale organizate la Braniștea și Cojasca

Publicat

pe

Alegerile locale parțiale organizate, astăzi – 27 iunie 2021, în comunele Braniștea (pentru funcția de primar) și Cojasca (pentru Consiliul Local) au fost câștigate de PNL. Vom reveni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

126 de sesizări în legătură cu alegerile din Braniștea și Cojasca. 97 nu s-au confirmat

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, alegerile locale parțiale organizate în comunele Braniștea și Cojasca s-au derulat fără incidente deosebite care să afecteze desfășurarea procesului de vot – informează Inspectoratul Județean de Poliție.

Totuși, până la ora 16:00, au fost înregistrate 126 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. 97 dintre acestea nu s-au confirmat, iar celelalte 29 sunt în curs de verificare.

Exemple:

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că ocupanții a două autoturisme transportă alegători la secțiile de votare și le oferă bani pentru a-i determina să voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

De asemenea, polițiștii de la Secția nr. 3 au fost sesizați și cu privire la faptul că ocupanții unui autoturism, respectiv doi bărbați de 23 de ani, oferă bani alegătorilor pentru a-i determina să nu voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au fost sesizați cu privire la faptul că în localitatea Braniștea, alegătorii sunt aduși la vot cu autoturisme de diverse persoane, iar înainte de a părăsi autovehiculul le este indicat pe un buletin de vot anulat ce candidat să voteze. În urma verificărilor efectuate, până la acest moment, polițiștii au stabilit că aspectele semnalate nu se confirmă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT