Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Iohannis, la Târgovişte: Împreună vom pune România pe picioare. La treabă!

Publicat

pe

Liberalii dâmboviţeni pot fi mulţumiţi. Au mai repurtat o victorie de imgine prin sosirea la Târgovişte a preşedintelui României, Klaus Iohannis – candidatul PNL pentru funcţia supremă în stat.

După scurta vizită întreprinsă la Găeşti, unde şeful statului s-a întreţinut cu locuitorii acestei urbe în zona centrală a oraşului, a urmat, la Târgovişte, în sala Casei de Cultură a Sindicatelor, mitingul elecoral, la care au participat circa 800 de oameni, membri PNL şi simpatizanţi ai lui Klaus Iohannis.

Preşedintele României a fost însoţit de liderul PNL Ludovic Orban, primul ministru desemnat, de prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan, de secretarul general al PNL Robert Sighiartău, de senatori, deputaţi şi europarlamentari ai Partidului Naţional Liberal.

Regia şi scenariul acestei întâlniri electorale au fost realizate profesionist, cu ilustraţie muzicală potrivită, vibrantă, cu imagini sugestive şi prezentate după reguli ale logicii electorale. Amfitrionul acestei întâlniri electorale a fost Virgil Guran – preşedintele PNL Dâmboviţa.

Dâmboviţa va deveni liberală

„Este prima dată în Dâmboviţa când trebuie să oprim oamenii să intre în sală, fiindcă nu mai sunt locuri. Avem două soluţii. Ori mai veniţi pe la noi, domnule preşedinte Klaus Iohannis, ori, domnule prim-ministru Ludovic Orban, ne alocaţi bani să construim o sală mai mare.

Promitem că vom face tot ce ţine de noi pentru ca PNL să câştige alegerile în judeţul dâmboviţa. Este un judeţ greu, în care, mai nou, s-a intrat cu parolă, dar noi am spart parola. Ne batem cu baroni PSD care au impresia că sunt stăpânii judeţului, ne batem cu oameni care au reuşit să cumpere cetăţenii şi au făcut tot ce au vrut.

Suntem într-un judeţ care a avut mulţi miniştri de la PSD, dar care nu au făcut nimic. Dâmboviţa este între ultimele judeţe din ţară ca nivel de trai. Suntem mândri că avem un astfel de candidat la Preşedinţie. Suntem mândri că avem un astfel de premier desemnat. Suntem mândri că suntem PNL. Succesul dumneavoastră este şi al nostru. Dâmboviţa va deveni liberală”, a spus Virgil Guran.

Discursurile politicienilor au fost concise, penetrante, alcătuite din mesaje vibrante, care să stimuleze emoţia, starea de unitate şi mobilizare. Nu au existat în textele expuse de vorbitori jigniri, vulgarităţi, trivialităţi şi alte elemente care, nu de puţine ori, sunt folosite de unii politicieni în discursurile lor. A fost criticat vehement PSD, principalul adversar al liberalilor, dar decent şi fără atacuri la persoană, convingător, cu exemple din realitatea imediată.

PNL trebuie să adune speranţele

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a spus că scorul bun obţinut de PNL Dâmboviţa la alegerile europarlamentare din luna mai arată clar că organizaţia este pe drumul cel bun. De asemenea, şi-a arătat convingerea că Guvernul Ludovic Orban va fi învestit în data de 4 noiembrie şi a punctat că va urma un an cât cei 30 care au trecut de la Revoluţia din Decembrie 89 şi cât viitorii 30 de ani. Va fi un an în care PNL trebuie să adune speranţele risipite şi pe românii plecaţi de acasă.

A urmat la cuvânt Alina Gorghiu – vicepreşedinte al Senatului României şi fost preşedinte al PNL, care i-a îndemnat pe liberalii din Dâmboviţa să facă totul pentru a depăşi recordul pe care partidul l-a înregistrat în 2014, când a reuşit să dea ţării primul preşedinte liberal. Asta înseamnă, a spus Alina Gorghiu, un nou mandat pentru Klaus Iohannis, care este susţinut de milioane de români ce îşi doresc o Românie normală.

Discursul europarlamentarului Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte PNL, a fost incisiv, în stilul cu care ne-a obişnuit ca realizator TV.

„Dâmboviţa este unul dintre cele mai grele judeţe. Vă felicit pentru modul în care aţi rezistat în faţa tăvălugului roşu care a vrut să pună mâna pe România. Sunt câteva judeţe în ţară care trebuie eliberate. Vă rog, înainte de orice, să vă concentraţi pe această bătălie electorală şi să mergeţi la vot. Vom câştiga alegerile prezidenţiale, apoi pe cele locale şi pe cele parlamentare şi, dacă bunul Dumnezeu vrea, şi anticipatele. Nici un lider român, în ultimii 30 de ani, nu a fost primit şi ascultat ca preşedintele Klaus Iohannis”.

Vă cer ca, în 2019, să câştigăm alegerile din primul tur

Preşedintele PNL Ludovic Orban a mărturisit că se simte în judeţul Dâmboviţa ca acasă, chiar dacă nu este născut aici. A condus însă organizaţia PNL Dâmboviţa de două ori, în perioade dificile, şi cunoaşte absolut toate localităţile şi problemele judeţului.

„Puteţi să-l consideraţi pe viitorul premier al României ca venind din partea PNL Dâmboviţa”, a spus Orban, care a punctat, totodată, că aproape toate investiţiile importante din judeţul Dâmboviţa au fost legate de PNL şi a exemplificat cu DN 72, Găeşti-Târgovişte Ploieşti, şi cu investiţia Arctic de la Ulmi.

„Când se mai laudă PSD-iştii cu marea investiţie de la Ulmi, să le aduceţi aminte că doi copereşedinţi PNL, Ludovic Orban şi Iulian Vladu, au fost în audienţă la ministrul PNL al Economiei de atunci şi că ajutorul de stat a fost dat urmare a acestui demers”.

La final, Ludovic orban le-a cerut activiştilor PNL să lupte pentru ca preşedintele klaus Iohannis să câştige alegerile din luna noiembrie din primul tur.

„Bătălia în 2014 a fost o bătălie extrem de grea, ne-am luptat cu poştaşii care duceau pliante cu minciuna gogonată că Iohannis taie pensiile, ne-am luptat cu şefii de post care nu ne lăsau să facem campanie şi care-i ameninţau pe români, ne-am luptat cu toate serviciile deconcentrate, ne-am luptat, practic, cu aproape întreg aparatul de stat şi cu toţi primarii care ne împiedicau să realizăm campania. Cu toate astea, în 2014, Klaus Iohannis a câştigat alegerile şi le-a câştigat fără drept de apel în turul II.

Vă cer ca, în 2019, să câştigăm alegerile din primul tur. Putem fără nicio problemă să câştigăm alegerile încă din primul tur cu un scor la care nu se aşteaptă nimeni. Vă garantez că avem această capacitate de a le câştiga chiar la o diferenţă foarte mare de al doilea clasat, atât datorită faptului că preşedintele Iohannis este singurul candidat la Preşedinţie care are statura necesară, experienţa necesară şi capacitatea de a transforma în bine România, cât şi datorită organizaţiei extraordinare a PNL de aici şi care sunt convins că se va bate cu toată tăria pentru a câştiga alegerile în fiecare localitate

Avem de dat o bătălie pentru România, pentru civilizaţie, pentru democraţie. Stă în puterea noastră să asigurăm aceste lucruri românilor”, a spus Ludovic Orban.

Trebuie să reconstruim marile sisteme ale României

Preşedintele Klaus Iohannis a ridicat sala în picioare cu discursul său, în care a înfierat, de la început până la sfârşit, PSD, partidul pe care l-a indicat drept principala cauză pentru care România nu s-a dezvoltat mai mult şi mai bine în cei 30 de ani care au trecut de la Revoluţia din Decembrie 89. A spus şeful statului că abia acum România a început să scape de comunism, ceea ce înseamnă că sunt speranţe că lucrurile se vor schimba. Dar va trebui ca schimbarea să fie una profundă.

„Nu putem noi, românii, să rămânem ancoraţi într-o veşnică tranziţie, trebuie să mergem pe calea cea dreaptă, or asta se poate numai dacă îndepărtăm PSD-ul de la putere pentru o perioadă lungă de timp, altfel, schimbarea nu se va produce. Noi am mai crezut în anumite etape că am scăpat de tot de comunişti, am crezut în unele etape că am scăpat de PSD, dar PSD-ul mereu şi mereu s-a întors cu alte feţe, cu alte nume, dar cu aceleaşi metehne.

Trebuie să reconstruim marile sisteme ale României, să refacem justiţia şi să reluăm lupta anticorupţie (…) Trebuie să construim acele spitale pe care le-am promis, trebuie să garantăm pensionarilor pensiile, trebuie să dezvoltăm infrastructura pe care au promis-o şi alţii, dar noi o vom face. Noi, împreună, vom pune România pe picioare. La treabă!”, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis.

 

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALEGERI

Cei 10 parlamentari de Dâmbovița și-au primit mandatele

Publicat

pe

Astăzi – 17 decembrie 2020, Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa s-a întrunit într-o ultimă ședință, pentru a înmâna mandatele celor 10 parlamentari validaţi în urma scrutinului electoral din 6 decembrie, respectiv: deputaţii Carmen Holban, Ionuţ Vulpescu, Radu Popa și Marian Ţachianu – din partea PSD, Gabriel Plăiaşu și Liviu Balint – PNL și Daniel Codruţ Blaga – USR PLUS şi senatorii Titus Corlăţean – PSD, Virgil Guran – PNL şi Dragoş Ioan Popescu – USR PLUS.

La eveniment au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean – Corneliu Ştefan, lider al PSD Dâmbovița, vicepreşedinta Luciana Cristea, prefectul Aurelian Popa și câțiva reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

A luat cuvântul senatorul Titus Corlăţean, preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, care a mulţumit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean pentru activitatea depusă, pentru faptul că au gestionat în conformitate cu legea întreg procesul electoral desfăşurat în judeţ, deşi situaţia a fost una complicată, generată de pandemie.

„Îi felicit pe toţi colegii deputaţi și senatori. Le urez succes tuturor. Cred că ar fi bine să strângem rândurile atunci când va fi cazul de proiecte judeţene care depăşesc interesul pur ideologic sau de partid. Este nevoie de strângerea rândurilor pentru că va urma un an foarte dificil. Este bine să încercăm împreună, într-un parteneriat cu Consiliul Judeţean, sperăm şi cu Prefectura. Este nevoie de solidaritate”, a fost mesajul adresat de senatorul social-democrat Titus Corlăţean.

Citește în continuare

ALEGERI

Adrian Țuțuianu, concluzii după alegerile parlamentare din 6 decembrie

Publicat

pe

Adrian Țuțuianu, liderul PRO România Dâmboviţa, a postat, pe pagina sa de Facebook, primele concluzii după ce Biroul Electoral Central a anunțat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Iată care sunt comentariile lui Țuțuianu cu privire la județul Dâmbovița:

📌 Au participat la vot 136.120 cetățeni din 433.391 alegători înscriși în listele electorale ale circumscripției Dâmbovița. Este CEA MAI SCĂZUTĂ PREZENȚĂ LA UN SCRUTIN ELECTORAL DIN 1990, deși se conturează, deja, cea mai gravă criză economică, socială, bugetară și politică.

📌 La Camera Deputaților, mandatele au fost distribuite astfel: PSD – 4, PNL – 2, USR – 1. La Senat: PSD – 1, PNL – 1, USR – 1. Prin comparație cu alegerile din 2016: PSD pierde 2 parlamentari, PNL și USR câștigă câte 1 mandat.

Ceva intereant: dintre cei 10 parlamentari de Dâmbovița, 5 (!!!) NU au domiciliul în acest județ: 3 PSD cu domiciliul în București și 2 PNL (Câmpina și Sălaj). Cum să interpretăm asta? Că cele două mari partide tratează cu un anume dispreț județul, punând pe liste oameni care nu au nicio legătură cu Dâmbovița, oameni care nu au mai avut loc în județele lor și cărora șefii de la București le-au promis mandate de parlamentari? Vor face ei ceva pentru acest județ? Eu cred că NU.

📌 PRO ROMÂNIA a obținut în Dâmbovița un scor de 6%, peste pragul electoral și peste media națională a partidului, dar cu mult, mult sub ceea ce ne-am propus în raport cu munca pe care eu (de-a lungul anilor) și colegii mei am depus-o pentru acest județ. Majoritatea alegătorilor, însă, au pus sigla de partid deasupra oamenilor. E o realitate pe care suntem nevoiți să o acceptăm. Se spune că poporul are întotdeauna dreptate, dar la fel de bine se spune că și clasa politică e oglinda poporului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT