Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Iohannis, la Târgovişte: Împreună vom pune România pe picioare. La treabă!

Publicat

pe

Liberalii dâmboviţeni pot fi mulţumiţi. Au mai repurtat o victorie de imgine prin sosirea la Târgovişte a preşedintelui României, Klaus Iohannis – candidatul PNL pentru funcţia supremă în stat.

După scurta vizită întreprinsă la Găeşti, unde şeful statului s-a întreţinut cu locuitorii acestei urbe în zona centrală a oraşului, a urmat, la Târgovişte, în sala Casei de Cultură a Sindicatelor, mitingul elecoral, la care au participat circa 800 de oameni, membri PNL şi simpatizanţi ai lui Klaus Iohannis.

Preşedintele României a fost însoţit de liderul PNL Ludovic Orban, primul ministru desemnat, de prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan, de secretarul general al PNL Robert Sighiartău, de senatori, deputaţi şi europarlamentari ai Partidului Naţional Liberal.

Regia şi scenariul acestei întâlniri electorale au fost realizate profesionist, cu ilustraţie muzicală potrivită, vibrantă, cu imagini sugestive şi prezentate după reguli ale logicii electorale. Amfitrionul acestei întâlniri electorale a fost Virgil Guran – preşedintele PNL Dâmboviţa.

Dâmboviţa va deveni liberală

„Este prima dată în Dâmboviţa când trebuie să oprim oamenii să intre în sală, fiindcă nu mai sunt locuri. Avem două soluţii. Ori mai veniţi pe la noi, domnule preşedinte Klaus Iohannis, ori, domnule prim-ministru Ludovic Orban, ne alocaţi bani să construim o sală mai mare.

Promitem că vom face tot ce ţine de noi pentru ca PNL să câştige alegerile în judeţul dâmboviţa. Este un judeţ greu, în care, mai nou, s-a intrat cu parolă, dar noi am spart parola. Ne batem cu baroni PSD care au impresia că sunt stăpânii judeţului, ne batem cu oameni care au reuşit să cumpere cetăţenii şi au făcut tot ce au vrut.

Suntem într-un judeţ care a avut mulţi miniştri de la PSD, dar care nu au făcut nimic. Dâmboviţa este între ultimele judeţe din ţară ca nivel de trai. Suntem mândri că avem un astfel de candidat la Preşedinţie. Suntem mândri că avem un astfel de premier desemnat. Suntem mândri că suntem PNL. Succesul dumneavoastră este şi al nostru. Dâmboviţa va deveni liberală”, a spus Virgil Guran.

Discursurile politicienilor au fost concise, penetrante, alcătuite din mesaje vibrante, care să stimuleze emoţia, starea de unitate şi mobilizare. Nu au existat în textele expuse de vorbitori jigniri, vulgarităţi, trivialităţi şi alte elemente care, nu de puţine ori, sunt folosite de unii politicieni în discursurile lor. A fost criticat vehement PSD, principalul adversar al liberalilor, dar decent şi fără atacuri la persoană, convingător, cu exemple din realitatea imediată.

PNL trebuie să adune speranţele

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a spus că scorul bun obţinut de PNL Dâmboviţa la alegerile europarlamentare din luna mai arată clar că organizaţia este pe drumul cel bun. De asemenea, şi-a arătat convingerea că Guvernul Ludovic Orban va fi învestit în data de 4 noiembrie şi a punctat că va urma un an cât cei 30 care au trecut de la Revoluţia din Decembrie 89 şi cât viitorii 30 de ani. Va fi un an în care PNL trebuie să adune speranţele risipite şi pe românii plecaţi de acasă.

A urmat la cuvânt Alina Gorghiu – vicepreşedinte al Senatului României şi fost preşedinte al PNL, care i-a îndemnat pe liberalii din Dâmboviţa să facă totul pentru a depăşi recordul pe care partidul l-a înregistrat în 2014, când a reuşit să dea ţării primul preşedinte liberal. Asta înseamnă, a spus Alina Gorghiu, un nou mandat pentru Klaus Iohannis, care este susţinut de milioane de români ce îşi doresc o Românie normală.

Discursul europarlamentarului Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte PNL, a fost incisiv, în stilul cu care ne-a obişnuit ca realizator TV.

„Dâmboviţa este unul dintre cele mai grele judeţe. Vă felicit pentru modul în care aţi rezistat în faţa tăvălugului roşu care a vrut să pună mâna pe România. Sunt câteva judeţe în ţară care trebuie eliberate. Vă rog, înainte de orice, să vă concentraţi pe această bătălie electorală şi să mergeţi la vot. Vom câştiga alegerile prezidenţiale, apoi pe cele locale şi pe cele parlamentare şi, dacă bunul Dumnezeu vrea, şi anticipatele. Nici un lider român, în ultimii 30 de ani, nu a fost primit şi ascultat ca preşedintele Klaus Iohannis”.

Vă cer ca, în 2019, să câştigăm alegerile din primul tur

Preşedintele PNL Ludovic Orban a mărturisit că se simte în judeţul Dâmboviţa ca acasă, chiar dacă nu este născut aici. A condus însă organizaţia PNL Dâmboviţa de două ori, în perioade dificile, şi cunoaşte absolut toate localităţile şi problemele judeţului.

„Puteţi să-l consideraţi pe viitorul premier al României ca venind din partea PNL Dâmboviţa”, a spus Orban, care a punctat, totodată, că aproape toate investiţiile importante din judeţul Dâmboviţa au fost legate de PNL şi a exemplificat cu DN 72, Găeşti-Târgovişte Ploieşti, şi cu investiţia Arctic de la Ulmi.

„Când se mai laudă PSD-iştii cu marea investiţie de la Ulmi, să le aduceţi aminte că doi copereşedinţi PNL, Ludovic Orban şi Iulian Vladu, au fost în audienţă la ministrul PNL al Economiei de atunci şi că ajutorul de stat a fost dat urmare a acestui demers”.

La final, Ludovic orban le-a cerut activiştilor PNL să lupte pentru ca preşedintele klaus Iohannis să câştige alegerile din luna noiembrie din primul tur.

„Bătălia în 2014 a fost o bătălie extrem de grea, ne-am luptat cu poştaşii care duceau pliante cu minciuna gogonată că Iohannis taie pensiile, ne-am luptat cu şefii de post care nu ne lăsau să facem campanie şi care-i ameninţau pe români, ne-am luptat cu toate serviciile deconcentrate, ne-am luptat, practic, cu aproape întreg aparatul de stat şi cu toţi primarii care ne împiedicau să realizăm campania. Cu toate astea, în 2014, Klaus Iohannis a câştigat alegerile şi le-a câştigat fără drept de apel în turul II.

Vă cer ca, în 2019, să câştigăm alegerile din primul tur. Putem fără nicio problemă să câştigăm alegerile încă din primul tur cu un scor la care nu se aşteaptă nimeni. Vă garantez că avem această capacitate de a le câştiga chiar la o diferenţă foarte mare de al doilea clasat, atât datorită faptului că preşedintele Iohannis este singurul candidat la Preşedinţie care are statura necesară, experienţa necesară şi capacitatea de a transforma în bine România, cât şi datorită organizaţiei extraordinare a PNL de aici şi care sunt convins că se va bate cu toată tăria pentru a câştiga alegerile în fiecare localitate

Avem de dat o bătălie pentru România, pentru civilizaţie, pentru democraţie. Stă în puterea noastră să asigurăm aceste lucruri românilor”, a spus Ludovic Orban.

Trebuie să reconstruim marile sisteme ale României

Preşedintele Klaus Iohannis a ridicat sala în picioare cu discursul său, în care a înfierat, de la început până la sfârşit, PSD, partidul pe care l-a indicat drept principala cauză pentru care România nu s-a dezvoltat mai mult şi mai bine în cei 30 de ani care au trecut de la Revoluţia din Decembrie 89. A spus şeful statului că abia acum România a început să scape de comunism, ceea ce înseamnă că sunt speranţe că lucrurile se vor schimba. Dar va trebui ca schimbarea să fie una profundă.

„Nu putem noi, românii, să rămânem ancoraţi într-o veşnică tranziţie, trebuie să mergem pe calea cea dreaptă, or asta se poate numai dacă îndepărtăm PSD-ul de la putere pentru o perioadă lungă de timp, altfel, schimbarea nu se va produce. Noi am mai crezut în anumite etape că am scăpat de tot de comunişti, am crezut în unele etape că am scăpat de PSD, dar PSD-ul mereu şi mereu s-a întors cu alte feţe, cu alte nume, dar cu aceleaşi metehne.

Trebuie să reconstruim marile sisteme ale României, să refacem justiţia şi să reluăm lupta anticorupţie (…) Trebuie să construim acele spitale pe care le-am promis, trebuie să garantăm pensionarilor pensiile, trebuie să dezvoltăm infrastructura pe care au promis-o şi alţii, dar noi o vom face. Noi, împreună, vom pune România pe picioare. La treabă!”, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis.

 

ALEGERI

Klaus Iohannis, în dialog cu cetățenii: Nimeni nu a reușit să-i îngenuncheze pe români și PSD în veci nu va reuși!

Publicat

pe

de

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că el nu se află în competiţie electorală cu PSD, ci în război cu acest partid. Motivul războiului cu PSD: social-democraţii au guvernat ”împotriva românilor”.

Întâlnirea lui Klaus Iohannis cu bistrițenii a avut loc exact la cinci ani de zile după ce șeful statului a câștigat primul mandat, pe 16 noiembrie 2014. Preşedintele României a sosit în centrul istoric al oraşului Bistrița, lângă Biserica Evanghelică, unde a fost întâmpinat de un număr mare de cetățeni și de secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, deputat de Bistrița. Șeful statului a fost aplaudat de bistrițeni. Klaus Iohannis a luat orașul la pas, dialogând cu cetățenii și răspunzând urărilor de bun venit: ”Bine v-am găsit, mi-a fost dor”. Bistrițenii s-au fotografiat cu șeful statului sau i-au cerut autografe pe cea mai recentă carte.

Un biciclist s-a oprit pentru a face o fotografie cu președintele și pentru a-i transmite salutul ”comunității bicicliștilor”. ”Așteptăm cei 47 de kilometri de pistă pe care i-a promis PSD-ul”, a comentat biciclistul, cu referire la restanțele primarului PSD din localitate. ”Poate-i lasă pe liberali la conducere și se vor realiza”, a replicat președintele.

Primit cu căldură

În fața sediului PNL, Iohannis a fost primit cu pâine și sare de un grup de femei și bărbați îmbrăcați în frumoasele costume populare din zonă. Președintele a primit cadou un ceas de perete. ”Am avut ca primar la Sibiu un slogan: «pentru ca treaba să meargă ceas«, vă doresc și vouă tot așa ceva”, a mulțumit președintele.

Un cetățean și-a exprimat revolta față de faptul că România este condusă, în continuare, de comuniști. ”Păi eu ce zic la toate adunările, că PSD 30 de ani numai a stricat!”, i-a răspuns Iohannis.

De la sediul PNL, șeful statului a mers pe jos, spre sala în care a avut loc întâlnirea cu cetățenii din județul Bistrița-Năsăud, fiind întâmpinat cu căldură de locuitorii orașului. La intrarea în sală, șeful statului a fost așteptat de echipa de robotică a Colegiului Național ”Liviu Rebreanu”. Președintele a stat de vorbă cu aceștia și a făcut o fotografie cu tinerii.

Klaus Iohannis a dialogat și cu jurnaliștii veniți în număr mare, explicându-le că la dezbaterea de marţi vor fi abordate ”toate temele de interes” într-o campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale. Candidatul PNL a precizat că la întâlnire vor fi prezenţi politologi, formatori de opinie şi jurnalişti, persoane care sunt ”foarte bine puse în temă”.

Turul doi trebuie câştigat cu o majoritate covârşitoare

La reuniunea din Sala Polivalentă au participat 2.000 cetățeni și simpatizanți ai șefului statului. Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis că turul doi al alegerilor prezidenţiale trebuie câştigat cu o majoritate covârşitoare care să arate PSD-ului unde îi este locul şi anume în opoziţie.

”Eu nu sunt cu PSD într-o competiție electorală, eu sunt cu PSD în război. Noi suntem cu PSD în război. Și asta nu pentru că noi suntem așa, răi, pentru că ei au fost răi cu românii. PSD a guvernat împotriva românilor, PSD a venit la putere cu promisiuni mari și nici nu a ajuns bine în Palatul Victoria și au început să încerce să subjuge justiția, să acapareze marile sisteme publice. PSD a atacat democrația din România. Este inadmisibil, a fost inadmisibil și rezultatul este cel pe care l-au meritat, au fost înlăturați de la putere!”, a declarat șeful statului.

Klaus Iohannis le-a spus susţinătorilor săi că războiul pe care îl poartă cu PSD nu s-a terminat şi că este important ca, printr-o prezenţă consistentă la urne, să fie câştigată bătălia din 24 noiembrie, pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

PSD a luptat împotriva românilor

Președintele a mai afirmat că PSD a guvernat împotriva românilor şi chiar a luptat împotriva cetăţenilor acestei ţări în stradă.

”Imaginați-vă, guvernul PSD a luptat în stradă la propriu împotriva românilor. Și mă refer, la desigur, la acel 10 august de anul trecut. Inimaginabil, dar până acolo i-a dus mintea să încerce să-i îngenuncheze pe români cu forța. Mare prostie! Cum să-i îngenunchezi pe români cu forța? Nimeni nu a reușit, nimeni nu a reușit să-i îngenuncheze pe români și PSD în veci pururi nu va reuși”, a spus Klaus Iohannis.

Șeful statului a afirmat că PSD este principalul motiv pentru care România nu s-a dezvoltat aşa cum ar fi trebuit. ”Dar, de stricat, dragii mei, au reușit să strice multe. În ultimii 30 de ani de când ne-am eliberat de comunism, încă nu am reușit să ne eliberăm de tot de comuniști. Deci, în ultimii 30 de ani de când ne-am eliberat de comunism, în realitate, PSD a făcut foarte mult rău României.

PSD este motivul principal pentru care România nu s-a dezvoltat mai mult, este motivul principal pentru care România nu s-a dezvoltat mai bine, PSD este motivul principal pentru care 4 milioane de români au plecat din țară fiindcă nu s-au regăsit în sistemele de aici”, a acuzat Klaus Iohannis.

Citește în continuare

ALEGERI

Cum face PSD campanie. Dezvăluirile lui Klaus Iohannis

Publicat

pe

de

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România Normală este o Românie în care PSD nu se regăseşte nici în conducerea statului, nici în conducerea judeţelor. El a acuzat PSD că împroaşcă venin, minciuni şi fake news.

Președintele Klaus Iohannis a mers pe jos, prin Baia Mare, spre sala în care a avut loc întâlnirea cu cetățenii din județul Maramureș, în prima zi a campaniei electorale pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Președintele Klaus Iohannis a fost întâmpinat de câteva mii de persoane. Oamenii au dat mâna cu președintele României și au făcut fotografii cu acesta. Șeful statului a fost solicitat să semneze autografe pe cea mai recentă carte pe care a scris-o.

Sala Polivalentă din Baia Mare, în care a avut loc reuniunea, a fost plină până la refuz, la eveniment participând 3.000 de cetățeni și simpatizanți ai PNL. Președintele a mers printre oameni, făcând o nouă baie de mulțime.

Klaus Iohannis a fost provocat, de jurnaliști, să numească două realizări ale mandatului său, una de pe plan intern şi una de pe plan extern, şi a nominalizat Pactul pentru 2% alocat Apărării, semnat de toate partidele parlamentare, dar şi summitul de la Sibiu.

România normală nu se poate realiza cu PSD în curte

În discursul ținut în fața simpatizanților, Klaus Iohannis a atacat dur PSD, afirmând că rezultatul din primul tur al prezidențialelor dovedește că ”românii, împreună cu mine, împreună cu voi, își doresc o Românie fără PSD”.

”România Normală, dragii mei, nu se poate realiza cu PSD în curte. România Normală este o Românie în care PSD nu se regăsește nici în conducerea statului, nici în conducerea județelor, și sper, dacă munciți bine, să dispară și din majoritatea primăriilor din țară”, a declarat șeful statului. ”Eu îmi doresc o Românie fără PSD în conducere. Asta nu înseamnă că trebuie să plece din țară. N-au decât să stea în Opoziție, așa se numește locul acela”, a explicat șeful statului.

Klaus Iohannis a explicat că el s-a poziţionat promovând România Normală, în timp ce PSD îşi arată faţa urâtă. ”PSD împroașcă venin, minciuni și fake news. Asta face PSD. Ăsta este PSD. Minciuni peste minciuni, despre mine, despre voi, despre aliații noștri. Asta știe să facă PSD”, a acuzat șeful statului.

Iohannis contează pe voturile alegătorilor de dreapta

”Au pierdut și au pierdut grav. Au fost trimiși pesediștii de trei ori acasă, de poporul român desigur – la europarlamentare, la referendum și în primul tur al alegerilor prezidențiale. Și totuși ce auzim? PSD își face planuri deja, iată, pentru moțiune de cenzură. Ei vor să vină înapoi. Cum să trăiască PSD fără conexiuni la bugetul țării? Or așa ceva, dragii mei, cred că sunteți de acord că nu putem să permitem!”, a afirmat Iohannis.

”Eroii alegerilor nu suntem noi, politicienii, sunteți voi, alegătorii”, a afirmat președintele. Șeful statului a declarat că în turul doi al alegerilor prezidenţiale contează pe voturile alegătorilor PNL, USR-PLUS şi PMP, dar îşi doreşte să obţină voturi şi de la UDMR. ”Eu contez pe alegătorii Partidului Național Liberal. Să știți că eu contez și pe alegătorii USR-PLUS. Sunt oameni care își doresc, ca și mine, ca și voi, o țară modernă, europeană. Sigur, ei își doresc să se întâmple mâine. Nu se va întâmpla chiar mâine, dar suntem de aceeași parte a baricadei. Eu contez și pe alegătorii PMP. PMP a avut un candidat care a vorbit mult despre educație. Și eu. Ne dorim aceleași lucruri și sunt convins că și alegătorii voștri își doresc o Românie modernă, o Românie prosperă. Hai să o facem împreună!”, a afirmat Iohannis.

Mesaj pentru alegătorii PSD

Președintele a spus că PSD-iştii le-au promis ”lapte şi miere” românilor, dar când au ajuns la putere au început încercările de acaparare a justiţiei, a marilor sisteme publice, ”au început să facă zid în jurul penalilor din PSD”.

El a susţinut că nu crede că îi poate convinge pe alegătorii PSD să-l voteze în turul al doilea, dar le-a dat asigurări că pensiile şi salariile nu vor fi tăiate. ”Ce vină au oamenii care au ales PSD? N-au nicio vină, fiindcă și ei, dragii mei, își doresc cam aceleași lucruri.

Își doresc o Românie modernă, o Românie prosperă. Își doresc să nu se taie salariile și pensiile. Și eu îmi doresc același lucru. Nu cred că pot să îi conving să mă voteze, chit că mi-ar plăcea. Dar, cel puțin, pot să le garantez că eu, împreună cu guvernul liberal, nici nu vom tăia salarii, nici nu vom tăia pensii. Și noi vom face România modernă și prosperă”, a declarat Iohannis.

Material la comanda Partidului Naţional Liberal, CMF:31109005

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web