Connect with us

ALEGERI

Iohannis, la Târgovişte: Împreună vom pune România pe picioare. La treabă!

Publicat

pe

Liberalii dâmboviţeni pot fi mulţumiţi. Au mai repurtat o victorie de imgine prin sosirea la Târgovişte a preşedintelui României, Klaus Iohannis – candidatul PNL pentru funcţia supremă în stat.

După scurta vizită întreprinsă la Găeşti, unde şeful statului s-a întreţinut cu locuitorii acestei urbe în zona centrală a oraşului, a urmat, la Târgovişte, în sala Casei de Cultură a Sindicatelor, mitingul elecoral, la care au participat circa 800 de oameni, membri PNL şi simpatizanţi ai lui Klaus Iohannis.

Preşedintele României a fost însoţit de liderul PNL Ludovic Orban, primul ministru desemnat, de prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan, de secretarul general al PNL Robert Sighiartău, de senatori, deputaţi şi europarlamentari ai Partidului Naţional Liberal.

Regia şi scenariul acestei întâlniri electorale au fost realizate profesionist, cu ilustraţie muzicală potrivită, vibrantă, cu imagini sugestive şi prezentate după reguli ale logicii electorale. Amfitrionul acestei întâlniri electorale a fost Virgil Guran – preşedintele PNL Dâmboviţa.

Dâmboviţa va deveni liberală

„Este prima dată în Dâmboviţa când trebuie să oprim oamenii să intre în sală, fiindcă nu mai sunt locuri. Avem două soluţii. Ori mai veniţi pe la noi, domnule preşedinte Klaus Iohannis, ori, domnule prim-ministru Ludovic Orban, ne alocaţi bani să construim o sală mai mare.

Promitem că vom face tot ce ţine de noi pentru ca PNL să câştige alegerile în judeţul dâmboviţa. Este un judeţ greu, în care, mai nou, s-a intrat cu parolă, dar noi am spart parola. Ne batem cu baroni PSD care au impresia că sunt stăpânii judeţului, ne batem cu oameni care au reuşit să cumpere cetăţenii şi au făcut tot ce au vrut.

Suntem într-un judeţ care a avut mulţi miniştri de la PSD, dar care nu au făcut nimic. Dâmboviţa este între ultimele judeţe din ţară ca nivel de trai. Suntem mândri că avem un astfel de candidat la Preşedinţie. Suntem mândri că avem un astfel de premier desemnat. Suntem mândri că suntem PNL. Succesul dumneavoastră este şi al nostru. Dâmboviţa va deveni liberală”, a spus Virgil Guran.

Discursurile politicienilor au fost concise, penetrante, alcătuite din mesaje vibrante, care să stimuleze emoţia, starea de unitate şi mobilizare. Nu au existat în textele expuse de vorbitori jigniri, vulgarităţi, trivialităţi şi alte elemente care, nu de puţine ori, sunt folosite de unii politicieni în discursurile lor. A fost criticat vehement PSD, principalul adversar al liberalilor, dar decent şi fără atacuri la persoană, convingător, cu exemple din realitatea imediată.

PNL trebuie să adune speranţele

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a spus că scorul bun obţinut de PNL Dâmboviţa la alegerile europarlamentare din luna mai arată clar că organizaţia este pe drumul cel bun. De asemenea, şi-a arătat convingerea că Guvernul Ludovic Orban va fi învestit în data de 4 noiembrie şi a punctat că va urma un an cât cei 30 care au trecut de la Revoluţia din Decembrie 89 şi cât viitorii 30 de ani. Va fi un an în care PNL trebuie să adune speranţele risipite şi pe românii plecaţi de acasă.

A urmat la cuvânt Alina Gorghiu – vicepreşedinte al Senatului României şi fost preşedinte al PNL, care i-a îndemnat pe liberalii din Dâmboviţa să facă totul pentru a depăşi recordul pe care partidul l-a înregistrat în 2014, când a reuşit să dea ţării primul preşedinte liberal. Asta înseamnă, a spus Alina Gorghiu, un nou mandat pentru Klaus Iohannis, care este susţinut de milioane de români ce îşi doresc o Românie normală.

Discursul europarlamentarului Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte PNL, a fost incisiv, în stilul cu care ne-a obişnuit ca realizator TV.

„Dâmboviţa este unul dintre cele mai grele judeţe. Vă felicit pentru modul în care aţi rezistat în faţa tăvălugului roşu care a vrut să pună mâna pe România. Sunt câteva judeţe în ţară care trebuie eliberate. Vă rog, înainte de orice, să vă concentraţi pe această bătălie electorală şi să mergeţi la vot. Vom câştiga alegerile prezidenţiale, apoi pe cele locale şi pe cele parlamentare şi, dacă bunul Dumnezeu vrea, şi anticipatele. Nici un lider român, în ultimii 30 de ani, nu a fost primit şi ascultat ca preşedintele Klaus Iohannis”.

Vă cer ca, în 2019, să câştigăm alegerile din primul tur

Preşedintele PNL Ludovic Orban a mărturisit că se simte în judeţul Dâmboviţa ca acasă, chiar dacă nu este născut aici. A condus însă organizaţia PNL Dâmboviţa de două ori, în perioade dificile, şi cunoaşte absolut toate localităţile şi problemele judeţului.

„Puteţi să-l consideraţi pe viitorul premier al României ca venind din partea PNL Dâmboviţa”, a spus Orban, care a punctat, totodată, că aproape toate investiţiile importante din judeţul Dâmboviţa au fost legate de PNL şi a exemplificat cu DN 72, Găeşti-Târgovişte Ploieşti, şi cu investiţia Arctic de la Ulmi.

„Când se mai laudă PSD-iştii cu marea investiţie de la Ulmi, să le aduceţi aminte că doi copereşedinţi PNL, Ludovic Orban şi Iulian Vladu, au fost în audienţă la ministrul PNL al Economiei de atunci şi că ajutorul de stat a fost dat urmare a acestui demers”.

La final, Ludovic orban le-a cerut activiştilor PNL să lupte pentru ca preşedintele klaus Iohannis să câştige alegerile din luna noiembrie din primul tur.

„Bătălia în 2014 a fost o bătălie extrem de grea, ne-am luptat cu poştaşii care duceau pliante cu minciuna gogonată că Iohannis taie pensiile, ne-am luptat cu şefii de post care nu ne lăsau să facem campanie şi care-i ameninţau pe români, ne-am luptat cu toate serviciile deconcentrate, ne-am luptat, practic, cu aproape întreg aparatul de stat şi cu toţi primarii care ne împiedicau să realizăm campania. Cu toate astea, în 2014, Klaus Iohannis a câştigat alegerile şi le-a câştigat fără drept de apel în turul II.

Vă cer ca, în 2019, să câştigăm alegerile din primul tur. Putem fără nicio problemă să câştigăm alegerile încă din primul tur cu un scor la care nu se aşteaptă nimeni. Vă garantez că avem această capacitate de a le câştiga chiar la o diferenţă foarte mare de al doilea clasat, atât datorită faptului că preşedintele Iohannis este singurul candidat la Preşedinţie care are statura necesară, experienţa necesară şi capacitatea de a transforma în bine România, cât şi datorită organizaţiei extraordinare a PNL de aici şi care sunt convins că se va bate cu toată tăria pentru a câştiga alegerile în fiecare localitate

Avem de dat o bătălie pentru România, pentru civilizaţie, pentru democraţie. Stă în puterea noastră să asigurăm aceste lucruri românilor”, a spus Ludovic Orban.

Trebuie să reconstruim marile sisteme ale României

Preşedintele Klaus Iohannis a ridicat sala în picioare cu discursul său, în care a înfierat, de la început până la sfârşit, PSD, partidul pe care l-a indicat drept principala cauză pentru care România nu s-a dezvoltat mai mult şi mai bine în cei 30 de ani care au trecut de la Revoluţia din Decembrie 89. A spus şeful statului că abia acum România a început să scape de comunism, ceea ce înseamnă că sunt speranţe că lucrurile se vor schimba. Dar va trebui ca schimbarea să fie una profundă.

„Nu putem noi, românii, să rămânem ancoraţi într-o veşnică tranziţie, trebuie să mergem pe calea cea dreaptă, or asta se poate numai dacă îndepărtăm PSD-ul de la putere pentru o perioadă lungă de timp, altfel, schimbarea nu se va produce. Noi am mai crezut în anumite etape că am scăpat de tot de comunişti, am crezut în unele etape că am scăpat de PSD, dar PSD-ul mereu şi mereu s-a întors cu alte feţe, cu alte nume, dar cu aceleaşi metehne.

Trebuie să reconstruim marile sisteme ale României, să refacem justiţia şi să reluăm lupta anticorupţie (…) Trebuie să construim acele spitale pe care le-am promis, trebuie să garantăm pensionarilor pensiile, trebuie să dezvoltăm infrastructura pe care au promis-o şi alţii, dar noi o vom face. Noi, împreună, vom pune România pe picioare. La treabă!”, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis.

 

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALEGERI

Găești: Rezultatul votului a fost viciat, există probe, dar contestația a fost respinsă de BEC

Publicat

pe

Am vrea să ne explice, pe îndelete, mai marii Biroului Electoral Central de ce nu au acceptat contestația privind alegerile locale de la Găești, depusă de PSD Dâmbovița? De ce s-a respins? Dovezile prezentate în plângere erau clare, arătau că, pe 9 iunie, în secțiile de vot de pe teritoriul orașului Găești s-a întâmplat ceva ciudat. Au disparut buletinele de vot! În urne erau mai puține buletine decât numărul alegătorilor care semnaseră pe liste. Cine le-a mânărit?

„Acesta este motivul pentru care m-am văzut nevoit, astăzi, să merg mai departe şi am cerut anularea alegerilor pentru funcția de primar, având în vedere mai multe nereguli, dar mai ales lipsa a zeci de buletine de vot din urne. Fraudarea procesului electoral este evidentă. De aceea anularea alegerilor pentru funcția de primar este singura soluție pentru apărarea votului democratic al tuturor găeştenilor care şi-au exercitat acest drept pe 9 iunie. Sunt determinat să lupt pentru că găeştenii merită să cunoască adevărul”, a scris candidatul PSD Alexandru Iorga, pe pagina sa de Facebook, în ziua când a fost formulată contestația către BEC.

Este curioasă poziția celor de la BEC, de a refuza clarificarea situației de la Găești într-un mod democratic. Cumva nu au vrut să creeze precedente? Au preferat să închidă ochii, să accepte ilegalitățile, să sacrifice un candidat, voința electoratului doar pentru a nu ieși din ritmul național? Păi, așa funcționează statul de drept?

Argumentele prezentate în cererea PSD Dâmbovița către Biroul Electoral Central nu au contat deloc. Parcă a fost dat un ordin pe unitate să fie respinse toate contestațiile, indiferent de unde vin și indiferent de probe. Luăm cazul Costinești, anularea alegerilor a fost solicitată de Biroul Electoral Costinești, nu de vreun partid sau candidat! La Sectorul 1 București, la fel, cerere respinsă. Și lista poate continua.

Ne întoarcem la Găești. Nu vi se pare curios faptul că aleșii PSD în consiliul local câștigă cu un procent bun, în timp ce candidatul pentru funcția de primar pierde? Au intrat 8 consilieri. De obicei, primarul obține cele mai multe voturi. El este locomotiva. Sunt puține cazurile în care ies consilierii și primarul este eliminat. Mulți edili, după ce câștigă alegerile, au probleme cu Consiliul, cu realizarea unor majorități. Cetățenii votează masiv candidatul pe care îl preferă ca primar și cam uită de consilieri. La Găești, a fost invers. Oamenii au marșat pe consilierii PSD și l-au uitat pe Alexandru Iorga. Îți vine să crezi așa ceva? Spaima că ar putea pierde alegerile a fost imensă pentru gruparea din spatele edilului Grigore Gheorghe.

Este de noaptea minții! Social-democrații au precizat că președintele unei secții de vot s-a prezentat la Biroul Electoral de Circumscripție cu alte procese verbale decât cele încheiate în secția de votare. Președintele a distrus procesul verbal încheiat în fața membrilor Biroului. Mai mult, doamna în cauză și-a sunat soțul să vină să o ajute. Persoana respectivă, care nu avea nicio calitate în Biroul Secției de Votare, a întocmit un alt proces verbal. Și toate aceste ilegalități au fost trecute cu vederea de Biroul Electoral Central. De ce? De unde a venit ordinul de a nu se lua în seamă contestațiile privind organizarea alegerilor? Vom reveni.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ALEGERI

Alegeri cu mari surprize, cu bucurii, tristețe și victorie de nivel național

Publicat

pe

Poate că cititorii, puțini sau mulți care urmăresc opiniile mele expuse în Incomod Media despre lume, politică, societate, oameni și fapte, au observat că, pe perioada campaniei electorale, am lăsat-o ușor cu editorialul. Nu am vrut să stric apele nici unui combatant de pe frontul electoral. Am vrut ca lucrurile să meargă în ritmul firesc, netulburat de vreo imixtiune subiectivă. Acum, m-am hotărât să scriu câte ceva despre campanie, candidați, strategii, jocuri și regrete. Nu tehnic, deloc științific după reguli ale sociologiei și ale managementului politic și electoral. Așa, mai simplu, să înțeleagă toată lumea.

Pornesc de la Braniștea. L-am văzut pe deputatul Țachianu luptând, nu zic singur, cu o armată de intimidatori. Dotați și înarmați ca la carte, împingând alegătorul spre interesul lor, sugerându-i ostentativ să voteze cu cine trebuie. Candidatul Țachianu a fost urmărit prin comună, provocat, i s-a indus o stare de violență. Au vrut adversarii să îi facă praf imaginea până în ultima clipă. Camere video care urmăreau tot ceea ce se întâmplă în stradă. Unele montate pe stâlpi cu câteva zile înainte de scrutinul electoral. De ce o fi fost atâta patimă? Nu am auzit ca vreo instituție abilitată să se fii sesizat, să pună lucrurile la punct. S-a mers cu batista pe țambal!

La Cornești, primarul PSD, Radu Stancu, înfiat cu doar câteva săptămâni înainte de la PNL, a pierdut alegerile. Existau semnale că le va scăpa. Omul nu prea rezona cu comunitatea. Era acolo și atât. L-a bătut candidatul Alianței Dreapta Unită, Bogdan Gheorghe Guță.

La Băleni, Florea Mușat, un alt liberal trecut la social-democrați, de altfel om modest, cu gândire sănătoasă, dar căruia parcă i se urcase ușor la cap, căpătase o aroganță, începuse să se creadă indispensabil. Un fel de buric al pământului. Asta l-a pierdut! Tara asta se simte, se vede de la o poștă. A mai făcut o greșeală. La ultima conferință de presă, a comis-o rău de tot. La o întrebare venită de la un jurnalist a dat un răspuns ciudat, pierzător din start. Să îi spui tu, primar, om care trebuie să radiezi seriozitate, cu câteva zile înainte de alegeri, cetățeanului din Băleni, care trudește ca vai de el de dimineață până seara, că te duci din când în când la cazino, că îți place acolo și alte lucruri de astea de cancan? Păi, te-ai ras! Ți-ai consumat singur coliva. Și Mușat a pierdut, cu toate dispensarele și atelierele sale inaugurate și alte proiecte de vizionar al comunității. Bătut de un candidat PNL – Florin Dumitru.

La Odobești a fost o surpriză adevărată. Pentru unii. Nu pentru mine. Cu vreo două săptămâni înainte de alegeri, se simțea în comună agitația. Realocări de opinii, păreri. Colegi de ai candidatului Iliuță Radu, culmea, îl ironizau, îl dădeau perdantul de serviciu, dar nu a fost așa. Iliuță, în ritmul său, afișând o falsă naivitate, dar docil, atent, a câștigat. L-a bătut pe Niculae Alecu de la PNL, o legendă a zonei. Acum, tovarășii care îl blamau s-au întors. Așa este la noi!

La Costești Vale, un alt primar de cursă lungă, Toma Matei, a fost scos din cursă de candidatul PSD, Valentin Dună. Victoria, la fel, neașteptată pentru unii. Exista teama că Tomiță va face tot ce îi stă în putință să câștige. S-a dat alarma la Costești, dar s-a dat degeaba. PSD a câștigat. Dună, cu expresivitatea aceea rece, serioasă, l-a trimis acasă pe Tomiță Matei.

La Titu, tânărul candidat Laurențiu Costache, determinat, hotărât, a câștigat imagine și teren pas cu pas. Prin campania sa electorală simplă, sinceră, corectă, fără atacuri la persoană, bazată pe comunicare clară a ceea ce vrea să facă pentru Titu, a învins în alegeri.

Alte zone, alte mișcări teluro-politice. Fenomene care merită studiate și analizate mai profund. La Sălcioara, Valentin Pârvu, primar de mai bine de 30 de ani, este scos din cursă de candidata PNL, o tânără fără nicio experiență politică, dar agreată de cetățeni. Cum, s-a întâmplat minunea, nu știm. Nu am văzut o campanie ieșită din comun la Sălcioara din partea PNL. Valentin Pârvu nu a mai vrut să conteste, să ceară renumărare, deși a pierdut la vreo patru voturi diferență.

La Văcărești, o altă surpriză! Primarul în funcție, Romică Stoica, reprezentant PSD, a fost detronat de candidatul PNL, Ionuț Irinel Badea, un tânăr războinic, care și-a scos pe stradă toată artileria. Un fel de Rambo local! Loviturile sale asupra primarului erau mai degrabă indirecte. Trăgea în zidurile unei cetăți din comună și candidatul PSD era lovit de cele mai multe ori prin ricoșeu.

Gura Șuții, un scrutin electoral calm. Aici, s-a produs un schimb de generații. În liniște. Discret. Fără tam-tam. Marian Dinu, fiul încă primarului Constantin Dinu, a câștigat alegerile cu un scor de candidat profesionist.

La Gura Ocniței, Sorin Vasile Ioniță a avut de luptat cu patru contracandidați. Unul perdant de serviciu, iar ceilalți trei, apăruți din neantul democrației, au pornit înverșunați împotriva sa. Tot răul spre bine, fiindcă cei patru s-au bătut între ei pe voturi, ultimii doi strângând prea puține, iar Sorin Vasile Ioniță, primar în funcție, a rămas cu electoratul statornic. În urma lui, la mică distanță reprezentantul AUR, Bogdan Tudorache. Lupta strânsă. Pe locul trei, Mihai Niță, de la PNL. Am auzit că, într-un cartier, candidatul independent Gheorghe Lungu Jvek, a mușcat din voturile liberalului Mihai Niță, punându-l în dificultate. Așa că Sorin Vasile Ioniță a câștigat încă un mandat de primar.

Ca să vedeți cum funcționează manipularea, înainte de alegeri, pe rețelele de socializare, se lansase informația cum că Jvek conduce în sondaje. Este pe primul loc în ceea ce privește intenția de vot, iar Ioniță pe ultimul. Și, când colo, ca să vezi hal de sondaj, Jvek al nostru a obținut doar 164 de voturi.

La Aninoasa, Vlăduț Niculae, edil în funcție și candidat PSD, a avut de înfruntat pe fostul său coleg de partid și de administrație Constantin Maricescu. Unii, care au citit prea multă anticipație politică, îl dădeau câștigător pe Maricescu. Fals! Cetățenii Aninoasei au știut să facă deosebirea între povești nemuritoare și realitatea imediată din care face parte Vlăduț Nicolae.

La Vulcana Pandele, primarul Radu Vasile, supărat pe PSD, a zburat la PNL. Degeaba! A pierdut alegerile în fața unui tânăr candidat, George Rotaru, de la PSD. Parcă mai deschis decât Radu. Ușor timid, sincer, a câștigat încrederea oamenilor.

La Vulcana Băi a învins veșnicul Emil Drăghici. Independent. Detașat. Numit de unii primarul fantomă, asta fiindcă este prins în multe activități în calitate de președinte al Asociației Comunelor din România și nu prea stă prin sat. Dar, oamenii îl tot votează. Au încredere în el. Se pune totuși întrebarea: Au avut alternativă? Eu zic că nu.

Pe Valea Dâmboviței, s-au produs câteva resetări în administrație. La fel, unele merită studiate. Dar, mai are importanță? La Pietrari din lupta PSD și PNL, a câștigat Cornel Coman, independent. Regele înghețatei din Dâmbovița a mai îndeplinit funcția de edil. A făcut îmi amintesc și treabă, dar a plecat pe un fond tensionat. Înlocuitorul său, de la PSD, a dormit vreo două mandate în bocanci. Partidul i-a retras susținerea pe ultima sută, deși puteau să îl sancționeze mai demult. Gheorghe Neacșu, supărat nevoie mare, a fugit la PNL. Așa este acum. Un ghiveci. Nu mai există morală politică, doctrină, te duci oriunde, după interes, ambiție sau dorință de răzbunare. A fost bătaie între PSD și PNL. Coman a avut un singur mesaj electoral care a prins. Ceva de genul: „Dacă vreți să prindem Voineștiul din urmă, mă întorc la Primărie!” Și s-a întors, chiar dacă doar cu câteva zeci de voturi în fața candidatului PSD.

La Râul Alb, s-a rupt prietenia dintre primarul Cătălin Preda și viceprimarul Cristinel Rizea și a ieșit măcel electoral. A fost victoria AUR, cu vicele în frunte.

La Cândești, o altă zonă cu probleme, primărița Georgeta Popa s-a retras. Nu a vrut să mai candideze. PSD a hotărât să meargă în alegeri cu vicele Marius Cristea. Mare greșeală! L-au aruncat la sigur în gura candidatului odihnit de la PNL. Un tânăr farmacist care a desfășurat în comună o campanie electorală profi. A ieșit în față cu discurs bun și comportament electoral. A știut să capaciteze atenția tinerilor, a nehotărâților, ceea ce vicele nu ar fi putut face cu ușurință. Alt aluat! Nu critic, dar nu aveai de unde să scoți cozonaci buni.

La Găești lucrurile au pornit bine. Era vizibil faptul că electoratul liber, nu cel captiv, mai mult de jumătate, dorește schimbarea. Campania electorală a candidatului PSD Alexandru Iorga a fost una jos pălăria. S-a respectat toată compoziția organizațională în materie de promovare. Text, imagine, mesaj clar, scurt, cu subiect și predicat, simplitate în expunere, sinceritate. Și s-au speriat rău Griguță și anturajul său! Fostul polițist Alexandru Iorga a mers pe calea corectitudinii, pe ceea ce vor oamenii cu adevărat, deși existau suficiente indicii că se încearcă seducerea electoratului. Asta nu fost totul! Au apărut neclarități în ceea ce privește buletinele de vot, procesele verbale de după alegeri. Neconcordanțe între ceea ce exista pe listele de alegători cu ceea ce se afla în urne. S-a făcut contestație de către PSD. Rămâne de văzut dacă va fi acceptată! Normal ar fi să se organizeze un nou scrutin electoral pentru primar. Sunt destule motive pentru reluarea procesului de vot. Dar, românul are o vorbă: „Necunoscute sunt căile Domnului”. Doar de către unii, zicem noi!

A mai rămas ceva. Ciocănești. Aici, a învins primarul în funcție, Ciprian Nilă, de la PSD. Reprezentantul AUR, Marin Păun, a fost învins, deși, atunci când și-a anunțat candidatura, se declanșase o maree de simpatie în localitate. Din păcate pentru el, apele s-au retras curios de repede.

Dacă facem așa, o statistică a modului cum s-a desfășurat campania, metode și forme de promovare electorală, comportament, reprezentanții PNL au fost mult mai răi, au acționat în unele cazuri dur, ostentativ, chiar violent. O notă mică la acest capitol, poate se îndreaptă.

Una peste alta, PSD a câștigat alegerile detașat. O victorie deplină. Și la Consiliul Județean și la primari. În clasamentul partidului, PSD Dâmbovița este fruntaș la nivel național. Corneliu Ștefan a obținut un scor istoric. Omul are stofă de politician și, mai mult decât atât, vrea să facă treabă în județ.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite