Connect with us

ACTUALITATE

„Astronomie pentru tineret”, eveniment naţional organizat în judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

În perioada 1-5 noiembrie 2019, se desfăşoară în judeţul Dâmboviţa, cea de-a IX-a ediţie a Conferinţei naţionale a asociaţiilor de astronomie din România. Proiectul vizează facilitarea accesului tinerilor la acțiuni și proiecte în domeniul educației non-formale prin astronomiei și fundamentarea de oferte educaționale prin crearea unui calendar național de activități pentru anul 2020.

Evenimentul este finanțat de Consiliul Județean Dâmbovița și se desfășoară în parteneriat cu Biblioteca Județeană I.H. Rădulescu Dâmbovița din Târgoviște și Asociația Ucenicul Astronom din Miercurea Ciuc.

Prima parte a conferinţei se desfăşoară, astăzi – 1 noiembrie, la Biblioteca Judeţeană „I.H. Rădulescu” din Târgovişte. Este vorba despre loc o sesiune de prezentări privind activități, proiecte și programe de astronomie și educație prin astronomie. De asemenea, va fi expusă o amplă expoziție de astrofotografie și vor avea loc lansări de carte.

Partea a doua a conferinței se va desfășura la Runcu Stone în localitatea dâmbovițeană Runcu în perioada 1-5 noiembrie. Aici vor avea loc ateliere de lucru privind fundamentarea de oferte educaționale, programe și proiecte, urmând a se realiza un calendar național de activități aferente anului 2020. De asemenea, vor avea loc sesiuni de observații astronomice și tehnici observaționale, precum și o gală de cosmopoezie.

„În cadrul lucrărilor conferinței vor avea intervenții de la distanță dr. Mirel Bîrlan, astronom profesionist la Observatorul Astronomic din Paris – Institutul de Mecanica Cerească și Calcul de Efemeride, președinte al Comitetului Național Român de Astronomie și dr. Ovidiu Văduvescu, astronom profesionist la Institutul Isaac Newton din Insulele Canare”, precizează Valentin Grigore – preşedintele Societăţii Astronomice Române de Meteori.

ACTUALITATE

1 IUNIE 2024: Nu rata activitățile organizate de Camera de Comerț Dâmboviţa pentru copii!

Publicat

pe

Camera de Comerț, industrie și Agricultură Dâmbovița a pregătit și anul acesta activități interesante pentru copii, cu prilejul zilei de 1 iunie.

Prin urmare, sâmbătă – 1 iunie 2024, între orele 10:00 și 13:00, se vor organiza, la sediul Camerei de Comerț Dâmboviţa – Calea Câmpulung , Nr. 6A, Târgoviște, următoarele activități:
– Ateliere de creație: lego, puzzle, desen
– Club de robotică Code School Clubs Targoviste
– Puctură pe față DINI LAND
– Karaoke și Mini Disco
– Festivalul Culorilor. Crează-ți propriul univers cu creta!
– Copiii în acțiune: Întâlnire cu Poliția – Siguranță și distracție
– Multe alte surprize.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Va fi mare sărbătoare pe 26 mai 2024 la Ghimpați (oraș Răcari). Detalii aici

Publicat

pe

Duminică – 26 mai 2024, Primăria și Consiliul Local Răcari, județul Dâmbovița, organizează, în colaborare cu Asociația Ghimpați 2008, o serie de manifestări cultural-sportive, artistice și religioase prilejuite de împlinirea a 452 de ani de la prima atestare documentară a localității Ghimpați.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite