Connect with us

ALEGERI

Iohannis: PSD este motivul pentru care România nu s-a dezvoltat mai mult și mai bine!

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat duminică, la Sibiu, că motivul pentru care România nu s-a dezvoltat mai mult şi nu a reuşit să scape de comunism ”se numeşte PSD”.
Preşedintele Klaus Iohannis a primit premiul ”Victoria normalităţii”, la gala ”Femeile liberale premiază excelenţa”, desfășurată la Sibiu la ințiativa Organizaţiei Femeilor Liberale şi a PNL Sibiu.

Publicat

pe

În discursul ţinut în faţa femeilor liberale, Iohannis a explicat conceptul său de campanie – ”România normală”, făcând referire la administraţie, şcoli, spitale, dar şi la independenţa sistemului de justiţie.

”O Românie normală este țara în care cetățeanul este în centrul preocupării statului şi nu invers, cum au încercat cei din ultimii trei ani să definească statul. O Românie normală e cea în care şcolile sunt dotate, în care elevii şi profesorii se simt în siguranţă”, a spus șeful statului. ”O Românie normală e o Românie în care cel în suferinţă găseşte uşor un spital modern, dotat, cu personal calificat, cu oameni dedicaţi meseriei. România normală este acea ţară în care romanii se întorc, în care locurile de muncă se creează aici la noi şi nu mai este nimeni obligat să plece din România”, a declarat Klaus Iohannis.

Hoții stau la pușcărie

Supremația legii este o altă valoare care trebuie respectată. ”România normală e cea în care legea-i lege pentru toţi, e ţara în care hoţii stau în puşcărie nu la butoanele politice. România normală este ţara în care politicienii încurajează independenţa judecătorului, nu încearcă să pună acest sistem sub control politic. România normală e acea Românie în care politicienii doresc să ocupe funcţii pentru a rezolva problemele societăţii, nu pentru a-şi rezolva problemele, multe dintre ele penale”, a mai spus Iohannis.

Klaus Iohannis a susţinut că România nu a reuşit să devină o țară normală din cauza guvernărilor PSD.

”Pare aşa de simplu, dar oare dacă este aşa de simplu, de ce nu am reuşit în cei 30 de ani scurşi de la Revoluţia din decembrie ’89 să ajungem şi noi în România la normalitate? Ce ne împiedică, ce ne ţine, ce ne încurcă? Cine ne încurcă de 30 de ani? De ce după 30 de ani, de când oficial spunem că am scăpat de comunism, nu avem toţi impresia că am scăpat şi de comunişti? În această seară frumoasă, plină de optimism, nu vreau să vorbesc aproape deloc despre ce ne-a ţinut şi cine ne-a ţinut, dar nu pot să nu spun. Motivul pentru care România nu s-a dezvoltat mai mult, mai bine, în ultimii 30 de ani, România a încercat, dar motivul pentru care România nu a reuşit încă de tot să scape de comunism, acest motiv se numeşte PSD”, a acuzat Klaus Iohannis.

”De asta suntem în război politic, fiindcă noi – eu, voi, cu PNL şi împreună cu celelalte partide din Opoziţie – suntem de partea românilor şi ducem această luptă pentru normalitate. Dorim românilor o ţară normală şi pentru asta este absolută nevoie de voi”, le-a mai spus Iohannis femeilor liberale.

În final, şeful statului le-a mulţumit femeilor liberale pentru că s-au arătat dispuse ”să lupte pentru români, pentru o Românie normală”.

Premiile OFL

În cadrul ceremoniei au fost premiate femei care prin muncă, determinare, viziune și perseverență s-au afirmat în domeniile lor de activitate.

Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, a primit o distincție pentru că a continuat proiectele lui Klaus Iohannis, inițiate pe vremea când șeful statului era primar al Sibiului. A primit o distincție și Doris Pack, președintele Organizației de Femei a Partidului Popular European. Liberalii i-au oferit o distincție și Danielei Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Liliana Romaniuc a primit premiul pentru pasiune și profesionalism în educație. Un moment emoționat a fost cel în care a urcat pe scenă, în scaun cu rotile, Lidia Leahu, fotomodel Atipic Beauty, care a primit premiul ”Frumusețea perseverenței”.

De asemenea, medicul Livia Ognean, șeful Secției Neonatologie al SCJU Sibiu, a fost distinsă pentru ajutorul oferit copiilor născuți prematur. Au fost, de asemenea, premiate Gabriela Alexandrescu – președinte executiv Salvați Copii România, Doina Cepalis – antreprenor, Anca Mona Mariaș –dirijor al unor coruri de copii, Florentina Ileșan, profesor la Colegiul Național “Octavian Goga” din Sibiu, Simona Voicescu, președintele asociației ”Necuvinte”.

 

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALEGERI

Răcari. Alegeri 9 iunie 2024. Sondajele îl dau câștigător pe primarul PNL Marius Caravețeanu

Publicat

pe

Primarul orașului Răcari, Marius Caravețeanu – candidat PNL pentru un nou mandat, al cincilea, și-a păstrat obiceiul de a organiza întâlniri cu cetățenii în fiecare cartier, ca modalitate de a afla ce probleme au și care le sunt pretențiile vizavi de administrația publică locală.

Caravețeanu poartă astfel de dialoguri sincere cu locuitorii orașului periodic și negreșit în perioada campaniei electorale. Și ține întotdeauna cont de opiniile exprimate, așa cum îi stă bine unui primar atașat de comunitatea pe care o conduce.

Oamenii din Răcari apreciază această atitudine deschisă. Este fără doar și poate unul dintre motivele pentru care l-au votat deja de patru ori pe Marius Caravețeanu să le fie primar, iar sondajele îl dau învingător și în alegerile din 9 iunie 2024. Pentru că, da, are ce să prezinte la capitolul investiții implementate pentru bunăstarea concetățenilor săi.

Marius Caravețeanu este conștient că mai sunt multe de înfăptuit pentru ca Răcari să fie un oraș cu adevărat dezvoltat și, așa cum ne-a obișnuit, le cere din nou oamenilor să-și spună opinia vizavi de proiectele pe care le propune pentru mandatul 2024-2028, oferta sa electorală fiind una deschisă sugestiilor. Astfel, miercuri – 22 mai 2024, începând cu ora 16:00, primarul Marius Florin Caravețeanu, candidat PNL pentru un nou mandat, ia la pas cartierele-sat Stănești și Bălănești. Și vor urma mai multe astfel de întâlniri cu cetățenii.

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda PNL Dâmbovița. CMF: 21240015

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ALEGERI

Alegeri 9 iunie 2024. Gabriel Purcaru (PSD), primarul de care are nevoie municipiul Moreni!

Publicat

pe

Municipiul Moreni, după 9 iunie 2024, prin votul masiv al cetățenilor, va intra într-o etapă importantă de dezvoltare. După cum se prezintă lucrurile, după prestanța candidaților, empatia față de cetățeni, modul de expunere a proiectelor, determinarea sinceră afișată și temele de dezbatere publică alese, Gabriel Purcaru, reprezentantul Partidului Social Democrat, va fi ales primar pentru mandatul 2024-2028.

Lângă candidatul PSD se află o echipă puternică de consilieri din diferite sfere de activitate profesională, oameni tineri și implicați, care, ca și Gabriel Purcaru, sunt devotați comunității și au un singur țel: să dezvolte municipiul Moreni, să aducă prosperitatea în acest oraș, să-l repună pe harta municipiilor din România dezvoltate din punct de vedere economic, social, educațional și cultural.

Gabriel Purcaru știe de unde să pornească, știe care sunt instrumentele ce trebuie folosite și știe unde trebuie să ajungă municipiul Moreni. Parcul Industrial Moreni, unde activează încă din poziția de director general, prin viziunea sa de dezvoltare, prin proiectele materializate și colaborarea cu agenții economici, a devenit în acești ultimi ani un fel de locomotivă a industriei din municipiul Moreni și din împrejurimi. Ce a făcut bun în acest complex economic, Gabriel Purcaru vrea să construiască și în municipiul Moreni, adică echipă, comunicare, colaborarea, empatie față de oameni, dezvoltare, prosperitate, prestigiu și renume. Sunt dezideratele sale pe care, cunoscându-l, sunt convins că le va duce la îndeplinire.

Gabriel Purcaru are o voință de fier. Când își propune să ducă ceva la capăt, nu are odihnă până ce nu finalizează proiectul. Mulțumirea lui trebuie neapărat să se vadă pe fața celorlalți, beneficiarii eforturilor sale. Așa vrea să conducă Primăria Moreni. Cercetând, elaborând, aplicând și construind!

„Eu sunt un om al faptelor. Nu pot să ies în fața oamenilor și să înșir promisiuni pe care să nu pot să le onorez. Voi lăsa să vorbească realizările mele și ale echipei cu care voi colabora. Vreau ca cetățenii acestui municipiu să simtă, să vadă că aleșii, reprezentanții administrației publice locale, lucrează pentru ei. Că sunt acolo ca să îi asculte, să îi sprijine, să îi sfătuiască”, ne-a precizat candidatul PSD pentru funcția de primar al municipiului Moreni – Gabriel Purcaru.

Viitorul primar al municipiului Moreni are o listă lungă de proiecte care trebuie implementate pentru ca motorul acestui oraș să înceapă să duduie. Gabriel Purcaru intenționează ca, în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița, apelând și la programele cu finanțare europeană, să construiască o centură ocolitoare a orașului. Investiția este indispensabilă pentru decongestionarea căilor rutiere din municipiu, pentru scoaterea traficului greu din oraș, creând astfel un ambient mai curat, nepoluat, liniștit și sigur pentru locuitorii orașului.

De asemenea, Gabriel Purcaru consideră că zona de centru a municipiului Moreni are nevoie de o altă modelare – modernă, europeană, civilizată. În afară de indispensabilele străzi asfaltate, este nevoie de parcări, de perimetre verzi, zone de promenadă și de recreere, toate puse în valoare cu mobilier urban în ton cu arhitectura locală și dotate cu tehnica necesară comunicării în vremurile pe care le trăim, respectiv wifi stradal cu putere mare de acoperire, prize pentru încărcarea telefoanelor, tabletelor și laptop-urilor. Pentru siguranța cetățenilor și prevenirea faptelor anti-sociale, vor fi montate camere video de înaltă rezoluție.

Odată ce va fi ales primar, Gabriel Purcaru are în plan să regularizeze, în colaborare cu Apele Române, segmentul pârâului Cricov care străbate orașul, în special zona de centru, ecologizând împrejurimile, albia cursului de apă și stabilizând malurile, prin construcția unor gabioane. Despre ce mai vrea să facă Gabriel Purcaru la Moreni după scrutinul din 9 iunie 2024, vom scrie în zilele următoare.

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda PSD Dâmboviţa. CMF: 21240002

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite