Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Românii îşi aleg preşedintele. Trei zile de vot în diaspora şi tot s-au format cozi!

Publicat

pe

Coadă la vot în Berlin (Sursa foto: Cristian Ioan)

Astăzi – 8 noiembrie 2019, în prima zi de vot în diaspora, la unele secţii din străinătate, în special cele din Roma şi Berlin, s-au format cozi – conform fotografiilor postate pe Facebook. Se pare că mulţi alegători nu au ştiu că secţiile se deschid astăzi la ora 12:00, nu la ora 07:00 – cum se va întâmpla sâmbătă – 9 noiembrie şi duminică 10 – noiembrie.

VEZI PREZENŢA LA VOT ÎN TIMP REAL

Programul de votare la secțiile din străinătate se poate prelungi până la ora 23:59, în toate cele trei zile în care se desfășoară scrutinul în diaspora, dacă vor exista alegători în secţie sau la coadă afară. În total, Ministerul Afacerilor externe a organizat în străinătate 838 de secţii pentru alegerile prezidenţiale 2019. Dintre acestea, peste 600 sunt în ţările din Uniunea europeană.

Atenţie! Pot vota în străinătate toţi românii care în ziua alegerilor se află în afara țării, indiferent dacă sunt domiciliați, rezidenți sau turiști în alte state. La ora 19:30, votaseră deja 57.000 de români din diaspora. Potrivit Autorităţii Electorale Permanente,  715.752 de români cu drept de vot figurează cu domiciliul în străinătate.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALEGERI

Ionel Petre, lider ALDE Dâmboviţa: Am pierdut încă o bătălie, sperăm că nu întregul război

Publicat

pe

La alegerile locale din 27 septembrie 2020 a contat doar votul politic, nu oamenii care s-au aflat în spatele siglelor de partid – aceasta este concluzia la care a ajuns Ionel Petre, președintele ALDE Dâmboviţa.

„Mulțumesc colegilor noștri care au reușit să păstreze încrederea membrilor comunităților din care fac parte, în timp ce alți foști colegi ne-au părăsit înainte de bătălie sau pe câmpul de luptă al bătăliei politice, iar gestul lor a afectat toată echipa noastră.

ALDE a pierdut încă o bătălie, sperăm că nu întregul război, noi, membrii partidului, nu meritam acest lucru. Cu o nouă abordare, cu consecvență și cu hotărâre, ALDE poate merge mai departe.

Nu avem răgazul să analizăm pe-ndelete ce s-a întâmplat pentru că trebuie pregătite următoarele bătălii politice. Mulțumesc din suflet tuturor dâmbovițenilor! Mesajul lor este important pentru mine!”, a scris Ionel Petre pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

ALEGERI

Doi primari din Dâmbovița, în topul național la încrederea electoratului

Publicat

pe

Au existat superlative electorale și în județul Dâmbovița. Primarul localității ardelene Ciugud, considerat a fi unul dintre edilii cu cele mai multe proiecte materializate, se pare că a fost depășit, ca procentaj la vot, de către dâmbovițenii Gabriel Dănuț Sandu, primarul independent al comunei Voinești, și de PSD-istul Constantin Stroe de la Șotânga, care au obținut 89, 65%, respectiv 89, 66%.

Voturile date de concetățenii celor doi primari reflectă încrederea maximă care poate fi acordată unui ales. Trebuie menționat că Gabriel Dănuț Sandu, după cum rezulta din calculele și sondajele noastre, ar fi putut obține peste 95% din voturi, dar a apărut o ciudățenie, un fapt care nu poate fi explicat. Ori o parte din alegători nu s-au descurcat la vot, ori a existat o tentativă de fraudare pusă la cale de cineva. 232 de voturi au fost declarate nule. Pe aceste buletine de vot destinate alegerii primarului nu a existat niciun fel de ștampilă, de parcă cineva le-a pus goale în urnă. Erau exact voturile care îi lipseau lui Gambă ca să treacă de 95%.

În județ,  mai sunt primari, și  nu puțini, care au obținut  un nou mandat cu peste 80% din voturile valabil exprimate.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!