Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Rovana Plumb a sunat adunarea pentru poporul PSD-ist din Dâmboviţa

Publicat

pe

În această seară, Rovana Plumb, preşedinta PSD Dâmboviţa, a convocat la şedinţă, într-un restaurant din Târgovişte, peste 600 de membri ai filialei dâmboviţene, deputaţi, senatori consilieri locali şi judeţeni, preşedinţi de organizaţii.

Activul PSD va discuta, probabil, în faţa unei gustări, cu liderii partidului, despre rezultatele obţinute în primul tur al alegerilor prezidenţiale şi despre strategia ce trebuie adoptată pentu turul doi.

Rovana Plumb vrea să obţină un rezultat peste cel din 10 noiembrie. Tocmai de aceea, a preluat frâiele coordonării campaniei electorale, iar pe fostul deputat Radu Popa l-a numit responsabil cu comunicarea.

Spiritele în organizaţie nu sunt deloc liniştite, mai ales după şedinţa CEX, în cadrul căreia s-a decis ca Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean, să nu se mai ocupe de campania electorală şi de partea de comunicare. Mai mult, Rovan Plumb i-l va instala în coaste pe Laurenţiu Neculăescu, fost cosilier al premierului Viorica Dăncilă. Acesta va fi uns administrator public al judeţului.

Se aude că lidera PSD Dâmboviţa ar dori chiar să-l înlăture pe Oprea din funcţia de şef al CJ Dâmboviţa. Pintre noii favoriţi s-ar număra Luisa Greaca, care, deocamdată, va fi extrasă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi numită director la Carpatmontana.

Dâmboviţa

Ministrul „Grindă” este omul greșit la locul greșit!

Publicat

pe

Ministrul liberal al Dezvoltării, Ion Ștefan, supranumit „Grindă”, a primit astăzi în Parlamentul României un vot de neîncredere pentru activitatea pe care a depus-o până în prezent în fruntea acestei structuri ministeriale. Moțiunea simplă a trecut cu 168 de voturi „pentru”. Au votat împotrivă 81 de parlamentari, iar 50 s-au abținut.

Deputata PSD Claudia Gilia a postat pe pagina sa de Facebook un text acid la adresa Guvernării liberale, țintindu-l în mod deosebit pe ministrul Ion Ștefan, care, în logica normalității, după ce a primit un vot de blam în Parlament, ar fi trebuit să-și dea demisia. Din păcate, în politică, onoarea și demnitatea sunt simple noțiuni teoretice, fără aplicabilitate în practică.

„Vă aduceți aminte povestea cum i s-a “dezvoltat” casa din cauza unui constructor care a greșit dimensiunea grinzii? Cam totul este greșit cu domnul Ștefan, mai ales postura de ministru al dezvoltării. Este omul greșit, la locul greșit. Asta dacă vrem dezvoltare. În schimb este omul potrivit, la locul potrivit, dacă este vorba de angajarea rudelor și prietenilor (26 până acum), cu care ministrul a căpușat ministerul. Probabil așa cum s-a mărit din greșeală grinda, s-a mărit și organigrama ministerului care să-i încapă ministrului toate rudele. De fapt s-a mărit prin micșorarea Direcției de integritate și anticorupție din minister, care și-a redus mult personalul.

Înainte de guvernare, liberalii plângeau cu lacrimi de crocodil anticorupția, iar la instalarea la putere au făcut tot ce au putut să lupte contra direcțiilor anticorupție de care nu s-a atins nimeni până la ei. Funcționarii acestora au ajuns să-și caute dreptatea în instanță, lăsați pe drumuri în mod ilegal și abuziv de către acest ministru.

Ocupat cu rudele, ministrul a uitat că e mandatat să dezvolte România. În afara unui drum pe un câmp al țării, ministerul condus de domnul “Grindă” Ștefan nu poate bifa nimic din lista de priorități a României. Dezvoltarea a rămas, de la instalarea acestui Guvern, pe umerii comunităților locale, pe umerii primarilor care înțeleg necesitățile localităților lor. Însă e foarte dificil pentru aceștia, în lipsa unei strategii naționale coerente, în lipsa unor linii clare, sigure și predictibile de finanțare. Nu poți face strategii de dezvoltare integrată la nivel local, doar sperând că ar putea părea vreo „grindă” la Ministerul Dezvoltării, pe care să se sprijine proiectul comunității tale!

Ministerul Dezvoltării, Guvernul României, România are nevoie de oameni pregătiți, de profesioniști în domeniile lor, de oameni cu viziune și cu dorință de a face! Cât să mai stăm după promisiunile mincinoase ale ministrului “Grindă” Ștefan și ale colegiilor lui Cîţu, Oros, Anisie, Vela şi Alexandru, împotriva cărora Parlamentul a votat până acum 5 moțiuni simple? Sunt ei răspunsul politic la nevoile de astăzi ale României? Eu cred că nu! Cred că sunt fix opusul”, a scris Claudia Gilia.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Turiștii montani se disciplinează cu greu în legătură cu Legea picnicului

Publicat

pe

Sursa foto: IJJ Dâmboviţa

Jandarmii montani din Dâmboviţa desfășoară activități continue de informare a turiștilor cu privire la Legea picnicului, dar și la pericolele la care se expun prin camparea în locuri neamenajate. Week-end-ul trecut, s-a actionat în zonele Bolboci, Zănoaga, Padina, Dichiu și Piatra Arsă, precum și pe mai multe trasee montane.

Cu acest prilej, militarii au distribuit 100 de materiale informative și au aplicat 16 avertismente – pentru aprinderea focului, parcarea autoturismelor în spații neamenajate și desfășurarea de activități de picnic în afara zonelor special amenajate și o amendă în valoare de 1.000 de lei – pentru instalarea de corturi în fondul forestier.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!