Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Rotary Club şi peste 100 de voluntari au plantat 3.000 de puieţi de arbori în comuna Şotânga

Publicat

pe

La sfârşitul săptămânii trecute, s-a consumat în comuna şotânga, judeţul Dâmboviţa, încă un eveniment „Rotary Club Târgovişte”, organizat cu scopul de a capacita societatea civilă, comunităţile locale, copiii şi tinerii în acţiuni de voluntariat.

Sub egida „Rotary plantează acum”, sâmbătă – 16 noiembrie, a fost materializat proiectul de împădurire a unor terenuri degradate aflate pe teritoriul localităţii Şotânga. Cei peste 3.000 de puieţi din diferite specii de arbori au fost achiziţionaţi şi donaţi de „Rotary Club Târgovişte”.

Sub îndrumarea silvicultoriilor de la Direcţia Silvică Dâmboviţa şi ai angajaţilor Ocolil Silvic Sturzeni, peste 100 de copii de la şcolile din Şotânga, profesori şi membri ai cluburilor Rotary, Rotarct şi Interact din Târgovişte au participat la acţiunea de împădurire. A fost prezent şi primarul localităţi, Constantin Stroe. Şantierele de împădurire au fost deschise în incinta şcolilor, în zona terenurilor de sport şi pe islazul comunal. S-au plantat copaci din speciile salcâm, tei, frasin, plop alb, platan şi brad.

Inginerul silvic Adrian George Bîlcan, preşedintele Rotary Club Târgovişte, s-a arătat mulţumit de această acţiune de amploare, menită să atragă atenţia asupra rolului pe care îl avem fiecare în parte în lupta de salvare a pădurii, a mediului ambiant, a opririi efectelor nocive ale fenomenului de încălzire globală.

„Misiunea noastră este să implicăm opinia publică, societatea civilă, autorităţile, mass-media şi alte organizaţii de voluntariat în activităţi de protejare şi dezvoltare a pădurii. Aerul pe care îl respirăm este produs de păduri. Nu putem rămâne impasibili, ştiind că, în vara anului trecut, Terra a intrat oficial în deficit de oxigen. Noi, oamenii avem datoria, nu numai morală, de a contribui la regenerarea pădurilor, la asigurarea unui viitor sigur şi sănătos planetei noastre, copiilor noştri, celor care vor moşteni pământul”, ne-a declarat inginerul Adrian George Bîlcan – preşedintele Rotary Club Târgovişte.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Polițiștii din Dâmbovița au împușcat, în legitimă apărare, doi bărbați din Văcărești

Publicat

pe

Echipajul de poliție care a răspuns unui apel la 112, prin care un bărbat din Văcărești, județul Dâmbovița, a sesizat, în această noapte, că are un conflict cu vecinii, a fost nevoit să facă uz de armă, după ce oamenii legii s-au trezit ameninţaţi cu un obiect ascuțit.

Întrucât agresorul nu a respectat somația, unul dintre polițiști a executat foc de arma în urma căruia agresorul a fost vătămat in membrul inferior. În sprijinul bărbatului a venit fratele acestuia, care a sărit asupra politistii cu același obiect ascutit. Și de această dată, a fost utilizat armamentul din dotare, dâmbovițeanul fiind împușcat în zona abdomenului.

În urma evenimentului, cei doi bărbați și agenții de poliție au fost transportați la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Sub coordonarea procurorului de caz, polițiștii continuă cercetarea la fața locului, urmând să se stabilească cu exactitate toate împrejurările producerii evenimentului.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Primarul de la Malu cu Flori a fost internat în spital cu COVID-19

Publicat

pe

Numărul de cazuri de infectări cu coronavirus este într-o continuă creștere. Măsurile de distanțare fizică și de protecție nu sunt întocmai respectate de cetățeni. Mai grav este faptul că încep să se îmbolnăvească pe capete și reprezentanții administratiei publice locale, primari și funcționari. Am aflat astăzi că edilul comunei Malu cu Flori, județul Dâmbovița, a fost depistat pozitiv. În ultimele zile, Ion Constantin s-a simțit rău, fapt care l-a determinat să își facă testul pentru COVID-19.

„În calitate de primar al comunei Malu cu Flori, vă informez că, după o perioadă agitată din toate punctele de vedere, am luat hotărârea de a mă autoizola, începând din primele zile ale săptâmânii, când, din cauza unor dureri lombare, începusem unele proceduri medicale. Joi seară, am avut primele semne de temperatură. Pentru că sănătatea este pe primul loc, protejându-mă pe mine, familia mea și întreaga comunitate, vineri seară am făcut testul COVID-19, care a fost confirmat pozitiv, astăzi la ora 16:00. Încercați să fiți mai responsabili în a vă proteja prin purtarea măștii în afara locuinței, precum și printr-o distanțare cât mai mare”, a scris primarul de la Malu cu Flori pe pagina sa de Facebook.

În acest moment, edilul este internat la Secția Boli Infecţioase a Spitalului Județean de Urgență din Târgovişte.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!