Connect with us

ACTUALITATE

Rotary Club şi peste 100 de voluntari au plantat 3.000 de puieţi de arbori în comuna Şotânga

Publicat

pe

La sfârşitul săptămânii trecute, s-a consumat în comuna şotânga, judeţul Dâmboviţa, încă un eveniment „Rotary Club Târgovişte”, organizat cu scopul de a capacita societatea civilă, comunităţile locale, copiii şi tinerii în acţiuni de voluntariat.

Sub egida „Rotary plantează acum”, sâmbătă – 16 noiembrie, a fost materializat proiectul de împădurire a unor terenuri degradate aflate pe teritoriul localităţii Şotânga. Cei peste 3.000 de puieţi din diferite specii de arbori au fost achiziţionaţi şi donaţi de „Rotary Club Târgovişte”.

Sub îndrumarea silvicultoriilor de la Direcţia Silvică Dâmboviţa şi ai angajaţilor Ocolil Silvic Sturzeni, peste 100 de copii de la şcolile din Şotânga, profesori şi membri ai cluburilor Rotary, Rotarct şi Interact din Târgovişte au participat la acţiunea de împădurire. A fost prezent şi primarul localităţi, Constantin Stroe. Şantierele de împădurire au fost deschise în incinta şcolilor, în zona terenurilor de sport şi pe islazul comunal. S-au plantat copaci din speciile salcâm, tei, frasin, plop alb, platan şi brad.

Inginerul silvic Adrian George Bîlcan, preşedintele Rotary Club Târgovişte, s-a arătat mulţumit de această acţiune de amploare, menită să atragă atenţia asupra rolului pe care îl avem fiecare în parte în lupta de salvare a pădurii, a mediului ambiant, a opririi efectelor nocive ale fenomenului de încălzire globală.

„Misiunea noastră este să implicăm opinia publică, societatea civilă, autorităţile, mass-media şi alte organizaţii de voluntariat în activităţi de protejare şi dezvoltare a pădurii. Aerul pe care îl respirăm este produs de păduri. Nu putem rămâne impasibili, ştiind că, în vara anului trecut, Terra a intrat oficial în deficit de oxigen. Noi, oamenii avem datoria, nu numai morală, de a contribui la regenerarea pădurilor, la asigurarea unui viitor sigur şi sănătos planetei noastre, copiilor noştri, celor care vor moşteni pământul”, ne-a declarat inginerul Adrian George Bîlcan – preşedintele Rotary Club Târgovişte.

Reclama

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Kaufland România explică cum sunt îmbunătățite ouăle cu vitaminele D și E

Publicat

pe

De

Echipa Kaufland România a trimis pe adresa de e-mail a redacției noastre un răspuns la întrebarea pe care am pus-o în articolul din data de 16 iulie 2024′: „PERPLEX. Ofertă de supermarket: ouă îmbunătățite cu vitaminele D și E! Cum adică?”, pe care vă invităm să-l citiți:

„Conform informațiilor furnizate de producătorul Aviputna, ouăle îmbogățite cu vitaminele D3 și E sunt rezultatul unei cercetări ample și al unei colaborări cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Biologie și Nutriție Animală. Aceste produse nu sunt supuse unor tratamente invazive, ci sunt obținute prin inovații în alimentația păsărilor, asigurând astfel un aport suplimentar de vitamine esențiale pentru sănătatea consumatorilor.

Informațiile despre produsele Aviputna sunt disponibile atât pe site-ul oficial, cât și prin scanarea codului QR de pe ambalaj, oferind detalii complete și transparente. De asemenea, ouăle au fost recunoscute pentru calitatea și gustul lor, fiind premiate cu „Superior Taste” la Bruxelles, alături de alte distincții obținute pentru gama „Din Ogradă” – precizează Kaufland România.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Admitere 2024: Facultatea de Ingineria Mediului și Știința Alimentelor din cadrul Universității Valahia din Târgoviște

Publicat

pe

De

Dacă ești pasionat de științele mediului sau de siguranța alimentelor, ori vrei să contribui la protejarea mediului și la asigurarea unor produse alimentare de calitate pentru viitor, Facultatea de Ingineria Mediului și Știința Alimentelor, din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște, te așteaptă să te înscrii la concursul de admitere, pentru anul universitar 2024-2025.

Programele de studii de licență se desfășoară pe durata a 4 ani de studiu și cuprind specializările:

  • Tehnologia prelucrării produselor agricole;
  • Controlul şi securitatea produselor alimentare;
  • Ingineria şi protecţia mediului în agricultură;
  • Montanologie.

Programele de studii de master, cu durata de studiu de 2 ani, cuprind specializări atât din domeniul Ingineriei Mediului, cât și din domeniul Științei Alimentelor, cum ar fi:

  • Sisteme de control și evaluare a calității mediului;
  • Controlul și expertiza alimentelor.

Înscrierile pentru concursul de admitere se pot face atât online, pe site-ul oficial al Universității „Valahia” din Târgoviște, cât și la sediul facultății.

Pentru informații suplimentare despre înscriere și admitere, vă invităm să vizitați site-ul www.admitere.valahia.ro.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Reclama
Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite