Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Rotary Club şi peste 100 de voluntari au plantat 3.000 de puieţi de arbori în comuna Şotânga

Publicat

pe

La sfârşitul săptămânii trecute, s-a consumat în comuna şotânga, judeţul Dâmboviţa, încă un eveniment „Rotary Club Târgovişte”, organizat cu scopul de a capacita societatea civilă, comunităţile locale, copiii şi tinerii în acţiuni de voluntariat.

Sub egida „Rotary plantează acum”, sâmbătă – 16 noiembrie, a fost materializat proiectul de împădurire a unor terenuri degradate aflate pe teritoriul localităţii Şotânga. Cei peste 3.000 de puieţi din diferite specii de arbori au fost achiziţionaţi şi donaţi de „Rotary Club Târgovişte”.

Sub îndrumarea silvicultoriilor de la Direcţia Silvică Dâmboviţa şi ai angajaţilor Ocolil Silvic Sturzeni, peste 100 de copii de la şcolile din Şotânga, profesori şi membri ai cluburilor Rotary, Rotarct şi Interact din Târgovişte au participat la acţiunea de împădurire. A fost prezent şi primarul localităţi, Constantin Stroe. Şantierele de împădurire au fost deschise în incinta şcolilor, în zona terenurilor de sport şi pe islazul comunal. S-au plantat copaci din speciile salcâm, tei, frasin, plop alb, platan şi brad.

Inginerul silvic Adrian George Bîlcan, preşedintele Rotary Club Târgovişte, s-a arătat mulţumit de această acţiune de amploare, menită să atragă atenţia asupra rolului pe care îl avem fiecare în parte în lupta de salvare a pădurii, a mediului ambiant, a opririi efectelor nocive ale fenomenului de încălzire globală.

„Misiunea noastră este să implicăm opinia publică, societatea civilă, autorităţile, mass-media şi alte organizaţii de voluntariat în activităţi de protejare şi dezvoltare a pădurii. Aerul pe care îl respirăm este produs de păduri. Nu putem rămâne impasibili, ştiind că, în vara anului trecut, Terra a intrat oficial în deficit de oxigen. Noi, oamenii avem datoria, nu numai morală, de a contribui la regenerarea pădurilor, la asigurarea unui viitor sigur şi sănătos planetei noastre, copiilor noştri, celor care vor moşteni pământul”, ne-a declarat inginerul Adrian George Bîlcan – preşedintele Rotary Club Târgovişte.

ACTUALITATE

Fostul senator Valentin Calcan este noul preşedinte al Camerei de Comerţ Dâmboviţa

Publicat

pe

De astăzi – 20 ianuarie 2020, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița are o nouă structură de conducere. Președinte al CCIA Dâmbovița pentru următorii patru ani a fost ales, cu unanimitate de voturi, fostul senator Valentin Calcan – antreprenor în domeniul turismului.

„Obiectivul meu este acela de a transforma Camera într-un Club de Afaceri. Îmi doresc să devină locul unde membrii săi, printr-o simplă strângere de mâini, să poată încheia contracte cu o siguranță mai mare decât cea oferită de asistența marilor case de avocatură”, a declarat președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița” – Valentin Calcan.

Consiliul de Conducere este alcătuit din următorii membri: Caraveteanu Marius, Gabriel Cioaca, Mihail Drugă, Alin Ioniță, Florin Lopătaru, Cristi Pușcaru și Doru Stefan. Un loc de drept în Colegiu îl are şi fostul preşedinte al Camerei – Gelu Rusescu.

CCIA Dâmboviţa va fi reorganizată, urmând să fie înfiinţate patru Secțiuni, în funcție de interesele mediului de afaceri local: Comerț si Servicii; Industrie, Construcții și Transport; Agricultură și Industrie Alimentară; Turism.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Fostul şef al PNL Dâmboviţa se judecă cu fiul cel mic al Rovanei Plumb

Publicat

pe

de

Răzvan Plumb (Sursa foto: Facebook)

Pe rolului Judecătoriei Sectorului 2 al Capitalei se află în această perioadă un proces interesant. Cunoscutul om de afaceri Mihai Volintiru, care, la un moment dat, a condus organizația PNL Dâmbovița, se judecă cu fiul cel mic al europarlamentarei Rovana Plumb.

Din datele publicate pe portal.just.ro, Mihai Volintiru are calitatea de reclamant, iar Răzvan Dan Plumb este pârât. Sursele noastre spun că ar fi vorba de o datorie neonorată. Dosarul cu numărul 24038/300/2019 are ca obiect al cauzei pretenții.

Următorul termen de judecată în faţa completului Nr. 7 civil ar fi 21 ianuarie 2020, la ora 10:00. Se aude că, în ședința respectivă, ar fi fost citată ca martor Rovana Plumb.

Nu cunoaştem amănunte cum de ce s-a ajuns în această situaţie. Ştim însă că familiile Volintiru şi Plumb erau în relaţii de strânsă prietenie. VOM REVENI.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT