Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Rotary Club şi peste 100 de voluntari au plantat 3.000 de puieţi de arbori în comuna Şotânga

Publicat

pe

La sfârşitul săptămânii trecute, s-a consumat în comuna şotânga, judeţul Dâmboviţa, încă un eveniment „Rotary Club Târgovişte”, organizat cu scopul de a capacita societatea civilă, comunităţile locale, copiii şi tinerii în acţiuni de voluntariat.

Sub egida „Rotary plantează acum”, sâmbătă – 16 noiembrie, a fost materializat proiectul de împădurire a unor terenuri degradate aflate pe teritoriul localităţii Şotânga. Cei peste 3.000 de puieţi din diferite specii de arbori au fost achiziţionaţi şi donaţi de „Rotary Club Târgovişte”.

Sub îndrumarea silvicultoriilor de la Direcţia Silvică Dâmboviţa şi ai angajaţilor Ocolil Silvic Sturzeni, peste 100 de copii de la şcolile din Şotânga, profesori şi membri ai cluburilor Rotary, Rotarct şi Interact din Târgovişte au participat la acţiunea de împădurire. A fost prezent şi primarul localităţi, Constantin Stroe. Şantierele de împădurire au fost deschise în incinta şcolilor, în zona terenurilor de sport şi pe islazul comunal. S-au plantat copaci din speciile salcâm, tei, frasin, plop alb, platan şi brad.

Inginerul silvic Adrian George Bîlcan, preşedintele Rotary Club Târgovişte, s-a arătat mulţumit de această acţiune de amploare, menită să atragă atenţia asupra rolului pe care îl avem fiecare în parte în lupta de salvare a pădurii, a mediului ambiant, a opririi efectelor nocive ale fenomenului de încălzire globală.

„Misiunea noastră este să implicăm opinia publică, societatea civilă, autorităţile, mass-media şi alte organizaţii de voluntariat în activităţi de protejare şi dezvoltare a pădurii. Aerul pe care îl respirăm este produs de păduri. Nu putem rămâne impasibili, ştiind că, în vara anului trecut, Terra a intrat oficial în deficit de oxigen. Noi, oamenii avem datoria, nu numai morală, de a contribui la regenerarea pădurilor, la asigurarea unui viitor sigur şi sănătos planetei noastre, copiilor noştri, celor care vor moşteni pământul”, ne-a declarat inginerul Adrian George Bîlcan – preşedintele Rotary Club Târgovişte.

ACTUALITATE

Spectacol în scop caritabil la Târgovişte. Implică-te şi tu!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: Facebook / Cursuri Dans "All For Dance" Târgoviste‎)

Miercuri – 18 decembrie 2019, Asociaţia Clubul de Dans Sportiv „All for Dance” Târgovişte organizează, împreună cu Filiala de Cruce Roşie Dâmboviţa, Fundaţia pentru Tineret Dâmboviţa, Fundaţia Culturală „Ghiocelul” şi Societatea Astronomică Română de Meteori, spectacolul caritabil „Să fii mai bun”. Colinde, dans, muzică, teatru şi expoziţie de astrofotografie!

Evenimentul va avea loc la Casa Tineretului şi va începe la ora 18:00, iar intrarea în sală se va face pe bază de donaţii, respectiv produse alimentare neperisabile, care să fie distribuite ulterior unor elevi care provin din familii cu o situaţie materială precară.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Sute de copii l-au întâmpinat pe Moş Crăciun la Târgovişte, în ciuda ploii!

Publicat

pe

A plouat mărunt şi rece la Târgovişte, în această seară, dar asta nu l-a împiedicat pe Moş Crăciun să vină în oraş, unde l-au aşteptat sute de copii, însoţiţi de părinţi şi bunici. Nu au lipsit primarul Daniel Cristian Stan şi viceprimarul Cătălin Rădulescu, administraţia publică locală fiind cea care a înlesnit drumul lui Moş Crăciun către Târgovişte.

Au fost momente de bucurie deplină, iar alaiul de spiriduşi, zâne şi oameni de zăpadă a pornit, cum este obiceiul de câţiva ani încoace, în paradă pe traseul Teatrul Tony Bulandra – Bulevardul Carol I – Bulevardul Mircea cel Bătrân – Calea Domnească – Bulevardul Libertăţii – Piaţa Mihai Viteazul, unde Moşul cel darnic le-a împărţit cadouri tuturor copiilor prezenţi.

Reamintim că Moş Crăciun se va afla în Piaţa Mihai Viteazul şi în următoarele două seri, începând cu ora 17:00, iar de luni, 16 decembrie, va putea fi întâlnit, toată săptămâna viitoare, la sediul Primăriei Târgovişte, unde, de asemenea, va împărţi daruri copiilor.

Citește în continuare

VINE-VINE, MOŞ CRĂCIUN

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT