Connect with us

ALEGERI

Iohannis refuză dezbaterea. La fel de laș acționează și în politica externă?

Publicat

pe

ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO

În această campanie electorală, Klaus Iohannis ne-a arătat dimensiunea lașității sale. Trecând peste orice altceva, toți românii au putut vedea foarte clar că timp de cinci ani de zile am fost conduși de un președinte laș. Acesta nu are curajul să vină la o dezbatere cu o femeie, nu este în stare să facă o conferință de presă decât cu jurnaliștii care-i convin lui și se poate exprima doar în mediu perfect controlat. Au ajuns să-l incomodeze și blitz-urile.
În afară de dărmarea, prin jocuri de culise, a unui guvern perfect legitim, Iohannis se laudă cu excepționala sa abilitate în politica externă. A avut multe întâlniri externe, a făcut multe poze, dar rezultatele nu se văd.

MCV este în continuare valabil pentru România, nu suntem în spațiul Schengen, vizele pentru SUA sunt în continuare în vigoare și totuși Iohannis se laudă cu vizitele la Washington, în care a primit o șapcă, cu buna relație cu europenii și cu marele summit de la Sibiu. În final care sunt rezultatele sale în politica externă? Ce a obținut președintele Iohannis pentru România?

Răspunsul este simplu, nu a obținut nimic. Iohannis este laș în țară, se teme de Viorica Dăncilă, se teme de jurnaliști. La fel este și afară unde adoptă poziția ghiocelului.
Iohannis fuge de subiectele dificile, de negocierile dure în care trebuie să arăți verticalitate și determinare pentru a obține ceva. Nu este capabil să-și asume un proiect de politică externă pentru că nu-l poate duce la bun sfârșit.

România nu a obținut nimic în materie de politică externă pentru că nu a cerut nimic. Klaus Iohannis nu merge la întâlniri externe să reprezinte România, el vrea să se facă plăcut și pentru asta sacrifică interesele naționale.

Pentru următorii cinci ani, România merită un președinte care să lupte pentru români, care să meargă la discuții cu partenerii noștri și să obțină lucrurile pentru care merge acolo. Viorica Dăncilă a demonstrat în timpul președinției României la Consiliul Uniunii Europene că poate să ne reprezinte corect, că poate să apere interesele României.

România merită să fie reprezentată cu demnitate la nivel internațional, iar singura soluție viabilă este Viorica Dăncilă. Duminică, în cabina de vot, avem de ales între un luptător și un laș, iar alegerea este simplă pentru că votăm cu inima.

 

ALEGERI

Cei 10 parlamentari de Dâmbovița și-au primit mandatele

Publicat

pe

Astăzi – 17 decembrie 2020, Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa s-a întrunit într-o ultimă ședință, pentru a înmâna mandatele celor 10 parlamentari validaţi în urma scrutinului electoral din 6 decembrie, respectiv: deputaţii Carmen Holban, Ionuţ Vulpescu, Radu Popa și Marian Ţachianu – din partea PSD, Gabriel Plăiaşu și Liviu Balint – PNL și Daniel Codruţ Blaga – USR PLUS şi senatorii Titus Corlăţean – PSD, Virgil Guran – PNL şi Dragoş Ioan Popescu – USR PLUS.

La eveniment au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean – Corneliu Ştefan, lider al PSD Dâmbovița, vicepreşedinta Luciana Cristea, prefectul Aurelian Popa și câțiva reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

A luat cuvântul senatorul Titus Corlăţean, preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, care a mulţumit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean pentru activitatea depusă, pentru faptul că au gestionat în conformitate cu legea întreg procesul electoral desfăşurat în judeţ, deşi situaţia a fost una complicată, generată de pandemie.

„Îi felicit pe toţi colegii deputaţi și senatori. Le urez succes tuturor. Cred că ar fi bine să strângem rândurile atunci când va fi cazul de proiecte judeţene care depăşesc interesul pur ideologic sau de partid. Este nevoie de strângerea rândurilor pentru că va urma un an foarte dificil. Este bine să încercăm împreună, într-un parteneriat cu Consiliul Judeţean, sperăm şi cu Prefectura. Este nevoie de solidaritate”, a fost mesajul adresat de senatorul social-democrat Titus Corlăţean.

Citește în continuare

ALEGERI

Adrian Țuțuianu, concluzii după alegerile parlamentare din 6 decembrie

Publicat

pe

Adrian Țuțuianu, liderul PRO România Dâmboviţa, a postat, pe pagina sa de Facebook, primele concluzii după ce Biroul Electoral Central a anunțat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Iată care sunt comentariile lui Țuțuianu cu privire la județul Dâmbovița:

📌 Au participat la vot 136.120 cetățeni din 433.391 alegători înscriși în listele electorale ale circumscripției Dâmbovița. Este CEA MAI SCĂZUTĂ PREZENȚĂ LA UN SCRUTIN ELECTORAL DIN 1990, deși se conturează, deja, cea mai gravă criză economică, socială, bugetară și politică.

📌 La Camera Deputaților, mandatele au fost distribuite astfel: PSD – 4, PNL – 2, USR – 1. La Senat: PSD – 1, PNL – 1, USR – 1. Prin comparație cu alegerile din 2016: PSD pierde 2 parlamentari, PNL și USR câștigă câte 1 mandat.

Ceva intereant: dintre cei 10 parlamentari de Dâmbovița, 5 (!!!) NU au domiciliul în acest județ: 3 PSD cu domiciliul în București și 2 PNL (Câmpina și Sălaj). Cum să interpretăm asta? Că cele două mari partide tratează cu un anume dispreț județul, punând pe liste oameni care nu au nicio legătură cu Dâmbovița, oameni care nu au mai avut loc în județele lor și cărora șefii de la București le-au promis mandate de parlamentari? Vor face ei ceva pentru acest județ? Eu cred că NU.

📌 PRO ROMÂNIA a obținut în Dâmbovița un scor de 6%, peste pragul electoral și peste media națională a partidului, dar cu mult, mult sub ceea ce ne-am propus în raport cu munca pe care eu (de-a lungul anilor) și colegii mei am depus-o pentru acest județ. Majoritatea alegătorilor, însă, au pus sigla de partid deasupra oamenilor. E o realitate pe care suntem nevoiți să o acceptăm. Se spune că poporul are întotdeauna dreptate, dar la fel de bine se spune că și clasa politică e oglinda poporului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT