Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Iohannis refuză dezbaterea. La fel de laș acționează și în politica externă?

Publicat

pe

ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO

În această campanie electorală, Klaus Iohannis ne-a arătat dimensiunea lașității sale. Trecând peste orice altceva, toți românii au putut vedea foarte clar că timp de cinci ani de zile am fost conduși de un președinte laș. Acesta nu are curajul să vină la o dezbatere cu o femeie, nu este în stare să facă o conferință de presă decât cu jurnaliștii care-i convin lui și se poate exprima doar în mediu perfect controlat. Au ajuns să-l incomodeze și blitz-urile.
În afară de dărmarea, prin jocuri de culise, a unui guvern perfect legitim, Iohannis se laudă cu excepționala sa abilitate în politica externă. A avut multe întâlniri externe, a făcut multe poze, dar rezultatele nu se văd.

MCV este în continuare valabil pentru România, nu suntem în spațiul Schengen, vizele pentru SUA sunt în continuare în vigoare și totuși Iohannis se laudă cu vizitele la Washington, în care a primit o șapcă, cu buna relație cu europenii și cu marele summit de la Sibiu. În final care sunt rezultatele sale în politica externă? Ce a obținut președintele Iohannis pentru România?

Răspunsul este simplu, nu a obținut nimic. Iohannis este laș în țară, se teme de Viorica Dăncilă, se teme de jurnaliști. La fel este și afară unde adoptă poziția ghiocelului.
Iohannis fuge de subiectele dificile, de negocierile dure în care trebuie să arăți verticalitate și determinare pentru a obține ceva. Nu este capabil să-și asume un proiect de politică externă pentru că nu-l poate duce la bun sfârșit.

România nu a obținut nimic în materie de politică externă pentru că nu a cerut nimic. Klaus Iohannis nu merge la întâlniri externe să reprezinte România, el vrea să se facă plăcut și pentru asta sacrifică interesele naționale.

Pentru următorii cinci ani, România merită un președinte care să lupte pentru români, care să meargă la discuții cu partenerii noștri și să obțină lucrurile pentru care merge acolo. Viorica Dăncilă a demonstrat în timpul președinției României la Consiliul Uniunii Europene că poate să ne reprezinte corect, că poate să apere interesele României.

România merită să fie reprezentată cu demnitate la nivel internațional, iar singura soluție viabilă este Viorica Dăncilă. Duminică, în cabina de vot, avem de ales între un luptător și un laș, iar alegerea este simplă pentru că votăm cu inima.

 

ALEGERI

PNL Dâmboviţa a câştigat la prezidenţiale în 29 de localităţi conduse de primari PSD!

Publicat

pe

Scorul obţinut de PNL în judeţul Dâmboviţa – 53,6% la alegerile prezidenţiale este unul istoric. Performanţa este cu atât mai importantă cu cât liberalii nu au decât 18 primari, din cei 89. Au avut 19, dar l-au exclus din partid pe edilul de la Crângurile, bănuit de partizanat cu PSD.

Dacă scădem comunele Hulubeşti şi Crevedia, unde primarii sunt oficial de la ALDE şi UNPR, rezultă că PNL a câştigat la alegerile prezidenţiale 2019 în 29 de unităţi administrativ-teritoriale conduse de edili de la PSD şi a pierdut într-o singură comună cu primar de la PNL – Pucheni.

Localităţile conduse de primari PSD unde a câştigat PNL la alegerile prezidenţiale 2019 sunt: Târgovişte, Moreni, Fieni, Pucioasa, Aninoasa, Bărbuleţu, Brăneşti, Buciumeni, Bucşani, Ciocăneşti, Comişani, Corneşti, Doiceşti, Dragomireşti, Gura Ocniţei, Iedera, Moroeni, Ocniţa, Pietroşiţa, Raciu, Răzvad, Runcu, Tărtăşeşti, Valea Lungă, Văcăreşti, Văleni Dâmboviţa, Vişineşti, Vulcana Băi, Vulcana Pandele.

Citește în continuare

ALEGERI

Primarii PNL care au pierdut la prezidenţiale, analizaţi de Bucureşti. Unul e din Dâmboviţa!

Publicat

pe

Ludovic Orban le-a pus gând rău primarilor PNL din localităţile unde Klaus Iohannis, candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din 24 noiembrie, s-a clasat pe locul II. Liderul liberalilor a declarat că, la nivel de ţară, sunt în această situaţie aproximativ 80 de primari.

„Vom face cercetări, sondaje, o analiză, să vedem în ce situaţie aceşti primari mai au capacitatea de a câştiga primăriile în cadrul alegerilor locale”, a spus Orban, citat de stiripesurse.ro.

Între cei 80 de primari luaţi în vizor regăsim şi un edil din judeţul dâmboviţa – Ilie Manea, de la Pucheni, localitate unde PNL a înregistrat un scos sub cel al PSD, respectiv 47,18% faţă de 52,82%. Dacă ne uităm însă la numărul de voturi, Ilie Manea a reuşit, totuşi, să contabilizeze mai mulţi alegători ca în 2016, când a câştigat alegerile: 360 faţă de 304.

De partea cealaltă, cei mai performanţi primari PNL din Dâmboviţa, la alegerile prezidenţiale 2019, sunt: Florin Iordache de la Moţăieni – 72,38%, Florentin Oprea de la Finta – 69,23% şi Teodora Anghelescu de la Bezdead – 69, 21%.

Reamintim că PNL are 18 primari în judeţul Dâmboviţa, după ce l-a exclus din partid pe cel de la Crângurile, iar alegerile prezidenţiale le-a câştigat în 47 de localităţi. Asta înseamnă că, exceptând comunele Hulubeşti şi Crevedia, unde, oficial, edilii  sunt de la ALDE şi UNPR, liberalii au ieşit învingători în 29 de unităţi administrativ-teritoriale conduse de primari PSD.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT