Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Iohannis refuză dezbaterea. La fel de laș acționează și în politica externă?

Publicat

pe

ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO

În această campanie electorală, Klaus Iohannis ne-a arătat dimensiunea lașității sale. Trecând peste orice altceva, toți românii au putut vedea foarte clar că timp de cinci ani de zile am fost conduși de un președinte laș. Acesta nu are curajul să vină la o dezbatere cu o femeie, nu este în stare să facă o conferință de presă decât cu jurnaliștii care-i convin lui și se poate exprima doar în mediu perfect controlat. Au ajuns să-l incomodeze și blitz-urile.
În afară de dărmarea, prin jocuri de culise, a unui guvern perfect legitim, Iohannis se laudă cu excepționala sa abilitate în politica externă. A avut multe întâlniri externe, a făcut multe poze, dar rezultatele nu se văd.

MCV este în continuare valabil pentru România, nu suntem în spațiul Schengen, vizele pentru SUA sunt în continuare în vigoare și totuși Iohannis se laudă cu vizitele la Washington, în care a primit o șapcă, cu buna relație cu europenii și cu marele summit de la Sibiu. În final care sunt rezultatele sale în politica externă? Ce a obținut președintele Iohannis pentru România?

Răspunsul este simplu, nu a obținut nimic. Iohannis este laș în țară, se teme de Viorica Dăncilă, se teme de jurnaliști. La fel este și afară unde adoptă poziția ghiocelului.
Iohannis fuge de subiectele dificile, de negocierile dure în care trebuie să arăți verticalitate și determinare pentru a obține ceva. Nu este capabil să-și asume un proiect de politică externă pentru că nu-l poate duce la bun sfârșit.

România nu a obținut nimic în materie de politică externă pentru că nu a cerut nimic. Klaus Iohannis nu merge la întâlniri externe să reprezinte România, el vrea să se facă plăcut și pentru asta sacrifică interesele naționale.

Pentru următorii cinci ani, România merită un președinte care să lupte pentru români, care să meargă la discuții cu partenerii noștri și să obțină lucrurile pentru care merge acolo. Viorica Dăncilă a demonstrat în timpul președinției României la Consiliul Uniunii Europene că poate să ne reprezinte corect, că poate să apere interesele României.

România merită să fie reprezentată cu demnitate la nivel internațional, iar singura soluție viabilă este Viorica Dăncilă. Duminică, în cabina de vot, avem de ales între un luptător și un laș, iar alegerea este simplă pentru că votăm cu inima.

 

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALEGERI

PSD și PRO România s-au aliat în Prahova și au candidați comuni în alegerile locale

Publicat

pe

Dacă la Dâmbovița războiul dintre PSD și PRO România s-a accentuat, spre bucuria liberalilor care nu au decât de câștigat de pe urma acestui conflict declanșat între cele două formațiuni ce provin din aceiași familie politică, la vecini, în Prahova, PSD și PRO România au reușit să colaboreze. Astfel s-a creat „Alianța pentru Prahova” din care mai face parte și PPU, care îl va susține în alegerile locale pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova pe actualul șef al instituției, Bogdan Toader, care este și liderul social-democraților prahoveni, iar pentru poziția de primar al municipiului Ploiești „Alianța pentru Prahova” îl are ca candidat pe actualul viceprimar Cristian Ganea, membru PRO România. Soluții de colaborare electorală s-au găsit în toate orașele importante din județ, dar și în celelalte localități din Prahova.

Citește în continuare

ALEGERI

PRO România Dâmboviţa continuă să-și prezinte candidații pentru funcțiile de primar

Publicat

pe

PRO România, cu excepţia PSD, un partid cu structuri puternice, sigur pe picioare, este singura formaţiune politică nouă care a reuşit să aducă în faţa opiniei publice garnitura de candidaţi pentru posturile de primari în aproape toate localităţile din judeţul Dâmboviţa. Este vorba de o acţiune reuşită, cu care nu se poate lăuda nici măcar PNL, partid ai cărui candidaţi i-am văzut trecător pe reţele de socializare, pe diferite bannere agăţate deasupra drumurilor, atunci când ne deplasăm în teritoriu, dar despre care nu ştim mare lucru.

Astăzi, senatorul Adrian Ţuţuianu a mai prezentat în faţa presei încă patru candidaţi cu reale şanse de reuşită pe 27 septembrie, dacă ţinem cont de localităţile unde participă la scrutinul electoral.

La Morteni candidează Marian Pitaru, dublu licenţiat, un om credincios, profesor la Liceul din Vişina, tată a cinci copii. Reprezentantul PRO România vrea să revigoreze şi să facă cunoscută comunitatea din Morteni, despre care nu prea se ştie mare lucru, comuna gravitând înr-un extrem anonimt.

Şi la Pucioasa, unde Constantin Ana, orice s-ar spune, nu are rival, a găsit liderul PRO România un candidat. Aici va intra în ring Vlad Gheorghe Mircea, un tânăr dispus să încaseze „pumni electorali” din partea actualului edil, cotat la superîncredere de cetăţenii din Pucioasa.

Senatorul Ţuţuianu recunoaşte şi el că va fi o bătălie complicată, dar spune că Pucioasa este un oraş atipic, care poate crea surprize.

Un fost comandant de jandarmi, Dominel Grigoraşcu, candidează din partea PRO România la Doiceşti. Fostul militar este un bun strateg şi cunoaşte şi administraţie, îndeplinind, până la data deciziei sale de a intra în lupta electorală, funcţia de administrator public al Primăriei Doiceşti.

LaTărtășeşti candidează un meseriaş cunoscut în tot judeţul. Constantin Ionescu prelucrează marmură şi deţine în comuna natală, cu vizibilitate la şosea, un atelier de acest tip. Reprezentantul PRO România este şi consilier local. Adrian Ţuţuianu este convins că subordonatul său pe linie politică va face un scor frumos în cea mai apropiată comună dâmboviţeană de Capitală, Tărtăşeşti.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!