Connect with us

ALEGERI

Alegeri prezidenţiale 2019. Poţi vota la orice secţie dacă nu eşti în localitatea de domiciliu

Publicat

pe

Sursa foto: ordinea.ro

Turul 2 de scrutin pentru alegerea preşedintelui României pentru următorii 5 ani, dintre Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă, are loc în aceleaşi secţii de votare ca şi în urmă cu două săptămâni. În ţară, au fost organizate 18.748 de secţii de votare, iar alegătorii pot afla la care sunt arondaţi accesând www.registrulelectoral.ro.

Reamintim faptul că, la alegerile prezidenţiale, românii pot vota la orice secţie, dacă nu se află în localitatea de domiciliu.

VEZI PREZENŢA LA VOT ÎN TIMP REAL

În diaspora, sunt deschise 838 de secţii de votare. Potrivit Autorităţii Electorale Permanente, 715.064 de români cu drept de vot locuiesc în străinătate. Dintre aceştia, 100.000 şi-au exprimat deja opţiunea din prima zi. Reamintim că românii din afara ţării au la dispoziţie trei zile să voteze, respectiv 22, 23 şi 24 noiembrie.

De reţinut faptul că secţiile de votare, atât din ţară cât şi din străinătate, vor fi menţinute deschise până la ora 23:59 pentru alegătorii care se află la coadă la ora 21:00.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

PNL a câștigat alegerile parțiale organizate la Braniștea și Cojasca

Publicat

pe

Alegerile locale parțiale organizate, astăzi – 27 iunie 2021, în comunele Braniștea (pentru funcția de primar) și Cojasca (pentru Consiliul Local) au fost câștigate de PNL. Vom reveni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

126 de sesizări în legătură cu alegerile din Braniștea și Cojasca. 97 nu s-au confirmat

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, alegerile locale parțiale organizate în comunele Braniștea și Cojasca s-au derulat fără incidente deosebite care să afecteze desfășurarea procesului de vot – informează Inspectoratul Județean de Poliție.

Totuși, până la ora 16:00, au fost înregistrate 126 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. 97 dintre acestea nu s-au confirmat, iar celelalte 29 sunt în curs de verificare.

Exemple:

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că ocupanții a două autoturisme transportă alegători la secțiile de votare și le oferă bani pentru a-i determina să voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

De asemenea, polițiștii de la Secția nr. 3 au fost sesizați și cu privire la faptul că ocupanții unui autoturism, respectiv doi bărbați de 23 de ani, oferă bani alegătorilor pentru a-i determina să nu voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au fost sesizați cu privire la faptul că în localitatea Braniștea, alegătorii sunt aduși la vot cu autoturisme de diverse persoane, iar înainte de a părăsi autovehiculul le este indicat pe un buletin de vot anulat ce candidat să voteze. În urma verificărilor efectuate, până la acest moment, polițiștii au stabilit că aspectele semnalate nu se confirmă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT