Connect with us

POLITIC

Ţuţuianu: Dl. Ciolacu a făcut o minimă reparaţie, spunând că am fost excluşi pe nedrept din PSD

Publicat

pe

Senatorul Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte PRO România la nivel naţional, a declinat, astăzi – 5 decembrie 2019, invitaţia lansată de preşedintele interimar al PSD – Marcel Ciolacu, de a se întoarce în partidul în care a activat timp de 20 de ani, cu rezultate notabile, şi din care a fost exclus, în toamna anului trecut, la ordinul lui Liviu Dragnea.

„Îi mulţumesc domnului Ciolacu pentru faptul că ne invită, pe mine, pe domnul Neacşu şi pe domnul Grindeanu, să revenim în PSD. Eu am în construcţie un alt proiect, se numeşte PRO România, şi nu-mi place să mă plimb prin partide. (…) Domnul Ciolacu a făcut o minimă reparaţie, spunând că am fost excluşi pe nedrept, dar ce poţi să mai spui când tot ce am zis cu un an şi trei luni în urmă s-a adeverit până la virgulă?”.

A mai punctat senatorul Ţuţuianu că nu mai poate sta la masă cu Rovana Plumb sau Alexandru Oprea şi i-a transmis lui Marcel Ciolacu că nu va putea reforma niciodată PSD, dacă nu va veni cu un nou leadership.

„Nu pot sta la masă cu personaje gen Rovana Plumb, «Goe Plumb» sau Oprea «Securistul», după cum nu pot sta la masă cu Codrin Ştefănescu, Rădulescu «Mitralieră», cu Manda, care m-a exclus cu două mâini ridicate, pentru că am comentat prestaţia nevestei la Ministerul Muncii, şi nu pot sta la masă cu un personaj ca Zetea, care scoate scoruri de 15-20% şi a avut trei miniştri în guvernele Dragnea-Dăncilă. Cu aceleaşi figuri, dl. Ciolacu nu va putea face reforma PSD. Ar fi grav să-i vedem în prim-plan tot pe cei care l-au servit pe Liviu Dragnea”.

POLITIC

Senatorul Corlățean a solicitat noului ministru de Externe să se implice personal în cazul familiei Furdui din Germania

Publicat

pe

Senatorul PSD de Dâmbovița, Titus Corlățean, a condus, în calitate de președinte al Comisiei pentru Politică Externă a Senatului României, audierile ministrului desemnat al Externelor – Bogdan Aurescu. Parlamentarul a dovedit încă o dată că este ancorat în realitate, în problematica cu care se confruntă țara, dar nu uită și nu trece pe un plan secund anumite lucruri nerezolvate care vin din istorie.

„Am introdus ca obiectiv important reluarea demersurilor României legate de Tezaurul țării noastre de la Moscova. Retrocedarea sa națiunii române este un obiectiv legitim, de prim rang.

Am cerut ministrului Aurescu ca Guvernul și MAE să acționeze pentru a relansa negocierile cu autoritățile de la Budapesta legate de Patrimoniul Gojdu. Este un alt obiectiv legitim al statului român”, a precizat Titus Corlățean.

De asemenea, senatorul PSD de Dâmbovița a lansat propunerea, care a fost îmbrățișată, privind „crearea, în premieră, a unei structuri integrate interinstituționale (relații consulare, Drepturile omului, tratate internaționale, dreptul familiei și jurisprudența instantelor românești în aceasta materie, autoritatea națională pentru protecția copilului ș.a.), în coordonarea MAE, care să intervină și să gestioneze situațiile grave, care, din păcate, s-au înmulțit în ultimii ani, de preluare de către autoritățile altor state, adesea abuzivă, a copiilor de la părinții cetăteni români, care locuiesc în alte țări.

Am cerut ca această structură să fie operaționalizată urgent, pentru a oferi decidenților politici propuneri de acțiune și soluții, pentru a susține reunificarea acestor familii. Situații dramatice de genul celei cunoscute anterior privind familia Bodnariu din Norvegia s-au multiplicat îngrijorător în ultimii ani”, a spus demnitarul social-democrat.

Titus Corlățean i-a solicitat ministrului Aurescu să se implice personal pentru rezolvarea cazului soților Furdui din Germania, cărora autoritățile din Jungendamt, de lângă Hanovra, le-a preluat cu forța și abuziv cei 7 copii.

Citește în continuare

POLITIC

Cinematografia românească este într-o situație dezastruoasă și are nevoie de sprijin

Publicat

pe

Deputatul social-democrat Ionuț Vulpescu, fost ministru al Culturii, atrage atenția asupra situației dezastruoase în care se află cinematografia românească. De foarte mulți ani, spune demnitarul, nu a mai existat din partea guvernanților interes și implicare pentru acest domeniu cultural.

Creatorii care slujesc cea de-a șaptea artă sunt renumiți în Europa și în întreaga lume pentru producțiile lor artistice. Obțin premii la marile festivaluri de film, dar în țară nu se simte deloc sprijinul pentru ei.

Deputatul PSD Ionuț Vulpescu, într-un text publicat pe pagina sa de Facebook, vorbește despre ce măsuri iau alții pentru revigorarea cinematografiei, a celor care creează în acest domeniu.

„În urmă cu puțin timp, în Franța era promulgată o lege menită să reglementeze vânzarea producțiilor cinematografice, în special a celor finanțate preponderent de la bugetul de stat. O lege care, dincolo de mecanismul de control pe care îl impune vânzărilor din industria cinematografică, „trădează” și o implicare activă a Ministerului Culturii francez în activitatea subdomeniilor din sectorul cultural”, a scris Ionuț Vulpescu.

Din păcate, spune social-democratul, din agenda responsabililor Culturii din România lipsește aproape ostentativ o astfel de preocupare.

„Așa-zisa implicare ministerială de la noi se face prin sustragere – din fața responsabilității și a finanțării sectorului cultural. Se închid cinematografe din țară, sub pretextul nerentabilității (vezi cazul Cinematografului Arta din Târgu Mureș), se subfinanțează festivaluri importante de film, precum TIFF și Astra de la Sibiu, și se falimentează încet, dar sigur, RADEF România Film”, a mai precizat fostul ministru al Culturii.

În Cabinetul Nicolae Ciucă, învestit ieri – 25 noiembrie 2021, Ministerul Culturii a revenit PSD. Social-democrații au venit în programul de guvernare cu o schemă de ajutor de stat în valoare de 250 de milioane de euro și stimularea investițiilor străine în cinematografie.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT