Conectați-vă cu noi

SOCIAL

Hoţii îţi invadează intimitatea! Nu proteja infractorii prin tăcere şi indiferenţă!

Publicat

pe

Poliţia Română a demarat o nouă campanie de prevenire a furturilor din locuinţe, sub titulatura „Hoţii îţi invadează intimitatea”. Între modalităţile de transmitere a mesajelor către proprietarii de imobile regăsim şi un film tridimensional, care oferă o experienţă aproape reală a întâmplărilor dintr-o casă prădată de hoţi.

VIDEO

Având în vedere că, în perioada sărbătorilor de iarnă, riscul furturilor din locuinţe creşte, poliţiştii vă readuc în atenţie câteva reguli de urmat:
– Nu deschideţi niciodată uşa înainte de a vă uita pe vizor şi instruiţi-vă copiii în acest sens! De asemenea, un lanţ pentru siguranţă este binevenit când aveţi musafiri nepoftiţi!
– Încuiaţi uşa chiar dacă sunteţi acasă!
– În cazul în care la uşa dumneavoastră se prezintă persoane care vând, cumpără diferite produse evitaţi-le! În niciun caz nu le permiteţi accesul în locuinţă!
– Nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi!
– Folosiţi eficient interfonul!
– Dacă aţi pierdut o cheie sau faceţi schimb de locuinţă, nu uitaţi să vă înlocuiţi de îndată încuietoarea!
– Nu ezitaţi să întrebaţi persoanele străine pe care le întâlniţi în bloc pe cine caută! Acest lucru, deseori descurajează posibilii infractori! Mai mult, când persoane străine de imobil sunt observate că ies din scările blocului cu bagaje, anunţaţi urgent Poliţia! Reţineţi cât mai multe semnalmente ale acelor persoane şi dacă este cazul: marca, culoarea şi numărul autoturismului folosit de acesta!

NU PROTEJAŢI INFRACTORII PRIN TĂCERE ŞI INDIFERENŢĂ!

Sursa: IPJ Ialomiţa

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. Iulia mihai

    ianuarie 17, 2020 at 3:57 pm

    În Târgoviște Poliția chiar își face treaba cu profesionalism. Oamenii aceștia sunt doxa .Tot respectul pentru poliția targovists

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ialomiţa

Rezervaţie naturală din Ialomiţa, salvată de la distrugere de doi jandarmi

Publicat

pe

Gestul eroic al unei patrule formate din doi jandarmi a salvat de la dezastru ecosistemul din zona Bălţii Rodeanu, din apropierea municipiului Urziceni, judeţul Ialomiţa. Cei doi mlitari care asigurau paza conductelor de transport petrolier au fost alertaţi de un cetăţean despre incendiul care izbucnise în stufărişul care înconjura lacul.

Bărbatul era puternic afectat de acest fapt, spunând-le jandarmilor că, dacă nu se intervine la timp, toate vieţuitoarele care trăiesc în acel perimetru, în primul rând păsările, vor arde de vii.

Cei doi jandarmi nu au stat nicio clipă pe gânduri, s-au urcat în maşină şi s-au deplasat rapid în zona în care flăcările deja se înălţau ameninţătoare. Mai bine de 20 de minute, militarii s-au luptat cu focul. Înarmaţi cu ceea ce au găsit în autoturismul de serviciu, jandarmii au intrat în stufăriş şi au reuşit să izoleze şi să stingă incendiul.

Citește în continuare

Ialomiţa

Şi ce dacă avem interdicţie de a circula! Românii sunt tot pe stradă!

Publicat

pe

Sursa foto: IPJ Ialomiţa

160 de poliţişti din Ialomiţa au fost angrenaţi, astăzi – 3 aprilie 2020, într-o acţiune de verificare a respectării respectării interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină precum și a celor impuse pe timpul stării de urgentă, organizată în municipiul Urziceni şi comuna Bărbuleşti.

Cu acest prilej, au fost controlate în trafic 944 de autovehicule şi au fost legitimate peste 1.000 de persoane. Urmare a neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 151 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe pentru pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare privind circulația pe drumurile publice, valoarea totală a acestora fiind de peste 22.000 de lei.

„Un bărbat din comuna Bărbulești, care nu a respectat măsura izolării, a fost depistat de polițiști la volanul unui autoturism, fiind condus la un centru de carantină obligatorie pe raza județului Ialomița.

De asemenea, polițiștii de Investigare a Criminalității Economice au acționat pentru prevenirea si combaterea faptelor de evaziune fiscală și protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări servicii ilicite.

Aceștia au sancționat 12 operatori economici și au confiscat bunuri în valoare de peste 2.700 de lei, respectiv clor, alcool sanitar, produse alimentare și țigarete”, se precizează într-un comunicat remis de IPJ Ialomiţa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT