Conectați-vă cu noi

SOCIAL

Hoţii îţi invadează intimitatea! Nu proteja infractorii prin tăcere şi indiferenţă!

Publicat

pe

Poliţia Română a demarat o nouă campanie de prevenire a furturilor din locuinţe, sub titulatura „Hoţii îţi invadează intimitatea”. Între modalităţile de transmitere a mesajelor către proprietarii de imobile regăsim şi un film tridimensional, care oferă o experienţă aproape reală a întâmplărilor dintr-o casă prădată de hoţi.

VIDEO

Având în vedere că, în perioada sărbătorilor de iarnă, riscul furturilor din locuinţe creşte, poliţiştii vă readuc în atenţie câteva reguli de urmat:
– Nu deschideţi niciodată uşa înainte de a vă uita pe vizor şi instruiţi-vă copiii în acest sens! De asemenea, un lanţ pentru siguranţă este binevenit când aveţi musafiri nepoftiţi!
– Încuiaţi uşa chiar dacă sunteţi acasă!
– În cazul în care la uşa dumneavoastră se prezintă persoane care vând, cumpără diferite produse evitaţi-le! În niciun caz nu le permiteţi accesul în locuinţă!
– Nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi!
– Folosiţi eficient interfonul!
– Dacă aţi pierdut o cheie sau faceţi schimb de locuinţă, nu uitaţi să vă înlocuiţi de îndată încuietoarea!
– Nu ezitaţi să întrebaţi persoanele străine pe care le întâlniţi în bloc pe cine caută! Acest lucru, deseori descurajează posibilii infractori! Mai mult, când persoane străine de imobil sunt observate că ies din scările blocului cu bagaje, anunţaţi urgent Poliţia! Reţineţi cât mai multe semnalmente ale acelor persoane şi dacă este cazul: marca, culoarea şi numărul autoturismului folosit de acesta!

NU PROTEJAŢI INFRACTORII PRIN TĂCERE ŞI INDIFERENŢĂ!

Sursa: IPJ Ialomiţa

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. Iulia mihai

    ianuarie 17, 2020 at 3:57 pm

    În Târgoviște Poliția chiar își face treaba cu profesionalism. Oamenii aceștia sunt doxa .Tot respectul pentru poliția targovists

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SOCIAL

Listă locuri de muncă vacante în țările Uniunii Europene

Publicat

pe

de

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 115 locuri de muncă vacante, după cum urmează:

– Norvegia – 72 locuri de muncă pentru: instalator, mecanic auto, mecanic semiremorcă, medic, măcelar, dezosator, ortodont, zidar/faianțar, vopsitor auto, tinichigiu auto;

– Olanda – 20 locuri de muncă pentru: culegător căpșuni, zmeură și praz;

– Germania – 14 locuri de muncă pentru: șofer profesionist, șofer de camion;

– Danemarca – 5 locuri de muncă pentru:specialist IT – senior dezvoltator produse software, specialist IT – Data Engineer;

– Belgia – 2 locuri de muncă pentru: leader în domeniul angajament clienți (coordonator compartiment);

– Italia – un loc de muncă pentru: asistent senior ICT (infrastructura IT – asistent sistem);

– Polonia – un loc de muncă pentru: muncitor în depozit.

Persoanele din Dâmboviţa interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.eures.anofm.ro, sau contacta consilierul EURES – Valentina Soare – nr. telefon: 0732100377 sau 0245/615932.

Sursa: Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița

Citește în continuare

INFO UTIL

Atenție la manipularea buteliilor cu GPL!

Publicat

pe

de

Crezi că știi totul despre utilizarea buteliilor cu GPL? Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Puică Nicolae” al județului Argeș vine cu câteva precizări pentru a preveni riscul producerii unui eveniment nedorit, astfel:

Este interzis:
– A utiliza butelii fără regulatoare de presiune, cu regulatoare desigilate, defecte sau reparate de unități care nu aparțin întreprinderii distribuitoare;
– A utiliza butelii în altă poziție decât în cea verticală;
– A amplasa butelii lângă sursele de căldură sau sub acțiunea directă a razelor solare;

La schimbarea buteliei şi ori de câte ori se fac manipulări la vreunul din racorduri, se va verifica în mod obligatoriu etanşeitatea instalaţiei, cu spumă de apă şi săpun

Este strict interzis a efectua verificarea etanşeităţii cu flacăra, aceasta putând conduce la accidente grave!

În cazul livrării buteliei la domiciliul consumatorului, montarea ei şi verificarea etanşeităţii se vor executa de către personalul societăţii distribuitoare.

Recomandăm cetăţenilor să nu apeleze la umplerea buteliilor cu gaz auto de la staţiile GPL, întrucât acestea nu sunt verificate din punct de vedere al etanşeităţii! Supuse periodic suprapresiunilor determinate de umplerea repetată cu autogaz, buteliile se deformează şi se poate provoca apariţia unor pori în zona sudurilor, prin care poate ieşi gazul, generând astfel acumulări de gaz, cu mare pericol de explozie!

În cazul când s-au uitat deschise robinetul buteliei și robinetul aparatului de utilizare și a gazul s-a scurs în încăpere, se vor lua imediat următoarele măsuri:
– Se închide robinetul buteliei și robinetul aparatului de utilizare, se deschid ușile și ferestrele pentru aerisirea încăperii timp de 30 de minute;
– Nu se vor aprinde chibrituri, brichete, nu se vor manevra întrerupătoarele electrice, sonerii, telefoane, lifturi, nu se va fuma și nu se vor aduce surse de foc decât după aerisirea încăperii.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT