Connect with us

AGRICULTURĂ

S-au stabilit cuantumurile pentru sprijinul cuplat în sectorul zootehnic. Detalii aici!

Publicat

pe

Sursa foto: https://weradio.ro/

Cuantumurile în cadrul schemei de sprijin cuplat în sectorul zootehnic pentru anul 2019 au fost stabilite, după cum urmează:
– 164,5207 euro/cap pentru categoria bivoliţe de lapte
– 237,4446 euro/cap pentru categoria taurine din rase de carne şi metişii acestora
– 379,7155 euro/cap pentru categoria vaci de lapte
– 78,2609 euro/kg de gogoşi pentru categoria viermi de mătase.

Cursul de schimb este de 4,7496 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2019 și publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

În judeţul Dâmboviţa, au solicitat sprijin cuplat în sectorul zootehnic prin cererea unică de plată 195 de fermieri – informează APIA.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Ajutor de minimis pentru apicultori. Cererile se depun în perioada 19-26 noiembrie

Publicat

pe

de

FOTO ARHIVĂ

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură primește, în perioada 19 – 26 noiembrie, cereri de solicitare a ajutorului de minimis pentru compensarea efectelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie – mai 2021 asupra sectorului apicol, în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1219/17.11.2021.

Ajutorul de minimis se acordă întreprinderilor care își desfășoară activitatea în sectorul apicol, în domeniul producției primare, pentru asigurarea continuitatii ciclului de producție.

Beneficiarii schemei de ajutor de minimis sunt apicultorii, persoane fizice care dețin atestat de producător emis în baza Legii nr.145/2014; apicultorii, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, constituite potrivit prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 44/2008 si apicultorii, persoane juridice.

Pentru a beneficia de ajutorul de minimis solicitantii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele conditii de eligibilitate:
a) să aibă familii de albine înscrise în baza de date națională apicolă la data 1 martie 2021, conform Sistemului unitar de identificare a stupinelor şi stupilor, gestionat de Agenția Națională pentru Zootehnie „Prof. Dr. G.K. Constantinescu”, potrivit prevederilor Ordinului ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 251/2017 pentru aprobarea Sistemului unitar de identificare a stupinelor şi stupilor cu modificările și completările ulterioare;
b) să aibă stupine înregistrate / autorizate la direcția sanitar-veterinară şi pentru siguranța alimentelor județeană, la data depunerii cererii;
c) să fie înregistrați în registrul unic de identificare și să dețină cod unic de înregistrare atribuit de către APIA.

Valoarea totală a schemei de ajutor de minimis este de 53.250.724 lei, cuantumul ajutorului fiind stabilit la 23,7 lei/familia de albine, iar platile catre beneficiari vor fi facute din Bugetul de Stat pana la 31 decembrie 2021.

Sursa: APIA Dâmboviţa

Citește în continuare

ACTUALITATE

Camera de Comerț Dâmboviţa asigură gratuit consultanță agricultorilor care vor să se asocieze

Publicat

pe

de

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița susține asocierea producătorilor din domeniul agricol, oferind consultanță juridică prealabilă gratuită, în ceea ce privește demersul înființării unei COOPERATIVE AGRICOLE.

Considerăm că unul dintre factorii de progres în dezvoltarea agriculturii și a mediului rural este reprezentat de înființarea și dezvoltarea de cooperative agricole actori absolut esențiali pentru agricultura din România.

În cadrul Departamentului Juridic și Consultanță Societăți, beneficiați de asistență referitoare la cadrul legal de funcționare a unei cooperative, aspecte necesare înființării și funcționării în sectorul agroalimentar și tehnoredactarea tuturor documentelor necesare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT