Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Crăciunul înseamnă iubire, nu ură. Înseamnă adevăr, nu minciună!

Publicat

pe

Arhiepiscopia Târgoviştei este permanent alături de copiii şi adulţi aflaţi în instituţii de ocrotire socială, asigurându-le produse trebuincioase vieţii de zi cu zi. Şi pentru că, dincolo de sprijinul material, este şi mai important să ai de la cine să primeşti un cuvânt de învăţătură, mitropolitul Nifon îşi face întotdeauna timp pentru a se întâlni, cu precădere în preajma marilor sărbători religioase, cu tinerii aflaţi în îngrijirea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Astăzi – 18 decembrie 2019, Înaltpresfinţitul Părinte a vorbit despre semnificaţia sărbătorii Naşterii Domnului unui grup de 30 de copii de la Centrul de Servicii Sociale „Floare de Colţ” şi de la Centrul rezidenţial de tip familial „Sf. Ier. Nicolae” al Centrului Social Creştin al Arhiepiscopiei Târgoviştei. La final, le-a dăruit acestora îmbrăcăminte, încălţăminte, produse igienico-sanitare, lenjerii şi dulciuri.

„Suntem în atmosfera plină de har şi de bucurie a sărbătorii Naşterii Mântuitorului Nostru Iisus Hristos. El a coborît din slava şi strălucirea Dumnezeirii, făcându-se om ca noi, născându-se din Fecioara Maria şi de la Duhul Sfânt, acum 2019 ani. Să reţinem noi, cu toţii, acest lucru, că sărbătoarea Crăciunului are o semnificaţie pentru întreaga lume, pentru întreaga civilizaţie a spiritului, pentru că numărătoarea anilor se face de la venirea în lume a Fiului lui Dumnezeu şi naşterea sub chip de om.

De Sărbătoarea Naşterii Domnului, este o atmosferă extraordinar de frumoasă, dar s-a dezvoltat mai mult sub aspectul acesta al comerţului, al bucuriei de a primi şi de a oferi daruri, dar noi nu trebuie să uităm mesajul sărbătorii Crăciunului, dimensiunea spirituală. Toţi, învăţaţi şi neînvăţaţi, oameni simpli sau mari savanţi, tineri şi bătrâni, trebuie să vedem întâi semnificaţia religioasă, spirituală, altfel rămânem numai la cadouri. Să nu rămânem, aşadar, numai la aspectul acesta văzut, să nu uităm că sărbătoarea de Crăciun este sărbătoarea familiei.

Crăciunul înseamnă bucurie, pace şi armonie. Înseamnă iubire, nu ură. Înseamnă adevăr, nu minciună. Sunt câteva noţiuni care sintetizează mesajul de Crăciun. Să nu uităm să dăm semnificaţie dimensiunii spiritual-religioase a sărbătorilor. Să avem în vedere lumina interioară, adică sufletele şi inimile noastre”, a spus ÎPS Nifon – arhiepiscop şi mitropolit al Târgoviştei.

ACTUALITATE

PERPLEX. Primarii, mercenari în slujba politicienilor?!

Publicat

pe

Sunt bulversat, trist, din cauza faptului că, pe scena politică, în loc să asistăm în această perioadă la un joc al ideilor, al programelor și proiectelor, al confruntărilor decente, realiste, exemple vii de comunicare politică adevărată, vedem cum se țes intrigi abjecte, cum se aruncă troaca de gunoi în mijlocul lumii, iar politicienii, ca găinile, zgârmuie în ea în căutarea adevărului absolut, dar doar al lor!

M-a frapat și indignat totodată răspunsul conducerii PNL Dâmbovița la comunicatul PSD în care se preciza că mai marii județului și ai partidului cu fular galben umblă prin teritoriu pentru a-i agăța și târî în barca liberală pe primarii social democrați. Răspunsul liberalilor, să mă ierte domniile lor, nu are treabă cu politica, cu ideea de partid care ține la doctrină, cu cei care promovează cu har și dedicație liberalismul.

Cum să spui că primarii nu sunt proprietatea unui partid și că, până la urmă, și-au făcut și ei analiza la final de mandat și au considerat că e mai bine la PNL? Măi să fie! Adică, ce doctrină, ce spirit liberal, toți suntem o apă și un pământ! Putem sări oricând dintr-o barcă în alta! Azi ești de stânga, social-democrat, mâine ești mândru liberal. Și să-mi zică mie cineva că într-o astfel de situație, curat-murdară, mai contează interesul comun. De asta am ajuns unde am ajuns, fiindcă nu există seriozitate, caracter și responsabilitate. Cei care dau apă la diluarea până la zero a politicii românești sunt chiar liderii partidelor care, orgolioși, ambițioși, din dorința de a-și distruge adversarul, fac cele mai negre și mizerabile concesii. Manevre care distrug esența democrației, ideea de partid, de doctrină și bulversează grav cetățeanul. Dar când interesul o cere, ce mai contează…

Primarii, pentru politicieni, traducem din mesajul liberal, sunt doar niște vectori de imagine, niște mobile capabile să aducă multe voturi, să schimbe orânduirea după cum le este voia. Așa că, ce mai contează dacă migrează de la un partid la altul acești doctori ai votului.

Prezentăm mai jos o mostră de cinism și gândire liberală care pe mine unul m-a lăsat cu gura căscată.

„Primarii nu sunt proprietatea nimănui, iar dacă la sfârșitul unui mandat și-au făcut o analiză a activității lor și a nevoilor comunității și au decis ca pentru un nou ciclu electoral să se alăture echipei PNL, să știți că nu înseamnă că sunt lași, hoți sau trădători”!

Citește în continuare

ACTUALITATE

Doi ani fără deputatul Ion Stan…

Publicat

pe

Poate s-a uitat, poate nu… Acum 2 ani, s-a dus dintre noi, subit, nedrept, încă neelucidat până la capăt, deputatul Ion Stan, fost preşedinte al PSD Dâmboviţa, purtător spre veşnicie a unor secrete imense, doar a fost ani buni preşedinte, vicepreşedinte şi secretar al Comisiei de Control SRI din cadrul Parlamentului României. Doi ani în care am simţit, apăsător, dur, lipsa marelui bărbat de stat, fiu al judeţului Dâmboviţa, politician aproape desăvârşit, cum puţini mai sunt în ziua de azi.

Ion Stan intrase în ultimii ani într-un război pe viaţă şi pe moarte cu cei care ar fi vrut să îngenuncheze România, cu cei care voiau să transforme politicul într-o simplă unealtă, într-o perdea de fum la umbra căreia să se coacă marile jocuri. Şi, fiindcă s-a ţinut tare, nu a cedat, a trebuit să pătimească mult, să fie hărţuit de statul paralel, despre care acum se vorbeşte din ce în ce mai puţin, ca şi cum nu ar mai exista, dar ştim că el încă fiinţează, îşi recalibrează intersesele şi aplică doar o altă strategie.

Una dintre cele mai consistente dovezi că a fost aşa, că Ion Stan a fost un luptător, un cavaler al dreptăţii nerecunoscut de cei plătiţi pentru a-i păta imaginea, pentru a-i transforma memoria în deşert, o constituie lucrarea „Idealuri social-democrate versus trădare naţională”. O culegere de declaraţii politice, de note ale marelui dispărut pe care, dacă le citeşti şi tot reciteşti, te furnică pe şira spinării şi realizezi rapid că deranjase enorm şi că i se pusese la cale eliminarea. Cartea lui Ion Stan reprezintă doar vârful vizibil al icebergului, o sinteză a unui bagaj informaţional impresionant pe care, cu siguranţă, nu o să-l mai putem cunoaşte niciodată. A plecat cu el sau cine ştie prin ce arhive zace…

Ion Stan s-a stins într-un spital de provincie, la Constanţa. Singur. Era plecat la mare, în căutare de linişte când moartea l-a ţintit, sprijinită parcă de un context rămas până azi, cum am mai spus, plin de mister. Nu s-a mai vorbit despre ultimele clipe ale deputatului, despre ceea ce s-a întâmplat acolo. O ceaţă densă s-a instalat peste fatidica zi de 3 august 2018. Şi nimeni nu a mai avut curajul să o împrăştie.

Unii prieteni ai deputatului Stan îşi permit chiar şi acum, doar în cercuri restrânse, să speculezeze, să pună întrebări, să lanseze ipoteze, să încerce să priceapă ceea ce nu se mai vrea să fie priceput.

Ion Stan a fost unul dintre titanii politicii româneşti de după 1990. Un patriot. Şi, ca toţi patrioţii care deranjează resorturile ascunse ale mecanismului puterii, a fost redus la tăcere.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!