Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Crăciunul înseamnă iubire, nu ură. Înseamnă adevăr, nu minciună!

Publicat

pe

Arhiepiscopia Târgoviştei este permanent alături de copiii şi adulţi aflaţi în instituţii de ocrotire socială, asigurându-le produse trebuincioase vieţii de zi cu zi. Şi pentru că, dincolo de sprijinul material, este şi mai important să ai de la cine să primeşti un cuvânt de învăţătură, mitropolitul Nifon îşi face întotdeauna timp pentru a se întâlni, cu precădere în preajma marilor sărbători religioase, cu tinerii aflaţi în îngrijirea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Astăzi – 18 decembrie 2019, Înaltpresfinţitul Părinte a vorbit despre semnificaţia sărbătorii Naşterii Domnului unui grup de 30 de copii de la Centrul de Servicii Sociale „Floare de Colţ” şi de la Centrul rezidenţial de tip familial „Sf. Ier. Nicolae” al Centrului Social Creştin al Arhiepiscopiei Târgoviştei. La final, le-a dăruit acestora îmbrăcăminte, încălţăminte, produse igienico-sanitare, lenjerii şi dulciuri.

„Suntem în atmosfera plină de har şi de bucurie a sărbătorii Naşterii Mântuitorului Nostru Iisus Hristos. El a coborît din slava şi strălucirea Dumnezeirii, făcându-se om ca noi, născându-se din Fecioara Maria şi de la Duhul Sfânt, acum 2019 ani. Să reţinem noi, cu toţii, acest lucru, că sărbătoarea Crăciunului are o semnificaţie pentru întreaga lume, pentru întreaga civilizaţie a spiritului, pentru că numărătoarea anilor se face de la venirea în lume a Fiului lui Dumnezeu şi naşterea sub chip de om.

De Sărbătoarea Naşterii Domnului, este o atmosferă extraordinar de frumoasă, dar s-a dezvoltat mai mult sub aspectul acesta al comerţului, al bucuriei de a primi şi de a oferi daruri, dar noi nu trebuie să uităm mesajul sărbătorii Crăciunului, dimensiunea spirituală. Toţi, învăţaţi şi neînvăţaţi, oameni simpli sau mari savanţi, tineri şi bătrâni, trebuie să vedem întâi semnificaţia religioasă, spirituală, altfel rămânem numai la cadouri. Să nu rămânem, aşadar, numai la aspectul acesta văzut, să nu uităm că sărbătoarea de Crăciun este sărbătoarea familiei.

Crăciunul înseamnă bucurie, pace şi armonie. Înseamnă iubire, nu ură. Înseamnă adevăr, nu minciună. Sunt câteva noţiuni care sintetizează mesajul de Crăciun. Să nu uităm să dăm semnificaţie dimensiunii spiritual-religioase a sărbătorilor. Să avem în vedere lumina interioară, adică sufletele şi inimile noastre”, a spus ÎPS Nifon – arhiepiscop şi mitropolit al Târgoviştei.

ADMINISTRAŢIE

Autorităţile de la Gura Şuţii, acţiuni de prevenţie şi comunicare cu cetăţenii

Publicat

pe

La Gura Șuții, judeţul Dâmboviţa, situația este sub control. Viața decurge în normalitatea impusă de starea de urgență. Primarul comunei, Constantin Dinu, este pe baricade, fiind într-o permanentă conectare cu întreaga comunitate. Edilul şi angajații administrației publice locale țin în permanență legătura cu familiile izolate, cu bătrânii neajutorați.

Și la Gura Șutii sunt destui cei care s-au întors acasă din străinătate. Și, din câte ne-a spus primarul, ar trebui să se mai întoarcă, dar se pare că apelurile lansate de autorități nu prea le mai dau ghes să vină acasă, unde ar intra direct în carantină. La Gura Șuții, sunt acum circa 28 de gospodării izolate. Aproximativ 100 de persoane.

„Oamenii trebuie să vadă în clipele acestea destul de dificile că suntem alături de ei, că le venim în ajutor, asigurându-le, atunci când au nevoie, ceea ce le trebuie vieții de zi cu zi. Este greu. Acestor probleme, dacă va fi necesar, le vom face față, nu ne dăm bătuți. Sunt mulțumit de colaborarea pe care o avem cu Polița. Se patrulează în permanență. Oamenii cunosc că restricțiile de circulație trebuie respectate. Sunt convins că, dacă suntem responsabili și cu ajutorul lui Dumnezeu, vom ieși bine și din această situație”, ne-a precizat Constantin Dinu.

Edilul mai este mulțumit şi de comunicarea pe care o are cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Dâmboviţa, care au răspuns prompt la orice solicitare, la orice sfat care li s-a cerut. Dar, nu poate spune același lucru despre toți cei implicați în această bătălie.

„De la județ, până acum, nu ne-a dat nimeni un telefon, să ne întrebe cum ne descurcăm, ce probleme avem. Vorbesc aici de cei care coordonează Comitetul pentru Situații de Urgență. Poate, până la urmă, se va debloca și acest lucru, să nu ne mai simțim singuri în această situație de criză care ne afectează pe toți”, spune primarul de la Gura Șuții.

Autoritățile locale se pregătesc acum pentru cea de-a doua acțiune de dezinfecție pe care o vor desfășura pe întreg teritoriul comunei.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Jurnal de coronavirus. Seară pustie de primăvară…

Publicat

pe

Sâmbătă după-amiază. În miezul primăverii. Un raid la pas prin oraș. Perfect legal. Cu adeverinţa şi declarația în buzunar, iar la gât cu aparatul foto. Pustiu. Ciudat. Trist. Oamenii s-au conformat cerințelor impuse de starea de urgență. Doamne, și cât este de dificil!

Afară pomii sunt încă înfloriți, pasărelele ciripesc vesel, iar tu, ființă umană, care stăpânești lumea asta de mii de ani, stai închis între patru pereți, speriat de un virus, o mașinărie microscopică ce îți poate aduce moartea.

Până mai ieri ne speriam de bombe atomice, nucleare, de cine știe ce arme sofisticate. Când colo, întreaga planetă a fost pusă la respect de ceva nedefinit, apărut din neant și care lovește parcă după un anume calcul. Urmează anumite principii ale selecției, ceea ce nu pare a fi chiar așa de întâmplător.

Çâțiva târgovișteni își plimbau câinii prin parc. Animăluțele – zglobii, vesele, jucăușe. Stăpânii, triști, amărîți… Se aude o sirenă în depărtare. Din apartamente mai răzbate afară câte un râset cald de copil. Alții ascultă muzică. Se aude și televizorul. Dat pe știri.

E prea multă linişte. După, în general vin… furtuni.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT