Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Primarul Târgoviştei infirmă zvonurile. Nu au fost sistate lucrările la stadionul „Eugen Popescu”!

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgovişte, Daniel Cristian Stan, a organizat, în această dimineaţă, o conferinţă de presă pe şantierul de reabilitare şi modernizare a stadionului „Eugen Popescu”, urmare faptului că, în spaţiul public, au apărut informaţii că lucrările au fost sistate. Edilul a precizat că administraţia publică locală a reziliat, în urmă cu două zile, contractul cu firma de proiectare şi asistenţă tehnică, nu pe cel de execuţie. Prin urmare, investiţia nu va fi întârziată, termenul de finalizare rămânând luna iunie 2020. De asemenea, a mai spus primarul Daniel Cristian Stan, nu este afectat nici costul lucrărilor, contractul fiind încheiat pentru suma de aproximativ 24 de milioane de lei.

„Lucrările continuă, după cum puteţi vedea. Suntem în faza de finalizare a ceea ce înseamnă fundaţia la tribuna nouă, tribuna care se construieşte de la zero. Sunt executate, de asemenea, primele elemente de fundaţie şi la clădirea administrativă. Îi asigur pe toţi iubitorii de sport din municipiul Târgovişte şi din judeţul Dâmboviţa că depunem toate eforturile pentru a realiza acest proiect. Va fi un stadion construit în timp record în România.

Pe data de 11 decembrie, a avut loc inspecţia de la Inspectoratul de Stat în Construcţii. S-a stabilit că lucrările au fost realizate conform proiectului şi conform prevederilor legale şi s-a autorizat continuarea lucrărilor de construcţie. Până la finalul acestui an, vor fi finalizate aceste elemente de fundaţie – armăturile care sunt montate la acest moment şi grinzile transversale care se vor turna, astfel încât vom fi în faza de montare a structurii metalice. Rezilierea contractului cu proiectantul a fost şi consecinţa faptului că, de aproximativ o lună de zile, îi solicităm să ne dea detaliile tehnice de execuţie pentru această suprastructură şi nu ni le dă. Noi nu putem aştepta la nesfârşit un punct de vedere din partea proiectantului, astfel încât să ne trezim în primăvara anului viitor că nu suntem în măsură să respectăm termenul pe care ni l-am asumat”, a precizat prima rul Daniel Cristian Stan.

Cât priveşte discuţiile legate de actuala tribună 1, care urmează să devină tribuna 2 la finalizarea proeictului de reabilitare şi modernizare, edilul spune că n u se pune problema demolării, cum, de asemenea, s-a vehiculat în spaţiul public.

„Noua expertiză tehnică, care a fost realizată la jumătatea lunii octombrie de către un reputat expert UNESCO, doctor honoris causa al Universităţii de Construcţii din Bucureşti, urmare faptului că expertiza iniţială nu a putut să surprindă toate detaliile şi toate elementele de care trebuie ţinut cont la consolidare, ne-a arătat că nu sunt probleme. Nu s-au dat măsuri de dărâmare, ci sunt măsuri de consolidare. Acestea vizează fie cămăşuiri la grinzi şi la coloane, fie armătură suplimentară, fie săpătură suplimentară şi betonare. Deci, lucruri care sunt fireşti şi de natură să facă din stadionul «Eugen Popescu» un obiectiv de investiţii încadrat pe zona 4 de rezistenţă la seism, care este cel mai înalt grad de securitate la seism la o asemenea investiţie.

Sigur că sunt o serie de oameni care şi-ar dori ca acest stadion să nu fie realizat. Este cheia electorală. La sfârşitul lunii mai-începutul lunii iunie, vom avea alegeri locale şi, sigur, foarte mulţi şi-ar dori ca această investiţie să se blocheze, să se sisteze lucrările. Ei, bine, lucrul acesta nu se întâmplă, aşa cum nu se sistează lucrările nici la restul investiţiilor pe care le avem în derulare”, a declarat primarul municipiului Târgovişte – Daniel Cristian Stan.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Târgovişte: A început dezafectarea fostei rețele supraterane de transport agent termic

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a demarat acțiunea de dezafectare a conductelor, estacadelor și a celor șase puncte termice existente de-a lungul fostei rețele supraterane de transport a agentului termic care era produs la Doicești.

Potrivit edilului Daniel Cristian Stan, lucrările vor fi finalizate până la jumătatea acestui an. De menționat faptul că rețeaua prezintă degradări structurale și constituie chiar un pericol pentru cetățeni, mai ales pe segmentele care traversează alei pietonale, străzi sau calea ferată.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Programul de investiții al Primăriei Târgovişte pentru anul 2021

Publicat

pe

Foto arhivă

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, programul investițional pentru anul 2021, cu precizarea că realizarea acestui în integralitate este condiționată de sprijinul financiar guvernamental. Din păcate, a spus edilul Daniel Cristian Stan, de mai bine de 1 an, târgoviștenii sunt ignorați de actualii conducători ai țării, care, în 2020, după ce că nu au alocat suficiente resurse financiare prin legea bugetului de stat, au efectuat în vară și o rectificare negativă, luând din banii municipalității. Speră primarul ca situația să nu se repete anul acesta.

„În 2021, bugetul de investiții al municipiului Târgoviște este undeva la 800 de milioane de lei. Este cel mai mare buget de Investiţii pe care l-am cunoscut vreodată administraţia locală târgovișteană, din care mai bine de jumătate reprezintă fonduri nerambursabile, în principal fonduri europene. Încă de la debutul acestui an, vă pot spune cu certitudine că avem câteva Investiţii importante care vor intra foarte rapid în faza de execuție, respectiv în această iarnă”, a declarat edilul Cristian Daniel Stan.

Primăria Târgovişte, lista de investiții pentru 2021:
– Parc Complexul Turistic de Natație. A fost semnat contractul de execuție. Valoare proiect: aproximativ 11 milioane de lei.
– Reabilitare transport public. A fost finalizată licitația pentru modernizare coridoare de transport (bulevardele Mircea cel Bătrân, Regele Carol, străzile Gării, Lt. Stancu Ion și pasajul de lângă Pavcom), reabilitare stații de traseu, construire depou lângă Complexul Turistic de Natație și două stații de capăt, în micro VI (AITT) și la Oțelinox. Săptămâna viitoare urmează să fie semnat contractul de execuție. Valoare proiect: 122 milioane de lei.
– Achiziție autobuze. Mercedes-Benz va livra până în martie toate cele 28 de autobuze licitate. De asemenea, este în licitație achiziția altor 12 autobuze. Termen de livrare: 6 luni.
– Finalizare proiect Școala Mihai Viteazul.
– Reabilitare Grădinița Rază de Soare. Tot în Micro IX a fost finalizată și Creșa Nr. 8
– Reabilitare, modernizare și extindere Școala Matei Basarab
– Reabilitarea sistemului de iluminat public, proiect în valoare de 21 de milioane de lei
– Anvelopare blocuri de locuințe. Sunt în derulare două astfel de proiecte, cu o valoare totală de 22 milioane de lei
– Finalizarea parcului din zona Dâmboviţa Mall
– Reabilitare și modernizare Școala Tudor Vladimirescu. Proiectul este în faza de semnare contract de finanțare
– Reabilitare și modernizare Școala Nr. 10 și Școala Nr. 1. Proiectele sunt în faza de elaborare documentație
– Reabilitare și modernizare creșele nr. 2, 13 și 16. Ultimele două vor fi gata cel mai probabil în luna aprilie
– Reabilitare străzi în Cartierul Prepeleac, construire bloc locuințe sociale, loc de joacă, creșă și grădiniță pe strada IE Florescu. Valoare proiect: 7 milioane de euro. Din păcate, este blocat de 8 luni la Ministerul Dezvoltării.
– Finalizare Cinema Independența
– Grădinița Sagricom. Ministerul Educației a reziliat contractul de execuție
– Blocuri ANL Sagricom. Ministerul Dezvoltării a reziliat contractul
– Reabilitare Parcul Mitropoliei. Va fi gata în a doua jumătate a anului
– Piața Revoluției. Va fi gata în aproximativ două luni, în funcție de vreme
– Reabilitare și modernizare străzi în Micro 5 și Micro 9. Proiectul depinde foarte mult de fondurile alocate de Guvern
– Reabilitare și modernizare Stadionul Eugen Popescu

„La tribuna propusă, avem gata fundația. În două săptămâni, începe montarea tribunei metalice care este în lucru în acest moment. La tribuna existentă, se execută lucrări de desfacere și curățare a pereților de tencuială, se consolidează stâlpii și grinzile. La corpul C10, s-a montat armătura, s-a turnat betonul la zidul de sprijin. La instalația de nocturnă, au fost livrate carcasele pentru stâlpi, urmând că stâlpii, cu tot sistemul de nocturnă, să ajungă undeva la finalul lunii viitoare. Pe zona de parcare, au fost executate aleile de acces, au fost delimitate locurile de parcare cu borduri. Canalizarea a fost realizată, atât pentru apele menajere cât și pentru cele meteorice. Au fost realizate conductele subterane pentru hidranți. Au fost executate traseele pentru cabluri, iar la suprafața de joc a fost realizată infrastructura, instalația de încălzire, degivrare, drenaj și aspersie. De asemenea, s-a montat gazonul. Facem toate eforturile pentru a finaliza această investiție, dar și aici discutăm de necesitatea unei alocări financiare normale de la nivelul administrației publice centrale. Și eu îmi doresc să termin stadionul cât mai repede. Și eu îmi doresc să vedem Chindia jucând la Târgoviște, dar lucrul acesta, repet, depinde în mare măsură de suportul financiar pe care îl vom primi, dacă îl vom primi”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!