Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Primarul Târgoviştei infirmă zvonurile. Nu au fost sistate lucrările la stadionul „Eugen Popescu”!

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgovişte, Daniel Cristian Stan, a organizat, în această dimineaţă, o conferinţă de presă pe şantierul de reabilitare şi modernizare a stadionului „Eugen Popescu”, urmare faptului că, în spaţiul public, au apărut informaţii că lucrările au fost sistate. Edilul a precizat că administraţia publică locală a reziliat, în urmă cu două zile, contractul cu firma de proiectare şi asistenţă tehnică, nu pe cel de execuţie. Prin urmare, investiţia nu va fi întârziată, termenul de finalizare rămânând luna iunie 2020. De asemenea, a mai spus primarul Daniel Cristian Stan, nu este afectat nici costul lucrărilor, contractul fiind încheiat pentru suma de aproximativ 24 de milioane de lei.

„Lucrările continuă, după cum puteţi vedea. Suntem în faza de finalizare a ceea ce înseamnă fundaţia la tribuna nouă, tribuna care se construieşte de la zero. Sunt executate, de asemenea, primele elemente de fundaţie şi la clădirea administrativă. Îi asigur pe toţi iubitorii de sport din municipiul Târgovişte şi din judeţul Dâmboviţa că depunem toate eforturile pentru a realiza acest proiect. Va fi un stadion construit în timp record în România.

Pe data de 11 decembrie, a avut loc inspecţia de la Inspectoratul de Stat în Construcţii. S-a stabilit că lucrările au fost realizate conform proiectului şi conform prevederilor legale şi s-a autorizat continuarea lucrărilor de construcţie. Până la finalul acestui an, vor fi finalizate aceste elemente de fundaţie – armăturile care sunt montate la acest moment şi grinzile transversale care se vor turna, astfel încât vom fi în faza de montare a structurii metalice. Rezilierea contractului cu proiectantul a fost şi consecinţa faptului că, de aproximativ o lună de zile, îi solicităm să ne dea detaliile tehnice de execuţie pentru această suprastructură şi nu ni le dă. Noi nu putem aştepta la nesfârşit un punct de vedere din partea proiectantului, astfel încât să ne trezim în primăvara anului viitor că nu suntem în măsură să respectăm termenul pe care ni l-am asumat”, a precizat prima rul Daniel Cristian Stan.

Cât priveşte discuţiile legate de actuala tribună 1, care urmează să devină tribuna 2 la finalizarea proeictului de reabilitare şi modernizare, edilul spune că n u se pune problema demolării, cum, de asemenea, s-a vehiculat în spaţiul public.

„Noua expertiză tehnică, care a fost realizată la jumătatea lunii octombrie de către un reputat expert UNESCO, doctor honoris causa al Universităţii de Construcţii din Bucureşti, urmare faptului că expertiza iniţială nu a putut să surprindă toate detaliile şi toate elementele de care trebuie ţinut cont la consolidare, ne-a arătat că nu sunt probleme. Nu s-au dat măsuri de dărâmare, ci sunt măsuri de consolidare. Acestea vizează fie cămăşuiri la grinzi şi la coloane, fie armătură suplimentară, fie săpătură suplimentară şi betonare. Deci, lucruri care sunt fireşti şi de natură să facă din stadionul «Eugen Popescu» un obiectiv de investiţii încadrat pe zona 4 de rezistenţă la seism, care este cel mai înalt grad de securitate la seism la o asemenea investiţie.

Sigur că sunt o serie de oameni care şi-ar dori ca acest stadion să nu fie realizat. Este cheia electorală. La sfârşitul lunii mai-începutul lunii iunie, vom avea alegeri locale şi, sigur, foarte mulţi şi-ar dori ca această investiţie să se blocheze, să se sisteze lucrările. Ei, bine, lucrul acesta nu se întâmplă, aşa cum nu se sistează lucrările nici la restul investiţiilor pe care le avem în derulare”, a declarat primarul municipiului Târgovişte – Daniel Cristian Stan.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Cum rezolvă Primăria Târgovişte problema locurilor de parcare din zona centrală

Publicat

pe

Executivul Primăriei Târgovişte a stabilit perimetrul de teren care va fi expropriat de la UPET SA, în vederea amenajării unei parcări cu 1.000 de locuri în zona centrală a municipiului. Potrivit edilului Daniel Cristian Stan, accesul se va face pe lângă magazinul Kaufland, urmând să existe două ieşiri – una în Bulevardul IC Brătianu şi cealaltă în faţa fostei cantine a UPET (acum Restaurant Nova).

Proiectul de hotărâre privind declanşarea procedurii de expropriere pentru cei aproximativ 18.000 mp se va regăsi, cel mai probabil, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Municipal din luna martie 2020. În atare condiţii, noua parcare va fi gata într-un an şi jumătate, maxim doi.

„Vom vedea dacă va fi numai la sol sau va fi o parcare subterană sau supraterană. Vom vedea în funcţie de soluţiile care ne vor fi date de către proiectant. Parcarea va fi realizată în vecinătatea fostului Cantup, astfel încât să se poată ajunge pe jos la tot ceea ce înseamnă instituţie publică din zona centrală a municipiului Târgovişte.

De asemenea, problema parcărilor din zona centrală este abordată şi de o altă manieră, în sensul că, prin proiectul care vizează modernizarea transportului public, vom încuraja foarte mult utilizarea mijloacelor de transport în comun, pentru că vor fi foarte moderne, la cel mai înalt nivel, dacă ne referim la standardele de calitate”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Titu: Bonificaţie 10% pentru plata integrală a impozitelor până la 31 martie 2020

Publicat

pe

Consiliul Local Titu a decis prin vot ca taxele şi impozitele locale aferente anului 2020 să nu fie majorate, ci doar indexate cu rata inflaţiei (4,6%).

De reţinut că aceste obligaţii fiscale se achită în două tranşe egale, până la datele de 31 martie şi 30 septembrie, iar pentru plata integrală până la sfţrşitul lunii martie se acordă o bonificaţie de 10%.

Aleşii din Titu au aprobat şi o serie de scutiri în procent de 80, 90 şi chiar 100% pentru anumite categorii de persoane.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT