Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Rovana Plumb, la un pas de a fi ejectată de la conducerea PSD Dâmboviţa! VIDEO

Publicat

pe

Un eveniment politic fără precedent în judeţul Dâmboviţa s-a consumat, în această seară, la sediul PSD. Peste 40 de membri social-democraţi cu notorietate şi performanţă, deputaţi, senatori, primari, viceprimari, consilieri locali şi judeţeni, preşedinţi de organizaţii, s-au adunat pentru a înfiera public şi a face un zid democratic în calea ascensiunii europaralamentarei Rovana Plumb, actuala lideră a organizaţiei, pe care ei o consideră nepotrivită pentru a mai conduce această structură politică.

Cei prezenţi, prin vocile liderilor, au argumentat de ce este nevoie de o schimbare la vârful filialei, de ce Rovana Plumb trebuie să părăsească acestă demnitate politică. O iniţiativă care demonstrează că forţa democraţiei, dorinţa de a reseta organizaţia aflată în derivă de mai bine de un an de zile şi care a fost înecată în ură, animozitate, conflicte şi neperformanţă, a învins până la urmă.

Faptul că s-a ajuns la o asemenea acţiune, asemănătoare unei revoluţii interne, ar trebui să dea de gândit preşedintelui Marcel Ciolacu, celor de la vârful PSD, şi să acţioneze în consecinţă. Când aţâţia membri social-democraţi, edili care au performat în activitatea lor administativă şi politică, parlamentari cu vocaţie şi dedicaţie faţă de partid şi faţă de ţară, ies în faţă şi spun nişte lucruri nu tocmai plăcute, fac nişte acuze, demască, critică, trebuie să intervii şi să sprijini ceea ce se cheamă resetarea organizaţiei.

Deputatul Corneliu Ştefan, unul dintre primi membri ai PSD Dâmboviţa care nu a acceptat stilul de conducere al Rovanei Plumb, modul său de a coordona organizaţia, prin interpuşi, şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de lider al filialei PSD Dâmboviţa. Pentru poziţia de preşedinte executiv intră în cursă senatorul Titus Corlăţean, iar pentru poziţia de secretar executiv descinde în bătălie Cristian Daniel Stan – primarul municipiului Târgovişte. Un trio de forţă care, împreună cu ceilalţi colegi, vor să redea organizaţiei PSD Dâmboviţa mândria de altădată.

„După o largă consultare cu membri de partid ai PSD Dâmboviţa, cu colegii primari, cu parlamentarii, cu conducerea centrală a partidului, în seara aceasta, am decis să-mi depun dosarul de candidatură pentru funcţia de preşedinte al PSD Dâmboviţa. Candidez pentru a salva acest partid, această organizaţie .Candidez pentru membrii noştri de partid care îşi doresc în anul 2020 să câştige alegerile locale şi parlamentare.

Proiectul nostru politic are în vedere scoaterea din izolare a acestei organizaţii, recâştigarea încrederii membrilor noştri de partid. Vrem să readucem organizaţiei PSD Dâmboviţa ceea ce a început să-i lipsească în ultimul timp: unitatea, spiritul de echipă şi, nu în ultimul rând, încrederea în victorie”, a declarat Corneliu Ştefan.

VIDEO 1

Deputatul a vorbit despre ceea ce s-a întâmplat în ultimul an în PSD Dâmboviţa, despre relele care au contribuit la dispariţia unităţii, a încrederii în victorie. Tocmai de aceea se impune instalarea în fruntea filialei a unei echipe puternice şi serioase, care să câştige alegerile locale şi parlamentare din acest an.

Cristian Daniel Stan, cel care a reprezentat o revelaţie, un element de substanţă, unitate şi forţă în aceste momente de reformatare a organizaţiei, a spus că s-a alăturat cu toată inima acestei echipe, considerând că acum este un moment decisiv pentru viitorul organizaţiei PSD Dâmboviţa.

„Urmează două tipuri de alegeri esenţiale. Discutăm de alegerile locale şi cele parlamentare. Eşicherul politico-administrativ va fi cel care va rezulta din aceste alegeri. Cred că PSD are nevoie de o echipă puternică şi, mai ales, are nevoie de solidaritate. Acesta este lucrul care poate ne-a lipsit cel mai mult în această perioadă.

În loc să ne concentrăm pe lupta politică cu adversarii din afara partidului, a trebuit să ne concentrăm pe apărarea spatelui în propriul partid. Lucru care nu s-a întâmplat niciodată în această organizaţie. Ceea ce facem noi acum este un act de normalitate, într-un partid în care există, iată, o competiţie internă reală, clară, seriooasă. Am convingerea că la conferinţa de alegeri vom avea câştig de cauză”, a precizat Cristian Daniel Stan.

VIDEO 2

Senatorul Titus Corlăţean, un politician desăvârşit, omul al cărui cuvânt cântăreşte greu la Bucureşti, numai la Dâmboviţa nu a contat sub mandatul Rovanei Plumb, a avut un discurs dur, concentrat, nuanţat cu critici valide, pertinente. Corlăţean a disecat fără milă organismul bolnav al PSD Dâmboviţa şi a arătat a cui a fost vina pentru producerea acestei maladii care a sfârtecat organizaţia şi i-a distrus credibilitatea şi unitatea.

„La nivel judeţean, s-a reuşit performanţa, între ghilimele, după un ciclu foarte lung de victorie justificată prin fapte şi prin ofertă, inclusiv la nivelul liderilor politici şi administrativi pe care PSD i-a oferit în Dâmboviţa în atâţia ani, s-a reuşit performanţa de a pierde alegerile sau de a obţine un scor ruşinos la alegerile europarlamentare, în condiţiile în care doamna Plumb, care a asigurat şi încă asigură conducerea acestei organizaţii judeţene, era oferta la nivel naţional, şeful de listă al PSD pentru Parlamentul European, era candidatul propus pentru poziţia de comisar european.

Care a fost oferta şi modul la care a fost apreciată la nivelul judeţului Dâmboviţa, care a fost raţiunea oferită de liderul organizaţiei judeţene, în condiţiile în care managementul său a fost unul defectuos, foarte slab, un management politic şi organizaţional foarte slab, lucruri care, dacă ar fi să adăugăm şi tensiunile şi fracturile care au fost generate de managementul prost, inclusiv interferenţele chestiunilor de familie şi economice în chestiuni de natură politică… Lucrurile astea au dus PSD Dâmboviţa la un scor foarte jos”, a declarat senatorul Titus Corlăţean.

VIDEO 3

A mai spus senatorul PSD, contestatar dur al regimului Rovana Plumb, că cei de faţă, echipa care tocmai s-a creat, oferă o alternativă la actuala formulă de conducere şi la proiectul foarte defectuos de conducere politică şi organizaţională pe care doamna Plumb şi echipa domniei sale le-au asigurat.

„PSD Dâmboviţa are nevoie de o resetare foarte profundă. Cred că ar fi firesc ca doamna Rovana Plumb, având în vedere cât rău a făcut organizaţiei, să îşi retragă candidatura. Ar fi un gest de normalitate şi de onorabilitate”, a punctat senatorul Corlăţean.

Deputatul Marian Ţachianu, cel care totdeauna a spus lucrurilor pe nume şi nu s-a sfiit, atunci când l-a nemulţumit ceva, să o mărturisească cu subiect şi predicat, a avut un discurs acid. Ţachianu a povestit ceea ce le-a spus celor din gruparea Rovanei Plumb la o întâlnire ţinută, cu câteva ore înainte, la PSD Titu, filială devenită între timp un fief al europarlamentarei. Deputatul a precizat clar că el nu se poate regăsi alături de Rovana Plumb şi de oamenii ei, echipă în care relaţiile nu sunt neapărat sincere, ci au la bază doar un anumit interes politic.

VIDEO 4

Urmărind cele întâmple în această seară, erupţia unui vulcan al nemulţumirilor care a acoperit cu foc şi pucioasă, ca o răzbunare divină, tot ceea ce a făcut Rovana Plumb şi echipa sa, este uşor de dedus că, pe 19 ianuarie 2020, PSD Dâmboviţa va intra într-o zodie a normalităţii.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Problemele din comunitățile de romi din Dâmbovița, aduse la cunoștința conducerii CJ

Publicat

pe

Tudorică Răducanu, preşedintele Partidei Romilor Pro Europa Dâmbovița, se află într-o continuă comunicare cu reprezentanţii autorităţilor judeţene, aducând în atenţia conducerii Consiliului Judeţean și a Instituţiei Prefectului, problemele existente la nivelul comunităţilor de romi, căutându-se soluţii de rezolvare a acestora, de colaborare pentru implementarea unor proiecte sociale.

Zilele trecute, liderul Partidei Romilor Dâmboviţa s-a întâlnit cu Alexandru Oprea – preşedintele Consiliului Judeţean. De faţă la discuţii au mai fost prezenţi secretarul Asociaţiei – Niculae Darman şi şeful organizaţiei de tineret – Silviu Darman.

Tudorică Răducanu a pus pe tapet campania „S.O.S. Copiii Romi”, proiect ce trebuie să aibă ca rezultantă o mai bună informare şi afluire a copiilor romi spre sistemul educativ, spre oportunităţile create în învăţământului liceal şi profesional.

„A fost un dialog fructuos, în cadrul căruia am atins o serie de probleme cu care se confruntă romii noştri. Probleme de viaţă, generate de starea de urgenţă, pe care cetăţenii le-au depăşit cu greu.

Sunt destule familii de romi care nu mai au resurse pentru a face faţă problemelor de zi cu zi, fără venituri, fără locuri de muncă. Trebuie să găsim soluţii pentru a le sprijini, pentru a le reda încrederea, echilibrul pierdut din cauza pandemiei. Este nevoie de alimente pentru familiile sărace, de materiale igenico-sanitare şi multe altele.

Împreună cu reprezentanţii Consiliului Judeţean trebuie să identificăm toate familiile nevoiaşe din comunităţile noastre şi să le ajutăm pentru a depăşi această perioadă nefastă, plină de lipsuri şi de tot soiul de restricţii care le-au încurcat existenţa.

În acest sens, în cel mai scurt timp, vom semna un protocol între Partida Romilor Pro Europa şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Am mai stabilit cu preşedintele CJD, Alexandru Oprea, să avem periodic astfel de întâlniri, în cadrul cărora să discutăm, dar mai ales să găsim rezolvare problemelor care apar”, a precizat Tudorică Răducanu.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Orban a angajat 15.000 de oameni la stat în loc să mărească alocaţiile pentru copii!

Publicat

pe

Senatorul Adrian Ţuţuianu, preşedintele PRO România Dâmboviţa, astăzi, de 1 iunie – Ziua internaţională a copilului, a transmis urări de sănătate şi viaţă fericită tuturor copiilor din România, dar nu a pierdut ocazia de a critica actuala guvernare liberală pentru că nu sprijină îndeajuns cea mai importantă celulă a societăţii care este familia.

Liderul PRO România a spus că „este nedrept ca un Guvern, oricum s-ar numi el, să refuze cu cinism creşterea alocaţiilor pentru copii, care şi aşa nu sunt destul de mari. Este nedrept ca statul să pretindă copiilor educaţie online, dar să nu îi ajute cu nimic din punct de vedere al dotărilor tehnice, mai ales în cazul elevilor săraci.

Este nedrept ca în Dâmboviţa, în această perioadă, să fie blocate proiectele de reabilitare a infrastructurii educaţionale, grădiniţe, şcoli, licee. Este nedrept să nu intereseze pe nimeni dezvoltarea învăţământului profesional şi tehnic. Este nedrept să nu continuăm investiţia la Universitatea Valahia din Târgovişte, ca pilon de bază al dezvoltării municipiului Târgovişte şi a judeţului Dâmboviţa”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

A amintit senatorul Țuțuianu despre momentul 1 iunie 2015, când premier al României era Victor Ponta – actualul preşedinte al PRO România, care a găsit, rapid şi fără multe comentarii politice, soluţii pentru mărirea alocaţiei pentru copii după ce legea de majorare adoptată în Parlament a fost promulgată.

„Nu era nici atunci prevăzută în buget suma necesară pentru acordarea alocaţiilor mărite. Victor Ponta a spus că se poate lua de oriunde pentru o alocaţie mai mare pentru copiii noştri. A pus în aplicare legea! Astăzi, în 2020, Parlamentul a adoptat de 3 luni o lege privind majorarea alocaţiilor pentru copii. Reacţia Guvernului Orban a fost alta decât a lui Victor Ponta în 2015 – a suspendat aplicarea legii. În urmă cu numai două zile, a anunţat că nu este posibilă majorarea alocaţiei pentru copii fiindcă nu sunt resursele financiare necesare.

Putem să justificăm oricând că nu sunt resurse pentru nimic. PNL putea găsi banii necesari dacă nu angaja, în ultimele două luni, 15.000 de oameni în sistemul bugetar”, a mai precizat preşedintele PRO Rmânia Dâmboviţa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!