Connect with us

Dâmboviţa

Rovana Plumb, la un pas de a fi ejectată de la conducerea PSD Dâmboviţa! VIDEO

Publicat

pe

Un eveniment politic fără precedent în judeţul Dâmboviţa s-a consumat, în această seară, la sediul PSD. Peste 40 de membri social-democraţi cu notorietate şi performanţă, deputaţi, senatori, primari, viceprimari, consilieri locali şi judeţeni, preşedinţi de organizaţii, s-au adunat pentru a înfiera public şi a face un zid democratic în calea ascensiunii europaralamentarei Rovana Plumb, actuala lideră a organizaţiei, pe care ei o consideră nepotrivită pentru a mai conduce această structură politică.

Cei prezenţi, prin vocile liderilor, au argumentat de ce este nevoie de o schimbare la vârful filialei, de ce Rovana Plumb trebuie să părăsească acestă demnitate politică. O iniţiativă care demonstrează că forţa democraţiei, dorinţa de a reseta organizaţia aflată în derivă de mai bine de un an de zile şi care a fost înecată în ură, animozitate, conflicte şi neperformanţă, a învins până la urmă.

Faptul că s-a ajuns la o asemenea acţiune, asemănătoare unei revoluţii interne, ar trebui să dea de gândit preşedintelui Marcel Ciolacu, celor de la vârful PSD, şi să acţioneze în consecinţă. Când aţâţia membri social-democraţi, edili care au performat în activitatea lor administativă şi politică, parlamentari cu vocaţie şi dedicaţie faţă de partid şi faţă de ţară, ies în faţă şi spun nişte lucruri nu tocmai plăcute, fac nişte acuze, demască, critică, trebuie să intervii şi să sprijini ceea ce se cheamă resetarea organizaţiei.

Deputatul Corneliu Ştefan, unul dintre primi membri ai PSD Dâmboviţa care nu a acceptat stilul de conducere al Rovanei Plumb, modul său de a coordona organizaţia, prin interpuşi, şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de lider al filialei PSD Dâmboviţa. Pentru poziţia de preşedinte executiv intră în cursă senatorul Titus Corlăţean, iar pentru poziţia de secretar executiv descinde în bătălie Cristian Daniel Stan – primarul municipiului Târgovişte. Un trio de forţă care, împreună cu ceilalţi colegi, vor să redea organizaţiei PSD Dâmboviţa mândria de altădată.

„După o largă consultare cu membri de partid ai PSD Dâmboviţa, cu colegii primari, cu parlamentarii, cu conducerea centrală a partidului, în seara aceasta, am decis să-mi depun dosarul de candidatură pentru funcţia de preşedinte al PSD Dâmboviţa. Candidez pentru a salva acest partid, această organizaţie .Candidez pentru membrii noştri de partid care îşi doresc în anul 2020 să câştige alegerile locale şi parlamentare.

Proiectul nostru politic are în vedere scoaterea din izolare a acestei organizaţii, recâştigarea încrederii membrilor noştri de partid. Vrem să readucem organizaţiei PSD Dâmboviţa ceea ce a început să-i lipsească în ultimul timp: unitatea, spiritul de echipă şi, nu în ultimul rând, încrederea în victorie”, a declarat Corneliu Ştefan.

VIDEO 1

Deputatul a vorbit despre ceea ce s-a întâmplat în ultimul an în PSD Dâmboviţa, despre relele care au contribuit la dispariţia unităţii, a încrederii în victorie. Tocmai de aceea se impune instalarea în fruntea filialei a unei echipe puternice şi serioase, care să câştige alegerile locale şi parlamentare din acest an.

Cristian Daniel Stan, cel care a reprezentat o revelaţie, un element de substanţă, unitate şi forţă în aceste momente de reformatare a organizaţiei, a spus că s-a alăturat cu toată inima acestei echipe, considerând că acum este un moment decisiv pentru viitorul organizaţiei PSD Dâmboviţa.

„Urmează două tipuri de alegeri esenţiale. Discutăm de alegerile locale şi cele parlamentare. Eşicherul politico-administrativ va fi cel care va rezulta din aceste alegeri. Cred că PSD are nevoie de o echipă puternică şi, mai ales, are nevoie de solidaritate. Acesta este lucrul care poate ne-a lipsit cel mai mult în această perioadă.

În loc să ne concentrăm pe lupta politică cu adversarii din afara partidului, a trebuit să ne concentrăm pe apărarea spatelui în propriul partid. Lucru care nu s-a întâmplat niciodată în această organizaţie. Ceea ce facem noi acum este un act de normalitate, într-un partid în care există, iată, o competiţie internă reală, clară, seriooasă. Am convingerea că la conferinţa de alegeri vom avea câştig de cauză”, a precizat Cristian Daniel Stan.

VIDEO 2

Senatorul Titus Corlăţean, un politician desăvârşit, omul al cărui cuvânt cântăreşte greu la Bucureşti, numai la Dâmboviţa nu a contat sub mandatul Rovanei Plumb, a avut un discurs dur, concentrat, nuanţat cu critici valide, pertinente. Corlăţean a disecat fără milă organismul bolnav al PSD Dâmboviţa şi a arătat a cui a fost vina pentru producerea acestei maladii care a sfârtecat organizaţia şi i-a distrus credibilitatea şi unitatea.

„La nivel judeţean, s-a reuşit performanţa, între ghilimele, după un ciclu foarte lung de victorie justificată prin fapte şi prin ofertă, inclusiv la nivelul liderilor politici şi administrativi pe care PSD i-a oferit în Dâmboviţa în atâţia ani, s-a reuşit performanţa de a pierde alegerile sau de a obţine un scor ruşinos la alegerile europarlamentare, în condiţiile în care doamna Plumb, care a asigurat şi încă asigură conducerea acestei organizaţii judeţene, era oferta la nivel naţional, şeful de listă al PSD pentru Parlamentul European, era candidatul propus pentru poziţia de comisar european.

Care a fost oferta şi modul la care a fost apreciată la nivelul judeţului Dâmboviţa, care a fost raţiunea oferită de liderul organizaţiei judeţene, în condiţiile în care managementul său a fost unul defectuos, foarte slab, un management politic şi organizaţional foarte slab, lucruri care, dacă ar fi să adăugăm şi tensiunile şi fracturile care au fost generate de managementul prost, inclusiv interferenţele chestiunilor de familie şi economice în chestiuni de natură politică… Lucrurile astea au dus PSD Dâmboviţa la un scor foarte jos”, a declarat senatorul Titus Corlăţean.

VIDEO 3

A mai spus senatorul PSD, contestatar dur al regimului Rovana Plumb, că cei de faţă, echipa care tocmai s-a creat, oferă o alternativă la actuala formulă de conducere şi la proiectul foarte defectuos de conducere politică şi organizaţională pe care doamna Plumb şi echipa domniei sale le-au asigurat.

„PSD Dâmboviţa are nevoie de o resetare foarte profundă. Cred că ar fi firesc ca doamna Rovana Plumb, având în vedere cât rău a făcut organizaţiei, să îşi retragă candidatura. Ar fi un gest de normalitate şi de onorabilitate”, a punctat senatorul Corlăţean.

Deputatul Marian Ţachianu, cel care totdeauna a spus lucrurilor pe nume şi nu s-a sfiit, atunci când l-a nemulţumit ceva, să o mărturisească cu subiect şi predicat, a avut un discurs acid. Ţachianu a povestit ceea ce le-a spus celor din gruparea Rovanei Plumb la o întâlnire ţinută, cu câteva ore înainte, la PSD Titu, filială devenită între timp un fief al europarlamentarei. Deputatul a precizat clar că el nu se poate regăsi alături de Rovana Plumb şi de oamenii ei, echipă în care relaţiile nu sunt neapărat sincere, ci au la bază doar un anumit interes politic.

VIDEO 4

Urmărind cele întâmple în această seară, erupţia unui vulcan al nemulţumirilor care a acoperit cu foc şi pucioasă, ca o răzbunare divină, tot ceea ce a făcut Rovana Plumb şi echipa sa, este uşor de dedus că, pe 19 ianuarie 2020, PSD Dâmboviţa va intra într-o zodie a normalităţii.

ADMINISTRAŢIE

Ritm bun de lucru pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat stadiul lucrărilor pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, cel mare vizează reabilitarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B.

În total, este vorba despre 62,161 km care străbat 15 localități din județul Dâmbovița, de la granița cu Prahova, la Moreni, până la granița cu Ilfov, la Niculești.

Investiția, în valoare de aproape 212 milioane de lei (43 milioane de euro) a fost împărțită în patru loturi.

Lot 1: DJ 720, Răzvad – Gura Ocniței – Moreni, și DJ 720 B, Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței.

În Gura Ocniței se toarnă strat de asfalt și tot în această comună ieri s-au montat cele 10 grinzi ale podului de pe DJ 720.

Lotul 2: DJ 711, Târgoviște – Ulmi – Comișani – Bucșani – Băleni

În comuna Băleni se reprofilează stratul de piatră astfel încât, de luni, să înceapă turnarea primului covor de asfalt.

 

Lotul 3: DJ 711, Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca

În comuna Băleni, podul este aproape de finalizare, iar în Bilciurești se lucrează la șanțuri și rigole.

Lotul 4: DJ 711, Cojasca – Cornești, și DJ 101B, Butimanu – Niculești

Pe acest tronson, în comunele Niculești și Cojasca se lucrează la șanțuri și rigole, se toarnă asfalt și se amenajează accesele în gospodării. Tot la Cojasca, execuția podului avansează conform graficului.

Citește în continuare

Dâmboviţa

O fată de 14 ani și un băiat de 18 ani au decedat într-un accident rutier lângă Târgoviște

Publicat

pe

Sursa foto: ISU Dâmboviţa

O fată de 14 ani și un băiat de 18 ani au decedat, azi-noapte, într-un accident rutier petrecut pe DN 72, în satul Dumbrava, comuna Ulmi. Mașina condusă de tânărul de 18 ani, de fel din Morteni, a intrat într-un TIR, la volanul căruia se afla un bărbat de 34 de ani. Alte două persoane, în vârstă de 14 și 21 de ani, pasageri în autoturism, au fost transportate la UPU Târgoviște cu multiple traumatisme.

La fața locului au acționat pompierii, cu o autospecială de descarcerare și una de stingere cu apă și spumă pentru sablarea carosabilului, un echipaj SMURD și două ambulanțe SAJ.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută de art. 196 din Codul Penal, și ucidere din culpă, faptă prevăzută de art. 192 din Codul Penal, fiind efectuate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a cauzei și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT