Connect with us

Dâmboviţa

Rovana Plumb, la un pas de a fi ejectată de la conducerea PSD Dâmboviţa! VIDEO

Publicat

pe

Un eveniment politic fără precedent în judeţul Dâmboviţa s-a consumat, în această seară, la sediul PSD. Peste 40 de membri social-democraţi cu notorietate şi performanţă, deputaţi, senatori, primari, viceprimari, consilieri locali şi judeţeni, preşedinţi de organizaţii, s-au adunat pentru a înfiera public şi a face un zid democratic în calea ascensiunii europaralamentarei Rovana Plumb, actuala lideră a organizaţiei, pe care ei o consideră nepotrivită pentru a mai conduce această structură politică.

Cei prezenţi, prin vocile liderilor, au argumentat de ce este nevoie de o schimbare la vârful filialei, de ce Rovana Plumb trebuie să părăsească acestă demnitate politică. O iniţiativă care demonstrează că forţa democraţiei, dorinţa de a reseta organizaţia aflată în derivă de mai bine de un an de zile şi care a fost înecată în ură, animozitate, conflicte şi neperformanţă, a învins până la urmă.

Faptul că s-a ajuns la o asemenea acţiune, asemănătoare unei revoluţii interne, ar trebui să dea de gândit preşedintelui Marcel Ciolacu, celor de la vârful PSD, şi să acţioneze în consecinţă. Când aţâţia membri social-democraţi, edili care au performat în activitatea lor administativă şi politică, parlamentari cu vocaţie şi dedicaţie faţă de partid şi faţă de ţară, ies în faţă şi spun nişte lucruri nu tocmai plăcute, fac nişte acuze, demască, critică, trebuie să intervii şi să sprijini ceea ce se cheamă resetarea organizaţiei.

Deputatul Corneliu Ştefan, unul dintre primi membri ai PSD Dâmboviţa care nu a acceptat stilul de conducere al Rovanei Plumb, modul său de a coordona organizaţia, prin interpuşi, şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de lider al filialei PSD Dâmboviţa. Pentru poziţia de preşedinte executiv intră în cursă senatorul Titus Corlăţean, iar pentru poziţia de secretar executiv descinde în bătălie Cristian Daniel Stan – primarul municipiului Târgovişte. Un trio de forţă care, împreună cu ceilalţi colegi, vor să redea organizaţiei PSD Dâmboviţa mândria de altădată.

„După o largă consultare cu membri de partid ai PSD Dâmboviţa, cu colegii primari, cu parlamentarii, cu conducerea centrală a partidului, în seara aceasta, am decis să-mi depun dosarul de candidatură pentru funcţia de preşedinte al PSD Dâmboviţa. Candidez pentru a salva acest partid, această organizaţie .Candidez pentru membrii noştri de partid care îşi doresc în anul 2020 să câştige alegerile locale şi parlamentare.

Proiectul nostru politic are în vedere scoaterea din izolare a acestei organizaţii, recâştigarea încrederii membrilor noştri de partid. Vrem să readucem organizaţiei PSD Dâmboviţa ceea ce a început să-i lipsească în ultimul timp: unitatea, spiritul de echipă şi, nu în ultimul rând, încrederea în victorie”, a declarat Corneliu Ştefan.

VIDEO 1

Deputatul a vorbit despre ceea ce s-a întâmplat în ultimul an în PSD Dâmboviţa, despre relele care au contribuit la dispariţia unităţii, a încrederii în victorie. Tocmai de aceea se impune instalarea în fruntea filialei a unei echipe puternice şi serioase, care să câştige alegerile locale şi parlamentare din acest an.

Cristian Daniel Stan, cel care a reprezentat o revelaţie, un element de substanţă, unitate şi forţă în aceste momente de reformatare a organizaţiei, a spus că s-a alăturat cu toată inima acestei echipe, considerând că acum este un moment decisiv pentru viitorul organizaţiei PSD Dâmboviţa.

„Urmează două tipuri de alegeri esenţiale. Discutăm de alegerile locale şi cele parlamentare. Eşicherul politico-administrativ va fi cel care va rezulta din aceste alegeri. Cred că PSD are nevoie de o echipă puternică şi, mai ales, are nevoie de solidaritate. Acesta este lucrul care poate ne-a lipsit cel mai mult în această perioadă.

În loc să ne concentrăm pe lupta politică cu adversarii din afara partidului, a trebuit să ne concentrăm pe apărarea spatelui în propriul partid. Lucru care nu s-a întâmplat niciodată în această organizaţie. Ceea ce facem noi acum este un act de normalitate, într-un partid în care există, iată, o competiţie internă reală, clară, seriooasă. Am convingerea că la conferinţa de alegeri vom avea câştig de cauză”, a precizat Cristian Daniel Stan.

VIDEO 2

Senatorul Titus Corlăţean, un politician desăvârşit, omul al cărui cuvânt cântăreşte greu la Bucureşti, numai la Dâmboviţa nu a contat sub mandatul Rovanei Plumb, a avut un discurs dur, concentrat, nuanţat cu critici valide, pertinente. Corlăţean a disecat fără milă organismul bolnav al PSD Dâmboviţa şi a arătat a cui a fost vina pentru producerea acestei maladii care a sfârtecat organizaţia şi i-a distrus credibilitatea şi unitatea.

„La nivel judeţean, s-a reuşit performanţa, între ghilimele, după un ciclu foarte lung de victorie justificată prin fapte şi prin ofertă, inclusiv la nivelul liderilor politici şi administrativi pe care PSD i-a oferit în Dâmboviţa în atâţia ani, s-a reuşit performanţa de a pierde alegerile sau de a obţine un scor ruşinos la alegerile europarlamentare, în condiţiile în care doamna Plumb, care a asigurat şi încă asigură conducerea acestei organizaţii judeţene, era oferta la nivel naţional, şeful de listă al PSD pentru Parlamentul European, era candidatul propus pentru poziţia de comisar european.

Care a fost oferta şi modul la care a fost apreciată la nivelul judeţului Dâmboviţa, care a fost raţiunea oferită de liderul organizaţiei judeţene, în condiţiile în care managementul său a fost unul defectuos, foarte slab, un management politic şi organizaţional foarte slab, lucruri care, dacă ar fi să adăugăm şi tensiunile şi fracturile care au fost generate de managementul prost, inclusiv interferenţele chestiunilor de familie şi economice în chestiuni de natură politică… Lucrurile astea au dus PSD Dâmboviţa la un scor foarte jos”, a declarat senatorul Titus Corlăţean.

VIDEO 3

A mai spus senatorul PSD, contestatar dur al regimului Rovana Plumb, că cei de faţă, echipa care tocmai s-a creat, oferă o alternativă la actuala formulă de conducere şi la proiectul foarte defectuos de conducere politică şi organizaţională pe care doamna Plumb şi echipa domniei sale le-au asigurat.

„PSD Dâmboviţa are nevoie de o resetare foarte profundă. Cred că ar fi firesc ca doamna Rovana Plumb, având în vedere cât rău a făcut organizaţiei, să îşi retragă candidatura. Ar fi un gest de normalitate şi de onorabilitate”, a punctat senatorul Corlăţean.

Deputatul Marian Ţachianu, cel care totdeauna a spus lucrurilor pe nume şi nu s-a sfiit, atunci când l-a nemulţumit ceva, să o mărturisească cu subiect şi predicat, a avut un discurs acid. Ţachianu a povestit ceea ce le-a spus celor din gruparea Rovanei Plumb la o întâlnire ţinută, cu câteva ore înainte, la PSD Titu, filială devenită între timp un fief al europarlamentarei. Deputatul a precizat clar că el nu se poate regăsi alături de Rovana Plumb şi de oamenii ei, echipă în care relaţiile nu sunt neapărat sincere, ci au la bază doar un anumit interes politic.

VIDEO 4

Urmărind cele întâmple în această seară, erupţia unui vulcan al nemulţumirilor care a acoperit cu foc şi pucioasă, ca o răzbunare divină, tot ceea ce a făcut Rovana Plumb şi echipa sa, este uşor de dedus că, pe 19 ianuarie 2020, PSD Dâmboviţa va intra într-o zodie a normalităţii.

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT