Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat: Mesaj cu prilejul Zilei Culturii Naţionale

Publicat

pe

Sursa foto: http://stiri.botosani.ro/

Ziua de 15 ianuarie, când ar trebui să sărbătorim cu toţii, sufleteşte, spiritual, naşterea marelui poet Mihai Eminescu, nu a trecut neobservată de politicienii dâmboviţeni, care au ţinut să marcheze evenimentul. Carmen Holban, deputat PSD de Dâmboviţa, l-a omagiat, prin cuvinte simple, calde, pe marele poet naţional Mihai Eminescu la împlinirea a 170 de ani de la naşterea sa.

„Tânăra generație are obligația de a duce mai departe imensa moștenire literară și spirituală primită de la Mihai Eminescu.

Ziua de 15 ianuarie, aleasă ca Zi a Culturii Naţionale, reprezintă data naşterii poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu (1850-1889), jurnalist, poet, prozator, ales post-mortem membru al Academiei Române.

Este considerat de criticii literari poetul naţional al României, fiind supranumit „Luceafărul poeziei româneşti”, dar şi cel mai important reprezentant al romantismului din literatura românească.

Mihai Eminescu este primul scriitor autohton care a dus, prin opera sa, limba română la grad de artă, în condiţiile în care poezia românească, nesigură, se afla abia la începuturile sale.

Despre Mihai Eminescu cuvintele sunt, de cele mai multe ori, de prisos, așa cum magistral sublinia și poetul Tudor Arghezi: „A vorbi de poet este ca şi cum ai striga într-o peşteră vastă…Nu poate să ajungă vorba până la el, fără să-i supere tăcerea. Numai graiul coardelor ar putea să povestească pe harpă şi să legene, din depărtare, delicata lui singuratecă slavă”.

La 170 de ani de la nașterea poetului-nepereche, sunt convinsă că fiecare dintre noi avem în continuare multe de învățat din maiestuoasele sale scrieri, unele dintre ele mereu actuale, iar tânăra generație are obligația de a duce mai departe imensa moștenire literară și spirituală primită de la Mihai Eminescu!

Deputat PSD Dâmbovița,
Georgeta-Carmen Holban

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Polițiștii din Pitești, acuzați că au omorât un bărbat când îl imobilizau. VIDEO

Publicat

pe

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a intrat în stop cardio-respirator și a murit la puțin timp după ce a fost imobilizat de polițiștii din Pitești.

Potrivit unor martori, acesta a refuzat să iasă dintr-un local în bucătăria căruia izbucnise un incendiu, astfel că oamenii legii l-au luat pe sus și l-au scos afară.

Apoi, bărbatul se tot apropia de zona de intervenție, moment în care polițiștii l-au pus la pământ, ba chiar s-au urcat peste el.

VIDEO – Momentul încătușării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate, rapelul în România?

Publicat

pe

Românii care au primit prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate pot efectua rapelul în țară – a decis Comitetul Național de Coordonare. Aceeași regulă se aplică și cetățenilor străini cu drept de ședere în România.

În acest sens, persoanele în cauză trebuie să contacteze reprezentanții centrului de vaccinare ales, de preferat cu cel puțin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul.

Apoi, trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea șederii în România și să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinței de vaccinare.

După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverința de vaccinare se vor completa olograf informațiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT