Connect with us

ACTUALITATE

Noi focare de pestă porcină în judeţul Dâmboviţa. Patru, lângă Zimbrăria Neagra!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://gorjeanul.ro/)

În această după-amiază, au fost confirmate şase cazuri noi de pestă porcină africană, în două gospodării din Sperieţeni (comuna Gura Şuţii) şi Berevoeşti (oraşul Fieni) şi patru pe teritoriul Fondului de vânătoare 27 Neagra.

„S-a luat măsura uciderii porcinelor din cele două gospodării afectate, urmând a se continua supravegherea clinică și catagrafierea tuturor porcinelor de la nivelul localităților. Totodată, în conformitate cu planurile de măsuri aprobate, s-au stabilit zonele de restricție (zona de protecție și zona de supraveghere) în jurul focarelor. În ceea ce privește confirmarea virusului la mistreț pe raza fondului de vânătoare menționat, s-a dispus îndeplinirea tuturor activităților prevăzute în planul de măsuri aprobat.

Totodată, în cadrul ședinței, au fost aprobate deciziile de stingere a focarului din localitățile Braniștea, respectiv Perșinari.

Având în vedere evoluția virusului gripei aviare în România și la solicitarea prefectului județului, directorul DSVSA Dâmbovița a prezentat o scurtă informare cu privire la măsurile ce vor fi luate în perioada următoare, pentru prevenirea apariției virusului în județul Dâmbovița. În acest sens, au fost transmise notificări către toate UAT-urile din județ în vederea informării cetățenilor și anunțarea medicului veterinar din localitate pentru orice suspiciune de boală”, se precizează într-un comunicat remis de Instituţia Prefectului Dâmboviţa.

PS – Funcţionarii din Prefectura Dâmboviţa ar trebui să fie un pic mai atenţi atunci când redactează comunicatele de presă. Fieni este oraş, nu comună!

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

SC Parc Industrial Priboiu SA, anunț achiziție serviciu de specialitate

Publicat

pe

De

SC PARC INDUSTRIAL PRIBOIU SA, cu sediul în comuna Brănești, sat Priboiu, Aleea Sinaia Nr. 60, județul Dâmbovița, dorește achiziționarea unui serviciu autorizat de specialitate pentru efectuarea reviziei a 5 sisteme efracție tip Paradox cu detectori între 5 și 10 bucăți / sistem și implementarea unui sistem complet cu 11 camere video în interiorul Parcului.

Ofertele se depun la sediul Parcului sau electronic, pe adresa de email: priboiuparcindustrial@yahoo.com. Termen depunere oferte: 15.10.2023.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Artiștii de la Casa de Cultură „Dumitru Stanciu” din Găești s-au întors cu premii importante de la Zărnești

Publicat

pe

Copiii și adolescenții înscriși la cercurile organizate la Casa de Cultură „Dumitru Stanciu” din Găești și-au adjudecat premii importante, în acest week-end, la Festivalul ”Ecoul Pietrei Craiului” de la Zărnești, județul Brașov, ajuns anul acesta la cea de-a X-a ediție. Au fost prezenți peste 300 de concurenți din 25 de județe ale țării.

Solista Alexandra Gâță a adus la Găești trofeul secțiunii Interpretare Muzică Pop Internațională, categoria 16 – 18 ani. De asemenea, Grupul New Generation Junior a obținut locul I la Secțiunea Grupuri.

La înălțime a fost și Rebeca Arghir, care, la doar 7 ani, a câștigat premiul I la Secțiunea Interpretare Muzică Pop Internațională. Totodată, Larisa Andreea Rizescu s-a clasat pe locul al II-lea la Secțiunea Interpretare Muzică Pop Internațională, categoria 14 – 15 ani.

Soliștii și grupul vocal sunt pregătiți, în cadrul Casei de Cultură ”Dumitru Stanciu”, de Mariana Ionescu și Alin Simion.

De asemenea, Ansamblul ”Brâulețul”, pregătit de Alina Dumbravă și Alin Simion, a obținut locul I la Secțiunea Dansuri Populare, coregrafia acestuia fiind apreciată la superlativ de juriu și public.

De reținut faptul că, în cadrul Casei de Cultură „Dumitru Stanciu” din Găești, artiștii amatori nu plătesc niciun fel de taxă. În plus, cheltuielile de înscriere și participare în concursuri și festivaluri sunt suportate de administrația locală, în scopul identificării și cultivării talentelor locale, stimulării creativității și oferirii de alternative plăcute și educative pentru timpul liber – se precizează într-un comunicat de presă transmis către mass-media.

„Performanțele obținute în acest an, în toate concursurile la care am participat, validate prin jurii de renume, confirmă nivelul ridicat de pregătire oferit în cadrul instituției noastre”, mai precizează sursa citată.

Cât privește Festivalul Ecoul Pietrei Craiului” de la Zărnești, din juriul secțiunii de muzică au făcut parte: conf.univ.dr. Felicia Filip (președinte juriu); regizor de operă, prof.univ.dr. Cristian Mihăilescu; muzicianul și dirijorul Ozana Barabancea, artistul Sava Negrean Budașcu; jurnalistul și producătorul TVR Smaranda Vornicu Shalit și cântăreața Nicola. La secțiunea dansuri, în juriu au fost coregrafii Ciprian Cristolovean și Alexandra Săcărea.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite