Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Parlamentul European, vot final pentru Brexit

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://briefingsforbrexit.com)

Miercuri – 29 ianuarie 2020, de la ora 18:00 (19:00 în românia) deputaţii europeni urmează să aprobe Acordul privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din Uniunea Europeană și din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice. Votul are loc după finalizarea procesului de ratificare în Regatul Unit și după avizul favorabil dat săptămâna trecută de Comisia pentru afaceri constituționale din PE.

Pentru a intra în vigoare, Acordul de retragere dintre Uniunea Europeană și Regatul Unit trebuie aprobat de către Parlamentul European cu majoritatea simplă a voturilor exprimate, înainte de a fi supus unui vot final (cu majoritate calificată) în Consiliu.

La dezbaterea cu liderii grupurilor politice, care va avea loc înaintea votului, sunt aşteptaţi să participe Ursula von der Leyen – președinta Comisiei Europene, Charles Michel – președintele Consiliului European, Maroš Šefčovič – vicepreședintele Comisiei Europene și Michel Barnier – negociatorul-șef al UE pentru Brexit.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Ceva nu se leagă în felul în care autorităţile raportează cifrele crizei COVID-19

Publicat

pe

de

Ionel Petre - preşedinte ALDE Dâmboviţa

Câte persoane au fost testate în judeţul Dâmbovița? Câte persoane au fost depistate pozitiv la Covid-19, fiind asimptomatice? Câte teste pentru depistarea coronavirusului SARS-CoV-2 au ajuns în judeţul Dâmboviţa? Există suficiente teste? Sau există teste pentru dâmboviţeni?

Lista de întrebări este lungă, însă dâmboviţenii nu au de la cine să primească răspunsurile. La nivel judeţean nu se comunică nimic! Informaţiile oficiale sunt cele centralizate la nivel naţional şi transmise prin presa naţională de către Grupul de Comunicare Strategică.

Mai mult decât atât, ceva nu se leagă în felul în care autorităţile raportează cifrele crizei de coronavirus. Sunt câteva categorii care nu lasă loc de dubii (numărul de bolnavi, numărul de persoane vindecate, numărul de decese, numărul de persoane în carantină etc., dacă sunt cele reale), dar există şi o categorie care lasă loc de interpretări, ca să nu spunem că lasă loc de manipulare: numărul de teste şi numărul de teste/persoană. Aceasta ne induce involuntar ideea că în judeţul Dâmbovița nu au fost aplicate! De ce? Pentru că Prefectura nu raportează mai nimic.

Nu știm, nici la această oră, care este numărul de persoane testate în judeţul Dâmbovița de la apariţia coronavirusului SARS-CoV-2. Nu ştim nici măcar dacă sunt teste în judeţul nostru.

Conform procedurii anunţată de Ministerul Sănătăţii în urmă cu o lună, fiecare suspect de coronavirus este testat prima dată pentru a se afla dacă este infectat și dacă rezultatul este pozitiv urmează încă două teste după tratament, ceea ce înseamnă că ar trebui să existe şi în Dâmboviţa un număr de persoane testate.

Cer Prefecturii Dâmbovița, ca voce unică pentru comunicarea pe tema COVID-19, ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, să spună public care este numărul real de persoane testate, unice (adică să nu calculeze de câte ori a fost testată fiecare persoană, ci numărul persoanelor testate) şi care este numărul de testări aplicate. Să comunice care este stocul de echipamente destinate protejării personalului medical contra infectării cu SARS-CoV-2 și dacă aceste materiale corespund specificațiilor legislației în vigoare. O întrebare extrem de importantă este și dacă aceste echipamente se pun la dispoziția personalului medical pentru protejarea acestora în lupta cu coronavirusul. Cer responsabilitate, cer asumare, în conformitate cu funcţiile deţinute!

Sper din toata inima ca Prefectura să fie transparentă în comunicare, aşa cum este normal, pentru că tăcerea nu este niciodată o soluție!

Ionel Petre – Președinte ALDE Dâmbovița

Citește în continuare

ACTUALITATE

Jurnal de coronavirus. Vin Floriile!

Publicat

pe

Căldură mare. Şi aglomeraţie pe măsură. Cetăţeni pe stradă, puhoi. Cu mască şi fără mască. Doar vin Floriile! Toată lumea încearcă să fenteze legea şi să ajungă la oraş pentru a-şi cumpăra cele de trebuinţă pentru marea sărbătoare de duminică.

Credem că autorităţile nu mai fac faţă mulţimii plictisite de stat în hibernare. Or avea toţi declaraţii? Motive serioase de ieşit la şosea? Nu prea cred. Este dificil de controlat situaţia. Poliţişti, jandarmi, ba chiar şi militari, destui pe străzi. Controlează de zor la documente…

Supermarket-urile sunt din nou pline de cumpărători. În piaţă, ca într-o zi normală. Nimeni nu pare stresat de coronavirus. Masca a devenit, se vede treaba, un obiect de vestimentaţie şi cam atât. Posibil, în curând, să vedem la unii purtători măscuţe decorate cu cristale swarovski…

Se fac plimbări de plăcere. Relaxare la soare, pe băncuţe. Unii ar juca şi table dacă ar avea unde. Au apărut la vânzare în Târgovişte şi măştile de protecţie! Am văzut într-un magazin, pe undeva pe la Piaţa 1 mai. 6 lei bucata! Tare, nu? Şi este de unică folosinţă! Dacă ai nevoie zilnic, în familie, de două-trei, sărăcie scrie pe tine. Concluzia? Ieşi mai ieftin dacă stai închis în casă. Se găseşte acum şi alcool medicinal. Ce-i drept, nu mai este 3 lei sticluţa. A urcat la 15 sau la 20 de lei.

Trec pe lângă Parcul Mitopolie. Unii muncesc după panouri. Se lucrează intens la modernizarea acestui loc de agrement public. Alţii stau la balcoane. Peste drum, la hotel Dâmboviţa. Se plictisesc. Vociferează lung. Nu le convine situaţia, dar asta-i legea, astea sunt normele. Izolare. Carantină.

Valetul pe care, de obicei, îl întâlneşti în faţa unui hotel celebru a fost înlocuit cu un jandarm înarmat. Alte timpuri, alte reguli…

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT