Connect with us

ACTUALITATE

Judeţul Dâmboviţa va avea opt staţii de lansare rachete antigrindină funcţionale în 2022

Publicat

pe

Veste foarte bună pentru pomicultorii din judeţul Dâmboviţa şi nu doar pentru ei! Judeţul a fost inclis în programul de acoperire cu puncte de lansare a rachetelor antigrindină pentru a proteja culturile. În ţară sunt, la acest moment, patru centre funcţionale, care acoperă zonele viticole.

Cele opt puncte de lansare vor fi construite după cum urmează: patru pe Valea Dâmboviţei, unul la Glodeni, unul la Vulcana Pandele, unul la Comişani şi unul la Ulmi.

„Suprafaţa estimată a fi protejată este de 150.000 de hectare. Punctele de lansare vor fi funcţionale în 2022. Anul acesta şi în 2021 se lucreată în teren şi pentru aprovizionarea cu echipamente. Din datele pe care le-am primit, judeţele Dâmboviţa şi Argeş (nota redacţiei: şi în Argeş vor fi construite tot opt puncte de lansare rachete antigrindină) vor aparţine de Centrul de combatere Prahova.

ing. Viorel Cigăran – director Direcţia Agricolă Dâmboviţa

Nu se reuşeşte să se acopere acum tot judeţul, dar este un început. Finanţarea este doar pentru aceste opt puncte de lansare. Se acoperă cam 1/3 din suprafaţa judeţului. Programul va fi continuat. Ideea este ca, în câţiva ani, să fie acoperită toată suprafaţa judeţului.

S-a plecat de la culturile cu valoare ridicată. Centrele de lansare sunt amplasate cu preponderenţă în zonele pomicole. Ţinta este suprafaţa pomicolă a judeţului, cu acoperire şi către zona legumicolă Băleni.

Este o veste bună şi v-aş da în acest sens doar două informaţii semnificative. Pagubele produse de grindină, în perioada 2013-2019, s-au ridicat în judeţul Dâmboviţa la 19 milioane de lei. Şi al doilea exemplu, conform calculelor efectuate de cei de la Centrul de combatere, la 1 milion de euro investiţi în sisteme antigrindină, se protejează 14 milioane de euro”, a explicat ing. Viorel Cigăran – director Direcţia Agricolă Dâmboviţa.

ACTUALITATE

Primăria Gura Ocniței a premiat „Cuplurile de aur” ale acestui an, de „Ziua internațională a persoanelor vârstnice”

Publicat

pe

Momente frumoase și pline de emoție, astăzi – 1 octombrie 2022, de „Ziua internațională a persoanelor vârstnice”, la Primăria Gura Ocniței, din județul Dâmbovița. La inițiativa edilului Sorin Vasile Ioniță, au fost premiate cele 13 familii din comună care își aniversează anul acesta „Nunta de aur”, un exemplu de iubire adevărată și sinceră pentru generațiile tinere.

Sărbătoriților le-au fost înmânate flori, diplome de excelență și câte 500 de lei, împreună cu urări de sănătate și fericire mulți, mulți ani de acum înainte.

De asemenea, primarul comunei a transmis un mesaj de felicitare și celorlalți seniori din comună, și nu numai.

„Ziua internațională a persoanelor vârstnice reprezintă întotdeauna încă un prilej de a ne aminti de cei care au pus bazele la ceea ce suntem noi astăzi, oamenii de la care am învățat și învățăm zilnic tainele vieții, tradițiile și cultura țării noastre. Ei sunt cei care ne-au născut, crescut și care au reușit să ne creeze un mediu bun și un viitor pentru noi! Tuturor seniorilor, vă urez din suflet la mulți ani, multă sănătate, fericire și liniște alături de cei dragi, iar bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze!”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Senatorul Titus Corlățean, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a persoanelor vârstnice”

Publicat

pe

de

Oameni care au trecut prin viață, așa cum este ea construită… Cu bune și cu mai puțin bine, cu multă muncă, suflet, energie, speranțe, dar și deziluzii, dezamăgiri, cu aspirații și vise la tinerețe, cu împliniri, dar și cu eșecuri, cu o viață în familie, dar și uitați de cei dragi… O viață de om…

De ziua dumneavoastră, cu respect pentru părul argintat pe care îl aveți, vă doresc sănătate, ca cel puțin ziua de azi să vă aducă în memorie doar ce a fost frumos în viața dumneavoastră și, pentru cei care încă nu știu, să realizați că există un Mântuitor pentru toți, singurul care nu ne-a uitat sau abandonat vreodată și care așteaptă încă să reverse peste dumneavoastră dragostea și binecuvântările Sale! La mulți ani!

Titus Corlățean,
Senator PSD de Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT