Connect with us

ACTUALITATE

Deputata Oana Vlăducă, demers parlamentar pentru obiectivele culturale din judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

Oana Vlăducă, deputat PRO România, a transmis o solicitare către ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, cu scopul de a afla în ce măsură au fost finanţate şi care este stadiul de implementare a celor opt proiecte de reabilitare, consolidare, conservare, modernizare şi construire propuse a se realiza în judeţul Dâmboviţa prin Programul naţional de investiţii în domeniul culturii, aprobat în anul 2018, respectiv:
1. Reabilitare, modernizare, consolidare Muzeul Scriitorilor Dâmbovițeni – municipiul Târgoviște;
2. Construire sediu laborator restaurare și depozitare bunuri patrimoniu – municipiul Târgoviște;
3. Reabilitare, modernizare, consolidare, dotare și punere în valoare – Muzeul de Etnografie și Folclor Casa Gheorghe Popescu – comuna Pietroșița;
4. Reabilitare și consolidare Muzeul de Etnografie și Folclor Casa Mihai Dobrescu – oraș Pucioasa;
5. Reabilitare și modernizare Tribunal – azi Muzeul de Istorie – municipiul Târgoviște;
6. Conservarea, restaurarea și valorificarea clădirii Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale a județului Dâmbovița;
7. Reabilitare și consolidare monument istoric Casa Balaban – municipiul Târgoviște;
8. Restaurarea, consolidarea și conservarea monumentului istoric Școala Vasile Cârlova, azi Școala de Arte – municipiul Târgoviște.

„În cursul anului 2018, Guvernul României a adoptat o ordonanță de urgență (nr. 76) pentru aprobarea Programului de investiții în domeniul Culturii. Demersul a fost privit ca fiind unul corect în perspectiva unei necesități de reglementare a asigurării fondurilor pentru investiții de reabilitare și/sau modernizare, consolidare, restaurare, punere în valoare a obiectivelor culturale.

Față de cele expuse, vă întreb, domnule ministru, care este stadiul implementării Programului la nivel național, respectiv câte fonduri au fost atrase, până la acest moment, prin acest program şi care este situația propunerilor de finanțare înaintate de Consiliul Județean Dâmbovița, respectiv câte dintre acestea au primit finanțare?”, a punctat Oana Vlăducă în demersul său parlamentar.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

PERPLEX. Minunile sistemului! General, pensionat la 49 de ani fiindcă a călcat pe bec!

Publicat

pe

Nu îmi vine să plâng, deși aș putea, fiindcă trăim în țara tuturor posibilităților. Discriminarea socio-profesională este în floare în România. Țara pare împărțită în două: proști și deștepți. Muritorii de rând, pentru care se aplică legea la conservă, și protejații sistemului – bugetarii de lux. Cei care sunt considerați pavăza țării. Buricul. Beneficiarii facilităților fără număr și fără remușcare.

Am aflat, cu profundă și amețitoare stupoare, că adjunctul șefului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență s-a pensionat. La 49 de ani. Vârsta la care românul de rând se uită înainte cu mâna la frunte, oftează și vede că, până îi vine vremea să încaseze amărâta de pensie, care nu ajunge nici la pantoful unei indemnizații de bugetar de lux, mai are de tras cel puțin 16 ani! Asta dacă Dumnezeu îl ține sănătos.

Mai este ceva demn de reținut. Șeful de la IGSU a ieșit din sistem general. La 49 de ani! Doamne, cât de ușor se adună gradele într-un stat în care democrația începe să aibă miros de apă de ploaie. Ce să îi dorim tânărului pensionar general? Să fie sănătos, să-și poată cheltui pensia de peste 15 mii de lei lunar cu folos. Și încă ceva! Să își găsească un post călduț printr-un minister, ceva, să nu își irosească tinerețea plimbând cățelul prin parc sau jucând șah cu bătrânii în Cișmigiu. Poate se înființează și o asociație a pensionarilor tineri. Până la urmă ei sunt fruncea! Noi, restul, iarba pe care calcă specialii cu pantofii Versace.

PS – Poate ar mai fi stat omul în funcție un an-doi, dar a făcut-o și dumnealui de oaie! Deh! General! Și-a pus șoferul să își asume un accident.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Dâmbovița: Crește tariful pentru apă și canalizare începând cu 1 ianuarie 2023

Publicat

pe

de

Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița SA anunță că, începând cu data de 01.01.2023, tarifele pentru serviciile de alimentare cu apă și canalizare se vor majora în conformitate cu strategia de tarifare aprobată prin Hotărârea nr.380/18.11.2021 a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Apa Dâmbovița”, respectiv 5% – tarif apă și 12% – tarif canalizare, la care se adaugă inflația cumulată pe ultimul an, cât și în termeni reali.

BIROUL DE PRESĂ AL COMPANIEI DE APĂ TÂRGOVIȘTE DÂMBOVIȚA

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats