Connect with us

ACTUALITATE

Deputata Oana Vlăducă, demers parlamentar pentru obiectivele culturale din judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

Oana Vlăducă, deputat PRO România, a transmis o solicitare către ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, cu scopul de a afla în ce măsură au fost finanţate şi care este stadiul de implementare a celor opt proiecte de reabilitare, consolidare, conservare, modernizare şi construire propuse a se realiza în judeţul Dâmboviţa prin Programul naţional de investiţii în domeniul culturii, aprobat în anul 2018, respectiv:
1. Reabilitare, modernizare, consolidare Muzeul Scriitorilor Dâmbovițeni – municipiul Târgoviște;
2. Construire sediu laborator restaurare și depozitare bunuri patrimoniu – municipiul Târgoviște;
3. Reabilitare, modernizare, consolidare, dotare și punere în valoare – Muzeul de Etnografie și Folclor Casa Gheorghe Popescu – comuna Pietroșița;
4. Reabilitare și consolidare Muzeul de Etnografie și Folclor Casa Mihai Dobrescu – oraș Pucioasa;
5. Reabilitare și modernizare Tribunal – azi Muzeul de Istorie – municipiul Târgoviște;
6. Conservarea, restaurarea și valorificarea clădirii Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale a județului Dâmbovița;
7. Reabilitare și consolidare monument istoric Casa Balaban – municipiul Târgoviște;
8. Restaurarea, consolidarea și conservarea monumentului istoric Școala Vasile Cârlova, azi Școala de Arte – municipiul Târgoviște.

„În cursul anului 2018, Guvernul României a adoptat o ordonanță de urgență (nr. 76) pentru aprobarea Programului de investiții în domeniul Culturii. Demersul a fost privit ca fiind unul corect în perspectiva unei necesități de reglementare a asigurării fondurilor pentru investiții de reabilitare și/sau modernizare, consolidare, restaurare, punere în valoare a obiectivelor culturale.

Față de cele expuse, vă întreb, domnule ministru, care este stadiul implementării Programului la nivel național, respectiv câte fonduri au fost atrase, până la acest moment, prin acest program şi care este situația propunerilor de finanțare înaintate de Consiliul Județean Dâmbovița, respectiv câte dintre acestea au primit finanțare?”, a punctat Oana Vlăducă în demersul său parlamentar.

ACTUALITATE

Dâmboviţa: 77 de copii și 27 de angajați din învățământ sunt confirmați cu COVID

Publicat

pe

de

Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița ne informează că, începând cu data de 17 ianuarie 2022 (semestrul al doilea), toate unitățile de învățământ din județ vor funcționa cu prezență fizică, în funcție de rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2.

„La apariția a 3 cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-un interval de 7 zile consecutive la nivelul unei clase / grupe de studiu, cursurile cu prezență fizică la nivelul clasei / grupei respective se suspendă pentru o perioadă de 10 zile începând cu ziua următoare confirmării celui de-al treilea caz.

Măsura suspendării la nivelul clasei / grupei este dispusă prin decizie a consiliului de administrație al unității de învățământ.

Preșcolarii / elevii carantinați și cei din grupele / clasele sau unitățile de învățământ preuniversitar / conexe care au cursurile cu prezență fizică suspendate continuă procesul de învățământ în sistem online”.

Evoluția situației epidemiologice din unitățile de învătământ preuniversitar în săptămâna 10 – 14 ianuarie 2022:
– clase cu prezență fizică suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 49 (1.289 preșcolari / elevi);
– preșcolari / elevi confirmați Covid-19: 77
– personal angajat în învățământ confirmat Covid-19: 27

Situația actualizată zilnic a grupelor / claselor / unităților cu activitate suspendată este publicată pe site-ul oficial al inspectoratului școlar, la secțiunea Funcționarea unităților de învățământ
http://www.isj-db.ro/functionarea-unitatilor-de-invatamant

Citește în continuare

ACTUALITATE

Municipiul Târgoviște a depășit 3 cazuri COVID la mia de locuitori

Publicat

pe

Municipiul Târgoviște înregistrează, astăzi – 16 ianuarie 2022, o rată de incidență peste 3 cazuri COVID la mia de locuitori. Aceeași situație și în alte șapte localități din județul Dâmbovița.

Totodată, în 14 comunități, incidența cazurilor de infectare cu coronavirus se situează între 2 și 3 la mia de locuitori. La polul opus, au mai rămas doar opt comune unde nu a fost raportat niciun caz COVID în ultimele 14 zile.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT