Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Deputata Oana Vlăducă, demers parlamentar pentru obiectivele culturale din judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

Oana Vlăducă, deputat PRO România, a transmis o solicitare către ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, cu scopul de a afla în ce măsură au fost finanţate şi care este stadiul de implementare a celor opt proiecte de reabilitare, consolidare, conservare, modernizare şi construire propuse a se realiza în judeţul Dâmboviţa prin Programul naţional de investiţii în domeniul culturii, aprobat în anul 2018, respectiv:
1. Reabilitare, modernizare, consolidare Muzeul Scriitorilor Dâmbovițeni – municipiul Târgoviște;
2. Construire sediu laborator restaurare și depozitare bunuri patrimoniu – municipiul Târgoviște;
3. Reabilitare, modernizare, consolidare, dotare și punere în valoare – Muzeul de Etnografie și Folclor Casa Gheorghe Popescu – comuna Pietroșița;
4. Reabilitare și consolidare Muzeul de Etnografie și Folclor Casa Mihai Dobrescu – oraș Pucioasa;
5. Reabilitare și modernizare Tribunal – azi Muzeul de Istorie – municipiul Târgoviște;
6. Conservarea, restaurarea și valorificarea clădirii Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale a județului Dâmbovița;
7. Reabilitare și consolidare monument istoric Casa Balaban – municipiul Târgoviște;
8. Restaurarea, consolidarea și conservarea monumentului istoric Școala Vasile Cârlova, azi Școala de Arte – municipiul Târgoviște.

„În cursul anului 2018, Guvernul României a adoptat o ordonanță de urgență (nr. 76) pentru aprobarea Programului de investiții în domeniul Culturii. Demersul a fost privit ca fiind unul corect în perspectiva unei necesități de reglementare a asigurării fondurilor pentru investiții de reabilitare și/sau modernizare, consolidare, restaurare, punere în valoare a obiectivelor culturale.

Față de cele expuse, vă întreb, domnule ministru, care este stadiul implementării Programului la nivel național, respectiv câte fonduri au fost atrase, până la acest moment, prin acest program şi care este situația propunerilor de finanțare înaintate de Consiliul Județean Dâmbovița, respectiv câte dintre acestea au primit finanțare?”, a punctat Oana Vlăducă în demersul său parlamentar.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Polițiștii din Pitești, acuzați că au omorât un bărbat când îl imobilizau. VIDEO

Publicat

pe

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a intrat în stop cardio-respirator și a murit la puțin timp după ce a fost imobilizat de polițiștii din Pitești.

Potrivit unor martori, acesta a refuzat să iasă dintr-un local în bucătăria căruia izbucnise un incendiu, astfel că oamenii legii l-au luat pe sus și l-au scos afară.

Apoi, bărbatul se tot apropia de zona de intervenție, moment în care polițiștii l-au pus la pământ, ba chiar s-au urcat peste el.

VIDEO – Momentul încătușării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate, rapelul în România?

Publicat

pe

Românii care au primit prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate pot efectua rapelul în țară – a decis Comitetul Național de Coordonare. Aceeași regulă se aplică și cetățenilor străini cu drept de ședere în România.

În acest sens, persoanele în cauză trebuie să contacteze reprezentanții centrului de vaccinare ales, de preferat cu cel puțin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul.

Apoi, trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea șederii în România și să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinței de vaccinare.

După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverința de vaccinare se vor completa olograf informațiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT