Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Ţuţuianu, senator: Suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis ar fi o greşeală!

Publicat

pe

Guvernul PNL Ludovic Orban a fost demis prin moţiune de cenzură. Ce urmează după acest moment? Pe cine va nominaliza preşedintele Klaus Iohannis ca viitor premier al României? Va ţine şeful statului cont de propunerea majorităţii parlamentare? Se va adânci criza politică în România sau, dimpotrivă, se vor linişti lucrurile?

Din punctul de vedere al senatorului Adrian Ţuţuianu, liderul PRO România Dâmboviţa şi vicepreşedinte al partidului la nivel naţional, este foarte probabil ca, în această seară, premierul desemnat al României să fie tot Ludovic Orban, care va veni în faţa Parlamentului, cel mai probabil luni – 10 februarie 2020, cu aceeaşi echipă de miniştri, cu aceeaşi structură a Guvernului, cu acelaşi program. De altfel, Orban s-a şi exprimat în această direcţie.

În această situaţie, spune Adrian Ţuţuianu, partidele care au reuşit să formeze o majoritate parlamentară şi care susţin nominalizarea lui Remus Pricopie drept viitor premier ar trebui să nu asigure cvorumul de şedinţă, ca replică la atitudinea neconstituţională a preşedintelui Klaus Iohannis. Apoi, conflictul instituţional Parlament – Preşedinţie trebuie reclamat la Curtea Constituţională, singurul for în măsură să ia o decizie.

Potrivit Constituţiei, obligaţia preşedintelui statului, în situaţia căderii Guvernului, este să cheme partidele la consultări şi să desemneze premier persoana propusă de partidul care a câştigat alegerile parlamentare (nu este cazul acum, fiindcă nicio formaţiune politică nu a obţinut 50% plus unu din voturi la alegerile parlamentare din 2016) sau de partidele care dovedesc că reuşesc să asigure majoritatea parlamentară. Cu alte cuvinte, prim-ministru desemnat ar trebui să fie Remus Pricopie, pentru care au semnat 233 de deputaţi şi senatori, adică există o majoritate.

„Este un candidat care poate fi acceptat de preşedintele Klaus Iohannis. Are experienţă guvernamentală. Recent, chiar a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis pentru servicii aduse ţării. În România, nu avem o criză politică reală, fiindcă există soluţii de revolvare. Avem o criză politică indusă de PNL şi de preşedintele Klaus Iohannis”, a precizat senatorul Adrian Ţuţuianu.

Vicepreşedintele PRO România spune că partidul pe care-l reprezintă nu va vota învestirea unui Guvern Ludovic Orban, la fel cum nu a făcut-o nici în toamnă. De asemenea, PRO România nu va susţine niciun fel de guvern format în jurul PNL. Va rămâne partid de opoziţie.

A mai declarat Adrian Ţuţuianu că nu trebuie, în niciun caz, luată în calcul suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis dacă va ignora propunerile de premier din partea majorităţii parlamentare. Ar fi o greşeală – spune senatorul PRO România, chiar dacă este o posibilitate de sancţionare prevăzută de Constituţie. Odată pornită, procedura de suspendare nu mai poate fi oprită, ceea ce înseamnă că trebuie să se organizeze referenduum. Asta ar genera efecte negative asupra economiei româneşti şi, implicit, ar duce la o criză socială – a explicat Adrian Ţuţuianu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Şantaj şi camătărie la Târgovişte şi Pucioasa

Publicat

pe

Polițiştii din Dâmbovița au efectuat, în această dimineață, 10 percheziții domiciliare, în Târgoviște și Pucioasa, la persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de camătă și șantaj. Faptele au fost săvârşite începând cu 2017. Şase persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița pentru audieri.

„În urma descinderilor, au fost indisponibilizate mai multe înscrisuri, telefoane mobile, substanțe susceptibile a fi cannabis, o armă neletală de tip airsoft, 19.700 de lei, 400 de lire și 500 de euro.

Totodată, prin activitatea infracțională s-ar fi creat un prejudiciu estimat la 20.000 de euro.

La activități au participat luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița și Argeș, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică și criminaliști.

Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, în vederea documentării întregii activități infracționale”, se precizează într-un comunicat remis de IPJ Dâmbovița.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Grindina a „măturat” comunele din nord-vestul județului Dâmbovița

Publicat

pe

Sursa foto: Facebook

Un nou val de grindină deasă s-a abătut, în această după-amiază, asupra unor localități din nord-vestul județului Dâmbovița. Au fost afectate grav comunele Văleni și Cândești. Pagubele din livezile de pomi fructiferi și grădinile cu legume sunt foarte mari.

„A fost urgie. Nu am mai văzut așa ceva de foarte multă vreme. Cine a mai pomenit să bată piatra în halul ăsta în luna mai?! Astea sunt semne de la Dumnezeu. Dacă mai vine o dată, nu mai avem ce recolta la toamnă”, ne-a spus un localnic.

Sursa foto: Facebook

Primarul comunei Văleni-Dâmbovița a anunțat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență despre pagubele înregistrate, pentru că, în cel mai scurt timp, o comisie să se deplaseze la fața locului pentru a evalua stricăciunile produse grindină.

VIDEO

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!