Connect with us

Dâmboviţa

Jocuri politice la limita democraţiei

Publicat

pe

Într-o postare pe Facebook, Monica Ilie, viceprimar al municipiului Târgovişte, a luat, astăzi – 10 februrie 2020, o poziţie tranşantă şi cu destule argumente împotriva liberalilor care târăsc voit ţara spre o criză politică. Spune Monica Ilie că Orban este primul premier al României care a fost îndepărtat cu un vot covârşitor pentru incompetenţă şi acum vine din nou să prezinte un guvern. Viceprimăriţa Târgoviştei îl atinge şi pe şeful statului, Klaus Iohannis, care permite tot acest joc neprincipial, nedemocratic şi în afara legii supreme, Constituţia.

„Este o mascaradă pusă la cale de PNL, pentru a continua și adânci criza politică din Romania. Cui folosește acest lucru? Cine să voteze guvernul acesta care tocmai a fost demis cu un număr covârșitor de voturi, dacă nici membrii PNL nu îl votează? Președintele țării, care se poartă mai mult ca un căpitan de echipă politică și nu ca un garant al stabilității și al democrației țării, împreună cu liberalii, au depășit recordul de penibil și au dus în derizoriu democrația din Romania, prin jocurile de culise pe care le fac în defavoarea românilor care le-au acordat încrederea. Este clar că președintele Iohannis a făcut această desemnare nu pentru că dorește să construiască un guvern pentru România, ci pentru că dorește să îl dărâme”, a scris Monica Ilie.

Este limpede ca bună ziua că scopul unui asemenea joc politic adus la limitele respectului faţă de democraţie, este acela de a declanşa alegeri anticipate. Cu orice risc. Cu orice preţ.

„PNL sacrifică orice pentru a avea anticipate înainte ca anumite legi (legea privind alocațiile pentru copii, majorarea punctului de pensie, majorarea salariilor din învățământ, care nici măcar nu se mai regăsesc în noul program de guvernare anunțat astăzi) să intre în vigoare la 1 septembrie. Dacă ne gândim că la acestea se adaugă majorarea prețului la gaze și energie electrică, împrumuturile fără număr, investițiile incerte, creșterea ratelor la creditele legate de ROBOR 3M, privatizarea mascată a sistemului public sanitar și multe altele, este de înțeles de ce preferă să arunce acum țara în haos, pentru a asigura niște locuri calde, în parlament, liderilor liberali. În noiembrie, încrederea românilor în PNL ar fi sfărâmată, iar ei știu acest lucru.

Toată această grabă nu are nimic de-a face cu românii, cu nevoile lor, cu democrația, ci doar cu aranjarea pe niste scaune a unor membri PNL, cu plătirea unor polițe, pro sau contra. Daca privim calendarul alegerilor anticipate, noul Parlament va avea ca primă activitate o vacanță. Dacă alegerile vor fi la finalul lunii iunie, potrivit art. 66, alin.1- prima sesiune de lucru nu poate depăși sfârșitul lunii iunie, iar a doua începe în luna septembrie. Ne permitem această criză politică ce atrage dupa ea haousul în economie, în investiții, doar pentru ca PNL să își satisfacă această dorință nebună de a deține controlul absolut în România? Unde este democrația despre care vorbeau că a fost distrusă de PSD? Este oare în cele 25 de ordonanțe de urgență, date pe genunchi, într-o singură noapte, multe cu încălcarea evidentă a Constituției”?

Şi, jocul politic meschin pus în practică de PNL nu se opreşte aici. Intenţia lor este şi aceea de a discredita PSD, de a induce în rândul românilor ideea că social-democraţilor le este frică de alegerile anticipate, că le este frică să iasă în faţa poporului!

„Nimic mai fals! PSD are resursă umană, este pregătit pentru alegerile locale și va fi pregătit și pentru eventuale alegeri anticipate. Ceea ce susținem este faptul că atunci când te gândești la binele unei țări este nu să creezi o criză politică falsă, artificială ci să încerci să creezi alianțe, coaliții guvernamentale cu scopul de a depăși situația critică, dacă ea într-adevăr există. Asta doar dacă nu sunt alte interese ascunse ochilor și urechilor noastre! Și ca ultimă precizare, nimic nu garantează că alegerile anticipate vor avea rezultatul scontat de PNL. Ce alt joc vor inventa atunci?”, se întreabă Monica Ilie.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Casa de Sănătate Dâmboviţa: Agenda de contractare iulie 2024 pentru furnizori noi

Publicat

pe

De

CAS Dâmbovița organizează sesiune de contractare pentru următoarele categorii de furnizori de servicii medicale – furnizori noi:

– servicii medicale in ambulatoriul de specialitate pentru specialitati clinice;
– servicii medicale in ambulatoriul de specialitate pentru specialiati paraclinice;
– servicii medicale de medicina fizica si de reabilitare in ambulatoriul;
– medicamente cu si fara contributie personala, inclusiv medicamente si materiale sanitare specifice care se acorda pentru tratamentul in ambulatoriu al bolnavilor inclusi in unele programe nationale de sanatate curative- farmacii
– Programe nationale de sanatate – Subprogramul national de servicii conexe acordate persoanelor diagnosticate cu tulburari din spectrul autist din cadrul Programului national de sanitate mintala.

Procesul de contractare se va desfasura conform urmatorului calendar:

Documentele necesare încheierii contractelor se transmit în format electronic asumate fiecare în parte prin semnătură electronică extinsă/calificată a reprezentantului legal al furnizorului. Reprezentantul legal al furnizorului răspunde de realitatea și exactitatea documentelor necesare încheierii contractelor.

Lista documentelor necesare contractării poate fi consultată accesând pagina web a CAS Dambovita, www.casdb.ro în secțiunea “FURNIZORI DE SERVICII MEDICALE – Informații și anunțuri contractare – Informații și anunțuri contractare 2023”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Incendiu pe strada Tudor Vladimirescu din Târgoviște

Publicat

pe

Pompierii de la Detașamentul din Târgoviște au intervenit, în această după-amiază, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unui imobil situat pe strada Tudor Vladimirescu din Târgoviște.

Când cele trei echipaje au ajuns la fața locului, focul se manifesta la nivelul acoperișului pe o suprafață de 50 de mp. După câteva zeci de minute, incendiul a fost stins.

Au fost folosite în această misiune trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțimi și un echipaj SMURD.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite