Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Ordin de începere pentru elaborarea notei conceptuale privind amenajarea staţiunii Padina-Peştera

Publicat

pe

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a semnat, astăzi – 13 februarie 2020, ordinul de începere a serviciilor de elaborare a notei conceptuale privind amenajarea stațiunii turistice de interes național Padina-Peștera. Formalitatea este necesară finalizării documentației urbanistice și a Regulamentului Local de Urbanism aferent – se arată într-un comunicat remis de CJ Dâmboviţa. Evenimentul a fost organizat la Complexul Hotelier Peştera din Munţii Bucegi.

După avizarea notei conceptuale se va face masterplanul stațiunii și se va elabora Planul Urbanistic Zonal (PUZ). Concomitent cu aceste trei etape, se elaborează studiile de teren (studiile de altimetrie, geotehnic și de inundabilitate) și documentațiile și studiile necesare în vederea obținerii avizelor și acordurilor necesare – pentru realizarea documentației de urbanism. În paralel cu documentația de urbanism, în cadrul celor trei etape se elaborează studiile de soluție și studiile de fezabilitate pentru realizarea rețelelor edilitare – alimentare cu apă, canalizare, energie electrică, gaze naturale și pentru realizarea căilor de circulație – rutieră și pietonală.

„Este încă un pas pe care instituția pe care o reprezint îl face privind viziunea referitoare la dezvoltarea Stațiunii Turistice de Interes Național Padina-Peștera. Am semnat contractul pentru nota conceptuală pentru pârtia de schi, l-am semnat și pe cel pentru studiul de fezabilitate și partea de proiectare pentru alimentarea cu gaze naturale a stațiunii, am semnat studiul pentru alimentarea cu apă și pentru viitoarele rețele, stații de epurare, suntem foarte aproape și cu studiul de soluție legat de alimentarea cu energie electrică și avem alte câteva studii în derulare, cum ar fi cel de altimetrie, pași înainte pe care CJD îi face. Este o activitate de durată, nu putem rezolva toate problemele și formalitățile peste noapte, dar acestea sunt bazele pe care vom edifica această stațiune”, a declarat preşedintele CJ Dâmboviţa – Alexandru Oprea.

Și arhitectul-șef al județului, Teodor Bâte, a făcut, la rândul lui, câteva precizări referitoare la aceste demersuri.

„Totul va fi făcut cu grijă maximă pentru cadrul natural și cu respect pentru munte, astfel încât să valorificăm natura fără a distruge această bogăție foarte importantă de care beneficiem. Documentația, din punct de vedere tehnic, va parcurge această etapă – de notă conceptuală, urmată de un masterplan, după care se va efectua PUZ-ul efectiv, în baza căruia se vor face dezvoltările următoare. Mă simt în siguranță deplină și sunt foarte încântat de faptul că Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București a acceptat să fie parte din acest proiect și sunt sigur că, prin cunoștințele și expertiza dânșilor, puse la dispoziția acestui proiect, vom ajunge la un deznodământ fericit, care va contribui la dezvoltarea durabilă a județului nostru”.

La rândul său, Valentin Calcan, președintele Camerei de Comerț și Industrie Dâmbovița, a spus că acest proiect este unul salutar și mult așteptat de cei din zonă.

„Sunteți într-adevăr sub lumina multor reflectoare, dar și a istoriei, pentru că, aici, vorbim despre o zonă deosebită, la poalele Vârfului Omul; noi, aici, în stațiune avem și Babele și Sfinxul și Lacul Bolboci și Peștera Ialomiței, minuni ale naturii și așteptăm cu toții să se întâmple – stațiunea turistică să devină realitate, pentru că, peste foarte puțin timp, pe 15 martie, vom împlini deja doi ani de când am fost atestați ca stațiune turistică de interes național, iar asta înseamnă că există destui investitori dornici să vină și să investească, dar așteaptă rezolvarea problemelor de infrastructură de PUZ, parte a acestui început care se întâmplă astăzi. Veți rămâne în istorie dacă veți face asta!”

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Lucrările la Creşa nr. 8 Târgovişte (Micro 9) au ajuns la ultimele finisaje

Publicat

pe

Un buchet de investiţii în domeniul educaţional se dezvoltă puternic în microraionul 9 din municipiul Târgovişte. În viitorul foarte apropiat, aceste instituţii vor fi date în folosinţă. Vorbim aici despre Şcoala Mihai Viteazul, un complex destinat învăţământului gimnazial cum puţine există în România, reclădit, recompartimentat şi modernizat aproape de la zero şi într-un timp record, despre Grădiniţa „Rază de Soare” şi despre Creşa nr. 8, obiectiv inspectat astăzi, 14 iulie, de primarul Cristian Daniel Stan, viceprimarul Cătălin Rădulescu şi administratorul public Gabriel Boriga.

Creşa nr. 8, pe care reprezentanţii administraţiei publice vor să o deschidă în această toamnă, este o investiţie finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. În momentul de faţă, se lucrează intens la dotările interioare şi la ultimele finisaje. În afară de reabilitarea şi modernizarea corpului vechi, de aproximativ 300 mp, a mai fost ridicată o clădire nouă, cu o suprafaţă de peste 800 mp. Asta înseamnă, a spus primarul Cristian Daniel Stan, că instituţia va putea face faţă tuturor solicitărilor venite din partea cetăţenilor din Târgovişte.

În acelaşi context, în municipiu se execută lucrări de reabilitare şi modernizare la creşele 13, 14 şi 16. A mai precizat edilul Târgoviştei că, în perioada următoare, se va deschide și la creşa nr. 2 şantierul de reabilitare şi modernizare.

„Toate aceste proiecte cu finanţare nerambursabilă, prin PNDL, fac parte dintr-un program de dezvoltare a infrastructurii educaţionale fără de precedent, cum nu s-a mai derulat până acum în municipiul Târgovişte”, a declarat Cristian Daniel Stan.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Lista primăriilor din Dâmbovița care au primit fonduri de la Guvern pentru remediere pagube calamități

Publicat

pe

Guvernul a alocat fonduri, ieri – 13 iulie 2020, mai multor primării din județul Dâmbovița, pentru remedierea pagubelor produse de fenomenele meteorologice extreme. Intervențiile vizează refaceri de drumuri locale sau comunale, poduri și podețe sau construcții hidrotehnice

De asemenea, informează Instituția Prefectului, în decursul zilei de ieri, au fost înaintate note de fundamentare în vederea emiterii unor Hotărâri de Guvern pentru alocarea de sume din Fondul de intervenție și Fondul de rezervă la dispoziția Guvernului pentru alte 11 localități din Dâmbovița.

Fonduri alocate în județul Dâmbovița prin HG 531 / 13 iulie 2020:
– Orașul Pucioasa : 131.000 lei
– Comuna Bezdead: 55.000 lei
– Comuna Pietroșița: 230.000 lei
– Comuna Runcu: 100.000 lei
– Comuna Sălcioara: 35.000 lei
– Comuna Valea Lungă: 370.000 lei
– Comuna Vișinești: 160.000 lei
– Comuna Vlădeni: 450.000 lei
– Comuna Voinești: 105.000 lei
– Comuna Vulcana-Băi: 90.000 lei
– DJ 712 A Runcu – Râu Alb: 10.000 lei

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!