Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Ordin de începere pentru elaborarea notei conceptuale privind amenajarea staţiunii Padina-Peştera

Publicat

pe

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a semnat, astăzi – 13 februarie 2020, ordinul de începere a serviciilor de elaborare a notei conceptuale privind amenajarea stațiunii turistice de interes național Padina-Peștera. Formalitatea este necesară finalizării documentației urbanistice și a Regulamentului Local de Urbanism aferent – se arată într-un comunicat remis de CJ Dâmboviţa. Evenimentul a fost organizat la Complexul Hotelier Peştera din Munţii Bucegi.

După avizarea notei conceptuale se va face masterplanul stațiunii și se va elabora Planul Urbanistic Zonal (PUZ). Concomitent cu aceste trei etape, se elaborează studiile de teren (studiile de altimetrie, geotehnic și de inundabilitate) și documentațiile și studiile necesare în vederea obținerii avizelor și acordurilor necesare – pentru realizarea documentației de urbanism. În paralel cu documentația de urbanism, în cadrul celor trei etape se elaborează studiile de soluție și studiile de fezabilitate pentru realizarea rețelelor edilitare – alimentare cu apă, canalizare, energie electrică, gaze naturale și pentru realizarea căilor de circulație – rutieră și pietonală.

„Este încă un pas pe care instituția pe care o reprezint îl face privind viziunea referitoare la dezvoltarea Stațiunii Turistice de Interes Național Padina-Peștera. Am semnat contractul pentru nota conceptuală pentru pârtia de schi, l-am semnat și pe cel pentru studiul de fezabilitate și partea de proiectare pentru alimentarea cu gaze naturale a stațiunii, am semnat studiul pentru alimentarea cu apă și pentru viitoarele rețele, stații de epurare, suntem foarte aproape și cu studiul de soluție legat de alimentarea cu energie electrică și avem alte câteva studii în derulare, cum ar fi cel de altimetrie, pași înainte pe care CJD îi face. Este o activitate de durată, nu putem rezolva toate problemele și formalitățile peste noapte, dar acestea sunt bazele pe care vom edifica această stațiune”, a declarat preşedintele CJ Dâmboviţa – Alexandru Oprea.

Și arhitectul-șef al județului, Teodor Bâte, a făcut, la rândul lui, câteva precizări referitoare la aceste demersuri.

„Totul va fi făcut cu grijă maximă pentru cadrul natural și cu respect pentru munte, astfel încât să valorificăm natura fără a distruge această bogăție foarte importantă de care beneficiem. Documentația, din punct de vedere tehnic, va parcurge această etapă – de notă conceptuală, urmată de un masterplan, după care se va efectua PUZ-ul efectiv, în baza căruia se vor face dezvoltările următoare. Mă simt în siguranță deplină și sunt foarte încântat de faptul că Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București a acceptat să fie parte din acest proiect și sunt sigur că, prin cunoștințele și expertiza dânșilor, puse la dispoziția acestui proiect, vom ajunge la un deznodământ fericit, care va contribui la dezvoltarea durabilă a județului nostru”.

La rândul său, Valentin Calcan, președintele Camerei de Comerț și Industrie Dâmbovița, a spus că acest proiect este unul salutar și mult așteptat de cei din zonă.

„Sunteți într-adevăr sub lumina multor reflectoare, dar și a istoriei, pentru că, aici, vorbim despre o zonă deosebită, la poalele Vârfului Omul; noi, aici, în stațiune avem și Babele și Sfinxul și Lacul Bolboci și Peștera Ialomiței, minuni ale naturii și așteptăm cu toții să se întâmple – stațiunea turistică să devină realitate, pentru că, peste foarte puțin timp, pe 15 martie, vom împlini deja doi ani de când am fost atestați ca stațiune turistică de interes național, iar asta înseamnă că există destui investitori dornici să vină și să investească, dar așteaptă rezolvarea problemelor de infrastructură de PUZ, parte a acestui început care se întâmplă astăzi. Veți rămâne în istorie dacă veți face asta!”

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Consiliul Judeţean Dâmboviţa premiază 1.033 de elevi olimpici

Publicat

pe

Cei 1.033 de elevi din Dâmbovița, care au obtinut rezultate bune la fazele județene ale concursurilor și olimpiadelor școlare, desfășurate în anul școlar 2019 – 2020, înainte de instituirea stării de urgență, vor fi premiați de Consiliul Județean, care a alocat, astăzi, din bugetul propriu, suma de 165.000 lei pentru această acțiune.

Precizăm că 455 de elevi s-au clasat pe locurile fruntașe la disciplinele teoretice, iar 578 au obținut performanțe la disciplinele sportive de echipă.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Ședință de învestire la Gura Ocniței. „Nimic nu e imposibil, cât timp suntem împreună”

Publicat

pe

Sorin Vasile Ioniță, primarul comunei Gura Ocniței, și-a început ieri, după toate prevederile Codului Administrativ, cel de-al treilea mandat de primar al localității.

La ședința de învestire a edilului și a echipei de consilieri locali a participat Corneliu Ștefan, președintele ales al Consiliului Județean Dâmbovița, care a venit însoțit de viitorul deputat PSD de Dâmbovita, Radu Popa – vicepreședinte al PSD Dâmbovița, și de liderul Partidei Romilor Pro Europa, Tudorică Răducanu, nou ales în cadrul Consiliului Local Municipal Târgoviște.

„Sunt conștient de importanța fiecărui membru al Consiliului Local pentru fiecare decizie care are ca scop dezvoltarea comunității noastre. Alegerile locale din data de 27 septembrie au însemnat o victorie a maturității asupra amatorismului, iar asta mi-a demonstrat faptul ca ați ales să mergem împreună pe calea dezvoltării, iar acest lucru mă onorează și îmi dă sperantă că nimic nu e imposibil, atât timp cât suntem împreună”, a fost mesajul pe care l-a adresat concetățenilor săi primarul Sorin Ioniță.

Consiliului Local Gura Ocniței 2020-2024 este alcătuit din 9 aleși PSD, 5 de la PNL și 1 de la PRO România, după cum urmează:
1. Gătej Constantin (PSD)
2. Drăgoi Ovidiu-Marian (PSD)
3. Dumitru Daniel (PSD)
4. Dumitrescu Silviu (PSD)
5. Andreescu Ionuț (PSD)
6. Lungu Gheorghe (PSD)
7. Pietricică Adrian (PSD)
8. Biniuc Vasile (PSD)
9. Micu Sergiu-Vasile (PSD), urmează să fie validat
10. Niță Mihai (PNL)
11. Lambă Gheorghe (PNL)
12. Milescu Nicolae Daniel (PNL)
13. Rizea Ion Florin (PNL)
14. Simion Emil Mihai (PNL)
15. Dumitrescu Anca (PRO România)

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!