Connect with us

Dâmboviţa

Liderul ALDE Dâmbovița crede că trebuie redus numărul de parlamentari și aleși locali

Publicat

pe

Ionel Petre, liderul ALDE Dâmbovița, rămâne consecvent sprijinitor al democrației, al unor principii fără de care România, societatea, politica și administrația din țara noastră nu își vor găsi niciodată eficiența.

Petre consideră că actul administrativ este esențial în ceea ce privește dezvoltarea socio-economică a țării și trebuie să aibă ca principală directivă interesul cetățeanului. Intrarea în normalitate, în firesc se poate realiza prin adoptarea unor soluții concrete, prin reforme temeinice și clare.

„Reducerea numărului parlamentarilor la 300, mai mult decât suficient pentru o administrație ca la carte. Introducerea contractelor de mandat timp de 4 ani pentru toate funcțiile de conducere din zona bugetară. Cine nu își îndeplinește indicatorii de performanță, va fi demis.

Reducerea numărului aleșilor locali! Puțini, dar buni, iar criteriul principal de selecție să fie pregătirea socio-profesională.

Organizarea unor referendumuri locale, cu caracter obligatoriu, pentru toate investițiile care depășesc 25% din bugetul localității, indiferent dacă fondurile sunt proprii sau cu finanțare europeană, bancară ori guvernamentală. În acest mod se asigură o bună alocare a fondurilor conform deciziei democratice a cetățenilor”, crede președintele ALDE Dâmbovița.

Reclama
Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

După sintagma „un sfârșit e un început”, Ghergu a revenit la Chindia

Publicat

pe

AFC Chindia, după o rotație aproape completă în eter, fără să obțină mai nimic în palmares decât o bună comunicare în mandatul președintelui Gabriel Boriga, se întoarce pe orbita firească și l-a readus în fruntea clubului pe Marcel Ghergu.

Experiențele manageriale care i-au avut ca protagoniști pe tot soiul de băieți fițoși, cu proptele sus puse, care promiteau marea cu sarea, dar nu ne-am ales decât cu băltoace, s-au gătat odată cu Gabriel Boriga. De fapt, omul de sport Boriga, tare în manageriat baschet, volei, administrație și as în comunicare, în a-ți spune, cu tact, doar ce trebuie, a pregătit terenul pentru întoarcerea în firesc. Care a însemnat Ghergu.

Nu înțelegem care au fost resorturile ce au stat la baza detronării lui Ghergu. Cum zic unii, probabil orgoliile, dorințele, cerințele și, de ce nu, aranjamentele de culise. Cum a zis un mare dramaturg, „totul e bine când se termină cu bine, adică, în cazul AFC Chindia, cu Marcel Ghergu din nou la cârmă. Asta înseamnă că unii au recunoscut că s-a greșit când s-a luat decizia eliminării sale din schemă. Vedem pe mai departe.

Cum a zis Gabi Boriga, „un sfârșit e un început”…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Reclama
Cititi mai mult

ACTUALITATE

IPS Nifon a participat, alături de înalți demnitari ai statului, la aniversarea Patriarhului României

Publicat

pe

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, arhiepiscopul Târgoviștei și exarh patriarhal, a participat, ieri – 22 iulie 2024, la Palatul Patriarhal din București, la ceremoniile legate de aniversarea Preafericitului Părinte Daniel – Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu ocazia împlinirii a 73 de ani de viață și la cel de al XVII-lea an de patriarhat.

La la slujba de Te Deum care a fost oficiată în Catedrala Patriarhală, au fost prezentate mesaje de felicitare din partea autorităților de stat centrale și locale, precum și a altor instituții publice. Îi numim pe Marcel Ciolacu – premierul României și Nicolae Ciucă – președintele Senatului.

De menționat că cea mai notabilă realizare a Patriarhului Românie, un vis de veacuri al românilor, este Catedrala Națională, care a fost sfințită la o sută de ani de la Marea Unire. Părintele Patriarh Daniel a acordat o atenție deosebită predecesorilor, martirilor și sfinților români, în timpul patriarhatului său fiind canonizaţi peste 40 de sfinţi români. 

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Reclama
Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite