Conectați-vă cu noi

POLITIC

Victor Ponta: Între doamna Dăncilă şi domnul Orban e diferenţă doar de pantofi!

Publicat

pe

Victor Ponta, preşedintele PRO România, l-a numit, astăzi, pe premierul Ludovic Orban „noua doamnă Dăncilă”, spunând că, între cei doi, nu există decât o diferenţă de… pantofi!

„Nu vreau să jucăm la mize mici, să ne dea şi nouă cineva un secretar de stat, cine ştie ce funcţie. Dacă aş fi vrut lucrul ăsta, puteam să mă înţeleg şi cu doamna Dăncilă, şi cu noua doamnă Dăncilă, numită Orban. E diferenţă doar de pantofi între cei doi. Cred că toţi vă doriţi să facem altceva, să reuşiţi să schimbăm nişte lucruri şi, din fericire pentru noi, nu sunt alţii care să îşi dorească aceleaşi lucruri.

Spunea cineva aici (Nota redacţiei: Gabriela Firea şi Marcel Ciolacu, amândoi lideri PSD) că am fost un prim-ministru bun. O să mă certe Daciana că sunt arogant, dar după mine nu prea au fost prim-miniştri. Poate or să mai fie.

Au fost înaintea mea prim-miniştri mai buni decât mine, unul sigur. După, nu au mai fost prim-miniştri. Au fost nişte oameni nimeriţi acolo din greşeală şi, de fapt, cred că aşa se explică de ce nu am evoluat, ci am involuat”, a declarat Ponta la Convenţia anuală PRO România, care s-a desfăşurat la Palatul Parlamentului.

POLITIC

PMP propune liderilor politici să semneze un Pact Naţional pentru Sănătate cu 10 puncte

Publicat

pe

Eugen Tomac - preşedinte PMP (Sursa foto: epochtimes-romania.com)

Partidul Mişcarea populară a lansat, astăzi – 8 aprilie, un apel către toţi liderii politici din România pentru elaborarea şi adoptarea unui Pact Naţional pentru Sănătate, document pe care decidenţii guvernamentali, indiferent de culoare politică, să se angajeze să-l respecte cu stricteţe, astfel încât sistemul sanitar din țara noastră să reuşească să ofere servicii de calitate cetățenilor, dar mai ales, să poată face față unor crize similare sau mai grave decât cea pe care o avem de înfruntat astăzi.

Pactul Naţional pentru Sănătate propus de PMP are în vedere:

1. Creşterea alocărilor bugetare pentru Sănătate gradual până la atingerea nivelul mediu din UE până în anul 2025. Cheltuielile pentru Sănătate în România sunt cele mai scăzute din UE, atât pe cap de locuitor (1.029 EUR, media UE fiind de 2.884 EUR), cât și ca procent din PIB (5% față de 9,8% în UE);
2. Crearea unei comisii parlamentare speciale pentru modificarea şi modernizarea legislaţiei în domeniul Sănătăţii, plecând de la proiectul de lege privind reorganizarea și funcționarea sistemului de sănătate, proiect elaborat de cei mai buni specialiști în Sănătate pe care îi are România (proiectul se anexează);
3. Construirea a 8 spitale regionale cu fonduri europene în cadrul exerciţiului financiar 2021 – 2027;
4. Investiţii substanțiale în modernizarea spitalelor;
5. Dotarea cu echipamente performante a tuturor spitalelor judeţene, municipale, orăşeneşti şi a celor care tratează diferite specialități medicale;
6. Elaborarea unui sistem de remunerare corectă pentru personalul medical adaptat la standarde europene, pentru stoparea exodului către Vestul Europei;
7. Instruirea și perfecţionarea continuă a personalului medical în contextul progreselor științifice realizate în domeniu;
8. Dezvoltarea capacităţii de producţie de medicamente în România;
9. Finanțarea cu prioritate a Institutului Cantacuzino; refacerea în cel mai scurt timp a capacităţii României de a produce vaccinuri;
10. Alocări speciale de 0,5% din PIB pentru cercetare medicală.

„Partidul Mişcarea Populară atrage atenţia asupra faptului că, la nivelul UE, s-a decis suspendarea Pactului de Stabilitate şi de Creştere până la 31 decembrie 2020. Aceasta înseamnă că România se poate împrumuta oricât peste limita de deficit bugetar pentru a finanţa domeniul sanitar, considerat drept o prioritate în obiectivele stabilite de Comisia Europeană, deci pentru realizarea punctelor prevăzute în propunerea de Pact Naţional pentru Sănătate. În aceste condiții, pentru prima dată avem șansa să ne împrumutăm pentru a finanța investiții în sănătate (cum ar fi construirea și modernizarea spitalelor, operaționalizarea Institutului Cantacuzino etc), deci nu pentru consum.

Aceste măsuri trebuie elaborate de factorii politici în parteneriat cu specialiști de renume în domeniul sănătății, cu asociații patronale și sindicale, cu universități, ONG-uri și companii care acționează în domeniul sănătății.

Punerea în aplicare a acestui decalog din Pactul Naţional pentru Sănătate ar garanta îmbunătăţirea considerabilă a sistemului sanitar din România: o speranţă de viaţă mai mare, servicii de mai bună calitate, tratamente performante, sustenabilitate.

Pentru a reuși este nevoie de voință politică, de respect și asumarea cu seriozitate a acestor angajamente întru apărarea sănătății cetățenilor pe care avem datoria să îi reprezentăm”, se precizează într-un comunicat remis de preşedintele PMP – Eugen Tomac.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Nu știu dacă guvernanții sunt doar incompetenți sau sunt și ticăloși!

Publicat

pe

de

Sub această titulatură, îi aduce președintele ALDE Dâmbovița, Ionel petre, o critică acerbă şefului Cancelariei premierului Orban, care lansează în spațiul public tot felul de teorii fără suport.

„Domnul Cancelar al Guvernului (un titlu prea pompos), Ionel Dancă, ne anunță că «urmează Pachetul II de măsuri active pentru repornirea activităților economice după încetarea stării de urgență».

Poftim? Cum? Voi pregătiți pachetul de repornire a activităților economice după ce se termină criza? Ce rost mai are să îl dați atunci? Că economia va fi pusă pe butuci! Nu ar fi mai logic să pregătiți planul ăsta de repornire a activităților încă de pe acum, iar activitatea să fie reluată în mai multe sectoare?

Sau așteptați să treacă starea de urgență ca să vedeți câte firme prietene mai stau în picioare pentru a da măsurile de care ele au nevoie pentru a supraviețui?”, întreabă Ionel Petre.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT