Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Zorba Grecul, montare inedită pe scena Teatrului Tony Bulandra din Târgovişte

Publicat

pe

Pe scena Teatrului Tony Bulandra din Târgovişte, în curând, va erupe plăcut, zgomotos, împrăştiind fiori dramatici, încă un experiment regizoral unic, marca Mc Ranin. Maestrul a stat şi s-a gândit un pic şi, în lipsa marelui spectacol de public „Gaiţele”, a găsit un înlocuitor pe măsură: „Zorba Grecul”. Să nu credeţi că a fost vorba de o înlocuire uşoară, fără probleme, fără durerile facerii artistice!

Zorba Grecul, pe care îl ştim doar din celebrul film interpretat de regretatul Anthony Quinn, nu a mai fost transpus niciodată scenic. Doar cei care au mai mers pe la CluJ şi iubesc baletul, l-au putut vedea într-un spectacol de acest gen.

Acum se lucrează. Ore, zile întregi de repetiţii. Momente în care se şlefuieşte, se improvizează, se caută soluţia cea mai bună, se interacţionează, se munceşte cu sufletul, cu instinctul, cu harul într-un peisaj compoziţional alb-negru, cum a spus Mc Ranin, pentru a fi respectată genialitatea şi celebritatea renumitului film.

Personajele principale ale adaptării scenice, Zorba Grecul şi Bubulina, vor fi interpretate de Toma Cuzin, cunoscut pentru rolul Firicel din „Las Fierbinţi” şi de artista lirică Daniela Vlădulescu. Pentru ambii actori rolurile reprezintă o mare provocare, o căutare a propriilor valenţe interpretative, a ceea ce au în suflet, în structura lor, poate neexploatat până acum.

Mc Ranin este mulţmumit de interacţiunea cu cei doi interpreţi, de modul cum relaţionează şi se modelează conform percepterelor sale regizorale.

Zorba Grecul, în concepţia regizorală a lui Ranin, respectă scheletul de bază al scenariului, cel petrecut pe însorita Cretă. O poveste de viaţă, de dragoste, un omagiu deplin adus filmului, ca izvor al acestei intrigi vizuale.

Ranin ne invită să vedem piesa, să trăim în acelaşi ritm cu personajele. Nu este vorba de o copiere a filmului. Vom vedea pe scena de la Tony Bulandra, ne promite producătorul, un Zorba Grecul diferit, o altă viaţă, un alt dinamism, umor amestecat cu dramă. O compoziţie proprie. Un remember în alb şi negru. O fotografie veche, vie, caldă…

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Jurnal de coronavirus. Seară pustie de primăvară…

Publicat

pe

Sâmbătă după-amiază. În miezul primăverii. Un raid la pas prin oraș. Perfect legal. Cu adeverinţa şi declarația în buzunar, iar la gât cu aparatul foto. Pustiu. Ciudat. Trist. Oamenii s-au conformat cerințelor impuse de starea de urgență. Doamne, și cât este de dificil!

Afară pomii sunt încă înfloriți, pasărelele ciripesc vesel, iar tu, ființă umană, care stăpânești lumea asta de mii de ani, stai închis între patru pereți, speriat de un virus, o mașinărie microscopică ce îți poate aduce moartea.

Până mai ieri ne speriam de bombe atomice, nucleare, de cine știe ce arme sofisticate. Când colo, întreaga planetă a fost pusă la respect de ceva nedefinit, apărut din neant și care lovește parcă după un anume calcul. Urmează anumite principii ale selecției, ceea ce nu pare a fi chiar așa de întâmplător.

Çâțiva târgovișteni își plimbau câinii prin parc. Animăluțele – zglobii, vesele, jucăușe. Stăpânii, triști, amărîți… Se aude o sirenă în depărtare. Din apartamente mai răzbate afară câte un râset cald de copil. Alții ascultă muzică. Se aude și televizorul. Dat pe știri.

E prea multă linişte. După, în general vin… furtuni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Info trafic. Rute ocolitoare pentru Ţăndărei, oraş băgat în carantină

Publicat

pe

de

Sursa foto: IPJ Ialomiţa

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, având în vedere prevederile Ordonanței Militare nr. 7 privind măsuri de prevenire a Covid-19, referitor la instituirea pe perioada stării de urgență a măsurii de carantinare în orașul Țăndărei, județul Ialomița, rutele ocolitoare sunt următoarele:

• București – DN2 – Urziceni – DN2A – Slobozia – DN21 – Drajna – DN3A – Fetești – DN3B – Hârșova – Constanța;
• București – DN2 – Urziceni – DN2A – Slobozia – DN21 – Drajna – A2 București-Constanța;
• Buzău – DN2C – Slobozia – DN21 – Dragalina – DN3A – Fetești – DN3B – Hârșova – Constanța;
• Buzău – DN2C – Slobozia – DN21 – Drajna – A2 București-Constanța;
• Brăila – DN21 – Viziru – DJ221 – Gura Ialomiței – DN2A – Hârșova – Constanța;
• Brăila – DN21 – Slobozia – DN21 – Drajna – DN3A – Fetești – DN3B – Hârșova – Constanța;
• Brăila – DN21 – Slobozia – DN21 – Drajna – A2 București-Constanța.

Menționăm că în orașul Țăndărei sunt permise intrarea, respectiv ieșirea pentru transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, al materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice în localitatea carantinată, precum și aprovizionarea populației.

De asemenea, este permis accesul persoanelor care nu locuiesc în zona carantinată, dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și transporturilor.

Recomandăm conducătorilor auto care nu pot rămâne acasă în această perioadă să ruleze cu prudenţă sporită, să păstreze distanţa regulamentară între vehicule şi să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare. Vă rugăm să respectați regulile de circulație impuse de autorități. În plus, țineți cont cu strictețe de regulile de igienă personală, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră, cât și pe cei apropiați.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT