Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Zorba Grecul, montare inedită pe scena Teatrului Tony Bulandra din Târgovişte

Publicat

pe

Pe scena Teatrului Tony Bulandra din Târgovişte, în curând, va erupe plăcut, zgomotos, împrăştiind fiori dramatici, încă un experiment regizoral unic, marca Mc Ranin. Maestrul a stat şi s-a gândit un pic şi, în lipsa marelui spectacol de public „Gaiţele”, a găsit un înlocuitor pe măsură: „Zorba Grecul”. Să nu credeţi că a fost vorba de o înlocuire uşoară, fără probleme, fără durerile facerii artistice!

Zorba Grecul, pe care îl ştim doar din celebrul film interpretat de regretatul Anthony Quinn, nu a mai fost transpus niciodată scenic. Doar cei care au mai mers pe la CluJ şi iubesc baletul, l-au putut vedea într-un spectacol de acest gen.

Acum se lucrează. Ore, zile întregi de repetiţii. Momente în care se şlefuieşte, se improvizează, se caută soluţia cea mai bună, se interacţionează, se munceşte cu sufletul, cu instinctul, cu harul într-un peisaj compoziţional alb-negru, cum a spus Mc Ranin, pentru a fi respectată genialitatea şi celebritatea renumitului film.

Personajele principale ale adaptării scenice, Zorba Grecul şi Bubulina, vor fi interpretate de Toma Cuzin, cunoscut pentru rolul Firicel din „Las Fierbinţi” şi de artista lirică Daniela Vlădulescu. Pentru ambii actori rolurile reprezintă o mare provocare, o căutare a propriilor valenţe interpretative, a ceea ce au în suflet, în structura lor, poate neexploatat până acum.

Mc Ranin este mulţmumit de interacţiunea cu cei doi interpreţi, de modul cum relaţionează şi se modelează conform percepterelor sale regizorale.

Zorba Grecul, în concepţia regizorală a lui Ranin, respectă scheletul de bază al scenariului, cel petrecut pe însorita Cretă. O poveste de viaţă, de dragoste, un omagiu deplin adus filmului, ca izvor al acestei intrigi vizuale.

Ranin ne invită să vedem piesa, să trăim în acelaşi ritm cu personajele. Nu este vorba de o copiere a filmului. Vom vedea pe scena de la Tony Bulandra, ne promite producătorul, un Zorba Grecul diferit, o altă viaţă, un alt dinamism, umor amestecat cu dramă. O compoziţie proprie. Un remember în alb şi negru. O fotografie veche, vie, caldă…

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

18 persoane cu COVID-19 din Dâmbovița au cerut externarea

Publicat

pe

Decizia Curții Constituționale a României prin care au fost declarate neconstituționale normele guvernamentale privind izolarea, carantinarea și internarea forțată a persoanelor infectate cu coronavirus bulverează opinia publică în aceste momente. Din punct de vedere democratic, constituțional, pare a fi o măsură bună, în ton cu drepturile și libertățile cetățenilor, care trebuie respectate, dar ne întrebăm cum va influența această decizie evoluția coronavirusului în România.

În aceste zile, constatăm cu tristețe dar și cu teamă că numărul de cazuri a crescut enorm, iar spitalele românești încep să nu mai facă față afluxului de persoane contaminate cu COVID-19. Presiunea cea mai mare se va pune pe secțiile de Terapie Intensivă. Și în această fază în care răspândirea virusului este una comunitară, practic nu mai știi de unde a-i putea contacta coronavirusul, a mai apărut și decizia CCR prin care bolnavii de coronavirus nu mai pot fi ținuți cu forța în spitale. În acest context vin semnale că zeci de pacienți, unii chiar într-o fază avansată a bolii, solicită externarea, vor să meargă acasă, invocând hotărârea Curții Constituționale.

Este grav ceea ce se întâmplă. Boala și răspândirea virusului pot scăpa de sub control. Cine mai poate ști cu precizie dacă în aceste condiții persoanele infectate, chiar prezentând evidente simptome, respectă indicațiile medicilor și normele protecție?

Ne confruntăm cu o asemenea situație chiar și în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște unde mai mulți pacienți, care normal ar fi trebuit să rămână în unitate sub supraveghere medicală, au solicitat externarea. Pe surse am aflat că, până în momentul de față, 18 persoane infectate au solicitat externarea, iar 35 de cetățeni infectați refuză să fie internați în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște.

Vă dați seama că este greu să urmărești dacă aceste persoane respectă regulile de izolare la domiciliu, tratamentul prescris, dacă sunt conștiente total că trebuie evitat contactul cu alți oameni și deplasările în mediile aglomerate.

Citește în continuare

ACTUALITATE

România, din nou sub cod de ploi torențiale!

Publicat

pe

de

Meteorologii au emis, din nou, o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică, valabilă până în această noapte la ora 23:00, conform hărții atașate.

În Oltenia, nordul și nord-vestul Munteniei, sudul Banatului, precum și în jumătatea de sud a Transilvaniei vor fi intervale cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului, vijelii și grindină.În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 35…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!