Connect with us

Dâmboviţa

Nu ştim dacă modernizarea DN 71, Bâldana-Târgovişte-Sinaia, este bugetată anul acesta!

Publicat

pe

Ionuţ Săvoiu, fost deputat PSD, fost administrator public al judeţului Dâmboviţa, vicepreşedinte al PSD Dâmboviţa, a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, că judeţul Dâmboviţa nu există în programul de guvernare al liberalilor.  Zona infrastructurii rutiere, cea mai dorită de dâmboviţeni pentru fi reabilitată şi modernizată, de aici pornind dezvoltarea socio-economică, nici măcar nu a fost băgată în seamă.

„Am lansat, încă de anul trecut, câteva semnale constatând că proiectele majore ale judeţului nu sunt prinse. Am încercat să urmăresc proiectul de buget, cel puţin pe zona Ministrerului Transporturilor. Sincer, nu am putut să îl studiez. Gradul de transparenţă este foarte scăzut. Anexele Ministerului nu au fost încă publicate.

Nu putem spune cu siguranţă că proiectele de infrastructură de interes naţional ale judeţului nostru sunt bugetate anul acesta. Mă refer în special la DN 71 Bâldana-Târgovişte-Sinaia. Este vorba de cele două loturi care au finanţare prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. Sunt prinse în masterplanul de transport al României, au fost în procedură de licitaţie numai că acum, în dreptul procedurii, se spune că cele două loturi sunt suspendate din cauza celor 300 de clarificări la care nu s-a putut răspunde până astăzi.

Ce s-a întâmplat de atunci şi până acum nu ştim. Cât dintre cele 300 de clarificări, au fost rezolvate şi cât mai durează această prelungire a situaţiei de incertitudine”, se întreabă vicepreşedintele PSD Dâmboviţa.

Concluzia lui Ionuţ Săvoiu, după ce a studiat cu atenţie tot ceea ce se întâmplă în cazul acestui proiect, este că actualii guvernanţi nu au ca prioritate modernizarea DN 71, iar opinia publică trebuie să cunoască acest lucru. Situaţia proiectelor de infrastructură indispensabile pentru dezvoltarea judeţului Dâmboviţa trebuie neapărat clarificată de factorii responsabili, de reprezentanţii partidelor politice.

Reclama
Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Asociere între Dâmbovița și Prahova pentru dezvoltarea turismului în Bucegi

Publicat

pe

Aflăm că se conturează o asociere între județele Dâmbovița și Prahova, cu scopul atragerii de fonduri în vederea finanțării proiectelor de dezvoltare a turismului în Bucegi. Asocierea se va face între localitățile Sinaia și Moroeni. Se pare că, în cursul zilei de joi, 18 iulie 2024, aleșii din cadrul Consiliului Județean Prahova au purtat discuții pe această temă.

Asociaţia de dezvoltare intercomunitară va purta denumirea „TURISM în BUCEGI” și va avea sediul la Moroeni. Principalul obiectiv al acestei structuri asociative va fi elaborarea și promovarea proiectelor de investiţii publice de interes zonal sau regional, destinate modernizării şi dezvoltării în domeniul turismului fiind evident vizată și Stațiunea de interes național Padina-Peștera. Din Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară vor face parte președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, Dumitru Tudone, și primarii Vlad Oprea de la Sinaia și Laurențiu Moraru de la Moroeni.

Demersurile de înființare a acestei asociații vine ca urmare a unui Proiect de Hotărâre, Nr 59/13.05.2024, privind aprobarea asocierii orașului Sinaia cu județul Prahova, județul Dâmbovita și comuna Moroeni, în vederea constituirii Asociației de Dezvoltare lntercomunitare „Turism în Bucegi”. Inițiatorul acestui proiect a fost primarul orașului Sinaia – Vlad Oprea.

Obiectivele Asociației de dezvoltare intercomunitară „TURISM în BUCEGI” sunt:

a) Dezvoltarea durabilă a județelor Dâmbovița și Prahova, a orașului Sinaia și a comunei Moroeni în domeniul turismului și ecoturismului, a activităților de sport și agrement;
b) Întocmirea de studii, realizarea, promovarea și implementarea de proiecte în domeniul turismului de interes comun, prin intermediul diferitelor programe operaționale;
c) Conservarea, protejarea, promovarea și valorificarea patrimoniului natural și cultural din unitățile administrativ teritoriale asociate;
d) Elaborarea și actualizarea periodică a strategiei de dezvoltare a zonelor unităților administrativ teritoriale asociate;
e) Identificarea direcțiilor de dezvoltare a turismului în zonele cu potențial din unitățile administrativ teritoriale asociate;
f) Crearea unui cadru de promovare pentru structurile implicate în turism prin promovarea unor campanii în mass-media, prin organizarea și/sau participarea la simpozioane, expoziții;
g) Susținerea și realizarea de materiale de specialitate (publicații, broșuri, pagină web) în vederea promovării potențialului turistic;
h) Realizarea unor proiecte comune cu privire la protecția mediului;
i) Desfășurarea unor activități de amenajare și întreținere a traseelor turistice montane din zonele de interes;
j) Susținerea tuturor activităților care contribuie la realizarea scopurilor asociației prin colaborarea cu alte organizații și instituții în vederea atingerii obiectivelor asociației.
k) Realizarea de parteneriate cu alte entități juridice publice și private în scopul atingerii obiectivelor asociației.

Reclama

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Bărbat din Pucioasa, prins în flagrant în timp ce voia să vândă un pistol în Moroeni

Publicat

pe

Un bărbat de 54 de ani, din Pucioasa, a mers în comuna Moroeni, cu gând să comercializeze un pistol pentru care nu poseda documente de deținător legal.

Individul a fost interceptat de polițiști, iar, în urma efectuării controlului corporal și al bagajelor, a fost găsit în geanta pe care o purta asupra sa pistolul încarcat cu 8 cartușe, armă cu potențial letal supusă autorizării.

Polițiștii, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pucioasa, au demarat cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și al munițiilor.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite