Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Nu ştim dacă modernizarea DN 71, Bâldana-Târgovişte-Sinaia, este bugetată anul acesta!

Publicat

pe

Ionuţ Săvoiu, fost deputat PSD, fost administrator public al judeţului Dâmboviţa, vicepreşedinte al PSD Dâmboviţa, a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, că judeţul Dâmboviţa nu există în programul de guvernare al liberalilor.  Zona infrastructurii rutiere, cea mai dorită de dâmboviţeni pentru fi reabilitată şi modernizată, de aici pornind dezvoltarea socio-economică, nici măcar nu a fost băgată în seamă.

„Am lansat, încă de anul trecut, câteva semnale constatând că proiectele majore ale judeţului nu sunt prinse. Am încercat să urmăresc proiectul de buget, cel puţin pe zona Ministrerului Transporturilor. Sincer, nu am putut să îl studiez. Gradul de transparenţă este foarte scăzut. Anexele Ministerului nu au fost încă publicate.

Nu putem spune cu siguranţă că proiectele de infrastructură de interes naţional ale judeţului nostru sunt bugetate anul acesta. Mă refer în special la DN 71 Bâldana-Târgovişte-Sinaia. Este vorba de cele două loturi care au finanţare prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. Sunt prinse în masterplanul de transport al României, au fost în procedură de licitaţie numai că acum, în dreptul procedurii, se spune că cele două loturi sunt suspendate din cauza celor 300 de clarificări la care nu s-a putut răspunde până astăzi.

Ce s-a întâmplat de atunci şi până acum nu ştim. Cât dintre cele 300 de clarificări, au fost rezolvate şi cât mai durează această prelungire a situaţiei de incertitudine”, se întreabă vicepreşedintele PSD Dâmboviţa.

Concluzia lui Ionuţ Săvoiu, după ce a studiat cu atenţie tot ceea ce se întâmplă în cazul acestui proiect, este că actualii guvernanţi nu au ca prioritate modernizarea DN 71, iar opinia publică trebuie să cunoască acest lucru. Situaţia proiectelor de infrastructură indispensabile pentru dezvoltarea judeţului Dâmboviţa trebuie neapărat clarificată de factorii responsabili, de reprezentanţii partidelor politice.

ADMINISTRAŢIE

Aleşii PSD convoacă şedinţă CJ Dâmboviţa pentru a aloca bani primăriilor să lupte cu COVID-19

Publicat

pe

Preşedintele PSD Dâmboviţa, deputatul Corneliu Ştefan, a anunţat, astăzi – 4 aprilie, în cadrul unei conferinţe de presă online, că aleşii social-democraţi au convocat pentru săptămâna viitoare o şedinţă extraordinară a CJ Dâmboviţa, pentru a repartiza fonduri unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ, astfel încât acestea să poată pună în aplicare măsurile de prevenire a răspândirii infecţiei cu COVID-19 stabilite prin Ordonanţele Militare.

„Vor fi două puncte pe ordinea de zi, respectiv repartizarea sumelor neangajate și neutilizate din bugetul propriu al CJD, în vederea alimentării Fondului de rezervă bugetară aflat la dispoziția autorității publice locale, și, al doilea punct, alocarea sumelor din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția autorității publice locale UAT-urilor din județul Dâmbovița în vederea prevenirii răspândirii comunitare a infecției cu Coronavirus.

Cred că sunt două proiecte de hotărâre care sunt primordiale pentru cetățenii dâmbovițeni. Această inițiativă a fost a mea, absolut toți consilierii județeni și cei doi vicepreședinți au semnat convocatorul. Avem 21 de semnături, iar în prima partea a săptămânii viitoare va avea loc ședința extraordinară.

Eu cred că este un gest de normalitate, un gest pe care ar trebui să-l facă toți aleșii locali din fiecare localitate… Sănătatea nu are culoare politică și sunt convins că și consilierii județeni PNL vor achiesa la această idee, pentru că aceste sume se vor împărți în tot județul Dâmbovița, nu doar în localitățile conduse de primarii PSD. Sunt sigur că și președintele Consiliului Județean va vota aceste proiecte.

Cred că toate autoritățile publice locale trebuie sprijinite pentru a combate acest virus, pentru că ele duc greul în fiecare localitate, în condițiile în care Guvernul României a transferat toate plățile către unitățile administrative-teritoriale, însă nu a arătat și sursa lor de finanțare, sumele de bani pe care primarii să le folosească în acest moment dificil”, a declarat deputatul Corneliu ştefan – preşedinte PSD Dâmboviţa.

Citește în continuare

ACTUALITATE

ALDE Dâmboviţa, SOS pentru Spitalul Moreni

Publicat

pe

de

Ionel Petre - preşedinte ALDE Dâmboviţa

După orașul Pucioasa și Moreni a intrat în atenția autorităților județene, dar nu pentru ajutor, investiții sau pentru a schimba ceva, ci pentru a folosi spitalul orășenesc tot ca tampon pentru Spitalul Județean Târgoviște – Dâmbovița. Dacă până acum maternitatea din Moreni „nu era conformă pentru că nu respecta circuitele medicale” și s-a luat în calcul închiderea, acum a devenit locul perfect pentru primirea gravidelor infectate cu SARS-CoV-2 sau care vin din zonele de risc.

Situația este similară cu cea de la Pucioasa! Unitatea medicală este în centrul orașului, care deservește mai multe localități limitrofe. Unde mai pot fi tratați pacienții cu alte afecțiuni, dacă vor ajunge gravidele cu Covid-19 în unitatea spitalicească? S-a anunțat deja un caz de la Corbii Mari, o gravidă care a contactat virusul și care va fi adusă să nască la Moreni. Mai mult decât atât, maternitatea este aproape lipită de blocurile din zonă, adică un pericol iminent pentru cetățenii care locuiesc aproape.

Revenim la mămici și la copii. La Moreni, din câte știm, nu există secție de neonatologie și nici medic neonatolog. Cine va prelua bebelușul imediat după naștere? Sperăm că nu ambulanța care ar trebui să îl ducă rapid la Târgoviște, la Spitalul Județean… Ar fi un șoc prea mare și pentru copil și pentru mamă fiind despărțiți în primele clipe de viață și o spun în calitate de om, nu de specialist. Plus că se adaugă și riscurile la care este expus fătul din punct de vedere medical.

Medicii de aici nu bat în retragere, așa cum s-a întâmplat la alte spitale din țară, rămân „la cârmă”, rămân în prima linie, rămân alături de pacienți, deși nu sunt pregătiți pentru o astfel de situație. Nu există suficiente echipamente de protecție și dotări pentru o luptă acerbă împotriva Covid-19. Doctorii de la Moreni au ajuns să prezinte situația cetățenilor pe Facebook și să ceară ajutorul celor care au posibilitatea să susțină unitatea medicală în această perioadă. NU ei trebuie să ceară echipamente, medicamente, aparate! Este datoria autorităților să facă acest lucru!

Domnilor, trezirea! Este momentul să acționați! Nu mai așteptați campania electorală pentru a-i asculta pe cetățeni! E timpul să ieșiți și voi în „linia I” să le asigurați cele necesare adevăraților eroi din aceste zile!

Ionel Petre
Președinte ALDE Dâmbovița

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT