Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Nu ştim dacă modernizarea DN 71, Bâldana-Târgovişte-Sinaia, este bugetată anul acesta!

Publicat

pe

Ionuţ Săvoiu, fost deputat PSD, fost administrator public al judeţului Dâmboviţa, vicepreşedinte al PSD Dâmboviţa, a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, că judeţul Dâmboviţa nu există în programul de guvernare al liberalilor.  Zona infrastructurii rutiere, cea mai dorită de dâmboviţeni pentru fi reabilitată şi modernizată, de aici pornind dezvoltarea socio-economică, nici măcar nu a fost băgată în seamă.

„Am lansat, încă de anul trecut, câteva semnale constatând că proiectele majore ale judeţului nu sunt prinse. Am încercat să urmăresc proiectul de buget, cel puţin pe zona Ministrerului Transporturilor. Sincer, nu am putut să îl studiez. Gradul de transparenţă este foarte scăzut. Anexele Ministerului nu au fost încă publicate.

Nu putem spune cu siguranţă că proiectele de infrastructură de interes naţional ale judeţului nostru sunt bugetate anul acesta. Mă refer în special la DN 71 Bâldana-Târgovişte-Sinaia. Este vorba de cele două loturi care au finanţare prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. Sunt prinse în masterplanul de transport al României, au fost în procedură de licitaţie numai că acum, în dreptul procedurii, se spune că cele două loturi sunt suspendate din cauza celor 300 de clarificări la care nu s-a putut răspunde până astăzi.

Ce s-a întâmplat de atunci şi până acum nu ştim. Cât dintre cele 300 de clarificări, au fost rezolvate şi cât mai durează această prelungire a situaţiei de incertitudine”, se întreabă vicepreşedintele PSD Dâmboviţa.

Concluzia lui Ionuţ Săvoiu, după ce a studiat cu atenţie tot ceea ce se întâmplă în cazul acestui proiect, este că actualii guvernanţi nu au ca prioritate modernizarea DN 71, iar opinia publică trebuie să cunoască acest lucru. Situaţia proiectelor de infrastructură indispensabile pentru dezvoltarea judeţului Dâmboviţa trebuie neapărat clarificată de factorii responsabili, de reprezentanţii partidelor politice.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Funcționarii Primăriei Nucet distribuiau măști la ora 06:00 dimineața

Publicat

pe

La ora 06:00, în această dimineață, funcționarii Primăriei Nucet împărțeau măști de protecție. Acțiunea ar trebui multiplicată la nivelul întregului județ și bine ar fi să fie însoțită de sfaturi și recomandări, pe care, evident, oamenii să le și pună în aplicare. Reprezentanții Primăriei Nucet au pornit la pas prin comună, de la primele ore ale zilei, echipați în combinezoane albe.

Cetățenii din localitate sunt acum oarecum speriați, având în vedere că o femeie de 57 de ani, confirmată pozitiv la testul pentru COVID-19, a murit în spitalul din Sibiu unde a fost transferată, iar fiul acesteia, de 37 de ani, se află în stare gravă, tot la Sibiu, fiind intubat.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Alertă! Dâmbovița a înregistrat cel mai mare număr de cazuri COVID-19 la nivelul de țară

Publicat

pe

Foto arhivă

Județul Dâmbovița a fost fruntaș, în ultimele 24 de ore, la îmbolnăviri cu coronavirus. 59 de cazuri înregistrate oficial! Pe locul 2, s-au situat municipiul București și județele Argeș și Brașov, cu câte 53 de infectări.

Ieri – 8 iulie, România a înregistrat cele mai multe cazuri de coronavirus apărute într-un interval de 24 de ore de la începutul pandemiei, respectiv 555.

Cadrele medicale de la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște sunt în alertă maximă. Locurile disponibile la secțiile speciale pentru internarea și tratarea pacienților cu COVID-19 sunt aproape epuizate. Nici la Terapie Intensivă nu se stă tocmai bine. Există riscul ca pacienții în stare gravă să nu poată beneficia de ajutorul sistemelor de oxigenare automată.

Pe la colțuri se vorbește cu teamă că la noi s-ar putea reedita cumplitul episod italian, când medicii au fost obligați să aleagă pe cine intubează și pe cine nu.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!