Connect with us

Dâmboviţa

Deputata Oana Vlăducă susţine cauza jurnaliştilor care trudesc la firul ierbii

Publicat

pe

De apreciat poziţia verticală, curajoasă a Oanei Vlăducă, deputat PRO România de Dâmboviţa, căreia i s-a părut ciudat, nefiresc, că oamenii politici, indiferent de culoare, nu prea vorbesc despre proiectul de lege privind scutirea jurnaliştilor de la plata impozitului pe veniturile din salarii. probabil au trecut cu vederea subiectul pentru a nu-i deranja pe „influencerii” cu care dialoghează prin studiourile tv şi de care, fie vorba între noi, le este teamă că le-ar putea strica imaginea.

Deputata nu a înţeles de ce s-a inflamat spaţiul public din cauza acestei teme absolut normale, principiale, într-un stat de drept, în care ar trebui să existe respect pentru toate categoriile socio-profesionale. Ba mai mult, a remarcat parlamentara că unii gazetari celebri, cu state vechi prin televiziuni şi cu venituri colosale, au surprins prin poziţia lor contra, neinteresaţi fiind de problemele pe care le întâmpină marea majoritate a jurnaliştilor, cei care într-adevăr fac presă şi susţin prin efortul lor valorile democraţiei.

„S-a spus din partea unor jurnaliști cunoscuți că proiectul ar fi un fel de mită dată de PSD presei. Primul răspuns: nu doar PSD a votat proiectul. Apoi, atunci când s-a votat acest proiect, toată lumea a făcut-o cu gândul nu la marile trusturi cu zeci de milioane de euro buget, nu cu gândul la companii media care trăiesc din insolvență în insolvență și nici nu știu drumul a Finanțe, nu cu gândul la «influencerii» care stau în fața calculatorului și-și dau cu părerea pe mii de euro. Lor le poate fi indiferentă scutirea de impozit.

Dar îi provoc pe toți să meargă în județe, în teritoriu, acolo unde se face presă locală, presă de calitate și fără niciun sprijin. În expunerea de motive a proiectului, se vorbește de faptul că piața mass-media este într-o continuă restrângere, atât în privința operatorilor, cât și a forței de muncă. Așa este, dar condițiile în care se face presă în teritoriu sunt de 10 ori mai dificile decât la centru. Știu ce vorbesc când fac comparația asta.

E simplu să facem petiții că nu vrem scutire de impozit, fără să cunoaștem situația presei locale, de la bază, de jos, de la firul ierbii. În al doilea rând, nu înțeleg cum este asta o mită politică. Tratamentul fiscal favorabil aplicat veniturilor din salarii și asimilate salariilor, precum și veniturilor din drepturile de proprietate intelectuală e, pur și simplu, o măsură de sprijin a unei bresle care reprezintă o cauză socială, un pilon al democrației.

Este puțin plauzibil că jurnaliștii de până ieri își vor schimba brusc modul de a lucra,
după apariţia acestei lege. E jignitor doar să presupui așa ceva. Ca atare, nu înțeleg inflamarea pe subiect din partea unora care, repet, nu știu dacă mai au legături cu presa locală, cea care produce mare parte din informația recirculată la nivel central. Pentru această presă locală, pentru înlesnirea activității jurnaliștilor prin acest tratament fiscal favorabil, eu cred că măsura este una corectă!

De altfel, nu putem judeca în termeni de discriminare. Eu vreau să vă spun că sunt state în Occident care au ajutoare pentru presă. În Franța – peste 1 miliard de euro se alocă anual pentru susținerea presei. La fel în Germania, Italia şi în țările scandinave. În România, nimic”, a declarat deputata PRO România Oana Vlăducă.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Încă 180 bilete de tratament balnear pentru pensionarii din Dâmbovița

Publicat

pe

Sunt disponibile locuri în stațiunile Amara, Covasna, Olănești, Pucioasa, Sărata Monteoru, Slănic Prahova, Felix, Călimănești, Saturn, Neptun, Eforie Nord, Lacu Sărat, Sovata, Govora, Vatra Dornei, Techirghiol, Herculane, Căciulata. Biletele vor fi repartizate conform graficului afișat atât la sediul instituției, cât și pe site, în baza criteriilor de acordare.

„Perioada de intrare în stațiune este 28.07.2024 – 02.08.2024. Persoanele interesate se pot prezenta la sediu cu următoarele documente: actul de identitate, recomandarea medicală, talonul de pensie și o cerere tip (care poate fi completată direct la sediu).

Contribuția individuală a unui bilet de tratament este de 50% din cuantumul brut al pensiei, inclusiv din pensia brută acordată, dacă beneficiază de drepturi de pensie din alte sisteme neintegrate sistemului public de pensie.

În cazul pensionarilor care au și calitatea de asigurat, contribuția individuală este de 50% din cuantumul brut total al drepturilor de pensie și câștigul brut de natură salarială care a constituit baza de calcul a contribuției de asigurări sociale din luna anterioară celei în care se face repartiția.

Biletul de tratament se eliberează personal titularului, pe baza actului de identitate”, se precizează într-un comunicat transmis de Casa de Pensii Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Tragedie pe Autostrada București -Pitești. Trei oameni au murit și patru au fost duși la spital

Publicat

pe

Trei oameni au murit, în această după-amiază, pe Autostrada București -Pitești, la km 72, în zona comunei Petrești, din județul Dâmbovița. În evenimentul rutier au fost implicate o autoutilitară și un TIR.

La fața locului au intervenit pompierii dâmbovițeni cu două autospeciale de stingere cu modul de descarcerare, patru echipaje SMURD, o autospecială de descarcerare și un container multirisc. Au sosit la locul tragediei și trei echipaje de la Serviciul Județean de Ambulanță Dâmbovița.

Din informațiile primite de la IPJ Dâmbovița reiese că autoutilitara în care se aflau opt persoane era oprită pe banda de urgență din cauza unui defecțiuni. Neșansa a făcut ca un autocamion încărcat cu fier beton să intre în plin în mașina aflată în poziția de avarie.

În urma impactului deosebit de violent, trei persoane, cu vârste de 22, 46 și 55 de ani, au decedat. Alți patru ocupanți, două femei de 38 și 19 ani și doi minori de 11 și 14 au fost transportați la spital cu multiple politraumatisme.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite