Conectați-vă cu noi

OPINII

Debusolare

Publicat

pe

Mă uit lung şi în ograda PSD, unde un Marcel Ciolacu oarecum reformist, un Paul Stănescu reeşapat după ce a fost buşit de Liviu Dragnea şi o Gabriela Firea alunecoasă, dar curajoasă și principială, se luptă cu gașca veche a lui Dragnea. Dacă mă apuc să fac nominalizări cu cei care au fost lângă liderul dictator și care mai au reminiscențe de acel tip, lista e lungă.

PSD-ul este încă într-o căutare a identității, a azimutului, cum ar zice un prieten primar. Gloata, cei mulţi, așteaptă. Nu s-a decis care este calea pe vale a partidului. Ar merge pe alianțe, nu ar merge… L-ar înghiți și pe Ponta, de nevoie, nu de plăcere… Oricum, sunt debusolați social-democrații. Sincer, nu ar trebui. Sunt majoritari, dar se comportă încă precum nişte oi bete.

În 2016, ei au câștigat alegerile, nu PNL. Dar, din păcate, nu au știut ce să facă cu puterea. Au folosit-o mai mult pentru răfuielile interne. Nimeni nu a suflat împotriva lui Dragnea când schimba premierii și miniștrii ca pe șosete, când excludea membri cu state vechi în partid și care performaseră politic. Ei şi-au debusolat propriul electoral!

Nici acum luptele interne nu s-au sfârșit. Sunt doar un pic mai estompate. Nu se mai ţin la vedere. Dar orgoliile nu s-au domolit! Îmi este ciudă, oarecum jenă, să văd un partid de talia PSD cum este frecat la icre de reprezentanții PNL, ajunși la putere conjunctural, din cauza gafelor făcute de social-democrați. Nu mama a pus în fruntea partidului pe Dragnea, premier pe Viorica Dancilă, ba chiar candidat la prezidenţiale, pe Rovana Plumb – prima pe lista de euroarlamentare! Acum, mofturile, linguşelile şi servilismul dus la exces trebuie suportate!

Căt despre revenirea PSD, mai este nevoie de timp. Pare că ei s-au conformat gândului că trebuie să meargă 4 ani pe băncile opoziției. Parcă tocmai de aceea mesajul lor către electorat, către popor este stins, nu mai are în structură nicio urmă de capacitare, de forță, de magnetism. Îi văd, îi aud pe social-democrații de frunte folosind doar texte defensive, panseluţe în jurul unui monument. Parcă le este frică de ceva, de cineva…

ACTUALITATE

PĂZEA, A SOSIT şi CIORDI-SPORA (I)

Publicat

pe

de

Sursa foto: facebook

OAMENI BUNI, feriţi-vă de CIORDI-SPORA, de DROJDIA societăţii, de spaima şi oprobriul Occidentului, de sila şi dispreţul României adevărate!

Pe lângă adevăraţii noştri semeni din DIASPORA, demni de tot respectul, întotdeauna bine-plecaţi şi bineveniţi – normali, cinstiţi, muncitori, unanim apreciaţi, fiecare la locul său, primitori la rândul lor, respectuoşi deopotrivă de oameni, necuvântătoare, legi şi obiceiuri – au sosit în patria-mumă şi jivinele nefrecventabile, „vedetele” europene ale infracţionalităţii arhicunoscute – jefuitorii de magazine şi camioane, trăgătorii pe carduri, traficanţii de carne vie, protectorii, florile de trotuar şi atâţia alţii. Haideţi să le zicem… CIORDI-SPORA, fiindcă NU EI sunt DIASPORA românească!

Pe lângă „aristocraţii” de mai sus, din aceeaşi pretinsă dragoste subită de ţara de origine – în realitate, fiindcă din cauza restricţiilor generate peste tot de Coronavirus, nu mai puteau „munci” – a sosit şi „plevuşca”: ciorditorii, hoţii de buzunare, mica tâlhărime, hoţii deghizaţi în cerşetori, golănimea iletrată, nespălată, jigodiile, spărgătorii de case… Într-un cuvânt, cei care au făcut ţărişoara asta de râs pentru multe decenii de-acum înainte.

ATENTIE MAXIMA, fiţi cu ochii în patru! Încuiaţi-vă uşile, chiar şi atunci când vă îndepărtaţi doar 20 de metri ca să duceţi gunoiul la tomberon. Instalaţi-vă alarme! Nu lăsaţi pe nimeni necunoscut să vă intre în casă, sub niciun pretext, iar dacă cineva încearcă, sunaţi la 112. Ţineţi-vă banii, câţi aveţi – mai bine mai puţini decât deloc – cardurile, actele, în buzunarele interioare ale hainelor. Urmaţi îndemnurile poliţiştilor. Feriţi-vă şi singuri.

Vă spun asta nu doar din cele studiate în Franţa, ca fiind caracteristice tuturor perioadelor de restrişte, de criză, în care fenomenul infracţional cunoaşte o creştere exponenţială, atingând valori foarte înalte, ci şi pentru că EU INSUMI, deşi le ştiam, am păţit-o din neglijenţă: în urmă cu nici două săptămâni m-au „uşurat” de portofel într-unul din magazinele din centrul Târgoviştei. Recunosc cinstit, a fost VINA MEA: l-am pus în buzunar, la vedere, după ce-am plătit la casă. Evident că vreun „şuţ” pripăşit printre raioane, aproape de ieşire, aşa cum stau ei, la pândă, m-a „ginit” şi… gata. Restul a fost floare la ureche, doar ei cu asta se ocupă, din asta trăiesc. Şi, între noi fie vorba – că doar nu ne aude nimeni, altfel ne-am putea alege şi cu capetele sparte pe motiv de denigrare, ba chiar şi, în plus, cu vreo condamnare sub pretext de marginalizare a minorităţilor (…) – să ştiţi că din mica-mare ciordeală mulţi dintre ei o duc bine, chiar foarte bine. Asta ca să nu mai vorbim despre căpeteniile lor – palatele unora, cu turnuleţe sau fără, cu lei-paralei la poartă şi cu scări din marmură vorbesc de la sine… deşi autorităţile nu le văd – oare fiindcă sunt „contributori” şi şefi de votanţi?!?

Bineînţeles că nu am depus nicio plângere: mi-ar fi fost jenă, mă făceam singur de râs şi aş fi răpit inutil timpul unor funcţionari de poliţie care, lucrând în condiţii dificile, de stres, în localuri vetuste şi insalubre (duceţi-vă la Poliţia Municipiului Târgovişte şi la vreo secţie de la ţară, cu latrina în fundul curţii, vă veţi lua cu mâinile de cap şi-mi veţi da dreptate, veţi constata singuri că spre ruşinea lor de neiertat guvernanţii României n-au catadicsit să aloce bani pentru a le crea condiţii umane, civilizate, de muncă) au şi aşa multă bătaie de cap, nu numai cu delicvenţii obişnuiţi, ci şi cu toţi imbecilii şi jigodiile care acum, când bântuie VIRUSUL UCIGAŞ, nesocotesc tocmai interdicţiile – oricum extrem de TARDIVE, în opinia specialiştilor, nu a politicienilor demagogi – menite să mai salveze vieţi…

PREVEDEREA lucidă este necesară şi utilă în general, iar în vederea zilelor ce vor veni, în special. DROJDIA INFRACŢIONALĂ, PARAZIŢII de toate felurile vor rămâne în ţara-mumă, printre noi, nu de voie, ci de nevoie, fiindcă nu vor mai fi acceptaţi nici măcar toleraţi în Occidentul până mai ieri, atot-primitor. Dimpotrivă… Dar vom mai discuta pe această temă acută.

Până atunci însă, aştept cu mare nerăbdare OPINIILE DUMNEAVOASTRĂ, stimaţi cititori, pentru că, de fapt, sunt SINGURELE care contează!

Avocat Vladimir Ţunţi ȘTEFĂNESCU

Citește în continuare

OPINII

Constatare…

Publicat

pe

Suntem în pandemie sub lege militară. Mulți stau acum acasă cu 75% din salariu, ăla minim pe economie, sau pe degeaba. Să nu credeți că acasă stau baştanii, diferite tipuri de funcționărime. Nu. Ei sunt la muncă, plătită integral, poate și cu sporuri. Supraveghează din birouri sănătatea nostră. Se întâlnesc online pe la diferite comisii și decid, fără să știe clar ce este afară, ceea ce trebuie să facem noi, cei cărora ne scad proviziile, ne cuprinde depresia și, în curând, vom rămâne și fără bani.

Eu, ca românul, patriot orbește, visam la o altfel de implicare a autorităților în criza asta. La o altă formă de manifestare a celor îndrituiţi să ne conducă, aleși până la urmă de noi. L-aş fi văzut pe șeful statului, pe Klaus Iohannis, băgat în costum de protecție, cu masca la gură, pe Ludovic Orban la fel, umblând prin spitale, prin țară, prin locurile unde este suferință, unde este nevoie de îmbărbătare, de încurajare și solidaritate. Îl vedeam la fel şi pe prefectul de Dâmboviţa, Aurelian Popa. Înţolit în combinezon și printre oamenii de la Corbii Mari, la Pucioasa, la spitalul de acolo, să vadă cum merg lucrurile, comunicând oamenilor, deschis, transparent, ceea ce trebuie să facem, ce avem și ce vine peste noi. Nu este așa, din păcate.

Toţi „bunii” țării au ales să stea la cutiuță și să comunice pe internet. Nici fizic nu se mai întâlnesc. De teama coronavirusul, probabil. Nu este drept și corect. Comandanţii trebuie să fie pe metereze, zic eu. Poate sunt prea idealist, vin dintr-o altă lume în care solidaritatea, curajul, implicarea totală și forța exemplului erau esențiale în altfel de situații. Acum, suntem la mâna birocraţilor. Atâta ştiu ei. Să dicteze din birou.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT