Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Consilierii judeţeni din Dâmboviţa n-au vrut să facă parte din delegaţia pentru Frankfurt

Publicat

pe

O delegaţie alcătuită din trei reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Dâmboviţa, respectiv preşedintele Alexandru Oprea, arhitectul şef Theodor Bâte şi consilierul Ştefan Ioniţă, se vor deplasa, luna viitoare, în Germania, la Frankfurt pe Main, pentru a participa la o expoziţe ce are ca tematică menagementul dezvoltării. Invitaţia a fost lansată de o companie nemţească care acţionează în domeniul respectiv.

Astăzi – 21 februartie 2020, în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean, aşa cum impune legea, s-a adus la cunoştinţa aleşilor date despre această acţiune şi li s-a cerut să se decidă, prin vot, asupra oportunităţii călătoriei. Consilerul PSD Sache Neculaescu a venit cu propunerea ca din delegaţie să facă parte şi doi consilieri judeţeni, unul de la PSD şi unul de la PNL. Preşedintele Oprea nu a agreat ideea, se vedea vizibil acest lucru, ba chiar a spus că acolo nu se merge pentru turism şi că nu se poate mări grupul, fiindcă invitaţia a fost făcută pentru doar trei persoane. În plus de asta, el şi arhitectul şef au pregătite, conform programului, şi alocuţiuni. Alexandru Oprea va vorbi în germană, iar arhitectul şef va cuvânta în engleză despre ceea ce oferă judeţul Dâmboviţa.

Chiar şi după explicaţiile preşedintelui, consilierul Sache Neculaescu a insistat să se supună la vot propunerea sa. Şi s-a votat. Un singur vot pentru, cel dat de însuşi domnul avocat. Colegii din partid, nu mai vorbim de aleşii liberali, au votat contra. Şi aşa a rămas delegaţia formată ca la început, adică din trei persoane.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Condiții excelente pentru practicarea sportului în orașul Răcari. Accesul este gratuit

Publicat

pe

Primarul de la Răcari, Marius Caravețeanu, îi încurajează pe locuitorii orașului să facă sport pentru sănătate. În acest sens, încă de la preluarea primului mandat, în 2008, edilul a promovat proiecte care au avut ca finalitate crearea unei infrastructuri specifice. În prezent, posibilitățile de petrecere a timpului liber pe un teren de sport sunt multiple la Răcari, iar accesul este gratuit. De asemenea, ne-a precizat primarul Marius Caravețeanu, administrația publică locală va continua să investească în această direcție.

„Avem proiecte pe fonduri europene care cuprind baze sportive de dimensiuni mici, unele sunt deja în licitație, cum ar fi la Colacu, altele sunt în faza de proiectare, pentru că se va deschide o măsură de finanțare care se cheamă regenerare urbană și care permite construirea acestor baze sportive de dimensiuni mici, unde să vină oamenii să-și consume energia”.

De precizat că, în acest moment, există cel puțin un teren de sport în aproape toate localitățile care aparțin teritorial și administrativ de orașul Răcari, astfel:

  • Colacu – în lucru, teren de sport care urmează să fie inaugurat pe 1 iunie 2024. Mai există aici o bază sportivă unde se desfășoară și competiții
  • Stănești – teren cu gazon natural și cu nocturnă. Acces liber 24 de ore din 24
  • Ghergani – bază sportivă lângă școală, tot cu acces nelimitat
  • Ghimpați – teren cu gazon natural, dotat cu nocturnă
  • Răcari – teren de sport cu nocturnă în incinta liceului, un teren mare de fotbal, lângă Primărie, unde există, de asemenea, și un teren sintetic, dotat cu nocturnă.

Ultimul anunț al primarului Marius Caravețeanu se referă la faptul că terenul de sport din incinta Liceului Răcari este disponibil pentru utilizare și în orele serii. Pentru informații suplimentare, doritorii îl pot contacta pe Dorinel Logofătu – administratorul unității de învățământ, la numărul de telefon 0784.225.459.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Dâmbovița: S-au reluat lucrările la școala din Bănești, comuna Sălcioara

Publicat

pe

Despre comuna Sălcioara, am tot scris. Am urmărit cu maximă atenție activitatea administrativă a edilului Valentin Pârvu, un primar care încearcă, și până acum a reușit, să țină pe linia de plutire o comunitate formată din 9 sate, răsfirată pe o suprafață întinsă, formată din oameni simpli, mulți bătrâni, fiindcă tinerii fie au fugit la oraș, fie au plecat spre zările mai prospere ale Europei. Unii, din câte ne-a mărturisit Valentin Pârvu, s-au întors acasă, și-au construit locuințe frumoase, și-au deschis câte o mică afacere agricolă, dar sunt destui și cei rămași în străinătate sau care și-au cumpărat apartamente la oraș.

Există însă speranța ca Sălcioara să renască. Trebuie însă finalizate utilitățile care fac diferența între viața arhaică și confortul și civilizația contemporaneității. Vorbim aici despre rețele de apă, canalizare, gaze naturale, despre școli moderne, grădinițe, instituții de cultură. Apoi, vine restul, oamenii se vor așeza cu siguranță în localitate, apar investitori, se pot deschide capacități de producție…

Ne oprim astăzi la școală. Cea nouă, pe care Primăria o construiește în centrul comunei, la Bănești, acolo unde se află și sediul administrației locale și dispensarul medical. Ne-a spus edilul Valentin Pârvu că a vrut să înalțe o instituție de învățământ model, să țină pasul cu cea din comuna vecină, Braniștea.

Clădire impozantă, cu o arhitectură plăcută, cu clase largi, luminoase. În cele 12 săli, la care se adaugă și câteva laboratoare tematice, urmează să fie aduși toți cei peste 300 de copii din comună. Transportul va fi efectuat după un program bine stabilit, cu microbuzul școlar. În conexiune cu corpul unității educative, se prefigurează și o sală de sport, inclusiv cu teren la exterior.

Investiția, școală cu clasele I-VIII în satul Bănești, are o valoare de 4.522.000 de lei. Proiectul a fost finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL II). Lucrările au demarat în ritm alert, apoi a intervenit o sincopă în activitatea firmei constructoare. O vreme, nu s-a lucrat deloc, însă acum, după cum ne-a precizat Valentin Pârvu, a fost reluat procesul de execuție.

„Orice ar zice cârcotașii, cei care stau la pândă pentru a ne denigra nemeritat, pentru a vâna greșeli, la ordin, neavând habar cum se derulează un proiect, că sunt tot soiul de obstacole, de piedici, de situații neprevăzute, noi mergem mai departe. Ne vom duce investițiile la capăt. Recunosc, este greu. Poziționarea, geografia localității noastre nu ne ajută, ne confruntăm cu probleme multiple în accesarea de fonduri, cu valoarea proiectelor, cu prețurile care nu stau nici ele pe loc, dar nu exasperăm. Ne vom duce proiectele la capăt și, în afară de școală modernă la Bănești, de cămin cultural la Ghinești, de centru medical la Cuza Vodă, vom avea în cele din urmă și rețele de apă, canalizare și gaze naturale în toate satele, dar și drumuri reabilitate. Este un proces de durată, dar, cu răbdare și înțelegere din partea cetățenilor, cu sprijin din partea factorilor de decizie, vom reuși”, ne-a declarat Valentin Pârvu – primarul comunei Sălcioara, din județul Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite