Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Consilierii judeţeni din Dâmboviţa n-au vrut să facă parte din delegaţia pentru Frankfurt

Publicat

pe

O delegaţie alcătuită din trei reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Dâmboviţa, respectiv preşedintele Alexandru Oprea, arhitectul şef Theodor Bâte şi consilierul Ştefan Ioniţă, se vor deplasa, luna viitoare, în Germania, la Frankfurt pe Main, pentru a participa la o expoziţe ce are ca tematică menagementul dezvoltării. Invitaţia a fost lansată de o companie nemţească care acţionează în domeniul respectiv.

Astăzi – 21 februartie 2020, în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean, aşa cum impune legea, s-a adus la cunoştinţa aleşilor date despre această acţiune şi li s-a cerut să se decidă, prin vot, asupra oportunităţii călătoriei. Consilerul PSD Sache Neculaescu a venit cu propunerea ca din delegaţie să facă parte şi doi consilieri judeţeni, unul de la PSD şi unul de la PNL. Preşedintele Oprea nu a agreat ideea, se vedea vizibil acest lucru, ba chiar a spus că acolo nu se merge pentru turism şi că nu se poate mări grupul, fiindcă invitaţia a fost făcută pentru doar trei persoane. În plus de asta, el şi arhitectul şef au pregătite, conform programului, şi alocuţiuni. Alexandru Oprea va vorbi în germană, iar arhitectul şef va cuvânta în engleză despre ceea ce oferă judeţul Dâmboviţa.

Chiar şi după explicaţiile preşedintelui, consilierul Sache Neculaescu a insistat să se supună la vot propunerea sa. Şi s-a votat. Un singur vot pentru, cel dat de însuşi domnul avocat. Colegii din partid, nu mai vorbim de aleşii liberali, au votat contra. Şi aşa a rămas delegaţia formată ca la început, adică din trei persoane.

ADMINISTRAŢIE

Primăriile, obligate să pună dezinfectant la fiecare scară de bloc!

Publicat

pe

Vine o nouă belea pe capul autorităților orășenești și municipale! Conform Ordonanței Militare Nr. 4/29 martie 2020, primăriile vor trebui să instaleze, la scările blocurilor de locuințe, dispozitive cu soluții dezinfectante. De asemenea, conform art. 6 (1), vor trebui să se ocupe, periodic, și de dezinfecția lifturilor, a scărilor de bloc și a celorlalte spații comune.

Grav este că măsura trebuie aplicată începând cu data de 31 martie. Adică de marți! Este greu de crezut că într-un interval așa de scurt autoritățile vor putea să procure o cantitate așa de mare de substanță dezinfectantă, dar și dozatoatele. Nu mai vorbim de forța da muncă pe care trebuie sa o concentreze! Orice achiziție, pe vremuri de lege militară sau nu, presupune o procedură, căutarea unor furnizori, negocieri… Nu mai punem la calcul alocările bugetare necesare pentru demararea și susținerea unei asemena acțiuni! Dificil moment…

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Titu asigură gratuit pachete alimentare pentru persoanele vulnerabile în faţa COVID-19!

Publicat

pe

La iniţiativa primarului Traian Niculae, Consiliul Local Titu a votat, ieri – 27 martie 2020, o serie de măsuri în sprijinul locuitorilor oraşului şi al cadrelor didactice, pe perioada crizei generată de pandemia de COVID-19, după cum urmează:

1. Asigurarea unui pachet săptămânal în valoare de 50 de lei din care vor fi achiziționate alimente de bază pentru categoriile defavorizate expuse riscului de infectare cu SARS – COV2:
– Persoanele vârstnice de peste 65 de ani fără susținători legali și fără vreo formă de venit;
– Persoanele adulte cu grad de handicap grav;
– Beneficiarii venitului minim garantat;
– Beneficiarii dreptului privind acordarea de alocație pentru susținerea de familii monoparentale;
– Alte cazuri speciale (persoane inactive, fără profesie, persoane în risc de marginalizare socială etc);

„La acest proiect de hotărâre lucrez de aproximativ 2 săptămâni, de la declanșarea stării de urgență, împreună cu aparatul de specialitate al primăriei, iar la inițiativa mea, pentru a nu afecta bugetul orașului din taxele și impozitele plătite de dumneavoastră, am demarat o acțiune de sponsorizare începând cu firmele în care sunt eu acționar, cu suma de 20.000 lei, ulterior răspunzând apelului meu și alți agenți economici din oraș, cărora le mulțumesc pe această cale:
– Metaplast SRL- 10.000 lei;
– Romstar SRL – 10.000 lei;
– Atlas Park Residence – 50.000 lei;
– Denismon SRL – 3.000 lei;
– Helene SRL – 10.000 lei;
– NTC Helene Impex SRL – 10.000 lei.

Astfel, avem asigurată suma de 93.000 de lei în acest moment, această sumă va acoperi următoarele 4 săptămâni în care vom distribui aceste alimente. Pentru luna „mai”, vom continua să asigurăm aceste alimente tot prin sponsorizări și donații, pentru a nu destabiliza planul de investiții și lucrările care se vor desfășura la nivelul orașului în acest an. Voi contribui personal din nou și în luna mai, alături de agenții economici de mai sus și de alți agenți economici cu care am avut discuții, în urma cărora manifestandu-și intenția de a ajuta. Începând cu luna viitoare, o să vă informez după ședința de Consiliu.

Suntem în proces de achiziționare a acestor pachete de alimente, astfel încât, acestea să poată fi distribuite începând de săptămâna viitoare”, spune primarul Traian Niculae.

2. Alocarea sumei de 200.000 din fondul de rezervă pentru situațiile de urgență prevăzute la începutul anului 2020 a fost repartizată integral către UPU Titu, din care 50.000 lei pentru materiale și echipamente de protecție (măști, mănuși, combinezoane, dezinfectanți etc) și 150.000 lei pentru aparatură medicală, achiziția acestora facandu-se cu, consultarea medicului responsabil de la UPU Titu.

„Dacă se constată că mai este nevoie, voi suplimenta fondurile pentru UPU Titu, vă asigur că voi găsi sursele de finanțare necesare. Vă asigur, stimați locuitori ai orașului, de faptul că eu cunosc toate problemele și nevoile pe care le are orașul Titu, am fost și voi fi lângă fiecare cetățean care a avut sau va avea nevoie de sprijinul meu. Împreună cu echipa mea suntem la datorie zi de zi pentru dumneavoastră și suntem pregătiți să luăm toate măsurile care se impun pentru a trece cu toții cu bine de această perioadă grea.

De asemenea, vă informez ca primăria are deschise mai multe șantiere de lucrări pe raza orașului Titu, vom mai avea și altele pe parcursul anului, dar mi-aș dori să discutăm despre toate acestea după ce vom depăși aceste probleme cu care nu ne-am mai confruntat până acum.

Să ne revedem sănătoși cu toții și nu uitați că vă stăm la dispoziție oricând aveți nevoie de noi”, declară primarul oraşului Titu – Traian Niculae.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT