Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Consilierii judeţeni din Dâmboviţa n-au vrut să facă parte din delegaţia pentru Frankfurt

Publicat

pe

O delegaţie alcătuită din trei reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Dâmboviţa, respectiv preşedintele Alexandru Oprea, arhitectul şef Theodor Bâte şi consilierul Ştefan Ioniţă, se vor deplasa, luna viitoare, în Germania, la Frankfurt pe Main, pentru a participa la o expoziţe ce are ca tematică menagementul dezvoltării. Invitaţia a fost lansată de o companie nemţească care acţionează în domeniul respectiv.

Astăzi – 21 februartie 2020, în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean, aşa cum impune legea, s-a adus la cunoştinţa aleşilor date despre această acţiune şi li s-a cerut să se decidă, prin vot, asupra oportunităţii călătoriei. Consilerul PSD Sache Neculaescu a venit cu propunerea ca din delegaţie să facă parte şi doi consilieri judeţeni, unul de la PSD şi unul de la PNL. Preşedintele Oprea nu a agreat ideea, se vedea vizibil acest lucru, ba chiar a spus că acolo nu se merge pentru turism şi că nu se poate mări grupul, fiindcă invitaţia a fost făcută pentru doar trei persoane. În plus de asta, el şi arhitectul şef au pregătite, conform programului, şi alocuţiuni. Alexandru Oprea va vorbi în germană, iar arhitectul şef va cuvânta în engleză despre ceea ce oferă judeţul Dâmboviţa.

Chiar şi după explicaţiile preşedintelui, consilierul Sache Neculaescu a insistat să se supună la vot propunerea sa. Şi s-a votat. Un singur vot pentru, cel dat de însuşi domnul avocat. Colegii din partid, nu mai vorbim de aleşii liberali, au votat contra. Şi aşa a rămas delegaţia formată ca la început, adică din trei persoane.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Pucioasa vrea să dea în judecată Ministerul Sănătăţii

Publicat

pe

Revolta primarului oraşului Pucioasa, Constantin Ana, pornită de la faptul că unitatea spitalicească din oraş, care deservea peste 70.000 de cetăţeni din localităţile din nordul judeţului Dâmboviţa, a devenit peste noapte instituţie medicală suport pentru bolnavii de COVID-19, nu a trecut. Dimpotrivă, pare mult mai accentuată, iar edilul doreşte să pornească cât mai curând demersurile pentru reîntoarcerea spitalului din Pucioasa la atribuţiunile sale iniţiale şi normale, acelea de a răspunde nevoilor medicale pentru toţi cetăţenii din această parte a Dâmboviţei.

Mărturiseşte primarul social-democrat Constantin Ana că autorităţile locale nici măcar nu au fost consultate, întrebate dacă ar fi de acord cu această permutare generată de pandemie. Şi, spune edilul, ce a fost și mai grav, nici măcar nu au primit sprijinul promis. Ministerul Sănătăţii, condus de liberalul Nelu Tătaru, este considerat de către Constantin Ana cel mai mincinos minister pe care l-a cunoscut până acum. Cu excepţia a 600 de combinezoane de protecţie, afirmă edilul Pucioasei, spitalul nu a primit alt ajutor din partea ministerului de resort. Nici măcar nu a fost asigurat necesarul de cadre medicale!

În momentul de faţă, există 62 de persoane infectate cu coronavirus internate în spitalul de la Pucioasa. Acum şi aceşti pacienți, conform deciziei Curţii Constituţioanale, pot solicita externarea şi acordarea tratamentului la domiciliu. Măsura este aidoma unei săbii cu două tăişuri. Pe de o parte, respectăm drepturile cetăţeanului, dar pe de altă parte, pericolul ca alţi oameni să fie contaminaţi creşte simţitor.

„Nimeni nu ne garantează că, după 14 zile, respectivul pacient s-a negativizat. Nimeni nu ne poate garanta că, astăzi, pacienţii care se externează sunt suficient de serioşi şi suficient de responsabili, încât să stea acasă restul de zile, până când se connsideră că virusul nu mai este periculos”, a precizat Constantin Ana.

Pornind şi de la această realitate în care pacienţii vor solicita ieşirea din spital, iar unitatea va rămâne goală, edilul Pucioasei doreşte să iniţieze procedura de scoatere a spitalului orăşenesc din circuitul unităţilor suport COVID-19.

„Vrem să redăm corpul central pacienţilor. Avem 70.000 de oameni care, de patru luni, suferă, avem cetăţeni cu boli cronice care nu pot să beneficieze de un tratament corect din cauza faptului că spitalul nostru a fost total blocat. Consider că a venit momentul să tratăm mai serios, mai aplecat, această problemă, iar Spitalul Orăşenesc Pucioasa să redevină unitate medicală în adevăratul sens al cuvântului, să poată deservi tot nordul judeţului Dâmboviţa”, a declarat primarul Pucioasei.

Mai mult decât atât, Constantin Ana mai face o dezvăluire îngrijorătoare. Stocurile de materiale de protecţie s-au cam terminat și nici nu ar mai fi teste în judeţ.

„Am ajuns să ne jucăm de-a actul medical, în condiţiile în care Primăria Pucioasa a fost singura instituţie care a susţinut acest spital în toată această perioadă dificilă. Nu mai suntem dispuşi să cheltuim niciun ban. Avem probleme cu încasarea taxelor şi impozitelor locale, cât şi cu sumele pe care le-am cheltuit pentru finanţarea acestui spital şi pe care nu le-am recuperat. Nu mai suntem dispuşi să facem nici un sacrificiu. Am renunţat la prea multe investiţii de interes local pentru a susţine acest spital”.

Mai spune Constantin Ana că Pucioasa, în toată această perioadă cenuşie de pandemie, a rămas totuşi un oraş sigur. A existat un singur bolnav care s-ar fi infectat la secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.

„Nu am avut niciun pacient din Pucioasa. Cadrele medicale de la spitalul nostru s-au comportat exemplar din punct de vedere al respectării protecţiei şi măsurilor de siguranţă. Nicio persoană nu s-a contaminat”, a mai adăugat edilul Pucioasei.

O altă problemă a fost generată de neseriozitatea factorilor de decizie din cadrul Ministerului Sănătăţii care, afirmă Constantin Ana, nu s-au achitat de obligaţiile ce le-au revenit. Practic, la începutul pandemiei, s-a hotărât ca personalul medical să fie cazat la un hotel din oraş, respectiv Complexul Ceres, pentru a nu mai merge acasă după consumarea programului de lucru. Plata pentru aceste servicii, a precizat primarul, a făcut-o administraţia publică, urmând ca, ulterior, Primăria să-şi recupereze banii, în mai multe tranşe, de la Direcţia de Sănătate Publică.

„Partea de cazare a fost rezolvată. Numai că surpriza a venit în momentul în care ni s-a comunicat verbal că Ministerul Sănătăţii nu este dispus să plăteasacă pentru hrana cadrelor medicale. Este vorba de aproximativ 100.000 de lei”.

Autorităţile Pucioasei au solicitat un punct de vedere oficial de la Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, de la Ministerul Sănătăţi şi de la Ministerul de Interne. Răspunsul primit nu a fost unul mulţumitor şi nici nu demonstrează că situaţia invocată de primarul Constantin Ana va fi rezolvată. Tocmai de aceea, Primăria Pucioasa este hotărâtă să acţioneze în instanţă Ministerul Sănătăţii.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Dâmbovița Mall va cuprinde 150 de magazine, 6 săli de cinema și un hypermarket

Publicat

pe

Sursa foto: Facebook

Lucrările la Complexul comercial „Dâmboviţa Mall” se apropie de final. Ridicat pe terenul fostei unități militare de lângă Gara Târgovişte, acesta va fi inaugurat în data de 20 august și va cuprinde 150 de magazine, 6 săli de cinema, un hypermarket Carrefour și 1.500 de locuri de parcare.

Astăzi – 3 iulie 2020, primarul Daniel Cristian Stan a verificat stadiul lucrărilor pe care le derulează în zonă administrația publică locală, într-o îmbinare armonioasă cu investițiile private și cele implementate de Consiliul Județean Dâmboviţa. Toate aceste proiecte marchează, spune edilul, cea mai importanta etapa de dezvoltare urbană a municipiului Târgoviște în ultimii 30 de ani.

„Pe o suprafață de 16.481 mp, Primăria Târgoviște construiește un parc public de agrement, proiect care, în afara amenajării unei suprafețe de peste 14.000 mp. ca și spațiu verde, presupune construirea unei piațete și a unei fântâni arteziene, a unui loc de joacă, a unei zone de fitness, a unei biblioteci în aer liber, dar și amenajarea aleilor pietonale și a pistelor pentru biciclete.

Spațiul verde cuprinde zone cu vegetație bogată sti peluze ce pot fi folosite ca locuri de picnic. Se vor planta aproximativ 500 de arbori și arbuști din specii rășinoase și foioase și se vor amenaja zone cu flori. Va exista și un sistem automat de irigații. Iluminatul ambiental se va realiza cu stâlpi de iluminat și corpuri LED, iar iluminatul decorativ va presupune bolarzi și proiectoare. Vor fi amplasate cismele si toalete.

De asemenea, parcul va fi dotat cu bănci, coșuri de gunoi, rastele și o stație de biciclete. Valoarea investiției este de 7.080.721,49 lei, inclusiv TVA, iar sursa de finanțare este asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Tot în zonă, este pe cale să se finalizeze șantierul care vizează „Dâmbovița Mall”, primul mare centru comercial din Târgoviște. Proiectul reprezintă una dintre cele mai importante investiții private din regiune, cu o valoare de aproximativ 50 de milioane de euro. Centrul comercial cuprinde peste 150 de magazine și o varietate mare de spații destinate petrecerii timpului liber. Astfel, nu mai puțin de 6 săli de cinema, 1.500 de locuri de parcare (inclusiv parcare subterană), un hypermarket de aproximativ 10.000 mp (comparabil cu cel de la Băneasa Shopping City), restaurante, zona de recreere, de practicare a sportului, locuri de joacă pentru copii, toate acestea reprezintă numai câteva dintre reperele proiectului. Investiția generează peste 800 de locuri de muncă, în faza de construcție și peste 1.100 de locuri de muncă, în faza de operare, cuprinzând o paletă foarte largă de profesii.

În paralel, Consiliul Județean Dâmboviţa a finalizat rețeaua de canalizare, iar execuția drumului județean de legătură dintre Bulevardul Regele Carol I și strada Petru Cercel a depășit 95%”, a scris, pe pagina sa de Facebook, primarul municipiului Târgovişte – Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!