Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Sărbătoreşte Dragobetele la Biblioteca Judeţeană Dâmboviţa!

Publicat

pe

Biblioteca Judeţeană „I.H. Rădulescu” Dâmboviţa va marca, luni – 24 februarie 2020, de la ora 12:00, sărbătoarea iubirii la români – Dragobetele.

Programul include momente muzicale, recital poetic, expoziţie de obiecte tradiţionale şi vizionare de film.

Vor participa elevi şi profesori de la colegiile „Constantin Cantacuzino” şi „Ion Ghica” şi de la liceul „Nicolae Ciorănescu”.

ACTUALITATE

Doliu la PRO România Dâmboviţa. Dumnezeu să o odihnească în pace pe Larisa-Maria Ciocan!

Publicat

pe

de

PRO România Dâmbovița este îndurerată de pierderea uneia dintre colegele noastre, Larisa-Maria Ciocan, din comuna Șotânga. O pierdere dură și nedreaptă, la 42 de ani.

Am cunoscut-o cu toții ca un om bun și plin de compasiune pentru cei din jurul său, incapabil să gândească sau să facă ceva rău. Organizația noastră este alături de familia îndoliată – a scris Adrian Țuțuianu, pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Atenție, începe recensământul de probă! Amendă pentru cei care refuză să participe

Publicat

pe

Sursa foto: bzi.ro

Recensământul de probă este un sondaj care se desfăşoară anterior recensământului, în scopul verificării practice şi îmbunătăţirii aspectelor organizatorice şi tehnice și se adresează tuturor persoanelor, indiferent de cetățenie, care au reședința obișnuită pe teritoriul României – ne informează Direcția de Statistică Ialomița, județ unde au fost selectate să participe 288 de gospodării din municipiul Slobozia și 295 din comuna Sinești. Persoanele din eșantion primesc un pliant informativ (disponibil pe www.recensamantromania.ro şi www.insse.ro).

Având în vedere condițiile sanitare impuse de pandemia de SARS-Cov 2 este recomandată autorecenzarea (prin completarea chestionarului online). Autorecenzarea aduce mai multe beneficii: protecția proprie și a familiei împotriva SARS-Cov 2 prin evitarea contactului cu recenzorul, gestionarea timpului liber conform preferințelor, precum și asigurarea calității răspunsurilor furnizate direct de fiecare persoană.

În cazul în care unele dintre persoanele care fac parte din eșantionul recensământului de probă, din motive întemeiate, nu se vor putea autoînregistra, vor primi vizita recenzorului la adresa de reședință pentru completarea chestionarului prin metoda interviului față-în-față.

Participarea la recensământ și furnizarea de informații corecte și complete fie prin metoda autorecenzării, fie prin intermediul interviului față-în-față cu un recenzor sunt obligatorii. Refuzul de a furniza informațiile solicitate sau de a primi vizita recenzorului, precum și furnizarea de informații incorecte constituie contravenții și se sancționează cu amenzi cuprinse 1.000-5.000 lei.

Recensământul de probă se va desfășura în trei etape:
– Faza 1: până în 9 martie 2021 – pregătirea bazei de date cu variabilele de recensământ preluate din surse administrative și precompletarea chestionarelor individuale;
– Faza 2: în perioada 10 – 16 martie 2021 – auto-recenzarea (completarea chestionarelor online de către persoanele din gospodăriile cuprinse în eșantion);
– Faza 3: în perioada 22 – 31 martie 2021 – deplasarea recenzorilor în teren pentru realizarea interviurilor față-în-față în cazul persoanelor/gospodăriilor unde, din motive obiective, nu s-a putut efectua autorecenzarea.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!