Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Persoanele aflate în grija DGASPC Giurgiu lăsate să rabde de foame la comandă politică?

Publicat

pe

Sursa foto: https://realitateadegiurgiu.net/

Situaţie fără de precedent în judeţul Giurgiu. 500 de persoane instituţionalizate, aflate în grija Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului, sunt în situaţia de a răbda de foame. Anomalia s-a produs din cauza faptului că firma care furniza hrana a fost închisă, ca urmare a unor controlale.

Marian Mina, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, a declarat presei că situaţia este deosebit de gravă. De trei zile, este folosit stocul de urgenţă, iar până acum Instituţia Prefectului nu a luat nicio măsură. Mina a cerut convocarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, dar Prefectura refuză acest lucru, spunând că nu este aşa de grav.

Marian Mina – preşedinte CJ Giurgiu (Sursa foto: https://giurgiupesurse.ro/)

Din cele afirmate de preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu reiese că, vineri şi sâmbătă, angajaţii mai multor instituţii de control au descins la respectiva firmă. Tot el a precizat că societatea care furniza mâncare persoanelor instituţionalizate din Giurgiu a fost închisă la comandă politică, reprezentanţii actualului Guvern în teritoriu considerând că firma ar avea legătură cu un primar PSD şi că CJ a acordat contractul de furnizare cu dedicaţie.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Pot să ies din casă pentru a cumpăra carne de miel? Ce trec în declaraţie?

Publicat

pe

de

Sursa foto: Facebook / Poliţia Română

Pot să merg să-mi cumpăr carne de miel de la agentul economic autorizat de unde îmi cumpăram în fiecare an? Ce trec pe declarație?
– Da, poți merge să-ți cumperi produsele necesare. Nu uita să ai la tine cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifezi punctul 2 (asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor). De asemenea, îți recomandăm să mergi singur, nu cu toată familia și să te asiguri că agentul economic de la care iți cumperi mâncarea este autorizat și respectă toate condițiile igienico – sanitare impuse de instituțiile cu atribuții în domeniu (vezi comunicatele ANSVSA) și nu uita să ceri documentele de proveniență, bon fiscal, chitanță, factură.

Poate persoana de la care cumpăr, în fiecare an, carne de miel, să vină să mi-l aducă acasă?
– Da, poate veni, dar reamintește-i să dețină, asupra sa, documentele necesare conform ordonanțelor militare și să-ți aducă documentele de proveniență, bon fiscal, chitanță, factură.

Mai vin comercianții cu turmele de miei la intrarea în oraș?
– Nu. Acest lucru nu va mai fi posibil. Așa că asigură-te că îți procuri produse numai din locurile autorizate.

Sursa: Poliţia Română

Citește în continuare

ACTUALITATE

Cămin studenţesc de la Universitatea Valahia, pus la bătaie în lupta cu COVID-19

Publicat

pe

de

În această perioadă care necesită pe deplin sprijinul și responsabilitatea tuturor entităților reprezentative din întreaga lume, Uniunea Studenților din România aplaudă inițiativa autorităților locale și a universităților care pun la dispoziție spațiile de cazare pentru a veni în sprijinul cadrelor medicale și familiilor acestora.

Dorim, totuși, să facem un apel la respectarea drepturilor stipulate în contractele de cazare ale studenților cazați în căminele studențești din campusurile universitare și oferirea unei perioade în care aceștia să poată să vină și să își preia obiectele de uz personal din camerele în care au locuit până la data oferirii spre folosință a acestor spații către Consiliile Județene sau orice altă administrație locală care preia în subordine spațiile de cazare în cauză.

Această dorință nu urmărește în niciun mod să interfereze cu respectarea combaterii bolii în cadrul pandemiei actuale, cauzată de virusul SARS-CoV-2, însă se ridică un semnal de alarmă în urma unei situații delicate dată de decizia luată în ultimele 24 de ore de către Consiliul de Administrație și Senatul Universității Valahia din Târgoviște, aceea de evacuare a bunurilor studenților și depozitarea obiectelor aflate în camerele Căminului studențesc nr. 2 din Campusul Universității Valahia din Târgoviște.

Ieri dimineață (8 aprilie), obiectele personale au fost ridicate din camerele studenților și, deși această acțiune a fost efectuată cu toată seriozitatea comisiei desemnate în urma ședinței Consiliului de Administrație din data de 7 aprilie 2020, ne dorim ca pe viitor să se încerce evitarea unor astfel de situații și solicităm pe această cale și o colaborare din partea operatorilor spațiilor de cazare private (hoteluri), care ar putea acorda condiții superioare pentru medici, în acest fel contribuind la scăderea riscului de contaminare prin încrucișare a studenților care locuiesc în celelalte cămine din campus.

De asemenea, Uniunea Studenților din România alături de Liga Studenților din Universitatea Valahia ar dori ca, după încheierea stării de urgență, să se efectueze clarificări în contractele de cazare cu privire la cazurile de forță majoră, precum cea de față.

În urma discuțiilor avute cu Ministrul Educației și Cercetării, studenții au fost asigurați că rechiziționarea căminelor spre combaterea agravării situației actuale se va efectua ca o ultimă soluție și nicidecum una prioritară, drept care, sperăm că decizia luată de către conducerea universității privind cedarea în mod voluntar a spațiilor menționate anterior, precum și nerespectarea părerii studenților consultați au fost acțiuni adoptate strict din cauza stării de urgență.

Consiliul Director al Uniunii Studenților din România salută, pe această cale, demersurile luate de administrația locală pentru prevenirea răspândirii virusului, dar dorește o respectare a drepturilor contractuale și morale cuvenite studenților cazați în campusurile universitare.

Uniunea Studenților din România este cea mai mare federație studențească, reunind 111 organizații membre în peste 30 de universități. Scopul statutar este acela de a reprezenta, promova şi apăra drepturile studenților, în raport cu actorii relevanți la nivel național, în special cu Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Tineretului şi Sportului, Parlamentul, Guvernul, Preşedinția României, precum şi municipalități şi universități.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT