Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Carmen Holban, deputat: Coronavirusul n-a fost o urgenţă pentru Guvernul PNL!

Publicat

pe

În probleme cu adevărat importante pentru sănătatea românilor, precum achiziţia de medicamente şi materiale sanitare necesare prevenirii şi combaterii coronavirusului, guvernanţii PNL nu au mai acţionat la urgenţă, aşa cum au făcut-o, noaptea ca hoţii, când au emis ordonanţe în favoarea clientelei de partid – spune Carmen Holban, deputat PSD de Dâmboviţa.

Urgența este astăzi asigurarea stocurilor și măsuri de instituire a carantinei în cazul virusului care bântuie lumea. Totuși, nu există nici un ordin de ministru pentru organizarea carantinei sau pentru măsuri și achiziții necesare prevenirii și combaterii coronavirusului.

Comisia de Sănătate a Senatului a decis creșterea bugetului pentru achiziția de medicamente și materiale sanitare destinate protejării populației împotriva coronavirusului. În lipsa reprezentantului Guvernului României! E adevărat că s-a decis ziua, nu noaptea!”, a scris deputata Carmen Holban pe pagina sa de Facebook.

ACTUALITATE

Jurnal de coronavirus. Staţi în case! Nu este de glumit!

Publicat

pe

Groaznic! Târgoviştea şi-a revenit! La nesupunere civică! În plină stare de urgenţă! În timp ce Suceava a devenit un municipiu închis, iar pericolul carantinării totale pândeşte şi alte oraşe, la Târgovişte e voioşie. Ai zice, dacă nu ai vedea atâtea măşti pe faţă şi mânuşi în mâini, că suntem într-o zi normală. Ce coronavirus1 Ce izolare! Străzile sunt pline ochi de oameni aflaţi în rutina obişnuită…

Statul în casă, măsurile luate de autorităţi au devenit facultative. Campioni la acest capital rămân în continuare bătrânii. Ies. Stau la taifas. Se odihnesc pe bănci. Circulă prin magazine liniştiţi. Ştirile alarmiste de la televizor, de pe net, parcă nu îi mai neliniştesc. Sutele de morţi înregistrate în Spania, Franţa, Marea Britanie nu par să îi înspăimânte pe dâmboviţeni. Ferească Dumnezeu să vină urgia şi peste noi! Şi sigur vine! Nu are cum să ne ocolească cu ditamai mormanul de iresponsabilitate peste noi.

În piaţă, încet-încet, se înjghebă din nou tarabele. Chiar şi alea de flori. Au apărut covrigii vânduţi la stradă. Până şi peştele se vinde la aer. De ce se mai cere, oare, pâine preambalată? O bătrână târăşte după ea două sacoşe grele. De fapt, doi saci în care adună tot felul de resuri. Nu are treabă cu legea, nici măcar cu coronavirusul. Umblă din tomberon în tomberon. Răscoleşte în gunoaie. La liber!

Zilele trecute, am auzit megafonul de pe maşina Poliţiei Locale îndemnându-ne dur „staţi în casă”. Azi, nimic. Niciun sunet. Nicio reacţie. Toleranţă pe toată linia. Situaţia este una critică în întreaga Europă. Numai la Târgovişte nu se resimte. Oamenii îşi văd de ale lor. Mă întreb ce s-o întmpla în zilele premergătoare Paştelui. Cine o mai putea să controleze valul de dâmboviţeni care or să vrea să se pregătească de sărbători la izolare? Virusul, urlă specialiştii pe toate drumurile, are acum răspândire comunitară. Trebuie să ne ferim cât mai mult. Nici nu mai ştii cine este purtător, simptomatic sau nu.

Un tânăr şugubăţ, în zona Pieţei 1 Mai, se adresează relativ politicos unei bătrâne care, după ce şi-a cumpărat două plăcinte, s-a oprit liniştită să le înfulece. „Mamie, du-te acasă de le mănâncă! Nu sta aici în stradă, că e pericol2! Femeia răspunde între două înghiţituri. „Mi-e foame maică! Nu mai pot răbda până ajung acasă”. Tinerelul continuă mai apăsat, cu nerv: „Când te-o pune coronavirusul jos şi ajungi la spital cu masca de oxigen pe faţă, ce o să mai spui”? Bătrâna tace.

Ora 13:00. 19 cazuri de coronavirus confirmate oficial în Dâmboviţa. Ieri, aveam 16… Primarul de la Corbii Mari spune că numai la el în comună ar fi vreo 20. Pe unde e adevărul? Pe aproape… Am înregistrat şi primul deces de coronavirus la Secţia Boli Infecţioase din Târgovişte. Un bărbat de 56 de ani, tot din Corbii Mari…

Citește în continuare

ACTUALITATE

Încă un deces în comuna Corbii Mari, din cauza COVID-19! Bărbatul a murit la Secţia Boli Infecţioase din Târgovişte

Publicat

pe

Grupul de Comunicare Strategică pentru COVID-19 a raportat, astăzi – 2 aprilie 2020, la ora 13:00, că în judeţul Dâmboviţa sunt 19 cazuri depistate pozitiv. Şi, totuşi, edilul de la Corbii Mari afirmă că sunt 20 de bolnavi la el în comună, dintre care unul a decedat astăzi la secţia Boli Infecţioase a spitalului judeţean de urgenţă din Târgovişte. Este vorba de un bărbat de 56 de ani, din satul Grozăveşti, care făcea dializă la o clinică în Bucureşti, unde a şi contactat boala, ca şi consăteanul său care a murit pe 26 martie.

„Câteva clarificări asupra situației din Corbii Mari, în special pentru cei care nu cunosc adevărul sau au fost informați greșit:

Problemele noastre au pornit în momentul în care 4 persoane din comună au receptat virusul COVID-19 la o clinică privată din București, unde făceau proceduri de dializă. Inevitabil, virusul s-a răspândit, în urma contactului cu membrii familiei, la un număr de 20 persoane. Astăzi, când vorbim, împreună cu reprezentanții DSP-Dâmbovita, putem spune că am reușit izolarea acestei infecții strict la familiile celor depistați pozitiv și NU AVEM O RĂSPÂNDIRE COMUNITARĂ.

Împreună cu reprezentanții Poliției, încă înainte de apariția primului caz, am supravegheat cu strictețe persoanele venite din afara țării și aflate în izolare. Vestea bună: nu avem niciun caz de COVID-19 la aceste persoane. Necazul nostru a venit din interiorul țării, de la o clinică privată.

Avem un total de 283 de persoane izolate. Am discutat cu majoritatea contacților direcți ai celor 20 cazuri confirmate și este îmbucurător că NU PREZINTĂ SIMPTOME. Doamne ajută!

Rugămintea mea către toți membrii comunității, dincolo de orice: haideți să facem un efort în perioada imediat următoare și să respectăm ordonanțele militare și deciziile de la nivel local. Haideți să stăm cât mai mult în casă, în gospodărie și să nu mai ieșim pe drum. Persoanele izolate sunt verificate zilnic de către Poliție și reprezentanții Primăriei, dar trebuie să fim și noi, toți ceilalți, parte a acestui efort.

Orice problemă aveți, puteți să vă adresați Primăriei, Poliției, puteți discuta cu preoții din comună care ne stau alături, cu poștașii. Le mulțumesc reprezentantilor DSP-Dâmbovita, Poliției Dâmbovița pentru implicare si din suflet medicilor de familie, farmaciștilor si asistenților că sunt lângă noi și n-au dat bir cu fugiții. Haideți să trecem cu bine peste această perioadă și să arătăm că suntem o comunitate-exemplu prin conduita noastră.

Vă mulțumesc tuturor! Sunt aici, lângă voi, nu plec nicăieri! CONTINUĂM ACTIVITĂȚILE DE DEZINFECTIE cu produse Biocide. Trecem împreună peste asta”, a scris primarul Ionuţ Bănică pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT