Conectați-vă cu noi

Prahova

Copil de 13 ani, înjunghiat mortal de un prieten, la un chef!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://portalsm.ro)

O faptă oribilă a avut loc, noaptea trecută, în Moara Nouă, județul Prahova. Un tânăr de 19 ani a înjunghiat mortal un copil de 13 ani. Tragedia se pare că s-a consumat în casa asasinului, unde se consuma o petrecere.

Scandalul ar fi pornit pe fondul consumului de alcool. Agresorul era cunoscut ca fiind o persoană violentă. Criminaliştii continuă cercetările pentru a stabili circumstanțele care au condus la omorârea unui adolescent de 13 ani cu mai multe lovituri de cuțit.

Ancheta în acest caz este coordonată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

ACTUALITATE

Nu rata o interesantă incursiune în vremurile Universității Populare de Vară!

Publicat

pe

Muzeul Memorial „Nicolae Iorgaˮ din Vălenii de Munte, județul Prahova, vernisează, vineri – 7 august 2020, la ora 11:00, expoziția temporară „Universitatea Populară de Vară – trecut și prezentˮ. Evenimentul va fi transmis on-line pe paginile de facebook: https://www.facebook.com/Muzeul-Memorial-Nicolae-Iorga; https://www.facebook.com/Muzeul-Judetean-de-Istorie-si-Arheologie-Prahova, precum și pe site-ul şi canalul de youtube ale Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova.

„Pentru a rămâne în spiritul înălțător al Cursurilor de Vară, care se țineau în jurul datei de 15 august, vă propunem o scurtă incursiune prin momentele importante din timpul profesorului Nicolae Iorga și până în zilele noastre, prin intermediul exponatelor din patrimoniul propriu.

Vă așteptăm la Muzeul Memorial „Nicolae Iorgaˮ în perioada 7 – 31 august 2020 să rememorăm o filă importantă din istoria culturii naționale și să omagiem cea mai de seamă ctitorie a savantului român prin acestă expoziţie, care valorifică fotografii inedite cu Nicolae Iorga în mijlocul cursanților, documente originale emise de Universitatea de Vară, alături de publicații recente și plachete omagiale”, se arată într-un comunicat remis către mass-media.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Judecatorii decid astăzi dacă satul Gornet rămâne sau nu în carantină

Publicat

pe

Sursa foto: observatorprahovean.ro

Astăzi, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti vor decide asupra acţiunii depuse de autorităţile comunei Gornet, care au contestat măsura carantinării satului cu acelaşi nume.

Mai mult, reclamanţii solicită Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă despăgubuiri de 500.000 de euro. Decizia care va fi dată de judecători nu va fi una definitivă, dar este executorie şi se va pune în aplicare de îndată.

În plângera depusă la instanţă se precizează că Direcţia de Sănătate Publică Prahova nu ar fi efectuat niciodată o anchetă epidemiologică în sat, aşa cum susţin reprezentanţii acestei instituţii. Se mai precizează în cererea de chemare în judecată că nu ar fi existat nici un fel de colaborare între prefect şi autorităţile locale, aşa cum ar fi fost normal.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!