Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Femeile din comunităţile de romi din Dâmboviţa, sărbătorite cu cântec, dans şi voie bună!

Publicat

pe

Tudorică Răducanu, președintele Partidei Romilor Pro Europa Dâmbovița, ţine la tradiții și la membrii comunității. În acest context, s-a desfăşurat în această seară, la restaurantul „Royal Residence”, petrecerea de mărţişor dedicată doamnelor şi domnişoarelor din comunităţile de romi din judeţ, membre ale Partidei Romilor Pro Europa. Câteva sute de femei au avut parte, pentru câteva ore, de bună dispoziţie, muzică, dans şi antren.

La evenimentul Partidei Romilor au fost invitaţi şi liderii social-democraţi dâmboviţeni. Au venit pentru a face urări doamnelor și domnișoarelor din comunitățile de romi deputatul Corneliu Ștefan – președintele PSD Dâmbovița, senatorul Titus Corlăţean – preşedinte executiv, primarul municipiului Târgoviște Cristian Daniel Stan – secretar executiv, vicepreşedinta Consiliului Județean – Luciana Cristea și viceprimarul Târgoviștei Cătălin Rădulescu.

Reprezentanţii PSD i-au asigurat pe romii din Dâmboviţa de toată consideraţia lor şi a partidului din care fac parte, de sprijinul nemijlocit în rezolvarea tuturor problemelor cu care se confruntă, în materializarea unor proiecte destinate comunităţii de romi pe linie de integrare, educaţie, cultură şi economie. Preşedintele PSD Dâmboviţa – Corneliu Ştefan şi primarul Cristian Daniel Stan au împărţit trandafiri tuturor femeilor prezente la eveniment.

Tudorică Răducanu a stat mai tot timpul printre invitați, a dialogat cu ei, le-a urat de sănătate și fericire și, evident, le-a sugerat să ţină aproape de Partida Romilor. Alături de liderul Răducanu, s-au aflat toți membrii echipei de conducere a filialei Dâmboviţa.

Înainte de a da startul la cântec și voie bună, Tudorică Răducanu le-a adresat câteva cuvinte celor prezenți. Liderul Partidei Romilor a făcut apel la unitate, la înțelegere, spunând că ţelul suprem este consolidarea organizaţiilor locale, ca elemente de coeziune şi forţă pentru toate comunitățile de romi din județ. Nu în ultimul rând, a precizat Tudorică Răducanu, lucrurile bune, proiectele promovate se vor materializa, vor da rezultate spre binele oamenilor, dacă Partida Romilor Pro Europa devine mai vizibilă şi mai puternică.

ACTUALITATE

Autoritățile române au jucat timp de 19 ore alba-neagra cu soarta românilor aflați în Spania

Publicat

pe

de

Mii de români aflați în Spania au aflat, cu neplăcută surprindere, că reprezentanții Guvernului Ludovic Orban se joacă cu viața lor, folosindu-i parcă drept cobai în ciudatele și generoasele experiențe sociale cauzate de criza creată de pandemia de coronavirus. Au aflat românii aflați la muncă în Spania, cei plecați în Peninsula Iberică în scurte vacanțe sau în vizite la rude ori prieteni, cei care voiau să vină acasă în concedii, că reprezentanții Comitetului pentru Combaterea Bolilor Transmisibile a hotărât, fără să argumenteze clar necesitatea unei astfel de decizii, fără să îi anunțe pe români despre ceea ce li se poate năzări, să introducă Spania în zona galbenă de contaminare.

Informația a fost transmisă ieri, în jurul irei 09:00, la prima mână, de presa cu acces direct la informațiile guvernamentale. Ceea ce la început părea un zvon incredibil s-a dovedit peste puțină vreme a fi o știre veridică. Spania se afla pe lista ilustrului Comitet în zona galbenă.

Vestea a fost ca un șoc pentru mii de românii plecați în vacanță în Spania, la rude și prieteni, cu mici treburi sau afaceri, unii chiar pentru diferite tratamente medicale. Liniile telefonice s-au încins brusc. S-a instalat panica. S-a trecut la înjurat guvernanții, alții chiar voiau să pună la cale proteste. Situația a devenit și mai insultătoare pentru români, jignitoare, disprețuitoare, când companiile aeriene care operează pe ruta România-Spania au dat de înțeles că, pe fondul trecerii Spaniei din zona verde în zona galbenă, își pot anula cursele. Clienții care contractaseră bilete de călătorie au primit texte în care, pe de o parte li se spunea să nu-și facă probleme, că avioanele vor decola la timp, că nu sunt probleme, dar până la final dădeau de înțeles că se vor supune normelor instituite de autorități. Și au apărut din nou știrile despre anularea zborurilor pe ruta România-Spania. Și panică cât cuprinde.

„Eu nu înțeleg ce fac acești guvernanți, chiar își bat joc de noi, ne cred cobai, animale pe care să le manipuleze după bunul lor plac? De ce nu au pregătit din timp o asemenea hotărâre? Să ne-o fi spus, bă proștilor, stați acasă, nu mai plecați în Spania, că noi pregătim asta și asta. Cum să iei peste noapte o asemenea decizie? La oamenii care au apucat să plece, bine mersi, cu încredere în reprezentanții acestui stat, nu te-ai gândit? Să îi lași pe acolo de parcă ar fi ultimii oameni”, a tunat împotriva celor care conduc țara un cetățean român prins în Spania de această decizie subită.

Fiindcă tensiunea creștea de la oră de oră și Guvernul de la Madrid s-a revoltat împotriva deciziei autorităților române, Executivul Orban a hotărât să scoată Spania din zona galbenă a Europei.

Cum să introduci Spania în zona galbenă când aici s-au luat în permanență măsuri de prevenție și de combatere a pandemiei de coronavirus? Numărul de îmbolnăviri a scăzut considerabil. Legea este respectată. Pe stradă, în toate locurile publice, se poartă masca de protecție. Pe surse am aflat că Ministerul Afacerilor Externe din Spania ar fi cerut lămuriri omologilor români despre această situație, ba chiar s-au supărat. Concluzia: câteva ore mai târziu, Spania este scoasă de pe tabelul galben. Românii răsuflă ușurați, dar deciși să nu ierte faptul că statul lor se cam joacă cu ei…

Citește în continuare

ACTUALITATE

Polițiștii din Dâmbovița au împușcat, în legitimă apărare, doi bărbați din Văcărești

Publicat

pe

Echipajul de poliție care a răspuns unui apel la 112, prin care un bărbat din Văcărești, județul Dâmbovița, a sesizat, în această noapte, că are un conflict cu vecinii, a fost nevoit să facă uz de armă, după ce oamenii legii s-au trezit ameninţaţi cu un obiect ascuțit.

Întrucât agresorul nu a respectat somația, unul dintre polițiști a executat foc de arma în urma căruia agresorul a fost vătămat in membrul inferior. În sprijinul bărbatului a venit fratele acestuia, care a sărit asupra politistii cu același obiect ascutit. Și de această dată, a fost utilizat armamentul din dotare, dâmbovițeanul fiind împușcat în zona abdomenului.

În urma evenimentului, cei doi bărbați și agenții de poliție au fost transportați la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Sub coordonarea procurorului de caz, polițiștii continuă cercetarea la fața locului, urmând să se stabilească cu exactitate toate împrejurările producerii evenimentului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!