Connect with us

ACTUALITATE

Femeile din comunităţile de romi din Dâmboviţa, sărbătorite cu cântec, dans şi voie bună!

Publicat

pe

Tudorică Răducanu, președintele Partidei Romilor Pro Europa Dâmbovița, ţine la tradiții și la membrii comunității. În acest context, s-a desfăşurat în această seară, la restaurantul „Royal Residence”, petrecerea de mărţişor dedicată doamnelor şi domnişoarelor din comunităţile de romi din judeţ, membre ale Partidei Romilor Pro Europa. Câteva sute de femei au avut parte, pentru câteva ore, de bună dispoziţie, muzică, dans şi antren.

La evenimentul Partidei Romilor au fost invitaţi şi liderii social-democraţi dâmboviţeni. Au venit pentru a face urări doamnelor și domnișoarelor din comunitățile de romi deputatul Corneliu Ștefan – președintele PSD Dâmbovița, senatorul Titus Corlăţean – preşedinte executiv, primarul municipiului Târgoviște Cristian Daniel Stan – secretar executiv, vicepreşedinta Consiliului Județean – Luciana Cristea și viceprimarul Târgoviștei Cătălin Rădulescu.

Reprezentanţii PSD i-au asigurat pe romii din Dâmboviţa de toată consideraţia lor şi a partidului din care fac parte, de sprijinul nemijlocit în rezolvarea tuturor problemelor cu care se confruntă, în materializarea unor proiecte destinate comunităţii de romi pe linie de integrare, educaţie, cultură şi economie. Preşedintele PSD Dâmboviţa – Corneliu Ştefan şi primarul Cristian Daniel Stan au împărţit trandafiri tuturor femeilor prezente la eveniment.

Tudorică Răducanu a stat mai tot timpul printre invitați, a dialogat cu ei, le-a urat de sănătate și fericire și, evident, le-a sugerat să ţină aproape de Partida Romilor. Alături de liderul Răducanu, s-au aflat toți membrii echipei de conducere a filialei Dâmboviţa.

Înainte de a da startul la cântec și voie bună, Tudorică Răducanu le-a adresat câteva cuvinte celor prezenți. Liderul Partidei Romilor a făcut apel la unitate, la înțelegere, spunând că ţelul suprem este consolidarea organizaţiilor locale, ca elemente de coeziune şi forţă pentru toate comunitățile de romi din județ. Nu în ultimul rând, a precizat Tudorică Răducanu, lucrurile bune, proiectele promovate se vor materializa, vor da rezultate spre binele oamenilor, dacă Partida Romilor Pro Europa devine mai vizibilă şi mai puternică.

ACTUALITATE

Descoperă orașul Ploiești prin intermediul desenelor și machetelor realizate de elevi

Publicat

pe

Muzeul „Ion Luca Caragiale” din Ploiești vernisează, marți – 11 mai 2021, la ora 12:00, expoziția temporară itinerantă „Ploieşti – oraşul meu”, organizată în colaborare cu profesorii îndrumători şi elevii Şcolii Gimnaziale „Nicolae Iorga” din Ploieşti.

„Tema expoziţiei a pornit de la proiectul educaţional „Ploieştiul de altădată”, proiect iniţiat ca o călătorie în timp prin intermediul cărţilor poştale ilustrate.

Proiectul expoziţional vă provoacă să descoperiţi oraşul Ploieşti prin intermediul desenelor şi machetelor realizate de elevii claselor a V-a B, a V-a D, a VI-a A, a VI-a B, a VI-a C, a VII-a B, a VII-a C şi a VIII-a A, profesori coordonatori: Nicoleta Camelia Bucurică, Eugenia Dârmon şi Luminiţa Tonsciuc.

Prin acest proiect expoziţional încercăm să evidenţiem cum o activitate extraşcolară poate fi transformată într-o expoziţie reuşită, ce poate fi admirată de publicul larg”, se precizează într-un comunicat de presă remis de Muzeul Judetean de Istorie și Arheologie Prahova.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Burse pentru studii despre efectele consumului moderat de bere asupra sănătății

Publicat

pe

de

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție a lansat un nou program de burse de cercetare pe tema efectelor consumului moderat de bere în raport cu sănătatea. Înscrierile se desfășoară în perioada 4 mai – 1 decembrie 2021, iar valoarea totală a fondurilor va fi de 100.000 de lei.

Programul este adresat în principal studenților aflați în an terminal la specializări de natură științifică (medicină, biologie, chimie), dar și la specializări conexe, precum nutriție, educație fizică sau științe sociale, masteranzi, doctoranzi sau post-doctoranzi din centre de învățământ superior sau centre de cercetare din România.

De asemenea, în program se pot înscrie și cadrele medicale cu specializările diabet, nutriție, boli metabolice și cardiologie, dar și cadre didactice din învățământul universitar și post-universitar, care își pot coordona studenții pentru realizarea unui astfel de studiu.

Pentru a aplica, cei interesați pot descărca rapid formularul de înscriere doar accesând pagina https://www.beresanatatenutritie.ro/burse-de-cercetare/ sau pot solicita un formular la adresa de email centru@beresanatatenutritie.ro. Formularul completat trebuie transmis la aceeași adresă de email până la data de 1 decembrie 2021.

Pentru a fi eligibili, studenții aplicanți vor avea nevoie de un coordonator de proiect dintr-o instituție de învățământ superior sau centru de cercetare din România și care să fie cel puțin asistent universitar sau cercetător științific. Cadrele medicale ce doresc să aplice pot depune proiectul în nume propriu sau ca parte a unei echipe de medici, fără a fi necesar un coordonator de proiect.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT