Connect with us

ACTUALITATE

Odată cu Costel Preda a murit şi transparenţa şi comunicarea la Direcţia Silvică Dâmboviţa!

Publicat

pe

Direcţia Silvică Dâmboviţa, după dispariţia fulgerătoare a directorului Costel Preda, a intrat într-o zodie nefastă. Aşa cum s-au mai întâmplat și în perioada 2004-2008, când dinspre instituţia altă dată transparentă, deschisă publicului şi, ce este mai important cu multe rezultate, nu mai răzbătea nicio informaţie…

Suntem indignaţi de când am aflat că Direcția Silvică Dâmbovița a organizat o acţiune de împădurire la Ulieşti, dedicată în mod special mărinimiilor din PNL şi preşedintelui Klaus Iohannis, şi a uitat total de presa locală.

Actualul director, Petre Marin, s-a dovedit a fi doar un om supus, credincios. Nu a crântit la indicaţiile şefilor pe linie de partid. A rămas ghiocel, chiar dacă gafa comisă este imensă şi impardonabilă. Îmi amintesc cu regret de Costel Preda. Parcă îl văd într-o astfel de situaţie, cum controlează criza generată de politruci aroganţi. Ar fi făcut tot posibilul ca lucrurile să decurgă normal, într-un firesc al democraţiei, presa locală să nu fie deloc prejudiciată, să nu i se ia dreptul de a informa.

Se vede treaba că directorii unşi pe criterii politice şi care preferă să stea mieluşei când este vorba de ordine şi şefi nu vor aduce niciodată plus valoare unei unităţi de asemenea tip.

Apropo, domnule director, cu ce se mai laudă Direcţia Silvică Dâmboviţa? Mai reuşiţi să supraviţuiţi?

Petre Marin, de când a fost reuns director, pe cele mai limpezi criterii politice, nu a organizat nici măcar o conferinţă de presă. Nici măcar nu a comunicat că el este directorul acelei instituţii. Păcat. Acolo există oameni care au valoare şi rezultate. Dar politrucii ştiu să îi ţină în umbră!

ACTUALITATE

Descoperă orașul Ploiești prin intermediul desenelor și machetelor realizate de elevi

Publicat

pe

Muzeul „Ion Luca Caragiale” din Ploiești vernisează, marți – 11 mai 2021, la ora 12:00, expoziția temporară itinerantă „Ploieşti – oraşul meu”, organizată în colaborare cu profesorii îndrumători şi elevii Şcolii Gimnaziale „Nicolae Iorga” din Ploieşti.

„Tema expoziţiei a pornit de la proiectul educaţional „Ploieştiul de altădată”, proiect iniţiat ca o călătorie în timp prin intermediul cărţilor poştale ilustrate.

Proiectul expoziţional vă provoacă să descoperiţi oraşul Ploieşti prin intermediul desenelor şi machetelor realizate de elevii claselor a V-a B, a V-a D, a VI-a A, a VI-a B, a VI-a C, a VII-a B, a VII-a C şi a VIII-a A, profesori coordonatori: Nicoleta Camelia Bucurică, Eugenia Dârmon şi Luminiţa Tonsciuc.

Prin acest proiect expoziţional încercăm să evidenţiem cum o activitate extraşcolară poate fi transformată într-o expoziţie reuşită, ce poate fi admirată de publicul larg”, se precizează într-un comunicat de presă remis de Muzeul Judetean de Istorie și Arheologie Prahova.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Burse pentru studii despre efectele consumului moderat de bere asupra sănătății

Publicat

pe

de

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție a lansat un nou program de burse de cercetare pe tema efectelor consumului moderat de bere în raport cu sănătatea. Înscrierile se desfășoară în perioada 4 mai – 1 decembrie 2021, iar valoarea totală a fondurilor va fi de 100.000 de lei.

Programul este adresat în principal studenților aflați în an terminal la specializări de natură științifică (medicină, biologie, chimie), dar și la specializări conexe, precum nutriție, educație fizică sau științe sociale, masteranzi, doctoranzi sau post-doctoranzi din centre de învățământ superior sau centre de cercetare din România.

De asemenea, în program se pot înscrie și cadrele medicale cu specializările diabet, nutriție, boli metabolice și cardiologie, dar și cadre didactice din învățământul universitar și post-universitar, care își pot coordona studenții pentru realizarea unui astfel de studiu.

Pentru a aplica, cei interesați pot descărca rapid formularul de înscriere doar accesând pagina https://www.beresanatatenutritie.ro/burse-de-cercetare/ sau pot solicita un formular la adresa de email centru@beresanatatenutritie.ro. Formularul completat trebuie transmis la aceeași adresă de email până la data de 1 decembrie 2021.

Pentru a fi eligibili, studenții aplicanți vor avea nevoie de un coordonator de proiect dintr-o instituție de învățământ superior sau centru de cercetare din România și care să fie cel puțin asistent universitar sau cercetător științific. Cadrele medicale ce doresc să aplice pot depune proiectul în nume propriu sau ca parte a unei echipe de medici, fără a fi necesar un coordonator de proiect.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT