Connect with us

Dâmboviţa

Deputatul Corneliu Ştefan, mesaj către conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa

Publicat

pe

Deputatul Corneliu Ştefan, preşedintele PSD Dâmboviţa, a luat poziţie împotriva reprezentanţilor PNL despre care spune că au trecut la diverse cea mai complexă şi gravă problemă cu care se confruntă statul român în ultimii 50 de ani, şi anume epidemia de coronavirus care a înspăimântat întreaga ţară.

Afirmă parlamentarul social-democrat că Ludovic Orban, Florin Cîţu şi compania sunt interesaţi mai mult de declanşarea alegerilor anticipate decât de periculoasa molimă. Atacul politicianului PSD este îndreptat şi asupra conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, care rămâne amorţit în deciziile ce ar trebui luate, ţinîndu-se cont că grădiniţele şi şcolile sunt deschise, iar copiii pot fi oricând infectaţi cu temutul virus care a descălecat prin Europa din îndepărtata Chină.

„În timp ce România, ca de altfel întreaga Europă, trece printr-un moment dificil, fără de precedent în istoria ultimilor 50 de ani, declanşat de răspândirea cu repeziciune a temutului coronavirus, Ludovic Orban, Florin Cîţu şi PNL sunt preocupaţi de angajarea ţării în procesul alegerilor anticipate, de declanşarea unei crize politice. Coronavirusul şi impactul său asupra colectivităţilor umane, asupra sănăţăţii românilor, asupra echilibrului social îi intresează mai puţin pe liberali!

Avem grădiniţele şi şcolile încă deschise, copiii merg liniştiţi la cursuri, deşi părinţii sunt panicaţi din cauza pericolului, din cauza veştilor transmise în media. Din păcate, nu am auzit ca şefii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa să trateze cu maximă seriozitate situaţia existentă la nivel european şi naţional.

Faptul că încă nu a apărut niciun caz în judeţul nostru şi că nu există momentan suspiciuni de îmbolnăviri cu coronavirus nu trebuie să îi determine să stea liniştiţi, calmi, nepăsători şi eventual să se gândească doar la calculele electorale.

În calitate de deputat în Parlamentul României, de preşedinte al PSD Dâmboviţa şi de cetăţean, îl rog pe şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, care acum se antrenează electoral, să trateze cu maximă seriozitate această problemă. Lăsaţi, domnilor, vraja puterii de-o parte şi preocupaţi-vă de chestiunile care dor cel mai mult şi care necesită o implicare totală şi responsabilă”, a scris Corneliu Ştefan pe pagina sa de Facebook.

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT