Connect with us

SOCIAL

25 de persoane reţinute pentru furturi în România şi în mai multe ţări europene

Publicat

pe

Procurorii DIICOT au dispus reţinerea a 25 de inculpaţi, cercetaţi pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, furt calificat, complicitate la furt calificat și tentativă la furt calificat. Cei în cauză vor fi prezentaţi Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Ieri – 9 martie 2020, au fost efectuate 73 de percheziţii în acest dosar, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Argeș, Prahova, Teleorman și Ialomița, dintre care 18 în baza unui ordin european de anchetă, în urma cărora au fost ridicate 100 de terminale mobile, 200 de parfumuri de diferite mărci (sigilate și alte produse cosmetice de diverse mărci), peste 300 de perechi de încălțăminte, aproximativ 400 de articole vestimentare noi, laptop-uri şi ochelari de soare, 3 autoturisme de lux, 5 arme a căror deținere este supusă autorizării, utilaje tip motoferăstrău cu acumulatori, arme albe cu privire la care există indicii că ar fi putut fi folosite la comiterea unor infracțiuni, stații de emisie – recepție precum şi suma de aproximativ 20 000 lei.

Anchetatorii au stabilit că în perioada 2016 – 2018, pe teritoriul României s-au constituit 5 grupuri infracționale organizate, formate fiecare din mai multe persoane, care au acționat în scopul comiterii de infracțiuni de furt calificat, cu un mod specific de operare (sustrageri de bunuri de o valoare semnificativă din camioane aflate în mișcare pe drumurile publice) atât pe teritoriul României, cât și pe teritoriul mai multor state europene (Belgia, Finlanda, Suedia, Olanda, Spania), grupurile infracționale organizate fiind sprijinite și de alte persoane, atât pe palierul de comitere de sustrageri de bunuri, cât și pe palierul de valorificare a bunurilor sustrase – se arată într-un comunicat remis de DIICOT.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ialomiţa

PERPLEX. Hal de medici! Chirurgul și anestezistul sunt certați și nu vor să opereze împreună un bolnav!

Publicat

pe

Foto arhivă

Se întâmplă în România astăzi. Acum. Nu este un film, o piesă de teatru, o farsă pe Tik-Tok. Suntem noi, cu tarele noastre balcanice.

Auzi situație de luat neapărat cu mâinile de păr! Un biet pacient internat la Spitalul Județean de Urgență din Slobozia, județul Ialomița, așteaptă de 10 zile să fie operat la un picior cu probleme. Intervenția chirurgicală întârzie. De ce credeți? Nu sunt medicamente? Nu! S-au ars lămpile din sala de operație? Deloc! Alta este problema. Mai de nebuni. Medicul care trebuie să efectueze intervenție este certat cu anestezistul. Nu se mai înghit ei și, probabil, au decis, cu orice preț, chiar dacă este vorba de viețile amărâților pacienți, să nu mai opereze împreună!

Bă, voi chiar ați dilit? Cum să existe asemenea practici într-un spital dintr-o țară europeană, cu secretar general adjunct la NATO, cu candidat pentru funcția de președinte la Parlamentul European, cu procuror șef la Parchetul European? Unde vă credeți, în Alcalufia? Pentru ce ați depus jurământul ăla al anticului Hipocrat? De ce luați mii de euro pe lună, să vă ciondăniți în spital? Hai, sictir! Treceți de operați omul, că râde lumea, iar noi ne plângem de milă.

În Ialomița asta nu există perfect, director pe la DSP, alte organe care să constate că aici vorbim de un abuz, de neglijență și nerespectarea obligațiilor de serviciu?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Bătaie cu cuțite și țevi metalice, în târgul de la Gura Șuții. Șapte bărbați, reținuți de poliție

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Șapte bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 48 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore de polițiștii din Găești, fiind cercetați într-un dosar penal întocmit pentru comiterea infracțiunilor de tentativă de omor, lovire sau alte violențe, complicitate la infracțiunea de lovire sau alte violențe și mărturie mincinoasă.

Ieri – 16 mai 2024, judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea preventivă a patru dintre bănuiți pentru o perioadă de 30 de zile, măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile față de alți doi și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile în cazul celeilalte persoane.

În urma investigațiilor efectuate de polițiști a reieșit că, la data de 6 aprilie a.c., în jurul orei 19:00, în zona Târgului Săptămânal din comuna Gura Șuții, a izbucnit un conflict spontan între mai multe persoane. În această bătălie, s-a recurs și la folosirea unui cuțit, a unor țevi metalice și o cheie care a fost pusă la dispoziția combatanților un bărbat de 40 de ani, care, spun polițiști, în timpul audierii ar fi omis să prezinte toate informațiile absolut necesare în cercetarea penală.

Ancheta în acest caz este coordonată de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite