Connect with us

ACTUALITATE

Primăria Târgovişte, măsuri pentru a preveni infecţia cu coronavirus

Publicat

pe

Noaptea-trecută, toate mijloacele de transport în comun deţinute de Servicii Publice Municipale, societate a Consiliului Local Târgovişte, au fost dezinfectate. De asemenea, s-au realizat aceleaşi operaţiuni în staţiile de călători.

„Vom continua tot ceea ce înseamnă activitate de prevenire a infecţiei cu coronavirus şi în zilele următoare, prin dezinfectarea barelor şi a celorlalte elemente de sprijin din mijloacele de transport în comun.

Ştiu că este o problemă serioasă, însă răspândirea acestui virus poate fi evitată prin câteva activităţi simple. În primul rând, este nevoie să ne spălăm pe mâini des. Potrivit recomandărilor Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, minim 20 de secunde.

Totodată, atunci când strănutăm, trebuie să folosim un şerveţel sau o batistă. De asemenea, trebuie să evităm locurile aglomerate şi să dezinfectăm frecvent obiectele pe care le atingem. Sunt lucruri la îndemâna noastră şi care ne pot ajuta foarte mult”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Edilul a convocat pentru astăzi o şedinţă a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a stabili şi alte măsuri la nivelul municipiului Târgovişte, în vederea combaterii infecţiei cu coronavirus.

„Trebuie să luăm o decizie şi în ceea ce priveşte activitatea de la creşe, pentru că ele nu sunt vizate de hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă cu privire la suspendarea cursurilor. Vom vedea ce decizie vom lua, în funcţie şi de recomandările Direcţiei de Sănătate Publică. Nu cred că vor fi toate în funcţiune. Probabil vom păstra una-două creşe pentru situaţiile în care chiar nu se găseşte soluţie pentru copii. Vom face tot ce depinde de noi pentru a face faţă situaţiei”, a spus primarul municipiului Târgovişte.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Sărbătorim astăzi materializarea unui vis, a unei speranțe

Publicat

pe

de

Am fost și suntem dintotdeauna în Europa. Rezonăm cu valorile culturale ale bătrânului continent. Am fost, poate, despărțiți vremelnic, din cauza unor conjuncturi istorice, de această familie, dar niciodată nu am uitat de Europa, de democrație, de economia, cultura, tradițiile și civilizația care au contribuit pe deplin la schimbarea globală a societății, a aprecierii depline a omului, a drepturilor sale.

Astăzi – 9 Mai, sărbătorim Marea Europă, cel mai elocvent și puternic exemplu al unității întru binele cetățeanului, al colaborării al prosperității, al prieteniei și dorinței de mai bine. Sărbătorim materializarea unui vis, a unei speranțe. Trăim cu toții într-un spațiu mai democratic, mai liber, mai liniștit ca niciodată. Ceea ce s-a realizat pentru Europa Unită din 1950 încoace este un rezultat al diplomației, al consecvenței și al dorinței de unitate economică, socială și culturală.

La mulți ani, Europa! La mulți ani, România!

Marian Ţachianu,
Deputat PSD de Dâmbovița

Citește în continuare

ACTUALITATE

Adrian Țuțuianu: 9 Mai – 1877, 1945, 1950 – O zi cât o istorie

Publicat

pe

de

1877, 1945, 1950 – o zi cât o istorie. Îmi doresc să reținem aceste momente determinante și să învățăm din ele. Demnitatea, curajul și viziunea au trasat istoria unei țări, unui continent și unei lumi. România este parte a acestei lumi, cu identitate și destin proprii.

📌 „Suntem independenţi, suntem naţiune de sine stătătoare” (Kogălniceanu) / Pe 9 Mai 1877, Adunarea Deputaţilor a proclamat Independenţa de stat a României, deschizând astfel drumul spre recunoaşterea internaţională a dreptului naţiunii române de a-şi decide singură soarta. Intrată în război, în primăvara lui 1877, Armata română a triumfat pe câmpul de luptă, cucerind pe rând redutele otomane de la Plevna, Griviţa, Smârdan şi Vidin. Independența României a însemnat sacrificiul și jertfa a peste 10.000 de ostaşi.

📌 La 9 mai 1945, capitula cel de-al treilea Reich, luând, astfel, sfârşit cel de-al II-lea Război Mondial pe continentul european. Victoria Coaliției Națiunilor Unite!

📌 „Pacea mondială nu poate fi asigurată fără a face eforturi creatoare proporţionale cu pericolele care o ameninţă. Contribuţia pe care o poate aduce civilizaţiei o Europă organizată şi activă este indispensabilă pentru menţinerea unor relaţii paşnice…. Nu am reuşit să realizăm o Europă unită şi ne-am confruntat cu războaie” (Robert Schuman).

La 9 mai 1950, ministrul de Externe al Franței propunea Germaniei, dar şi altor state, să pună bazele concrete ale unei federaţii europene indispensabile pentru menţinerea păcii. Pe 18 aprilie 1951, şase state – Belgia, Franţa, Germania, Italia, Luxemburg şi Olanda – au semnat Tratatul de la Paris privind prima dintre comunităţile europene, Comunitatea Economică a Cărbunelui şi Oţelului. Ulterior, cele şase state au decis să edifice o comunitate economică, bazată pe libera circulaţie a bunurilor, persoanelor, serviciilor şi capitalurilor şi, în 1957, prin Tratatul de la Roma, au înfiinţat Comunitatea Economică Europeană, precursoare a Uniunii Europene de astăzi.

La mulți ani, români! La mulți ani, Europa! La mulți ani, familie europeană!

Adrian Țuțuianu,
Vicepreședinte PRO România
Președinte PRO România Dâmboviţa
Fost ministru al Apărării

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT