Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Opriți virusul morții! (II)

Publicat

pe

„Aleşii” împreună cu „numiţii” autoproclamaţi competenţi şi harnici care, chipurile, se ocupă cu abnegaţie de binele nostru şi de treburile țării (în realitate, se spune că ar fi preocupaţi doar de alegeri, de ocuparea, pentru ei, progenituri, amante, rude şi alţii, de posturi şi dregătorii, care mai de care mai profitabile, fiindcă deh, „să iasă bănuţul” este singura lor deviză!), se întrec în a ne asigura cu aere superior-zeflemisto-dispreţuitoare, de Terminator de pe cheiurile Dâmboviţei, că situaţia este „sub control”.

Măi să fie, chiar aşa?!? Să luăm doar două exemple, absolut edificatoare: în SUA se anulează manifestări sportive de importanţă planetară pentru că a apărut un singur caz de Coronavirus intr-un comitat, fiindcă în Ţara Dolarului viaţa şi sănătatea oamenilor primează în faţa banului şi a distracţiei, iar cei care guvernează „altfel” răspund în faţa Justiţiei bazată pe principii morale, înfăptuită adeseori de către juraţi (oameni din toate păturile sociale, ca dumneavoastră, ca mine, care se pun în situaţia victimelor…); ITALIA instituie măsuri dintre cele mai drastice, anulând evenimente şi manifestări care riscă să-i pună toţi locuitorii (nu „doar” pe proprii săi cetăţeni, ci pe toţi cei ce se află pe teritoriul său, de la oameni serioşi până la hoţii de buzunare, fiindcă sunt tot oameni…) într-o situaţie de primejdie potenţială, mergând până la a institui carantina pe întreg teritoriul său – deşi sistemul ei de sănătate este infinit mai performant decât cel al României.

Din ştirile „oficioase” de ultimă oră aflăm că s-a ajuns să se facă o adevărată triere a pacienţilor, medicii trebuind să aleagă pe cine tratează, privilegindu-i pe cei cu cele mai mari şanse de supravieţuire – aşa după cum bine ştim că se procedează în lumea reală, în situaţii dramatice, în război, pe câmpurile de luptă sau în spitale. Degeaba ne prefacem ignoranţi şi scandalizaţi (pentru că „dă bine” să mimăm ingenuitatea), ştim că asta este realitatea. În van arborăm false aere de domnişoare de pension ori de anarhisto-marxistoizi de vodevil ieftin, scandalizaţi, nevoie mare – à propos, n-am prea mai auzit de ei de când cu acest virus mortal. Oare se ascund cumva, undeva, prin catacombele preistoriei raţiunii cognitive şi civilizaţiei evolutive, pentru a se prezerva şi a constitui genomul renaşterii umanităţii în cazul în care noi, ceilalţi, am pieri cu toţii? Sau pur şi simplu, le este groază de pieire şi fiind vorba de lucruri concrete, nu despre vorbe goale, se ascund ca nişte… În fine.

De ce nu recunoaşteţi, energumenilor, că sunteţi complet depăşiţi de această adevărată CRIZA VITALA a omenirii, că „habernai” ce sunteţi (cum spunea cu adânc dispreţ bunicul meu, G-ral locotenent în retragere Victor ISACEANU, trecut prin ciur şi prin dârmon în cele două războaie), nu aveţi habar ce şi cum să faceţi? Sau poate nici măcar nu vă interesează nimic altceva decât să vă prefaceţi preocupaţi, „pe sticlă”, încruntându-vă pentru a mima existenţa vreunei circumvoluţiuni în spatele frunţii? Vă preocupă doar jocurile politicianiste. ALEGERILE. Un tur, două, când, cum, doar-doar să ajungeţi ori să vă menţineţi la PUTERE şi la BANI, BANI, BANI… Nemunciţi, desigur. Obţinuţi din spolierea bogăţiilor Ţării (ce-a mai rămas) şi din exploatarea săracilor (că doar acesta v-a fost scopul, sărăcirea poporului, pentru a câştiga alegerile cu „o litră” nu cu „un litru” de ulei, cum a spus chiar fostul…). Se aude acolo, suuuuus?

DECRETATI CARANTINĂ GENERALĂ PE TOT TERITORIUL ȚĂRII FĂRĂ NICIO ÎNTÂRZIERE: NU V-AM DAT DREPTUL SĂ NE UCIDEȚI, HAIMANALELOR!

Avocat Vladimir Ţunţi ȘTEFĂNESCU

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Un prahovean a devenit cel mai bătrân bărbat din lume

Publicat

pe

Sursa foto: Libertatea

Titlul de cel mai bătrân om din lume a fost „preluat”, pe 28 mai 2020, de la britanicul Robert Weighton, de un român care va împlini pe 8 noiembrie 2020 vârsta de 112 ani. Dumitru Comănescu s-a născut în comuna Provința de Jos, județul Prahova.

Cel mai longeviv cetățean al planetei a declarat că iubirea și echilibrul sunt secretele vieții sale. Mintea a păstrat-o ageră datorită dorinței de a învăța continuu. Când a început Primul Război Mondial, avea numai 6 ani. Își mai aduce aminte de anul Marii Unirii.

Al Doilea Război Mondial l-a prins în postura de inginer agronom. Nu a mers pe front, dar s-a ocupat de agricultură, de producerea pâinii pentru țară.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Slujbă de pomenire în cimitirul soldaților ruși, de ziua eroilor români!

Publicat

pe

Sursa foto: evz.ro

Când suntem obișnuiți să organizăm un anume eveniment nu din suflet, din dorință și respect, ci doar așa să fie punctată o activitate, să ne facem datoria, la rece, încurcăm borcanele și ne facem de râs.

Ieri, la Turda, de Ziua Eroilor, autoritățile civile și militare au greșit cimitirele. În loc să meargă la locul de veci al oștașilor români pentru a ține slujba, a prezenta onoruri și a depune coroane de flori, au nimerit la cimitirul soldaților ruși.

Mai multe persoane aflate la locul cu pricina le-au atras atenția că au greșit monumentul. După consumarea ceremonialului, neatentele organe au mutat florile și coroanele în zona în care odihnesc pe veci soldații români.

Gafa nu a fost trecută cu vederea de Manuela Moldovan, persoana implicată în mai multe acțiuni pentru reabilitarea și conservarea Cimitirului Eroilor Români. Aceasta a spus că va depune o sesizare la Ministerul Apărării Naționale, fiindcă ceea ce s-a întâmplat a fost de neacceptat.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!