Connect with us

ACTUALITATE

Opriți virusul morții! (II)

Publicat

pe

„Aleşii” împreună cu „numiţii” autoproclamaţi competenţi şi harnici care, chipurile, se ocupă cu abnegaţie de binele nostru şi de treburile țării (în realitate, se spune că ar fi preocupaţi doar de alegeri, de ocuparea, pentru ei, progenituri, amante, rude şi alţii, de posturi şi dregătorii, care mai de care mai profitabile, fiindcă deh, „să iasă bănuţul” este singura lor deviză!), se întrec în a ne asigura cu aere superior-zeflemisto-dispreţuitoare, de Terminator de pe cheiurile Dâmboviţei, că situaţia este „sub control”.

Măi să fie, chiar aşa?!? Să luăm doar două exemple, absolut edificatoare: în SUA se anulează manifestări sportive de importanţă planetară pentru că a apărut un singur caz de Coronavirus intr-un comitat, fiindcă în Ţara Dolarului viaţa şi sănătatea oamenilor primează în faţa banului şi a distracţiei, iar cei care guvernează „altfel” răspund în faţa Justiţiei bazată pe principii morale, înfăptuită adeseori de către juraţi (oameni din toate păturile sociale, ca dumneavoastră, ca mine, care se pun în situaţia victimelor…); ITALIA instituie măsuri dintre cele mai drastice, anulând evenimente şi manifestări care riscă să-i pună toţi locuitorii (nu „doar” pe proprii săi cetăţeni, ci pe toţi cei ce se află pe teritoriul său, de la oameni serioşi până la hoţii de buzunare, fiindcă sunt tot oameni…) într-o situaţie de primejdie potenţială, mergând până la a institui carantina pe întreg teritoriul său – deşi sistemul ei de sănătate este infinit mai performant decât cel al României.

Din ştirile „oficioase” de ultimă oră aflăm că s-a ajuns să se facă o adevărată triere a pacienţilor, medicii trebuind să aleagă pe cine tratează, privilegindu-i pe cei cu cele mai mari şanse de supravieţuire – aşa după cum bine ştim că se procedează în lumea reală, în situaţii dramatice, în război, pe câmpurile de luptă sau în spitale. Degeaba ne prefacem ignoranţi şi scandalizaţi (pentru că „dă bine” să mimăm ingenuitatea), ştim că asta este realitatea. În van arborăm false aere de domnişoare de pension ori de anarhisto-marxistoizi de vodevil ieftin, scandalizaţi, nevoie mare – à propos, n-am prea mai auzit de ei de când cu acest virus mortal. Oare se ascund cumva, undeva, prin catacombele preistoriei raţiunii cognitive şi civilizaţiei evolutive, pentru a se prezerva şi a constitui genomul renaşterii umanităţii în cazul în care noi, ceilalţi, am pieri cu toţii? Sau pur şi simplu, le este groază de pieire şi fiind vorba de lucruri concrete, nu despre vorbe goale, se ascund ca nişte… În fine.

De ce nu recunoaşteţi, energumenilor, că sunteţi complet depăşiţi de această adevărată CRIZA VITALA a omenirii, că „habernai” ce sunteţi (cum spunea cu adânc dispreţ bunicul meu, G-ral locotenent în retragere Victor ISACEANU, trecut prin ciur şi prin dârmon în cele două războaie), nu aveţi habar ce şi cum să faceţi? Sau poate nici măcar nu vă interesează nimic altceva decât să vă prefaceţi preocupaţi, „pe sticlă”, încruntându-vă pentru a mima existenţa vreunei circumvoluţiuni în spatele frunţii? Vă preocupă doar jocurile politicianiste. ALEGERILE. Un tur, două, când, cum, doar-doar să ajungeţi ori să vă menţineţi la PUTERE şi la BANI, BANI, BANI… Nemunciţi, desigur. Obţinuţi din spolierea bogăţiilor Ţării (ce-a mai rămas) şi din exploatarea săracilor (că doar acesta v-a fost scopul, sărăcirea poporului, pentru a câştiga alegerile cu „o litră” nu cu „un litru” de ulei, cum a spus chiar fostul…). Se aude acolo, suuuuus?

DECRETATI CARANTINĂ GENERALĂ PE TOT TERITORIUL ȚĂRII FĂRĂ NICIO ÎNTÂRZIERE: NU V-AM DAT DREPTUL SĂ NE UCIDEȚI, HAIMANALELOR!

Avocat Vladimir Ţunţi ȘTEFĂNESCU

ACTUALITATE

Județul Dâmbovița nu boicotează „Noaptea Muzeelor 2024”. Programul aici!

Publicat

pe

Astăzi – 18 mai 2024, în intervalul orar 18:00-24:00, se va organiza și în județul Dâmbovița evenimentul cultural „Noaptea Muzeelor”, ajuns la ediția cu numărul 20 – ne informează Consiliul Județean.

Reamintim că, la nivel de țară, sunt multe instituții, unele dintre ele printre cele mai cunoscute din România, care au anunțat că nu mai participă la „Noaptea Muzeelor”, ca protest în primul rând față de salariile mici cu care sunt plătiți cei ce lucrează în acest domeniu.

În județul Dâmbovița vor putea fi vizitate gratuit, în această seară, începând cu ora 18:00, atât expoziţiile permanente ale muzeelor, cât şi pe cele temporare, astfel:

– expoziția „ReNaștere și Rânduială”, deschisă la Muzeul de Istorie din Târgoviște
– expoziția de cahle „Cavaleri de Târgoviște” – Muzeul Tiparului și al Cărții Vechi Românești
– expoziția de pictură comparată „Tema”, semnată de pictorii Horea Paștina și Cristian Dițoiu, deschisă la Muzeul de Artă din Târgoviște
– expoziția de pictură „Atestat”, ce cuprinde lucrările elevilor clasei a XII-a din cadrul Liceului de Arte „Bălașa Doamna”, aflată la Muzeul de Istorie din Târgoviște

Muzeele din cadrul Complexului Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte, deschise cu ocazia acestui eveniment, sunt:

– Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”. Din motive de siguranță pentru public, accesul în Turnul Chindiei nu va fi permis.
– Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Românești
– Muzeul de Artă
– Muzeul de Istorie
– Muzeul Evoluției Omului şi Tehnologiei în Paleolitic
– Casa-Atelier „Gheorghe Petraşcu”
– Muzeul „Vasile Blendea”
– Muzeul „Casa Romanţei”
– Muzeul Scriitorilor Dâmbovițeni

„Noaptea Muzeelor este un eveniment european iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa în anul 2005. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, UNESCO și Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM)”, se mai precizează în comunicatul CJ Dâmbovița transmis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Babel FAST 2024. Conexiuni. 30 de țări, 30 de spectacole, 300 de artiști și invitați

Publicat

pe

Încă un pic de răbdare și începe, la Târgoviște, Babelul, a 12 ediție a Festivalului Artelor Spectacolului organizat de Teatrul „Tony Bulandra” sub excelenta îndrumare a maestrului Mc Ranin, directorul instituției de artă dramatică din Târgoviște. Perioada de desfășurare 10 – 16 iunie 2024.

Festivalul Babel de anul acesta se va desfășura sub deviza „Conexiuni”. Fain. Arta teatrală nu va intra în conexiune cu scrutinul electoral, care se va desfășura pe 9 iunie.

La evenimentul artistic maraton, care se întinde pe o perioadă de 7 zile, vor participa echipe și formații de teatru și de dansatori din 30 de țări ale lumii. Va fi din nou o simbioză plăcută, caldă, prietenească, profesională, cu har actoricesc, a tradițiilor și conceptelor teatrale de pe patru continente.

Babel nu mai reprezintă un experiment, ci este deja un format de artă, de comunicare, o școală de teatru modern, în ton cu vremurile repezi în care trăim. Vor fi oferite iubitorilor de teatru, de gest și mișcare artistică 30 de spectacole. Pasionații de film vor putea viziona, în premieră la Târgoviște, 10 filme din categoria artă. Pe lângă toate acestea, vor mai fi la Babel 2024 expoziții, lansări de carte, ateliere și conferințe tematice.

Astăzi – 17 mai 2024, la întâlnirea cu ziariștii, premergătoare deschiderii Festivalului, s-au aflat Mc Ranin, Liviu Cheloiu – producătorul Festivalului, Eva Berciu – asistent președinte Festival și Mircea Silaghi – directorul artistic al Teatrului „Tony Bulandra” Târgoviște.

Maestrul Ranin, în binecunoscutu-i stil discursiv, cult, ușor ironic și cu stropi de umor bine temperat, a vorbit despre ceea ce se va întâmpla pe parcursul a șapte zile la Târgoviște. A tradus termenul și conceptul de „conexiune” și care este valoarea sa în teatru, în Festivalul Babel. Am aflat că vor veni, pentru prima dată, artiștii Operei din Pekin, China. O prezență inedită va fi, de asemenea, Teatrul Odin, din Danemarca, fondat de Eugenio Barba, considerat de Mc Ranin ultimul supraviețuitor dintre oamenii mari de teatru ai lumii.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite