Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Opriți virusul morții! (II)

Publicat

pe

„Aleşii” împreună cu „numiţii” autoproclamaţi competenţi şi harnici care, chipurile, se ocupă cu abnegaţie de binele nostru şi de treburile țării (în realitate, se spune că ar fi preocupaţi doar de alegeri, de ocuparea, pentru ei, progenituri, amante, rude şi alţii, de posturi şi dregătorii, care mai de care mai profitabile, fiindcă deh, „să iasă bănuţul” este singura lor deviză!), se întrec în a ne asigura cu aere superior-zeflemisto-dispreţuitoare, de Terminator de pe cheiurile Dâmboviţei, că situaţia este „sub control”.

Măi să fie, chiar aşa?!? Să luăm doar două exemple, absolut edificatoare: în SUA se anulează manifestări sportive de importanţă planetară pentru că a apărut un singur caz de Coronavirus intr-un comitat, fiindcă în Ţara Dolarului viaţa şi sănătatea oamenilor primează în faţa banului şi a distracţiei, iar cei care guvernează „altfel” răspund în faţa Justiţiei bazată pe principii morale, înfăptuită adeseori de către juraţi (oameni din toate păturile sociale, ca dumneavoastră, ca mine, care se pun în situaţia victimelor…); ITALIA instituie măsuri dintre cele mai drastice, anulând evenimente şi manifestări care riscă să-i pună toţi locuitorii (nu „doar” pe proprii săi cetăţeni, ci pe toţi cei ce se află pe teritoriul său, de la oameni serioşi până la hoţii de buzunare, fiindcă sunt tot oameni…) într-o situaţie de primejdie potenţială, mergând până la a institui carantina pe întreg teritoriul său – deşi sistemul ei de sănătate este infinit mai performant decât cel al României.

Din ştirile „oficioase” de ultimă oră aflăm că s-a ajuns să se facă o adevărată triere a pacienţilor, medicii trebuind să aleagă pe cine tratează, privilegindu-i pe cei cu cele mai mari şanse de supravieţuire – aşa după cum bine ştim că se procedează în lumea reală, în situaţii dramatice, în război, pe câmpurile de luptă sau în spitale. Degeaba ne prefacem ignoranţi şi scandalizaţi (pentru că „dă bine” să mimăm ingenuitatea), ştim că asta este realitatea. În van arborăm false aere de domnişoare de pension ori de anarhisto-marxistoizi de vodevil ieftin, scandalizaţi, nevoie mare – à propos, n-am prea mai auzit de ei de când cu acest virus mortal. Oare se ascund cumva, undeva, prin catacombele preistoriei raţiunii cognitive şi civilizaţiei evolutive, pentru a se prezerva şi a constitui genomul renaşterii umanităţii în cazul în care noi, ceilalţi, am pieri cu toţii? Sau pur şi simplu, le este groază de pieire şi fiind vorba de lucruri concrete, nu despre vorbe goale, se ascund ca nişte… În fine.

De ce nu recunoaşteţi, energumenilor, că sunteţi complet depăşiţi de această adevărată CRIZA VITALA a omenirii, că „habernai” ce sunteţi (cum spunea cu adânc dispreţ bunicul meu, G-ral locotenent în retragere Victor ISACEANU, trecut prin ciur şi prin dârmon în cele două războaie), nu aveţi habar ce şi cum să faceţi? Sau poate nici măcar nu vă interesează nimic altceva decât să vă prefaceţi preocupaţi, „pe sticlă”, încruntându-vă pentru a mima existenţa vreunei circumvoluţiuni în spatele frunţii? Vă preocupă doar jocurile politicianiste. ALEGERILE. Un tur, două, când, cum, doar-doar să ajungeţi ori să vă menţineţi la PUTERE şi la BANI, BANI, BANI… Nemunciţi, desigur. Obţinuţi din spolierea bogăţiilor Ţării (ce-a mai rămas) şi din exploatarea săracilor (că doar acesta v-a fost scopul, sărăcirea poporului, pentru a câştiga alegerile cu „o litră” nu cu „un litru” de ulei, cum a spus chiar fostul…). Se aude acolo, suuuuus?

DECRETATI CARANTINĂ GENERALĂ PE TOT TERITORIUL ȚĂRII FĂRĂ NICIO ÎNTÂRZIERE: NU V-AM DAT DREPTUL SĂ NE UCIDEȚI, HAIMANALELOR!

Avocat Vladimir Ţunţi ȘTEFĂNESCU

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Anunț important pentru locuitorii comunei Comișani

Publicat

pe

de

Foto arhivă

Având în vedere faptul că se apropie finalul perioadei de verificare a corectitudinii cadastrului general (19 decembrie 2020), vă informăm că puteți efectua această operațiune și în zilele de sâmbătă – 28 noiembrie, luni – 30 noiembrie și marți – 1 decembrie, zile care în mod normal sunt libere. În acest sens, sunteți așteptați la Căminul Cultural Comișani, între orele 09:00-15:00, având asupra dumneavoastră, pentru confruntare, actele de proprietate.

Primar,

Ion Bătrânu

Citește în continuare

ACTUALITATE

Radu Petrescu Muscel, 11 expoziții de fotografie în șase luni de pandemie

Publicat

pe

Astăzi – 27 noiembrie 2020, s-a întâmplat la Pitești, la Centrul Cultural, cea de-a 11-a expoziție itinerantă de fotografie istorică, realizată la inițiativa publicistului Radu Petrescu Muscel. 12 în 6 luni. Un demers cultural-istoric demn de toată aprecierea și prin prisma faptului că traversăm o perioadă extrem de dificilă, cu multe restricții impuse pentru prevenirea infecției cu noul coronavirus. Tema evenimentului de la Pitești: „Conferenţiari argeşeni şi musceleni la Vălenii de Munte”. Următoarea expoziție va fi la Oradea.

„Nicolae Iorga și colectivul care se ocupa de selectarea conferenţiarilor au invitat la Universitatea de Vară de la Vălenii de Munte șase profesori – doi din Argeș și patru din fostul județ Muscel, dintre care cinci profesori universitari si un profesor secundar – preotul Gheorghe Cotenescu. De remarcat faptul că patru dintre cei șase conferenţiari interbelici vor cunoaşte… „farmecul” temniţelor comuniste”, a precizat publicistul Radu Petrescu.

Cei şase invitați ai marelui Nicolae Iorga au susţinut, la Universitatea de Vară din Vălenii de Munte, 27 de conferinţe, astfel: Gheorghe Cotenescu – 13 (în perioada 1931-1943); Costin Petrescu – 7 (1929-1938); Victor Slăvescu – 2 (1937-1938); Radu Demetrescu Gyr – 2 (1937); Ion Chelcea – 2 (1935-1936); Florian Ştefănescu Goangă – o conferinţă (1922).

Cei patru profesori care au ajuns mai târziu deținuți politici sunt Gheorghe Cotenescu, Victor Slavescu, Radu Demetrescu Gyr și Florian Ștefănescu Goagă.

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!