Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Centrul de zi pentru persoanele vârstnice de la Voineşti şi-a deschis porţile

Publicat

pe

Joi – 12 martie 2020, în satul Manga, comuna Voineşti, s-a consumat un eveniment deosebit de important şi emoţionant pentru întrega comunitate. Administraţia locală, după un program de lucrări desfăşurat într-un timp record, a reuşit să inaugureze Centrul de zi pentru bătrâni.

Alături de primarul Gabriel Dănuţ Sandu şi de viceprimarul Claudiu Popa, care ieri şi-a sărbătorit şi ziua de naştere, s-au aflat: Luciana Cristea – vicepreşedintă a Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Gheorghe Ana – director GAL „Valea Ialomiţei”, Cătălin Rădulescu – viceprimarul municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga – administrator public al municipiului Târgovişte, Radu Popa – vicepreşedinte al PSD Dâmboviţa, Ionel Petre – preşedinte ALDE Dâmboviţa, comisarul şef Danil Zepişi – fostul comandant al IPJ Dâmboviţa, primari din zonă, şefi de instituţii, cadre didactice, numeroşi cetăţeni. De faţă, s-au aflat şi Filareta Dicu – cadru didactic şi generalul Neculae Năbârjoiu, fii ai satului, împreună cu care primarul Gabriel Dănuţ Sandu a tăiat panglica inaugurală.

Toată suflarea prezentă la inaugurare a rămas profund impresionată văzând ce a putut să iasă, prin idei, consecvenţă şi implicare, dintr-o şcoală veche rămasă ani şi ani în stadiul de ruină. Un complex pentru petrecerea timpului liber dotat parcă după cataloagele stabilimentelor de lux în domeniu. Saloane luminoase, cu mobilier ultrasofisticat, confortabil şi util. Aparatură performantă de comunicare, laptop-uri, diferite jocuri, rummy, şah etc.

Impresionantă şi biblioteca amenajată în incinta acestui centru cum nu mai există altul în judeţul Dâmboviţa. Afară, în curtea din spate, un superb gazon, iar pe o latură mese pentru recreere şi destinate jocului de şah şi table. În faţa centrului, pe un platou special amenajat, aparate pentru practicarea diferitelor exerciţii fizice.

După slujba de sfinţire a instituţiei, aşa cum se obişnuieşte primarul comunei Gabriel Dănuţ Sandu, a ţinut un scurt discurs. Edilul a vorbit despre importanţa acestui centru pentru seniori în viaţa socială a comunităţii, pentru stimularea conceptului de socializare şi comunicare interumană.

„Între anii 1962-1963, seniorii comunei Voineşti au construit şcoala pe postamentul căreia am conturat acest centru. În perioada 1964-2009, a existat o unitate de învăţământ în care s-au pregătit pentru viaţă şi au devenit oameni destoinici, de valoare, implicaţi în diferite domenii de activitate, mulţi dintre locuitorii acestui sat. Acum, această clădire, care rămăsese un fel de «Cenuşăreasă» a comunei, a devenit, după doi ani de zile, aşa cum o vedeţi astăzi, regina comunităţii”, a spus primarul de la Voineşti.

Edilul Gabriel Dănuţ Sandu a vorbit despre funcţionalitatea Centrului pentru bătrâni de la Manga, o investiţie de 1,6 milioane de lei, despre modul în care este structurat, despre personalul care îl va deservi.

Generalul Neculae Năbârjoiu a felicitat autorităţile de la Voineşti, pe toţi cei implicaţi în implementarea acestui proiect grandios. Generalul a trecut în revistă o serie de nume ale unor fii ai satului, oameni care au buchisit alfabetul la Şcoala Manga şi care au ajuns, ulterior, personalităţi marcante în diferite domenii de activitate. Felicitări a adresat şi Filareta Dicu, apoi le-a cerut consătenilor săi să contribuie cu toţii la înfrumuseţarea localităţii.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Investiţii de 30 de milioane de lei, în derulare la Corbii Mari, judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

Comuna Corbii Mari a fost primul focar de COVID-19 din judeţul Dâmboviţa. Virusul a fost adus în localitate de la o clinică de dializă din Bucureşti, chiar la începutul pandemiei în România, atunci când autorităţile din ţara noastră abia ce structurau un plan de acţiune.

A fost o perioadă grea pentru comunitatea din Corbii Mari, dar pe care primarul Ionuţ Bănică a reuşit să o gestioneze eficient, împreună cu membrii echipei sale, cu Direcţia de Sănătate Publică, cu medicii şi farmaciştii din localitate, cu Poliţia, Jandarmeria şi, evident, cu sprijinul cetăţenilor.

Şi chiar dacă a fost o perioadă care i-a obligat pe edilii de la Corbii Mari să regândească priorităţile, nu a fost oprit niciunul dintre proiectele care vizau dezvoltarea localităţii:

– Realizare infrastructură de apă uzată în comuna Corbii Mari. Valoarea acestei investiţii este de 4.500.000 de lei;

– Construire grădiniţă în satul Corbii Mari. Valoarea lucrării este de peste 2.000.000 de lei;

– Construire unitate sanitară în comuna Corbii Mari – aproape 3.300.000 de lei;

– Asfaltare şi modernizare drumuri de interes local – 9.505.00 lei;

– Modernizare străzi şi drumuri comunale – 3.900.000 lei;

– Construire Grădiniţă în satul Ungureni – 2.200.000 de lei;

– Construire Grădiniţă în satul Grozăveşti – 2.050.000 de lei;

– Modernizare reţea electrică şi transformatoare în satele Corbii Mari, Petreşti, Satu Nou şi Bărăceni – 1.700.000 de lei.

„Vorbim de un total al investițiilor de aproape 30 de milioane de lei, o sumă uriașă raportată la bugetul propriu. Vă promit că nu vom rata niciun leu din aceste finanțări. Mă cunoașteți și știți ce încăpățânat pot fi atunci când vine vorba de comună și interesele ei. Vă mulțumesc tuturor pentru sprijinul din această perioadă. Mi-ați arătat că suntem toți o familie incredibilă”, este mesajul primarului Ionuţ Bănică.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa, licitaţii finalizate pentru alte drumuri judeţene pe care se va turna asfalt

Publicat

pe

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru oprea, a semnat, astăzi – 22 mai 2020, contractul de execuţie covoare asfaltice pentru 43,465 km de drumuri, respectiv 20,55 km pe DJ 721, sectorul Costeşti-Deal (DN 7) – Produleşti – Gura Şuţii – Perșinari – Văcăreşti, şi 22,915 km pe DJ 401A, sectorul Miuleşti – Mărunţişu – Tomşani – Poroinica – Mogoşani – Merii (cale ferată). Valoare contract: 10.035.488,53 lei (fără TVA). Beneficiarele acestor lucrări sunt unitățile administrativ-teritoriale Produleşti, Gura Şuţii, Perşinari, Văcăreşti, Odobeşti, Costeşti Vale, Mătăsaru şi Mogoşani.

Reamintim faptul că, în luna aprilie, au fost semnate contractele pentru reparaţii şi întreţinere pentru 42 km de drumuri în comunele Corbii Mari, Petrești, Morteni, Bezdead, Valea Lungă, Dragodana, Titu, Costeștii din Vale, Dragomirești, Cobia, Bucșani, Cornești și Moroeni.

De asemenea, se arată într-un comunicat remis de consiliul Judeţean Dâmboviţa, a fost finalizată evaluarea ofertelor pentru DJ 702B, sectorul Gemenea (DN 72A) – Cândeşti-Vale – Tătărani – Măneşti – Ungureni – Lucieni (DN 72), cu lungimea de 39,745 km, pentru DJ 712A, sectorul Râu Alb – Gura Bărbuleţului – Pietrari – Aluniş – Manga – Izvoarele (DN 72A), cu lungimea de 15,566 km, şi pentru DJ 702A, sectorul Potocelu – Ludeşti – Hulubeşti – Valea Mare – Livezile – Voia, cu lungimea de 18,665 km. Din păcate, pentru aceste trei loturi de lucrări au fost depuse contestaţii la procedura de licitaţie şi se aşteaptă soluţionarea.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!