Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Centrul de zi pentru persoanele vârstnice de la Voineşti şi-a deschis porţile

Publicat

pe

Joi – 12 martie 2020, în satul Manga, comuna Voineşti, s-a consumat un eveniment deosebit de important şi emoţionant pentru întrega comunitate. Administraţia locală, după un program de lucrări desfăşurat într-un timp record, a reuşit să inaugureze Centrul de zi pentru bătrâni.

Alături de primarul Gabriel Dănuţ Sandu şi de viceprimarul Claudiu Popa, care ieri şi-a sărbătorit şi ziua de naştere, s-au aflat: Luciana Cristea – vicepreşedintă a Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Gheorghe Ana – director GAL „Valea Ialomiţei”, Cătălin Rădulescu – viceprimarul municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga – administrator public al municipiului Târgovişte, Radu Popa – vicepreşedinte al PSD Dâmboviţa, Ionel Petre – preşedinte ALDE Dâmboviţa, comisarul şef Danil Zepişi – fostul comandant al IPJ Dâmboviţa, primari din zonă, şefi de instituţii, cadre didactice, numeroşi cetăţeni. De faţă, s-au aflat şi Filareta Dicu – cadru didactic şi generalul Neculae Năbârjoiu, fii ai satului, împreună cu care primarul Gabriel Dănuţ Sandu a tăiat panglica inaugurală.

Toată suflarea prezentă la inaugurare a rămas profund impresionată văzând ce a putut să iasă, prin idei, consecvenţă şi implicare, dintr-o şcoală veche rămasă ani şi ani în stadiul de ruină. Un complex pentru petrecerea timpului liber dotat parcă după cataloagele stabilimentelor de lux în domeniu. Saloane luminoase, cu mobilier ultrasofisticat, confortabil şi util. Aparatură performantă de comunicare, laptop-uri, diferite jocuri, rummy, şah etc.

Impresionantă şi biblioteca amenajată în incinta acestui centru cum nu mai există altul în judeţul Dâmboviţa. Afară, în curtea din spate, un superb gazon, iar pe o latură mese pentru recreere şi destinate jocului de şah şi table. În faţa centrului, pe un platou special amenajat, aparate pentru practicarea diferitelor exerciţii fizice.

După slujba de sfinţire a instituţiei, aşa cum se obişnuieşte primarul comunei Gabriel Dănuţ Sandu, a ţinut un scurt discurs. Edilul a vorbit despre importanţa acestui centru pentru seniori în viaţa socială a comunităţii, pentru stimularea conceptului de socializare şi comunicare interumană.

„Între anii 1962-1963, seniorii comunei Voineşti au construit şcoala pe postamentul căreia am conturat acest centru. În perioada 1964-2009, a existat o unitate de învăţământ în care s-au pregătit pentru viaţă şi au devenit oameni destoinici, de valoare, implicaţi în diferite domenii de activitate, mulţi dintre locuitorii acestui sat. Acum, această clădire, care rămăsese un fel de «Cenuşăreasă» a comunei, a devenit, după doi ani de zile, aşa cum o vedeţi astăzi, regina comunităţii”, a spus primarul de la Voineşti.

Edilul Gabriel Dănuţ Sandu a vorbit despre funcţionalitatea Centrului pentru bătrâni de la Manga, o investiţie de 1,6 milioane de lei, despre modul în care este structurat, despre personalul care îl va deservi.

Generalul Neculae Năbârjoiu a felicitat autorităţile de la Voineşti, pe toţi cei implicaţi în implementarea acestui proiect grandios. Generalul a trecut în revistă o serie de nume ale unor fii ai satului, oameni care au buchisit alfabetul la Şcoala Manga şi care au ajuns, ulterior, personalităţi marcante în diferite domenii de activitate. Felicitări a adresat şi Filareta Dicu, apoi le-a cerut consătenilor săi să contribuie cu toţii la înfrumuseţarea localităţii.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Sala CSȘ Târgovişte este acum una dintre cele mai performante din țară

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a finalizat, săptămâna aceasta, lucrările de reamenajare a sălii Clubului Sportiv Școlar. De altfel, administrația publică locală derulează mai multe investiții care vizează infrastructura sportivă.

„Cei aproximativ 650 de copii legitimați la acest club beneficiază acum de condiții optime de antrenament, cu precizarea că noua suprafață de joc este una dintre cele mai performante din România”, precizează primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăriile pot accesa fonduri europene pentru rețele de gaze naturale

Publicat

pe

Foto arhivă

Administrațiile publice, individual sau în parteneriat, precum și Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitară pot depune la Ministerul Fondurilor Europene, până în data de 17 decembrie, proiecte pentru extinderea rețelelor de distribuție a gazelor naturale. România are la dispoziție un miliard de euro, bani europeni. Fiecare proiect va putea avea o valoare maximă de 25 milioane euro – informează Instituția Prefectului Argeș.

„Proiectele depuse trebuie să contribuie la racordarea a cel puțin 1.000 de noi gospodării, încurajându-se astfel asocierea mai multor unități administrativ-teritoriale. Proiectele trebuie să fie implementate până în decembrie 2023, neputând fi fazate în viitoarea perioadă de programare – ceea ce asigură viteza implementării”, precizează sursa citată.

Activități care pot fi finanțate:
– Construirea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale, inclusiv instalațiile, echipamentele și dotările aferente funcționalităților inteligente;

– Construirea stațiilor de reglare, măsurare-predare a gazelor naturale și a racordului la Sistemul de Transport existent exclusiv în scopul alimentării unei rețele inteligente de distribuție propusă printr-un proiect;

– Construirea rețelelor interioare de distribuție a gazelor naturale pentru clădirile administrative publice branșate la rețeaua inteligentă distribuție a gazelor naturale propusă prin proiect (clădirea primăriei, centre sociale, școli, etc), în cadrul cărora se desfășoară activități non – economice;

– Construirea branșamentelor pentru consumatorii casnici până la limita proprietății publice.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!