Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Centrul de zi pentru persoanele vârstnice de la Voineşti şi-a deschis porţile

Publicat

pe

Joi – 12 martie 2020, în satul Manga, comuna Voineşti, s-a consumat un eveniment deosebit de important şi emoţionant pentru întrega comunitate. Administraţia locală, după un program de lucrări desfăşurat într-un timp record, a reuşit să inaugureze Centrul de zi pentru bătrâni.

Alături de primarul Gabriel Dănuţ Sandu şi de viceprimarul Claudiu Popa, care ieri şi-a sărbătorit şi ziua de naştere, s-au aflat: Luciana Cristea – vicepreşedintă a Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Gheorghe Ana – director GAL „Valea Ialomiţei”, Cătălin Rădulescu – viceprimarul municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga – administrator public al municipiului Târgovişte, Radu Popa – vicepreşedinte al PSD Dâmboviţa, Ionel Petre – preşedinte ALDE Dâmboviţa, comisarul şef Danil Zepişi – fostul comandant al IPJ Dâmboviţa, primari din zonă, şefi de instituţii, cadre didactice, numeroşi cetăţeni. De faţă, s-au aflat şi Filareta Dicu – cadru didactic şi generalul Neculae Năbârjoiu, fii ai satului, împreună cu care primarul Gabriel Dănuţ Sandu a tăiat panglica inaugurală.

Toată suflarea prezentă la inaugurare a rămas profund impresionată văzând ce a putut să iasă, prin idei, consecvenţă şi implicare, dintr-o şcoală veche rămasă ani şi ani în stadiul de ruină. Un complex pentru petrecerea timpului liber dotat parcă după cataloagele stabilimentelor de lux în domeniu. Saloane luminoase, cu mobilier ultrasofisticat, confortabil şi util. Aparatură performantă de comunicare, laptop-uri, diferite jocuri, rummy, şah etc.

Impresionantă şi biblioteca amenajată în incinta acestui centru cum nu mai există altul în judeţul Dâmboviţa. Afară, în curtea din spate, un superb gazon, iar pe o latură mese pentru recreere şi destinate jocului de şah şi table. În faţa centrului, pe un platou special amenajat, aparate pentru practicarea diferitelor exerciţii fizice.

După slujba de sfinţire a instituţiei, aşa cum se obişnuieşte primarul comunei Gabriel Dănuţ Sandu, a ţinut un scurt discurs. Edilul a vorbit despre importanţa acestui centru pentru seniori în viaţa socială a comunităţii, pentru stimularea conceptului de socializare şi comunicare interumană.

„Între anii 1962-1963, seniorii comunei Voineşti au construit şcoala pe postamentul căreia am conturat acest centru. În perioada 1964-2009, a existat o unitate de învăţământ în care s-au pregătit pentru viaţă şi au devenit oameni destoinici, de valoare, implicaţi în diferite domenii de activitate, mulţi dintre locuitorii acestui sat. Acum, această clădire, care rămăsese un fel de «Cenuşăreasă» a comunei, a devenit, după doi ani de zile, aşa cum o vedeţi astăzi, regina comunităţii”, a spus primarul de la Voineşti.

Edilul Gabriel Dănuţ Sandu a vorbit despre funcţionalitatea Centrului pentru bătrâni de la Manga, o investiţie de 1,6 milioane de lei, despre modul în care este structurat, despre personalul care îl va deservi.

Generalul Neculae Năbârjoiu a felicitat autorităţile de la Voineşti, pe toţi cei implicaţi în implementarea acestui proiect grandios. Generalul a trecut în revistă o serie de nume ale unor fii ai satului, oameni care au buchisit alfabetul la Şcoala Manga şi care au ajuns, ulterior, personalităţi marcante în diferite domenii de activitate. Felicitări a adresat şi Filareta Dicu, apoi le-a cerut consătenilor săi să contribuie cu toţii la înfrumuseţarea localităţii.

ADMINISTRAŢIE

Comunicat Primăria Târgovişte privind afișajul electoral în perioada de precampanie

Publicat

pe

de

Primăria Municipiului Târgoviște informează că, în perioada de precampanie electorală, partidele politice care doresc să amplaseze mijloace de publicitate electorală au nevoie de avizul administrației publice locale.

Amplasarea mijloacelor de publicitate se poate face atât pe domeniul public sau privat al statului şi al municipiului Targoviste, cât şi pe proprietatea privată a persoanelor fizice sau juridice, cu acordul acestora şi cu respectarea prevederilor legale.

Prevederile aplicabile pot fi consultate pe site-ul Primăriei Târgoviște – www.pmtgv.ro, în „ REGULAMENTUL PRIVIND AMPLASAREA ȘI AUTORIZAREA MIJLOACELOR DE PUBLICITATE ÎN MUNICIPIUL TÂRGOVIȘTE”.

Facem un apel către toți competitorii electorali pentru a respecta cadrul legal în vigoare.

Amenda prevăzută de lege în caz de încălcare a dispozițiilor aplicabile, ajunge până la 10.000 de lei pentru fiecare mijloc de publicitate electorală amplasat ilegal.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Cifre record stau mărturie că primarul Ionuț Bănică a muncit cu bună credință pentru comuna Corbii Mari

Publicat

pe

Corbii Mari este cu siguranță comuna din județul Dâmbovița care s-au dezvoltat cel mai mult în ultimii 4 ani. Și spunem asta, pentru că nu putem să nu ne amintim că, în 2016, se afla la coada clasamentului. La Corbii Mari totul era blocat înainte să preia conducerea administrativă primarul Ionuț Bănică. Schimbările înfăptuite sunt multe și se văd astăzi cu ochiul liber. Corbii Mari are șansa să continue pe acest drum, fiindcă edilul Ionuț Bănică a decis să candideze pentru un nou mandat.

„Dragi prieteni,

Vă vorbesc așa cum am făcut-o mereu, direct, fără ocolișuri şi vă spun numai adevărul. Ne cunoaștem suficient de bine ca să știm că putem avea încredere în cuvântul pe care-l dăm.

Îndemnat de mulți dintre voi, acum aproape 4 ani, am luat decizia de a candida pentru funcția de primar al comunei. Ca şi mine, eraţi revoltaţi şi sătui, nu mai puteați răbda aroganța și disprețul cu care ne tratau stăpânii de atunci ai Primăriei.

Atunci, v-am promis și mi-am promis că nimic din trecut nu se va mai repeta. Oamenii merită respectați indiferent de etnie, clasă socială, religie. Pentru că PRIMARUL ESTE AL TUTUROR!

Vă mai aduceți aminte unde eram acum 4 ani?

Când am preluat funcția de primar, nu am găsit nici măcar un contract de finanţare semnat! Vă mai aduceți aminte cât de săracă în proiecte era comuna noastră și cum ne uitam cu invidie în jur la Potlogi, Odobești, Brezoaele, Poiana sau Lungulețu? Vă mai aduceți aminte că nu aveam niciun proiect în derulare pentru drumuri? Nu exista niciun proiect în derulare de apă sau canalizare, niciun proiect în derulare de școală sau grădiniță! Copiii noștri foloseau aceleași toalete de pe vremea bunicilor şi părinţilor noştri!

Cu multă, enorm de multă muncă, zile și nopți întregi am scris proiecte de la zero, am făcut eforturi să aducem investiții în localitate, am fost prezenți pe șantiere pentru a-i grăbi pe constructori să termine la timp. A fost o perioadă plină și asta ați văzut cu ochii voștri în satele noastre, pe străzile comunei. Faptele bune nu mint niciodată! Cifrele nu mint nici ele:
• în 4 ani de zile am semnat 21 contracte de finanțare în valoare totală de peste 105.037.461,86 lei. Este un record absolut al comunei!
• avem alte 6 investiții în asociere cu instituții precum Consiliul Județean Dâmboviţa sau Electrica. Acestea au şi ele o valoare de peste 27.073.733 lei;
• investiții din bugetul local în 4 ani cu o valoare de 7.863.577,97 lei
• în acest moment avem alte 3 investiții în curs de contractare cu o valoare peste 21.818.936,27 lei;
• anul acesta avem cel mai mare buget alocat secțiunii de dezvoltare: 60% din totalul de 16.000.000 lei.
• în 4 ani de zile, totalul banilor atrași în comună, pe toate investițiile, este de peste 177.793.709,10 lei , aproximativ 37.040.356,06 euro , un alt record;

Sunt cifre-record care stau mărturie pentru munca din acești ani și buna noastră credință. Asta mă ajută acum să vă privesc în ochi fără să-mi fie rușine.

Sunt sigur că putem face mult mai mult decât atât. Sunt convins că putem trece la nivelul următor pentru ca NOI să devenim un exemplu pentru alte comune. Avem proiecte finalizate, dar şi alte zeci de investiții în execuție și în finanțare. Vreau să aduc la Corbii Mari orice leu și orice euro care ne stau la dispoziție.

Sunt același om pe care-l știți. Nu sunt arogant, nu am ambiții deșarte, nu vreau să mă mut din comună. Aici m-am născut, aici am crescut și aici trăiesc cu familia mea. Pentru mine, AICI înseamnă ACASĂ și, dacă vreau să fac din Corbii Mari cea mai dezvoltată comună din sudul județului, asta înseamnă că şi pot. Am idei, am putere de muncă, am o echipă extraordinară lângă mine și mai am ceva: vă am pe voi, oamenii din Corbii Mari, cei care m-ați sprijinit tot timpul, ați avut răbdare cu mine și ați crezut că o scoatem la capăt. Fără voi, comuna s-ar fi blocat acum 4 ani.

Astăzi, dăm startul unui capitol nou și trecem la următorul nivel! VOI CANDIDA PENTRU UN NOU MANDAT DE PRIMAR la alegerile locale din partea Partidului Social Democrat pentru ca faptele bune de până astăzi să meargă mai departe. Munca noastră nu trebuie să fie aruncată la gunoi. Acest lucru ar însemna că satele noastre se vor întoarce în timp. Nu trebuie să riscăm acest lucru pentru că ar fi prea greu și nedrept faţă de noi toţi!

Mă bazez pe fiecare dintre voi, pe familiile voastre, pe prietenii voștri! Suntem o comunitate unită, am fost împreună atât în momente de bucurie, cât şi în momentele în care comunitatea noastrắ a fost greu încercată și cred că nimeni nu poate să ne oprească din drumul nostru spre victorie. Vă mulțumesc din suflet tuturor și… ne vedem pe stradă!”, este mesajul pe care primarul Ionuț Bănică de la Corbii Mari l-a postat pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!