Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Centrul de zi pentru persoanele vârstnice de la Voineşti şi-a deschis porţile

Publicat

pe

Joi – 12 martie 2020, în satul Manga, comuna Voineşti, s-a consumat un eveniment deosebit de important şi emoţionant pentru întrega comunitate. Administraţia locală, după un program de lucrări desfăşurat într-un timp record, a reuşit să inaugureze Centrul de zi pentru bătrâni.

Alături de primarul Gabriel Dănuţ Sandu şi de viceprimarul Claudiu Popa, care ieri şi-a sărbătorit şi ziua de naştere, s-au aflat: Luciana Cristea – vicepreşedintă a Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Gheorghe Ana – director GAL „Valea Ialomiţei”, Cătălin Rădulescu – viceprimarul municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga – administrator public al municipiului Târgovişte, Radu Popa – vicepreşedinte al PSD Dâmboviţa, Ionel Petre – preşedinte ALDE Dâmboviţa, comisarul şef Danil Zepişi – fostul comandant al IPJ Dâmboviţa, primari din zonă, şefi de instituţii, cadre didactice, numeroşi cetăţeni. De faţă, s-au aflat şi Filareta Dicu – cadru didactic şi generalul Neculae Năbârjoiu, fii ai satului, împreună cu care primarul Gabriel Dănuţ Sandu a tăiat panglica inaugurală.

Toată suflarea prezentă la inaugurare a rămas profund impresionată văzând ce a putut să iasă, prin idei, consecvenţă şi implicare, dintr-o şcoală veche rămasă ani şi ani în stadiul de ruină. Un complex pentru petrecerea timpului liber dotat parcă după cataloagele stabilimentelor de lux în domeniu. Saloane luminoase, cu mobilier ultrasofisticat, confortabil şi util. Aparatură performantă de comunicare, laptop-uri, diferite jocuri, rummy, şah etc.

Impresionantă şi biblioteca amenajată în incinta acestui centru cum nu mai există altul în judeţul Dâmboviţa. Afară, în curtea din spate, un superb gazon, iar pe o latură mese pentru recreere şi destinate jocului de şah şi table. În faţa centrului, pe un platou special amenajat, aparate pentru practicarea diferitelor exerciţii fizice.

După slujba de sfinţire a instituţiei, aşa cum se obişnuieşte primarul comunei Gabriel Dănuţ Sandu, a ţinut un scurt discurs. Edilul a vorbit despre importanţa acestui centru pentru seniori în viaţa socială a comunităţii, pentru stimularea conceptului de socializare şi comunicare interumană.

„Între anii 1962-1963, seniorii comunei Voineşti au construit şcoala pe postamentul căreia am conturat acest centru. În perioada 1964-2009, a existat o unitate de învăţământ în care s-au pregătit pentru viaţă şi au devenit oameni destoinici, de valoare, implicaţi în diferite domenii de activitate, mulţi dintre locuitorii acestui sat. Acum, această clădire, care rămăsese un fel de «Cenuşăreasă» a comunei, a devenit, după doi ani de zile, aşa cum o vedeţi astăzi, regina comunităţii”, a spus primarul de la Voineşti.

Edilul Gabriel Dănuţ Sandu a vorbit despre funcţionalitatea Centrului pentru bătrâni de la Manga, o investiţie de 1,6 milioane de lei, despre modul în care este structurat, despre personalul care îl va deservi.

Generalul Neculae Năbârjoiu a felicitat autorităţile de la Voineşti, pe toţi cei implicaţi în implementarea acestui proiect grandios. Generalul a trecut în revistă o serie de nume ale unor fii ai satului, oameni care au buchisit alfabetul la Şcoala Manga şi care au ajuns, ulterior, personalităţi marcante în diferite domenii de activitate. Felicitări a adresat şi Filareta Dicu, apoi le-a cerut consătenilor săi să contribuie cu toţii la înfrumuseţarea localităţii.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Aleşii PSD convoacă şedinţă CJ Dâmboviţa pentru a aloca bani primăriilor să lupte cu COVID-19

Publicat

pe

Preşedintele PSD Dâmboviţa, deputatul Corneliu Ştefan, a anunţat, astăzi – 4 aprilie, în cadrul unei conferinţe de presă online, că aleşii social-democraţi au convocat pentru săptămâna viitoare o şedinţă extraordinară a CJ Dâmboviţa, pentru a repartiza fonduri unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ, astfel încât acestea să poată pună în aplicare măsurile de prevenire a răspândirii infecţiei cu COVID-19 stabilite prin Ordonanţele Militare.

„Vor fi două puncte pe ordinea de zi, respectiv repartizarea sumelor neangajate și neutilizate din bugetul propriu al CJD, în vederea alimentării Fondului de rezervă bugetară aflat la dispoziția autorității publice locale, și, al doilea punct, alocarea sumelor din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția autorității publice locale UAT-urilor din județul Dâmbovița în vederea prevenirii răspândirii comunitare a infecției cu Coronavirus.

Cred că sunt două proiecte de hotărâre care sunt primordiale pentru cetățenii dâmbovițeni. Această inițiativă a fost a mea, absolut toți consilierii județeni și cei doi vicepreședinți au semnat convocatorul. Avem 21 de semnături, iar în prima partea a săptămânii viitoare va avea loc ședința extraordinară.

Eu cred că este un gest de normalitate, un gest pe care ar trebui să-l facă toți aleșii locali din fiecare localitate… Sănătatea nu are culoare politică și sunt convins că și consilierii județeni PNL vor achiesa la această idee, pentru că aceste sume se vor împărți în tot județul Dâmbovița, nu doar în localitățile conduse de primarii PSD. Sunt sigur că și președintele Consiliului Județean va vota aceste proiecte.

Cred că toate autoritățile publice locale trebuie sprijinite pentru a combate acest virus, pentru că ele duc greul în fiecare localitate, în condițiile în care Guvernul României a transferat toate plățile către unitățile administrative-teritoriale, însă nu a arătat și sursa lor de finanțare, sumele de bani pe care primarii să le folosească în acest moment dificil”, a declarat deputatul Corneliu ştefan – preşedinte PSD Dâmboviţa.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte a dezinfectat deja 686 de scări de bloc şi va acţiona şi în week-end

Publicat

pe

Primăria Târgovişte a demarat în forţă acţiunea de dezinfecţie a scărilor de bloc, obligaţie instituită prin Ordonanţa Militară nr. 4/29 martie 2020. În primele 3 zile, spune edilul Daniel Cristian Stan, s-a acţionat deja pe 686 de scări de bloc din cele aproximativ 1.400 care există în municipiu.

Muncitorii de la Direcţia de Salubritate vor continua aceste activităţi şi în week-end, astfel încât, până la sfârşitul săptămâna viitoare, să nu mai existe nicio scară de bloc care să nu fi fost dezinfectată. De asemenea, a început şi montarea dispenserelor pe scările de bloc şi, evident, alimentarea acestora cu gel dezinfectant.

„Este un efort mare, atât din punct de vedere al resurselor finan ciare, dar şi al celor umane, pe care administraţia publică locală târgovişteană în face. Până acum, s-a reuşit dezinfectarea scărilor de bloc din Aleea Trandafirilor, din CFR, din Micro II, III IX, XI şi XII. Astăzi, se merge pe Micro VIII. De asemenea, s-a intrat în Micro IV. Sperăm ca astăzi să finalizăm Micro IV şi V, iar mâine să continuăm cu Micro VI. Totodată, vrem să ajungem în Sagricom, astfel încât să putem să combatem eficient această pandemie”, a explicat primarul Daniel Cristian Stan.

VIDEO

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT