Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Tribunalul Dâmboviţa va judeca doar cauzele execepţionale până în luna mai!

Publicat

pe

Tribunalul Dâmboviţa a stabilit ca, până în data de 4 mai 2020, să soluţioneze doar cauzele cu titlu excepţional, având în vedere evoluţia situaţiei generate de răspândirea la nivel naţional a infecţiei cu Coronavirus.

Lista cauzelor care se vor judeca la Tribunalul Dâmboviţa în perioada 13.03.2020-04.05.2020 este următoarea:
1. La nivelul Secţiei Penale:
– cauze de competenţa judecătorului de drepturi şi libertăţi;
– cauze cu arestaţi (faza camerei preliminare şi faza de judecată);
– cauze ce privesc măsurile preventive (altele decât cele judecate de judecătorul de drepturi şi libertăţi) atât în fond, dar şi în calea de atac a contestaţiei;
– cauze referitoare la întreruperea/amânarea executării pedepsei (fond şi contestaţie) şi liberarea condiţionată (contestaţie);

2. La nivelul Secţiei I Civile:
– suspendare provizorie executare silită;
– ordonanţă preşedinţială privind plasamentul în regim de urgenţă (art. 133 alin. 5 din Legea nr. 272/2004);
– ordin de protecţie;
– grevă;
– internare medicală nevoluntară;
– cauze care se judecă, conform legii, fără citarea părţilor;
– suspendare provizorie a hotărârii judecătorești;

3. La nivelul Secţiei a-II-a Civilă, de Contencios Administrativ şi Fiscal:
– cereri de insolvenţă formulate de debitor;
– cereri de concordat preventiv şi mandat ad-hoc;
– ordonanţă preşedenţială;
– suspendare executare act administrativ;
– litigii achiziţii publice;
– cauze care se judecă, conform legii, fără citarea părţilor;

„Termenele de judecată deja stabilite în perioada13.03.-4.05.2020, în dosarele care au alte obiecte decât cele menţionate mai sus, vor fi preschimbate din oficiu în condiţiile legii. măsurile stabilite de Tribunalul Dâmboviţa în vederea prevenirii răspândirii la nivel naţional a infecţiei cu Coronavirus vor putea suferi modificări în funcţie de evoluţia situaţiei generată de epidemia cu Coronavirus”, precizează judecătorul Narcis Erculescu – purtător de cuvânt Tribunalul Dâmboviţa.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Penitenciarul Găești angajează asistenți medicali

Publicat

pe

de

Penitenciarul Găești a scos la concurs, din sursă externă, în vederea încadrării ca polițist de penitenciare, 2 posturi de agent în cadrul sectorului medical, după cum urmează:

– 1 post de asistent medical (generalist)
– 1 post de asistent medical (farmacie)

Condițiile necesar a fi îndeplinite de către candidați, probele de concurs, tematica și bibliografia aferente, pot fi consultate accesând link-ul http://anp.gov.ro/penitenciarul-gaesti/despre-noi/cariera/

Dosarele complete, se depun la sediul Penitenciarului Găești, până la data de 19.10.2020, inclusiv.

Informații suplimentare se pot obține, de asemenea, de la structura de resurse umane: tel. 0245.710.254, int. 110

Precizăm că activităţile specifice concursului se vor derula cu respectarea normelor impuse de actualul context epidemiologic.

Citește în continuare

ACTUALITATE

PERPLEX. L-au votat masiv pe primarul… mort de două săptămâni!

Publicat

pe

Suntem o țară unde campaniile electorale, alegerea celor care să ne reprezinte, care să ne decidă viitorul sunt încă tratate în bășcălie, sunt considerate de marea majoritate a fi competiții și atât. Concursuri de tipul care este mai tare în scos la vot poporul. Totul se desfășoară nu după conștiință, cultură politică, interes democratic, aplecare asupra treburilor țării. Se merge la calcul exact sau la exaltare supremă. Vezi cazurile candidaților care au ajuns primari din dorința oarbă, iologică și neproductivă a unor categorii de mase de a pune cu orice preț la conducere pe cineva chiar dacă este o mătăluță sau care abia ieri-alaltăieri s-a dat jos din avionul de Paris, unde a trăit liniștit bine mersi.

Dar ceea ce a întrecut orice măsură, dovedind încă o dată că alegerile sunt tratate de o bună parte a electoratului ca pe un joc, ca pe o rutină banală, nu ca pe un act al conștiinței și interesului comun suprem, cum am mai spus-o, s-a întâmplat într-o localitate din județul Olt. La Deveselu. Comună cunoscută și prin celebrul scut antirachetă. Unul dintre candidații pentru funcția de primar în această localitate a murit un timpul campaniei electorale. A făcut omul infarct. Destinul. Cetățenii comunei, probabil impresionați de această tragedie, mai ales că era edilul în funcție și principalul lor favorit, în ziua alegerilor l-au votat pe decedat! Și nu așa, oricum. A fost un vot masiv! Concluzia: atât înțelege uneori electoratul din aceste jocuri politice, din necesitatea de a fi responsabil. Acum, conform legii, fiindcă au fost sentimentali, la Deveselu vor trebui organizate din nou alegeri. Așa se întâmplă când nu îți pasă și vrei să te conducă și un mort…

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!