Connect with us

ACTUALITATE

Tribunalul Dâmboviţa va judeca doar cauzele execepţionale până în luna mai!

Publicat

pe

Tribunalul Dâmboviţa a stabilit ca, până în data de 4 mai 2020, să soluţioneze doar cauzele cu titlu excepţional, având în vedere evoluţia situaţiei generate de răspândirea la nivel naţional a infecţiei cu Coronavirus.

Lista cauzelor care se vor judeca la Tribunalul Dâmboviţa în perioada 13.03.2020-04.05.2020 este următoarea:
1. La nivelul Secţiei Penale:
– cauze de competenţa judecătorului de drepturi şi libertăţi;
– cauze cu arestaţi (faza camerei preliminare şi faza de judecată);
– cauze ce privesc măsurile preventive (altele decât cele judecate de judecătorul de drepturi şi libertăţi) atât în fond, dar şi în calea de atac a contestaţiei;
– cauze referitoare la întreruperea/amânarea executării pedepsei (fond şi contestaţie) şi liberarea condiţionată (contestaţie);

2. La nivelul Secţiei I Civile:
– suspendare provizorie executare silită;
– ordonanţă preşedinţială privind plasamentul în regim de urgenţă (art. 133 alin. 5 din Legea nr. 272/2004);
– ordin de protecţie;
– grevă;
– internare medicală nevoluntară;
– cauze care se judecă, conform legii, fără citarea părţilor;
– suspendare provizorie a hotărârii judecătorești;

3. La nivelul Secţiei a-II-a Civilă, de Contencios Administrativ şi Fiscal:
– cereri de insolvenţă formulate de debitor;
– cereri de concordat preventiv şi mandat ad-hoc;
– ordonanţă preşedenţială;
– suspendare executare act administrativ;
– litigii achiziţii publice;
– cauze care se judecă, conform legii, fără citarea părţilor;

„Termenele de judecată deja stabilite în perioada13.03.-4.05.2020, în dosarele care au alte obiecte decât cele menţionate mai sus, vor fi preschimbate din oficiu în condiţiile legii. măsurile stabilite de Tribunalul Dâmboviţa în vederea prevenirii răspândirii la nivel naţional a infecţiei cu Coronavirus vor putea suferi modificări în funcţie de evoluţia situaţiei generată de epidemia cu Coronavirus”, precizează judecătorul Narcis Erculescu – purtător de cuvânt Tribunalul Dâmboviţa.

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT