Connect with us

ACTUALITATE

Ce mărci de camioane sunt preferate?

Publicat

pe

Se spune adesea că orice este la mâna a doua are desigur un minus și un risc de la bun început, de a nu prezența durabilitate. Dar companiile de transport nu își permit să înceapă afacerea cu investiții atât de masive încât să cumpere camioane noi. Așadar, ca o tendință general valabilă în țară, variantele second hand primează.

Printre cele mai căutate tipuri de camioane se află modele de la Scania, Volvo sau Mercedes-Benz. Alegerea trebuie să țină cont nu doar de preferințe, ci mai degrabă de scopul său de utilizare. Un criteriu aici este tipul de marfă transportat și greutatea proprie. Unele modele sunt scumpe, dar ușoare, robuste și funcționale, așadar își merită banii. De asemenea, trebuie spus că cele cu două axe sunt destinate mărfurilor mari.

Preferințe de top: să consume puțin, să nu necesite reparații frecvente și capitale

Sună ideală achiziția unui camion care să nu înregistreze un consum mare de combustibil sau unul cu un grad mic de uzură, deși este second hand. Aici un aspect important ține de stilul de condus desigur. Raportatea la domeniul exact de utilizare este de asemenea importantă – dacă transportul cu acel camion este în țară sau pentru drumuri lungi, externe, pe drumuri bune sau accidentate.

Desigur, din moment ce a fost realizată o achiziție de tip la mâna a doua utilizatorii devin automat și abonați ai magazinelor de piese și accesorii pentru acestea. O recomandare în acest sens este Truck Shop Miltech, cu magazine fizice, dar și cu opțiune de a comanda online. Se adresează celor care dețin camioane MAN, DAF și nu numai – lista completă o regăsim în cadrul paginii oficiale.

Recomandări pentru achiziții sigure

Desigur că practica de a cumpăra autovehicule mici sau mari la mâna a doua a devenit una dintre cele mai populare scenarii. De preferat însă ca acest lucru să fie realizat la dealeri autorizați, pentru a evita achiziția unui model de camion ce ascunde de fapt prea multe defecte.

Cât despre dorința de a găsi un camion care are un consum mic, aici sunt multe de discutat. Un astfel de interes primează pentru că 30% din costul total de mentenanță la un camion are legătură cu cât consumă acesta. Consumul este influențat de asemenea de anvelope, cât sunt acestea de uzate sau menținute la o presiune bună.

Așadar, este notabil faptul că alegerea unui camion cu un motor de înaltă performanță nu înseamnă automat că vor exista doar avantaje la performanța camionului. Contează implicit și tipul de ulei de motor folosit sau cum este condus, iar aici educația șoferului este o altă parte importantă.

Ținând cont de această tendință de cumpărare camioane la mâna a doua, se pare că magazinele cu piese și accesorii de camioane au venit și cu răspuns potrivit nevoilor publicului. Regăsim acum în astfel de shop-uri orice ține de buna funcționare a camioanelor, dar și accesorii menite să crească confortul șoferului. Așadar flota de camioane second hand este susținută și de surse de acest gen, magazine care oferă acces la tot felul de piese. (P)

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Speranța a fost generată prin muzică la Spitalul Județean din Târgoviște

Publicat

pe

Concertul desfășurat în curtea Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, sub titulatura sinceră „Onoare și Recunoștință”, este unic deocamdată în peisajul socio-cultural românesc.

Inițiativa președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a fost izvorâtă din nevoia revenirii la normalitate după această perioadă lungă, tristă, tragică, încărcată de tensiune, de neînțelesuri și încălcări ale firescului existențial.

S-a vrut, prin acest sublim concert de muzică clasică, să se aducă un cald omagiu, o mulțumire din inimă pentru cadrele Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște – medici, asistenți, infirmiere, brancardieri, pentru personalul Serviciului de Ambulanță și de la SMURD, adevărați eroi ai acestei negre perioade de pandemie.

Spectacolul montat în fața pavilionului central a fost, de fapt, prin esență, vibrație și ecouri, o plecăciune solemnă în fața tuturor cadrelor medicale din România, aflate în prima linie în bătălia cu virusul ucigaș.

A fost o seară blândă. Parcă și vântul primăvăratic s-a oprit pentru a sorbi sunetele melodioase emanate, în acel spațiu, de obicei, trepidant, trist, de instrumentiștii Orchestrei Simfonice Muntenia a Centrului Județean de Cultură Dâmbovița.

Publicul a fost alcătuit din personalul Spitalului venit special de acasă pentru acest eveniment și cei aflați în tură, care, în clipele mai libere, au ieșit la geamuri, au aplaudat și au filmat concertul cu telefoanele. Pacienții, de asemenea, chiar dacă nu foarte mulți, au ieșit și ei la ferestre sau au venit în curtea Spitalului, de unde au urmărit, mai retrași și îngândurați, spectacolul muzical. Privindu-i, în ochi puteai remarca plăcuta surprindere că în incinta Spitalului se produce un astfel de moment de bucurie, că cenușiul care este atotstăpânitor într-o astfel de instituție a fost risipit măcar pentru 75 de minute.

Dirijorul Daniel Jinga a fost la înălțime, controlând, cu gestul și armonia neînțeleasă a baghetei sale, întreaga orchestră. Au încântat cu vocile lor publicul avid de sensibilitate și candoare muzicală sopranele Daniela Vlădescu, Stephanie Radu și Irina Baianț, baritonul Alexandru Constantin și tenorii Florin Georgescu și Alin Stoica. Spectacolul a fost prezentat de Adriana Ion – șef serviciu în cadrul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița.

Au fost prezenți alături de cadrele medicale ale Spitalului Județean de Urgență, de președintele CJ Dâmboviţa – Corneliu Ștefan și de managerul Claudiu Dumirescu, primarul Daniel Cristian Stan  și parlamentarii social-democrați Carmen Holban, Titus Corlățean și Radu Popa. A venit special pentru acest concert inedit și cunoscutul om de afaceri Ovidiu Tender.

„Am organizat acest spectacol împreună cu colegii mei în semn de recunoștință pentru toate cadrele medicale, pentru cei care au fost în prima linie în ultimul an și jumătate, în semn de prețuire pentru oamenii care au salvat vieți, pentru cei care luptă zi de zi pentru viețile dâmbovițenilor. A fost un spectacol de suflet, un spectacol pe care l-am dorit organizat în curtea Spitalului Județean de Urgență Târgovişte. A fost un spectacol la înălțime. Le ulțumesc pe această cale membrilor Orchestrei Simfonice Muntenia și artiștilor care au venit astăzi la Târgoviște pentru a încânta inimile cadrelor medicale, pacienților de la Spitalului Județean de Urgență, nouă, tuturor celor care am fost prezenți aici”, a declarat, la finalul concertului, președintele CJ Dâmboviţa – Corneliu Ștefan.

Managerul unității spitalicești târgoviștene, dr. Claudiu Dumitrescu, cel care a supravegheat discret acest super concert al bucuriei, a mulțumit președintelui Corneliu Ștefan pentru această inițiativă inedită și artiștilor care s-au lăsat antrenați într-un eveniment al speranței generate prin muzică.

„Dacă aș face un clasament, dacă îmi permiteți, aș pune pe locul 3-4 acest eveniment și vă explic de ce. În primul rând, îi mulțumesc lui Dumnezeu că ne aflăm astăzi aici, pentru că suntem sănătoși și pentru că suntem pe un trend descendent al pandemiei. În al doilea rând, îi mulțumesc domnului președinte Corneliu Ștefan pentru această inițiativă și, în al treilea rând, sunt fericit să conduc acest colectiv cu care am obținut rezultate deosebite, chiar dacă ne-au fost adresate și nemulțumiri, în contextul în care unele familii au pierdut pe cei dragi. Cuvintele sunt de prisos. A fost un concert de-o înaltă ținută artistică. O recompensă binemeritată pentru cadrele Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște”, ne-a precizat Claudiu Dumirescu.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Atenție! Sens unic pe drumul județean dintre Gura Ocniței și Răzvad!

Publicat

pe

Foto arhivă

De săptămână viitoare, se va introduce sens unic de circulație pe tronsonul drumului județean care leagă comuna Gura Ocniței de Răzvad, cunoscut drept strada Luncă.

Practic, la intersecția mare din Răzvad, cea unde există cel mai mare semn de circulație stop, șoferii nu vor mai putea vira spre Gura Ocniței și Moreni, fiind nevoiți să meargă până la intersecția cu Nisipuri, unde se vor putea încadra spre Gura Ocniței-Moreni.

Măsura va fi instituită pentru următoarele două-trei luni, cât timp se execută lucrări de reabilitare și modernizare pe drumul județean Nisipuri-Matraca, iar circulația a fost deviată prin Răzvad – ne-a precizat Emanuel Spătaru, primarul comunei Răzvad. În acest moment, la intersecția mare din Răzvad se crează blocaje, în special după-amiaza, din cauza mașinilor care virează către Gura Ocniței-Moreni.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT