Connect with us

ACTUALITATE

Este important să continuăm să trăim normal, fără să intrăm în panică!

Publicat

pe

Ionel Petre - preşedinte ALDE Dâmboviţa

Starea de isterie a cuprins întreaga țară pentru că la nivelul autorităților centrale nu există specialiști care să stabilească niște măsuri concrete, măsuri prin care să se fi evitat extinderea atât de rapidă a gripei chinezești. Nu există oameni care să își asume niște decizii pentru protejarea societății – spune liderul ALDE Dâmboviţa, Ionel Petre.

„Partidul Național Liberal și-a dorit guvernarea. Acum o au, toată lumea așteaptă ca PNL să guverneze pentru români, pentru România! Toată lumea așteaptă să se comporte ca niște lideri adevărați, nu să se ascundă în spatele unei posibile infecții cu Covid_19 și să se izoleze pentru a scăpa de răspunderea pe care o au.

Până se hotărăsc liberalii ce vor face, noi facem apel către populație la calm și la responsabilitate! Vă rugăm să evitați ieșirile în această perioadă, spațiile aglomerate și să anunțați imediat autoritățile competente dacă vă simțiți rău. Încercaţi să vă achiziţionaţi doar alimente, produse de igienă şi alte produse pentru strictul necesar, nu în exces.

Este important să ieşim cât mai rar din locuinţe, să interacţionăm cât mai puţin cu cei din jur. Astfel, ne protejăm şi pe noi şi pe cei dragi. Este important să continuăm să trăim normal şi în perioada stării de alertă, fără să intrăm în panică! Va exista viaţă şi după această stare de alertă!

Sperăm să nu ajungem în situaţia în care vom găsi tomberoane pline cu produse alimentare expirate, să nu fie nevoie să privim cum banii noştri ajung la gunoi. Este important ca şi după această stare de alertă să mai avem ce să cumpărăm din magazine şi să ne continuăm viaţa în mod normal. Cu toţii sperăm ca această stare de alertă să ajute la reducerea şi stoparea îmbolnăvirilor şi să se finalizeze rapid.

Conform Constituției României, starea de urgență prevede măsuri excepționale economice și de ordine publică.
Măsuri care se pot dispune pe durata stării de urgență (Capitolul 6, OUG nr.1/ 1999)
• organizarea și asigurarea cu prioritate a transporturilor, comunicațiilor, produselor, resurselor și infrastructurii pentru nevoile forțelor destinate apărării;
• închiderea frontierei de stat, în întregime sau în zona în care a fost instituită starea de urgență, intensificarea controlului la punctele de trecere a frontierei care rămân deschise, precum și supravegherea frontierei pe toată lungimea sa.
• rechiziționarea de bunuri, potrivit legii”, se arată într-un comunicat remis de ALDE Dâmboviţa.

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT