Connect with us

Dâmboviţa

PSD Dâmboviţa, apel către cetăţeni: Să dăm dovadă de un comportament responsabil și să nu intrăm în panică!

Publicat

pe

Imediat de preşedintele Klaus Iohannis a semnat Decretul privind instituirea stării de urgenţă în toată ţara, pentru 30 de zile, PSD Dâmboviţa a remis către mass-media un comunicat prin care face apel la solidaritate și înțelegere şi îi îndeamnă pe români să aibă încredere în autorități, să dea dovadă de un comporment responsabil și să nu intre în panică.

„PSD a anunțat deja setul de măsuri economice și sociale pe care Guvernul Orban trebuie să le adopte în prima ședință de guvern:
– opțiunea suspendării pentru 3 până la 6 luni a plății ratelor bancare.
– înghetarea preturilor la utilități – gaze, energie, telefon, TV si Internet – pe o perioadă de 3 până la 6 luni. Cerem așadar PNL să renunțe la măsura privind liberalizarea preturilor la utilitati de la 1 iulie, liberalizare care ar conduce la o explozie a prețurilor!
– acordarea unui șomaj tehnic, achitat de stat în proporție de 75%, pe o perioadă determinată,
– rambursarea TVA și a concediilor medicale restante;
– amânarea plății CAS și CASS pentru firmele din domeniile de activitate afectate și stabilirea prin criterii clare a acestor domenii;
– pentru asigurarea fluxului financiar și a cash flow-ului, este necesară implementarea de către BNR a unei scheme de credite, cu dobandă fixă și subventionată, de 1 miliard de euro.
– astfel, BNR va acorda credite băncilor comerciale cu 0% dobândă. Din aceste sume, băncile comerciale vor fi obligate să acorde IMM-urilor credite, cu o dobândă de maximum 3% pe an, în lei, pe o perioadă între 3 ani si 10 ani, pentru noi investiții și capital de lucru;
– demararea de urgență a acțiunilor pentru atragerea fondurilor europene disponibile pentru combaterea efectelor economice cauzate de pandemie. Comisia Europeană a anunțat deja că va pune la dispoziție 37 de miliarde de euro.
Sunt doar câteva dintre măsurile pe care Guvernul trebuie să le ia în prima ședință. Nu mai târziu! Fiecare dintre noi trebuie să ne implicăm. Însă este obligația statului român să pună la dispoziția tuturor instrumentele necesare!

Informați-vă doar din surse oficiale pentru că, în astfel de momente, panica și dezinformarea sunt cel mai mare pericol.

Pentru o mai bună informare a dâmbovițenilor este util să facem şi următoarele precizări:
– starea de urgenţă se impune pe o perioadă de cel mult 30 de zile şi prevede totodată măsuri excepţionale economice și de ordine publică;
– instituirea stării de urgență are ca unic scop o coordonare mai eficientă a acțiunii autorităților naționale și locale;
– Guvernul are posibilitatea să aloce mai mulţi bani domeniului sănătăţii, mai mulţi bani pentru medicamente, mai mulţi bani pentru aparatura medicală absolut necesară în astfel de situații;
– şcolile vor fi închise pe toată perioadă stării de urgenţă;
– dacă va fi nevoie, se pot plafona preţurile la alimente, dar şi la gaze, salubritate, carburanţi, în limita preţului mediu din ultimele trei luni;
– şcolile vor fi închise pentru protejarea copiilor. Activitatea din învăţământul preuniveristar şi universitar se suspendă;
– serviciile medicale pentru coronavirus se acordă tuturor persoanelor aflate pe teritoriul României şi se suportă de la buget;
– pentru persoanale izolate la domicilu se vor stabili măsuri de sprijin;
– se introduce posibilitatea să se lucreze la domiciul sau în regim de telemuncă;
– în unităţile sanitare se pot face angajări fără concurs personalul necesar medical.
– se vor putea achiţiona medicamente prin achiziţie direct;
– s-a decis suspendarea controlului la anumiţi angajatori;
– activitatea instanţelor judecătoreşti va continua doar în caz de urgenţă deosebită;
– pentru combaterea răspândirii infecțiilor cu COVID-19, autoritățile publice centrale pot rechiziționa unități de producție materiale și echipamente necesare combaterii acestei epidemii, gradual şi doar dacă este nevoie”, se arată în comunicatul remis de PSD Dâmboviţa.

ADMINISTRAŢIE

Parcul de lângă Dâmboviţa Mall se deschide pe 1 iunie. FOTO

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a anunțat, astăzi – 18 mai 2021, că parcul de lângă Dâmboviţa Mall se va deschide în data de 1 iunie. Cu acest prilej, administrația publică locală va organiza acolo mai multe activități pentru copii.

„Este cel mai nou parc din municipiul Târgoviște, o investiție realizată cu fonduri europene nerambursabile. Este vorba de o suprafață de 16.000 mp.

Au fost plantați peste 500 de arbori și arbuști. De asemenea, au fost gazonați 14.000 mp. Este o zonă foarte-foarte verde, cu pistă de biciclete, cu fântâni, cu bănci inteligente, cu iluminat, cu tot ceea ce este necesar pentru a se petrece câteva ore agreabile.

Nu este însă ultima investiție de acest tip la care lucrăm. Mai avem și parcul de lângă Complexul Turistic de Natație, care este ceva mai mare, undeva la 5 hectare ce vor fi transformate radical”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Valoarea finanțării pentru parcul de la Dâmboviţa Mall se ridică la aproximativ 7 milioane de lei.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Frații Marin din Târgoviște au parcurs cu succes drumul de la vis la realitate

Publicat

pe

I-am cunoscut pe soții Marius Mihai și Sabina Marin în anul 2011, în redacția Adevărul de Seară Târgoviște. Cumva timid, au venit atunci să ne povestească despre performanțele celor trei băieți ai lor – Mihai, David și Gabriel, care reușiseră să urce pe podiumul unor importante concursuri de arte marțiale la nici un an de zile de la momentul când au decis să renunțe la emoții și să intre în competiții.

Am scris atunci, în 2011, cu mare drag despre cei trei copii de-o șchioapă care aveau un singur vis: să devină campioni ai artelor marțiale, ca tatăl lor. De altfel, ei învățaseră să meargă în sala de sport și își petreceau acolo aproape tot timpul liber. Astăzi, numele fraților Marin, din Târgoviște, apare periodic în multe publicații, Mihai, David și Gabriel fiind multipli campioni naționali, europeni și mondiali la arte marțiale. Este o realitate care mă bucură nespus, mai ales că, indiferent câte articole s-au publicat și câte altele vor mai urma, eu, un gazetar care nu s-a specializat pe domeniul sport, voi rămâne primul jurnalist care le-a pus pe hârtie povestea, să o poată citi un oraș întreg. A fost fel meu simplu de a-i încuraja într-un moment când, în afară de părinți, nu credea nimeni că Mihai, David și Gabriel își vor îndeplini visul.

Frații Marin și tatăl lor, în 2011

Au trecut 10 ani de la prima noastră întâlnire, dar legătura de suflet care s-a creat atunci a rezistat. Cumva, mă simt parte a acestei familii de sportivi și trăiesc și eu cu mândrie toate victoriile băieților și faptul că au devenit ambasadori ai sportului, despre care spun că îți dă încredere de sine și echilibru psihic.

Asociația Club Sportiv Marin Marius Mihai te așteaptă să intri în echipă! Poți alege să urmezi cursuri de inițiere și performanță în Wushu Kung Fu, Sanshou – Box Chinezesc, Tai Chi, Arme Tradiționale, Tonfa, Nunchaku și alte Arme Tradiționale, Lupte de stradă, MMA, Muay Thai, într-o sală dotată cu toate cele necesare. Elevii, studenții și persoanele cu venituri minime vor beneficia de o reducere de 50%, iar persoanele cu dizabilități au acces gratuit la antrenamente. Detalii la telefon 0728.393.649. Și cum deplasările la competițiile naționale, dar mai ales la cele internaționale, sunt costisitoare, ACS Marin Marius Mihai caută sponsori. De asemenea, se pot face donații în contul Asociației: RO12BTRLRONCRT0400432901.

 

 

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT