Connect with us

ACTUALITATE

Cum alegi cea mai bună cușcă de transport pentru un câine de talie mare?

Publicat

pe

Atunci când trebuie să cumperi o cușcă de transport pentru câine, este bine să iei în considerare mai multe criterii, care te vor ajuta să îi oferi prietenului tău blănos maximum de confort pe tot parcursul călătoriei. Tocmai de aceea, alegerea se poate dovedi una foarte dificilă, în special dacă ești în căutarea unui model destinat transportului unui patruped de talie mare.

Spre deosebire de un cățel de talie mică, care uneori poate fi transportat și într-o geantă specială, în cazul unui câine de dimensiuni mai mari, poate fi mai greu să anticipezi de cât spațiu ar putea avea nevoie pentru a se simți confortabil. Lucrurile se complică și mai mult dacă acestuia îi e frică de cuști sau de un astfel de mijloc de transport, în general.

În cele ce urmează ne-am propus, așadar, să învățăm împreună cum să alegem o cușcă de transport pentru un câine de talie mare.

Cum alegi o cușcă de transport pentru un câine de talie mare?

Așa cum aminteam mai sus, există o serie de detalii pe care trebuie să le iei în considerare atunci când cauți cușca potrivită pentru un patruped de talie mare.

● Dimensiunea
Primul lucru de care trebuie să ții cont este, evident, dimensiunea produsului. O idee bună ar fi să te orientezi către o cușcă de metal, pentru că avantajele unui asemenea model sunt multiple. Primul avantaj ține de ușurința cu care poate fi transportată și depozitată, ceea ce o face ideală pentru persoanele care adoră să călătorească frecvent alături de animalul de companie.

Mai mult, un astfel de model este foarte potrivit pentru un câine de talie mare, pentru că, de obicei, are dimensiuni reglabile, ceea ce înseamnă că poate fi redimensionată, astfel încât prietenul tău blănos să se simtă tot timpul confortabil. De asemenea, datorită dimensiunilor reglabile, poate să fie folosită o perioadă îndelungată de timp: o poți achiziționa pentru noul tău pui de Labrador sau de Collie, având siguranța că o vei putea utiliza și acum, dar și când acesta va deveni adult.

● Materialul
Așa cum aminteam mai sus, cea mai bună alegere pentru un câine mare este un model din metal. Pe lângă avantajele menționate, o asemenea cușcă este și cea mai trainică. Metalul rezistă la diverse condiții meteorologice și temperaturi, iar pe timpul verii asigură ventilația de care animalul are nevoie pentru a se simți cât mai confortabil.

În plus, metalul este foarte ușor de curățat, printr-o simplă spălare, și poate fi dezinfectat rapid, reducând astfel riscul ca prietenul tău necuvântător să se îmbolnăvească.

● Gradul de izolație termică
În cazul unui patruped de dimensiuni mai mari, este indicat să alegi un model cu o izolație foarte bună. Materiale precum metalul sau plasticul absorb în mod natural atât frigul, cât și căldura, iar această proprietate face ca temperatura din interiorul cuștii să rămână tot timpul constantă.

Ar mai trebui să știi că majoritatea modelelor din comerț sunt oricum izolate termic, însă, în cazul în care te-ai orientat către unul care nu este dotat cu această caracteristică, atunci ai grijă ca măcar să aibă picioare (cu alte cuvinte, podeaua să nu stea direct pe sol).

PetVet Shop, cuști pentru transport care răspund unei game largi de exigențe

Plasarea unui animal de companie într-o cușcă pe timpul călătoriei garantează atât siguranța lui, cât și pe cea a vecinilor tăi de călătorie. În plus, în acest fel, minimalizezi și impactul unui eventual șoc pe care prietenul tău blănos l-ar putea avea atunci când călătorește pentru prima dată sau atunci când suferă de anxietate. Dincolo de asta, dacă faci parte din categoria persoanelor care călătoresc des cu mașina, grație cuștii, poți fi sigur că patrupedul tău nu va fugi din automobil într-o secundă de neatenție.

Experții PetVet știu toate aceste lucruri și, tocmai de aceea, îți pun la dispoziție o gamă largă de cuști pentru transport, la prețuri accesibile, care vor răspunde chiar și exigențelor celor mai pretențioși cumpărători. Descoperă-le și tu pe petvet-shop.ro! (P)

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Schimbare de gardă la Potlogi și flash mob la Târgoviște, de Ziua Europei

Publicat

pe

Astăzi – 9 mai 2021, autoritățile județului Dâmbovița au reușit să organizeze un eveniment complet, în care să aibă reprezentare, recunoștință și prețuire trei evenimente istorice care au marcat destinul țării noastre și al bătrânului continent: Ziua Independenței – declarată în anul 1877 de ministrul de Externe al României, Mihail Kogălniceanu; Ziua Victoriei – când, la 9 mai 1945, puterile aliate înfrâng armata hitleristă, având loc capitularea celui de-al treilea Reich, și Ziua Europei – cunoscută sub numele de Ziua lui Schuman, ministrul francez de Externe care, la 9 mai 1950, prin discursul avut la Paris și prin propunerile sale, pune piatra de temelie a Europei Unite.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a fost inițiatorul acestor evenimente de factură cultural-artistică care, prin amploare și diversitate, au dezmorțit spațiul social dâmbovițean bulversat și abrutizat de această stare de pandemie care a zădărnicit la extremis comunicarea interpersonală, relațiile interumane, manifestările de tip colectiv. Șeful administrației județene, cinstind această zi încărcată de simboluri, a spart gheață, a rupt zăgazul izolării și a creat un culoar benefic revenirii la normalitate.

A fost o sărbătoare consumată cald, logic, urmând parcă cronologia istorică. Manifestările dedicate zilei de 9 Mai au erupt frenetic în curtea majestoasă a Palatului Brâncovenesc de la Potlogi. A fost pentru prima dată după reabilitarea și redarea acestui complex muzeal în circuitul turismului istoric când, ca într-un ritual sacru, s-a desfășurat un ceremonial de schimbare a gărzii. Punerea în scenă a acestui moment retrezitor al spiritului marelui domnitor martir Constantin Brâncoveanu a aparținut strajerilor din Cetatea Făgăraș. Aceștia au încercat, folosindu-se de recuzita militară, de armele specifice epocii, să refacă parțial secvența schimbării gărzii la Palatul Domnesc. Și apoi, ușor-ușor, prin intermediul muzicii ce contopește și ne poate purta rapid prin vremuri, am ajuns la celelalte două celebrări importante începute la Potlogi și încheiate în Piața Tricolorului din Târgoviște.

 

Alături de președintele Consiliului Județean Dâmbovița s-au aflat: vicepreședintele Antonel Jîjie, parlamentarii PSD de Dâmbovița Carmen Holban, Titus Corlățean, Radu Popa și Marian Țachianu. Surprinzător, fiindcă până acum nu le-am simțit respirația, au venit și reprezentanți ai PNL. Au fost prezenți la Potlogi deputatul Gabriel Plăiașu și vicepreședintele PNL Dâmbovița Gabriel Grozavu. Au trăit emoția unică a schimbului de gardă și numeroși turiști, dar și cetățeni ai localității.

Seria scurtă a discursurilor a fost deschisă de Ovidiu Cîrstina – directorul Complexului Muzeal Curtea Domnească. Le-a vorbit celor prezenți despre cum s-a plămădit acest proiect de reînsuflețire a Palatului Brâncovenesc de la Potlogi.

„Ideea acestui eveniment s-a născut chiar aici, la Potlogi, în urmă cu două săptămâni, și îi aparține președintelui Consiliului Județean Dâmboviţa, Corneliu Ștefan. (…) Îl salut și pe domnul Gheorghe Ana, care este acum alături de noi. În mandatul său de președinte al Consiliului Județean, s-a făcut un pas important pentru salvarea acestui monument istoric deosebit, și anume am început un proces lung și greoi cu Primăria Generală a Capitalei pentru ca acest obiectiv să revină în administrarea județului Dâmbovița. Iată că acum, grație restaurării efectuată cu fonduri europene, astăzi, ne putem bucura de această bijuterie a arhitecturii brâncovenești”, a spus Ovidiu Cîrstina.

Președintele Corneliu Ștefan a rostit o alocuțiune în care a amintit despre tripla semnificație a zilei de 9 mai, trei evenimente care au contribuit pe deplin la făurirea statului român, la consolidarea democrației și la unitatea Europei.

„Nu întâmplător am vrut să fim în Palatul Brâncovenesc din comuna Potlogi, unde avem dovada vie că fondurile europene au fost atrase și vor fi atrase în județul Dâmbovița. Mulțumesc tuturor celor care au contribuit la organizarea acest eveniment. Vă asigur că, în calitatea mea de președinte al Consiliului Județean Dâmboviţa, voi fi alături de cultură, de turism și de tot ceea ce ține de dezvoltarea județului nostru. La mulți ani, Europa! La mulți ani, Dâmboviţa! La mulți ani, România”, a fost mesajul președintelui CJ Dâmboviţa.

Primarul comunei Potlogi, Nicolae Catrina, i-a invitat pe cei prezenți ca, săptămâna viitoare, să vină din nou la Potlogi, de data aceasta în satul Pitaru unde se va sărbători un alt eveniment de însemnătate pentru localitate, județ și țară.

„Pe 15 mai 2021, se împlinesc 163 de ani de la nașterea marelui pictor Nicolae Grigorescu. Cu mândrie o spun că este născut în satul Pitaru, sat component al comunei Potlogi, și tot cu mândrie o spun, după ce vizitați acest frumos monument istoric, să mergeți la Pitaru, unde avem Memorialul Nicolae Grigorescu. Este o casă construită după o pictură a marelui artist”.

 

După-amiaza, la Târgoviște, după mult, mult timp, pe Platoul Prefecturii, cum numesc târgoviștenii Piața Tricolorului, s-a dezlănțuit un adevărat zumzet de primăvară. Acorduri muzicale românești, piese de referință ale marilor compozitori Ciprian Porumbescu și George Enescu interpretate de instrumentiștii Orchestrei Simfonice Muntenia au răsunat în întreaga piață. Copii și adolescenți îmbrăcați în tricouri albe, inscripționate cu mesajul „Dâmbovița în Europa”, au realimentat cu energie spațiul.

De la evocarea istorică a Brâncovenilor de la Potlogi am ajuns în contemporaneitate, în vremurile în care românii, europenii, trăiesc cu toții sub măsura libertății și a democrației. Europa Unită a dat startul către dezvoltare, prosperitate și echilibru. Un deziderat conturat în 1950 a dus la înfăptuirea statutului de cetățean european. Elevii târgovișteni adunați pe platou au adus, prin flash-mobul organizat, un omagiu României și Europei Unite.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Se fac înscrieri pentru clasa de baschet-volei de la Liceul Voievodul Mircea Târgovişte

Publicat

pe

de

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT