Connect with us

ACTUALITATE

Să nu ne reducem la tăcere specialiştii!

Publicat

pe

Monica Ilie, viceprimar al municipiului Târgovişte, a primit cu tristeţe vestea că doi reputaţi specialişti în probleme de sănătate ar fi cercetaţi penal pentru că ar fi divulgat în spaţiul public informaţii cu caracter secret. Dacă într-adevăr este aşa înseamnă că excesul de zel al unor autorităţi a atins apogeul, tocmai acum când avem nevoie mai mult ca oricând de salvatorii de vieţi, nu de zbiri şi călăi!

„Citesc cu îngrijorare despre faptul că specialiști precum prof. Adrian Streinu Cercel, dr. Raed Arafat au dosar penal pentru faptul că ar fi comunicat public informații referitoare la situația generată de coronavirus. În acest context, prof. Streinu Cercel a declarat că nu va mai vorbi public deloc în următoarea lună. Este clar că, notorietatea și gradul mare de încredere în cei doi, deranjează și încurcă.

Este cunoscut faptul că Arafat este cel care s-a opus vehement privatizării sistemului public de sănătate și realitatea a demonstrat că a avut dreptate. Retragerea acestora din grupul comunicatorilor publici pe tema coronavirusului nu face decât să genereze neîncredere.

Guvernanții noștri trebuie să înțeleagă că avem nevoie de comunicare, avem nevoie de informații de la specialiști, de opinii avizate, de conștientizare a pericolului și de responsabilitate, nu de declarații politice lălăite și iresponsabile. Îmi place, oficialii guvernamentali ne îndeamnă să ne informăm din surse sigure, dar îi reduc la tăcere pe doi mari specialiști”, a scris Monica Ilie.

ACTUALITATE

Municipiul Târgoviște, foarte aproape de pragul pentru noi restricții

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Municipiul Târgoviște a înregistrat astăzi, 16 octombrie 2021, o rată de incidență de 7,32 cazuri COVID la mia de locuitori. Asta înseamnă că este foarte aproape de pragul pentru noi restricții impus de autorități, respectiv 7,5 la mia de locuitori. Odată atinsă această rată de incidență, se va institui carantina de noapte pe parcursul întregii săptămâni, nu doar în weekend. De asemenea, se poate decide oricând măsura carantinei zonale.

Citește și: Restricții care se aplică în Târgoviște. Mesajul primarului Daniel Cristian Stan

Astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmboviţa a constatat că alte opt localități din județ au înregistrat o rată de incidență peste 7,5 la mia de locuitori, după cum urmează: Găești (9,6/1000 locuitori), Tărtășești (8,56/1000 locuitori), Brezoaele (8,39/1000 locuitori), Gura Ocniței (8,35/1000 locuitori), Mătăsaru (8,16/1000 locuitori), Ciocănești (7,86/1000 locuitori), Odobești (7,6/1000 locuitori) și Vișinești (7,52/1000 locuitori).

Județul Dâmbovița a înregistrat, astăzi, o rată de incidență de 5,58 la mia de locuitori, cu 288 de cazuri COVID în ultimele 24 de ore.

Localitățile din județul Dâmbovița cu rată de incidență peste 3 cazuri COVID la mia de locuitori:

Citește în continuare

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT